Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 61
    Citim Postuar më parë nga Gio
    Ky eshte nje mendim teper i ngurte. Ti ne fakt ne nuk po na pyet c'fare kerkojme ne Bible po po na pyet c'fare po bejme me nje Zot qe do nje popull tjeter? Teoria e cifuteve qe jane populli i zgjedhur i Zotit eshte pjese e testamentit te vjeter. Testament i ri ka ide shume ndryshe nga ai i vjetri ne shume aspekte. Kur Krishti u ringjall dhe ju shfaq prape dishepujve u tha: "Shkoni dhe perhapni lajmin e mire". Mesazhi i mire eshte qe Krishti ka vdekur per mekatet e te gjitheve dhe u ringjall per te bashkuar me te atin. Ky mesazh nuk eshte vetem per cifutet por per te gjithe. Nje dashuri dhe sakrifice e tille nuk njeh kufi (ose kombesi) por shtrihet gjithandej dhe perfshin te gjithe njerezit, cifute ose jo cifute. Kur Zoti ishte i gatshem te sakrifikonte djalin e tij te vetem per te gjithe njerezit, une ate e interpretoj si dashuri per te gjithe.
    Përveç faktit që djali i Jahvehut aka Jahshua është po Jahvehu dhe sakrifica e Jahvehut si Jahveh s'ka kuptim përderisa ky është i pavdekshëm (atëherë çfarë sakrifice ndodhi?) duhet thënë se Jahshua thotë:

Mateu 5
    17 ``Mos mendoni se unë erdha për të shfuqizuar ligjin ose profetët; unë nuk erdha për t`i shfuqizuar, po për t`i plotësuar.
    18 Sepse në të vërtetë ju them: Deri sa qielli dhe toka, të kalojnë asnjë jotë a asnjë pikë e ligjit nuk do të kalojnë, para se të plotësohet gjithçka.

19 Ai, pra, që do të shkelë një nga këto urdhërime më të vogla, dhe do t`u ketë mësuar kështu njerëzve, do të quhet më i vogli në mbretërinë e qiejve; kurse ai që do t`i vërë në praktikë dhe do t`ua mësojë të tjerëve, do të quhet i madh në mbretërinë e qiejve.

Mateu 23
    1 Atëherë Jezusi u foli turmave dhe dishepujve të vet,
    2 duke thënë: ``Skribët dhe farisenjtë ulen mbi katedrën e Moisiut.
    3 Zbatoni, pra, dhe bëni gjithçka t`ju thonë të zbatoni; por mos bëni si bëjnë ata, sepse thonë, por nuk e bëjnë.

Luka 16
    17 Por është më lehtë që të mbarojnë qielli dhe toka, se sa të bjerë poshtë qoftë edhe një pikë nga ligji.

Pra megjithë katunarlliqet e Saulit duke ndryshuar kahjet e propagandës nga çifutë në gojimë (etnikë, xhentilë) aka "kombëtarë", të parët vazhdojnë të jenë populli i zgjedhur i Jahvehut me ruajtjen e çdo pike prej testamentit të vjetër. Kështu thotë Jahshua.
    Alle Serben müssen sterben

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku

Nga andej e tutje kjo armiqesia judeho-muslimane eshte histori e re qe e trasheguam nga armiqesia judeho-kristiane. Se Europianet e krishtere zgjodhen qe ta zgjdhin kete problem me gjenocide dhe me intriga.... e keshtu tani vet dolen te palagur (se i hoqen Hebrejte nga toka e vet dhe i rrasen ne Lindjen e Mesme) dhe per te gjitha e kane fajin Muslimanet!

Sidoqofte personalisht me behet me te vertet qejfi qe populli izraelit me ne fund e gjeti nje shtet per te rrasur koken.... po nga andej e tutje i lutem ketyre Europianeve te krishtere qe te mos na i shkruajne historine mbrapsht!

eshte koha per te mesuar termi maranos

do te kete vend per reflektim
    Prektora

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-11-2005
    Postime
    14
    [QUOTE=darwin]kryeplak, nje paqartesi te vogel kam, qe mbase mund t'a sqarosh ti.

Musai cfare kombesie kishte sipas kuranit? Po te tjeret... p.sh Isai? Davudi? Sulejmani?

