Tauland mė knoqe!
Tauland mė knoqe!
Interesante kjo teori.
Pyetesi shiko dhe krahaso sepse eshte vertet e habiteshme..
..por mos harro se Krishtin e gjen tek Bibla dhe jo ne vende tjeter.
pyetja ime eshte: "Pse duhet te kete dy histori nda Jezusit dhe a eshte e mundeshme qe krishterimi te flasi gjera fallco qe ka dhe emrin e Krishtit, ndersa islamizmi te flasi te verteten kur eshte fe tjeter?"
Zoti te bekofte!!!
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Pyetja e te krishterit eshte shume e zgjuar apo jo ???
A ka mundesi qe krishterimi te thoje gjera fallco ?? PO apo JO ??
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Newhost : 12-09-2003 mė 16:57
Pyetesi, me sa po kuptoj ti nuk je duke ndjekur nje fe, por thjesht po merr informacion per Krishtin, dhe me sa kuptoj deshiron te dish se c'thone fe te ndryshme, dhe c'thote vete Krishti.
Krishti thote:"Une jam Alfa dhe Omega (Alfa eshte shkronja e pare e alfabetit grek, dhe omega eshte shkronja e fundit e alfabetit grek, atehere flitej greqishtja dhe ideja eshte qe Krishti eshte i pari dhe i fundit ne cdo gje) Une jam fillimi dhe mbarimi, Ai qe ishte, qe eshte dhe qe do te vije."
Shkurt, ajo qe Krishti thote per veten e tij, eshte kjo, qe ai eshte e kaluara, e tashmja dhe e ardhmja-perjetesia e cdo gjeje.
Mos flase ndonje me kundershtim ne lidhje me kete, sepse nuk eshte per diskutim. Eshte thjesht per informacion ndaj pyetesit.
Po qe se keni ndonje informacion vazhdoni, po qe se thjesht doni te merreni me kundershtime dhe argumenta hapni teme tjeter.
pershendetje
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Pyetja qe ben, eshte shume me vend, por jo per kete teme. Megjithate po te pergjigjem. Krishterimi nuk e mohon Krishtin per ate qe eshte. Dhe ai qe Krishti eshte, eshte c'ka ai tha per veten e tij. Mund te lexosh ungjillin sipas gjonit, ose kapitullin e fundit te zbuleses. Dhe Krishti nuk ka genjyer asnjehere, dhe aq me teper nuk ka genjyer asnjehere per veten e tij.Postuar mė parė nga The exorcist
Pyetja e te krishterit eshte shume e zgjuar apo jo ???
A ka mundesi qe krishterimi te thoje gjera fallco ?? PO apo JO ??
Persa i perket doktirnave te tjera qe mund te gjesh ne krishterim ne lidhje me traditat njerezore qe i jane shtuar, ashtu sic ka edhe ne fe te tjera tradita, aty po ka gjera qe nuk jane sipas Fjales se Perendise. Ashtu sic ka rryma brenda feve te tjera (nuk jane pak rrymat brenda myslymanizmit) ashtu ka dhe rryma kuptimi dhe moskuptimi brenda krishterimit, qe jane rryma njerezore dhe qe nuk jane nga Perendia.
Por Krishti eshte nga Perendia, dhe per te cdo gje eshte e vertete.
Pershendetje
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Une e thashe me ironi por nejse .....Postuar mė parė nga Manulaki
Pyetja qe ben, eshte shume me vend, por jo per kete teme.
Nuk e kam te qarte se pse Allahu duhet qe t'a merrte dhe t'a mbaje te gjalle Jezu Krishtin dhe te hipnotizonte cifutet qe te vrisnin Juden ne vend te Jezuse?
A i mashtroi Allahu cifutet ne kete rast?
Edhe nje pyetje tjeter kam. Cfare jane profetet?
Dua te pyes A jane njerez si ne te gjithe, dmth lindin jetojne dhe vdesin apo jane dicka tjeter.
Cili eshte ndryshimi midis "Frymes se Shenjte" dhe "Shejtanit", "Xhebrahilit"
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga pyetesi : 18-09-2003 mė 13:54
[QUOTE]Postuar mė parė nga pyetesi
Ju falenderoj perseri per ndihmen tuaj.
Dua te di nese vdes Jezu Krishti ne Kuran apo jo?
I nderuari pyetesi
Sipas Kur'anit, te cilit i besoj une, ashtu sic kam kuptuar une, Jezu Krishti (Isai a.s.) nuk ka vdekur. Meqenese nuk eshte kryeqezuar, ashtu sic pohojne disa, porse Zoti/All-llahu e ka ngritur prane Vetes... dhe ai do te kthehet perseri ne toke.
Ardhjen e tij e presin te gjithe ata qe besojne sinqerisht ne Zot.
Kesaj here kaq!
Cdo te mire!
P.S. Se shpejti do ta sjell, ashtu sic kisha premtuash para ca muajsh, e do ta postoj ketu ne forum librin per ardhjen e Jezu Krishtit (Isait a.s.)!!!
sic te shpjegoi vellai taulant per ceshtjen e isait me siper vazhdojne
1- marrja e isait lart nga zoti don te thote se ai nuk i braktis njerezit e tij qe i ka zgjedhur per shpalljen dhe eshte urtesia e tij per vazhdimesine e ngjarjeve sic te eshte shpjeguar me lart nga taulanti
"E, ata (jehuditė) i kurdisėn njė dredhi (mbytjen e Isait), All-llahu iu kundėvu dredhisė sė tyre, All-llahu ėshtė asgjėsuesi mė i fuqishėm kundėr atyre qė bėjnė dredhi. "3-54
2- cifutet jane populli qe me se shumti u kane ardhur te derguar nga Krijusi, por ato edhe pse te tille shume pak kane besuar dhe kane ndjekur ate qe i eshte shpallur jo vetem kaq por ato jane perpjekur ti vrasin profetet e tyre dhe keto jane prej veprave te me te prishurve the per kete thote zoti ne kur'an
3:87.
Ndėshkimi i tė tillėve ėshtė: mallkimi nga All-llahu, nga engjėjt dhe nga gjithė njerėzimi tok.
ti edhe mund ta quash mashtrim por kjo eshte ajo qe meritojne
3-profetet nuk jane vetem se njerez si te gjithe vetem se ato Krijusi i zgjethur si me profetesine jane njerez me vyrtytet me te larta te paster nga mekatet dhe mbi to Zoti ka ulur urtesin dhe shpalljen e tij ushqehen rrojne dhe vdesin dhe do ringjallen si te gjithe
4:172.
Mesihu nuk tėrhiqet prej asaj se ėshtė rob(krijese ose njeri) i All-llahut, nuk tėrhiqet as engjėjt mė tė zgjedhur.
Kush tėrhiqet prej adhurimit ndaj Tij dhe bėn mendjemadhėsi, Ai do t'i ringjallė dhe do t'i tubojė tė gjithė pranė Tij.
19:30.
Ai (Isai) tha: "Unė jam *rob* i All-llahut, mua mė ka dhėnė (ka caktuar tė mė japė) librin dhe mė ka bėrė Profet.
4- Zoti ka krijuar 3 lloj krijesash
engjejt , xhindet, dhe njerezit
xhibrili eshte engjell qe all llahu e ka caktuar per te trasmetuar fjalen e tij tek profetet
shejtani nuk eshte nga engjejt ai mohoi urdhrin e all llahut dhe u perzu nga meshira e tij
O pjyetes po te lexoni anglishte shkoni tek kjo faqe www.jesuswillreturn.com
SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR
Krijoni Kontakt