---------------------------------------------------------------
    Daudi a.s si dhe i ati i tij Sulejmani a.s,nuk jane cifut.Po ashtu Ibrahimi a.s(Abrahami),nuk eshte cifut.
    Ne Kuran Kerim,All-llahu xh.sh thote qe ata jane thjesht te derguar te Tij.I pershkruan,ata profetet,ne menyren me te paster e te kulluar se ajo qe gjendet ne bibel.
    Feja nuk eshte prone e nje grupi te caktuar njerezish apo vetem per nje popull.Feja eshte universale,mesazh per te gjithe njerezimin.
    Qe keshtu nuk na vjen shpetimi nga cifutet,jahudit;ashtu sic tha njeri lart.
    Shpetimi vjen nga puna jone duke zbatuar pikerisht urdherat e frymes se shenjte,e parashikuar ne Bibel dhe qe njeri e ceku e lart dhe besoj se shume veta e kuptojne per ke them.
    Myslimane Krenare
    Ndryshuar për herë të fundit nga besimja : 02-05-2006 më 09:22

Citim Postuar më parë nga besimja
    Feja nuk eshte prone e nje grupi te caktuar njerezish apo vetem per nje popull.Feja eshte universale,mesazh per te gjithe njerezimin.
    ik e thuj i eskimezi që do ta dënosh përjetë në zjarr të pafik ene shifi reagimin.

universalisht muhabeti

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    hahaha.. eshte te nje roman kjo e jotja..

Prifti i tregon eskimezit per mrekullite qe e presin, shkurt i thote: or mik, nuk do te merresh gjithe jeten me foka dhe peshq.. do t'i kesh dhe shoke dikur, dhe do i perkedhelesh.. pastaj, eh..

nuk harron t'i tregoje dhe per ate "zjarrin e pafik" qe e pret nese.. nese eskimezi (ben me koke te vet).

Eskimezi, mendohet.. pastaj, trishtohet i gjori dhe i drejtohet priftit me pafajesi:

"Po pse m'i tregove keto gjera. Nuk isha me mire perpara?"

- - - - - - - -

Deuteronomi (Ligji i Riperterire), Jozueu.. ka Legjion per pyetjen, plot.
    Prektora

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga StterollA
    Gati te gjithe krishteret e keni thene kete, duke perkrahur shkrimet e Bibles. Gjithashtu te gjithe keni perkrahur mendimin qe feja musliname eshte fe arabesh sepse Kurani ishte shkruajtur ne arabisht dhe Muhamedi a.s ishte arab. Ne Kuran ne asnje vend nuk thuhet qe arabet jane populli i Zotit, per dallim nga kjo, Bibla vete u jep medaljen Hebrenjve si popull i zgjedhur; Jezusi vete ishte cifut, edhe Bibla e pare u shkruajt ne Hebreishte ( u PERKTHY me vone ne shqip).

Ne s'kemi ASNJE lidhje fisnore me hebrenjte dhe dua te di ju c'kerkoni ne Bibel kur bekimi i saj i takon nje populli tjeter?

StterollA
    Cdo i Krishtere behet Cifut. ...Bekimi i Abrahamit ka qene i hapur ndaj te gjitheve...Keshtu qe edhe Shqipot e Krishtere/Cifute kane pjese ne ate bekim sepse s'ka te beje me gjaku.

Qe para 2000 vjetesh sinagogat Hebraike ne Azine e Vogel kishin konverte 'jo-cifute'. Keshtu qe s'ka asnje lloj problemi.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Perjashtuar Maska e fejer_nagy
    Anëtarësuar
    18-08-2005
    Vendndodhja
    këtu
    Postime
    231
    Stterolla,

ajo qe me pelqen me teper tek Islami eshte se ne kundershtim me shume fe te kesaj bote dhe ne kundershtim me Islamin heretik/Shiizmin nuk arriti kurre te kthehet ne institucion struktural/klerik/hierarkik sic ndodhi me fete e tjera!

Kjo ka nje shpjegim te thjesht Islami asnjehere nuk ka pranuar ndermjetesues me Zotin!
    Ca na thu kshu er ti krieplak? Na m'con gjona t'reja ti kshtu! Si 're Islami sunit s'na qoka kthymun kurr n'institucion struktural/klerik/hierarkik'? Po si osht perhap ene vazhdon me egzistu islami aher? Pa at strukturim hierarkik? Po ato oxha, myftia, mullaha, imama, a si e kan emnin, ca jan ato? Ca pune bojn ato? Pa e din ti er krieplak qi Islami sunit pa at strukturen hierarkale, qi ti thot se i mungon, kishte me u zhduk si fe? Pa e pe ti c'nodhi n'republikn e Shqipnis gjat diktaturs kamuniste, pa oxhet islami gati sa su zhduk? Osht apo s'osht ashtu? Tashi pyte veten pse nodhi ashtu? Se s'kishte organizim strukuralo-hierarkik, apo?!

Pastaj ti thu qi Islami nuk paska pranu ndermjetsus me Allahun? Po oxht perse jan er krieplak? C'pun kan oxht? Me vra laraska? Jo er krieplak, oxht jan bash per q'at pun, me ndermjetsu me Allahun. E din ti krieplak qi kur n'konak t'burrave e merr fjaln oxha, osht njisoj si me marr fjaln vet allahu, aq shum osht i respektum oxha prej besimtarve qi e digjojn n'konak. Pastaj, ti na thu qi Islami s'pranoka ndermjets me Allahun?! Je a s'je ti krieplak?!

Noshta Islami sunit nuk e ka t'njajtin organizim struktural hierarkik qe kan katalikt, ortodokst ene shiitet, po t'thush qi islami ortodoks nuk ka organizim struktural hierakik osht njisoj si me thon nji rren.

i/e regjistruar Maska e vrojtuesi
    Anëtarësuar
    06-04-2006
    Vendndodhja
    Në tokat shqiptare
    Postime
    237

Smile Një fjalë një dukat!

Citim Postuar më parë nga edi76
    Shqiptaret nga pagane si gjithe evropianet u kristianizuan aq heret sa edhe romaket e greket.
    Me pas ottomanet (turqit) me shumice i kthyen shqiptaret ne myslimane gjate pushtimit te gjate gati 500 vjecar. Ky myslimanizim filloi shume shpejt pas renies se principatave ne dore te turqve dhe vazhdoi deri ne fund te shekullit 19-te.
    E verteta eshte se shqiptaret nuk i lidh asgje me hebrenjte, dhe sado te keqinj te jemi ne si popull nuk besoj se jemi aq (te keqinj) sa te na barazojne me cifutet.
    Sa per ate qe zoti i ka zgjedhur ata si popull, kete e dine mire hebrenjte vete se sa te perzgjedhur jane. 5000 vjet brodhen pa atdhe,dhe bene nje cope shtet se i ndihmoi amerika dhe anglia per shkak se (hebrenjte) kishin shume para.
    Si mund te jete i zgjedhur nje popull kur ai le 6 milion te vdekur per gati 4 vjet lufte.
    Krishti ishte cifut, por ai i ftoi cifutet te besojne zotin,por ata e tradhetuan dhe e vrane. Ja keta jane cifutet.
    Sa per arabet eshte e vertete qe nuk na lidh asgje, pervec nje pjese fare te vogel njerezish qe jetojne ne shqiperi qe e quajne veten egjyptjane- magjyp, keta ndoshta po,. dhe e verteta eshte se ata kane shume ndikim tek pjesa tjeter se na kane bere gjithe keto kenge "te bukura" alla turka e alla arabe, qe te shtien krupen kur i degjon.
    Feja e shqiptarit eshte shqiptaria, bashkepatriote, dhe zoti eshte mbi ne, shumica jone e duam, por mjaft prej nesh nuk e di si ta lavderoje ate,por perderisa jemi gjeografikisht ne Europe dhe aspirojme te jemi si Europa apo amerika, zoti yne do te jete ai i evropianeve ne pergjithesi. individe te vecante mund te worship zotin e tyre....

Në tregimet e vjetra shqiptare mes tjerash tregohet edhe për njerëzit që flasin rrallë dhe për një fjalë e kërkojnë një dukat sepse fjala e tyre të shpëton jetën!

Kur e lexova shkrimin tënd dhe pashë se ishe anëtarsuar shumë vite para meje e shum tjerëve në forum që po krenohen me nga 7000 shkrime etj, ndërsa ti ke shkruar aq pak menjëherë vendosa që të propozoi për shpërblimin NJË FJALË NJË DUKAT.

Është për të ardhur shum keq se shum njerëz në forum janë të magjepsur me njërën nga fetë dhe e me disa kombe tjera e në anën tjetër e mbajnë vehten Shqiptar!!!!!!!
    :

i/e regjistruar Maska e vrojtuesi
    Anëtarësuar
    06-04-2006
    Vendndodhja
    Në tokat shqiptare
    Postime
    237

Smile Në cilin Forum e ke lexuar këtë!

Citim Postuar më parë nga ABIGAIL
    STEREOLL UNE PER VETE E KAM PREJARDHJEN NGA FISI I DYMBEDHJETE I IZRAELIT, I PERKAS FISIT TE BENJAMINIT.

KESHTU QE JAM BRENDA )))))

MIQESISHT abigail

Po më çudit që paske gjetur kaq saktë prejardhjen tënde dhe je aq e sigurtë, prandaj edhe po më intereson se në cilin Forum e ke lexuar?

Unë dikur më herët kam menduar se ne të gjithë e kemi prejardhjen prej majmunit kurse më vonë pata mësuar se SEJCILI MAJMUN MENDON SE MU NGA AI E KA PREJARDHJEN NJERIU!!!

Provo të gjesh diçka edhe për preardhjen e neve tjrëve "të mjerëve"!!!!

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    [QUOTE]
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Mos valle nuk duhet te ngrohemi nga rrezet e diellit qe ngrohin gjithe popujt?
    Rrezet e diellit s`jane te asnje Populli,por jane te te gjitheve,bime dhe shtaze.Keto reze te diellit nuk ngrohin te gjithe njerezit(kafshet) dhe bimet njesoj,por varesisht se ku gjenden,ne cilen hemisfere te tokes!
    Mos valle nuk duhet te pijme ujin e shirave qe bien mbi token e cdo kujt?
    Po do pijme ujin por ai uj s`eshte i askujt veq e veq por i te gjitheve se perndryshej do i binte secilit drejte e ne goje e jo ne toke!
    Mos valle nuk duhet te marrim fryme nga ajri qe ngop mushkerite e cdo qenie te gjalle?
    Ajri as uji as rrezet e diellit nuk jane prodhime feshe dhe paçavuresh njerezore dhe per kete si te pakufishme u takojne tera qenieve te gjalla pa pike lidhje me fete!

Ashtu si dielli u fal drite gjithe njerezve, ashtu si uji u shuan etjen gjithe njerezve, ashtu si ajri u fal jete gjithe njerezve, edhe Besimi ne Zot eshte nje dhe nuk ka dallim midis popujsh.
    Kjo s`eshte aspak e vertete qe nje dallim te tille nuk ka! Besimi ne Zot eshte qashtje apo dukuri individuale e pastaj me imponim dhe force eshte kethyer edhe ne grupore, por ne realitet s`eshte aspak "nje" qe s`ka dallim mes individesh dhe popujsh! Ky formulim eshte tendencioz!Zoti nese s`eshte budalla e di mire qe ne bote mbi gjysma e njerezve s`besojne ne te,pse s`ua ndale ujin,driten,ajrin me kufinj te caktuar atyre qe s`besojne ne te siq thone fete?

Populli i Zotit eshte populli i Izraelit dhe mund te studiosh 2500 vjetet e fundit te njerezimit per tu bindur per kete. Ai eshte populli qe ka permbushur profecite e vuajtjeve dhe ate te kthimit ne token e te pareve.
    Kethimi ne token e te pareve s`eshte aspak nje fitore apo shperblim me 10 milione te pakten te zhdukur!Kete tani do e quaja ridenim dhe rikanosje per zhdukje te Hebrenjve.Cila eshte fitorja dhe shperblimi i tanishem i Hebrenjve pse ata u kethyen pas dymije vjetesh perndjekje nga Vatikani ne vendin e tyre?Bombat dhe shperthimet,kemishat antiplumb edhe per bujqit dhe femijet...?Ky eshte nje rimashtrim per Hebrenjte te cilet tani e tutje jane te ekspozuar prap zhdukjes se tyre nga Armiqte E vjeter = Vatikani(nen plaf) dhe te rinjet bota Islame haptas!
    Populli i Izraelit eshte Popull i Zotit aq sa te gjithe popujt tjere te botes.Sa u takon vuajtjeve te tyre,fale kriminalitetit dhe gjenocidit te ushtruar kunder tyre nga krishterizmi,vertete ata meritojne te quhen popull Hyjnor sepse tera keto katrahura te feve i kane mbijetuar,por s`jane gje tjeter veqse nje popull i forte,punetor,i sjellshem,i ndershem,antidobiçian,Per mua pa asnje dyshim Populli me i mire i sotem ne bote por jo edhe per Papen dhe islamet.Lidhshmeria qe ekziston ne mes tyre dhe shqiptareve eshte se kane te njejtin fatkeqesi gjate historise se tyre te ndiqen gjithnje gjer ne zhdukje nga e tere bota diobiçiste dhe ajo islamiste njesoj
    Keto jane profecite e Zotit qe koha i ka bere dhe po i ben realitet, i gjen ne Bibel.
    Ne Bibel s`ka asnje profeci.Keto jane prognoza sportive qe diku s`ka qare pa dale nje apo dy te qelluara, mos me shume, por qe vlejne vetem per ndeshjet e javes se arthme e jo pergjithnje...

Ka shume gjera qe shqiptaret i lidh me popullin e Izraelit, por une nuk mund te mendoj qofte edhe nje gje te perbashket midis shqiptareve dhe arabeve.
    Sa u takon Hebrenjve, shqiptaret e thash ,i lidhe fatekeqesia e njejte mallkimi i tere botes,urrejtja mbareboterore, kunder tyre ,gjersa me arabet,s`kane as kete ngjajshmeri!
    Ndryshuar për herë të fundit nga kurkushi : 02-10-2006 më 16:48

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  4. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  5. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •