Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 61
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22
    Zbulohet nje Sinagoge e lashte ne Sarande

Artikullin e gjeni:

http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=25120

Behet fjale per shekullin e V ose te VI te eres sone. Ky eshte nje fakt me shume qe hedh drite mbi miqesine e lashte midis dy popujve.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    APAPAPAPAPAPAPA
    BIERINI SHKURT OR DJEMA NA THONI SE KEMI PREJARDHJE HEBREJE PSE I BINI ME STIL.
    SE PER GREKET KESHTU THONE SE E KANE PREJARDHJEN NGA HEBREJTE EC EDHE NEVE SHQIPTAREVE NA FUSNI NE ATE XHELE.

Për çdo paqartësi:

Eksodi 19
    5 Prandaj, në qoftë se do ta dëgjoni me vëmendje zërin tim dhe zbatoni besëlidhjen time, do të jeni thesari im i veçantë ndërmjet tërë popujve, sepse gjithë toka është imja.
    6 Dhe do të jeni për mua një mbretëri priftërinjsh dhe një komb i shenjtë. Këto janë fjalët që do t`u thuash bijve të Izraelit"".

Amosi 3
    1 Dëgjoni këtë fjalë që Zoti ka shqiptuar kundër jush, o bij të Izraelit, kundër tërë familjes që nxora nga vendi i Egjiptit:
    2 "Vetëm ju kam njohur midis tërë familjeve të dheut; prandaj unë do t`ju ndëshkoj për të gjitha paudhësitë tuaja".

Ligji i Përtërirë 7
    7 Zoti nuk e ka vënë dashurinë e tij mbi ju, as nuk ju ka zgjedhur, sepse nuk ishit më të shumtë nga asnjë popull tjetër; ju ishit në fakt më i vogli i të gjithë popujve;
    8 por sepse Zoti ju do dhe ka dashuri të mbajë betimin që u ka bërë etërve tuaj, ai ju nxori me një dorë të fuqishme dhe ju shpëtoi nga shtëpia e skllavërisë, nga dora e Faraonit, mbretit të Egjiptit.

Ligji i Përtërirë 14
    2 sepse ti je një popull i shenjtë për Zotin, Perëndinë tënd, dhe Zoti të ka zgjedhur për të qenë një popull i tij, një thesar i veçantë ndër të gjithë popujt që janë mbi faqen e dheut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Legjion : 10-04-2006 më 19:28 Arsyeja: po shqiptarët ç'kërkojnë aty?

revolucionar Maska e bOndi_oo7
    Anëtarësuar
    18-10-2005
    Vendndodhja
    Shkup
    Postime
    704
    Me sa di une cifutet jane mjaft te pasur dhe te shkolluar,mirepo gjithashtu jane populli me i urryer ne bote (kjo duket fare ne shesh), e pse eshte keshtu as vet nuk e di.
    Gjithashtu duhet thene se (me pasurine e tyre) kane mjaft ndikim ne politiken boterore dhe per kete shkak rrallekush guxon te shprehet publikisht kunder tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bOndi_oo7 : 10-04-2006 më 20:15
    Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Legjionar, kaq ke gjetur vetem? Dedikoji pak me shume vemendje Bibles te Beselidhja e Vjeter, se ke shume pasazhe dhe me urdhera per vrasje, per skllaveri, per martesa e perdhunime qe duhet te kryhen ne varesi te ngjarjeve, por cuditerisht gjithmone ne kurriz te te tjereve(jane udhezime vecmas per popullin e "tij", nga.. zoti.. prandaj, hapi syte mire, se kam idene qe do te cuditesh)

gjithsesi, ke dy raste:

1) Subjekti mbinatyror (rendom, neper keto tema) njohur si zoti abrahamik ka nje sistem relativ drejtesie.

2) Subjektet njerezore "te zgjedhura", pasi kopjuan ane e mbane zoroastrizmin e gjithcka gjeten ca me ne lindje, u vetezgjodhen pa asnje hezitim meqe do u duhej dhe ne vitet ne vazhdim (murtajen ideologjike - "shpirterore", menduan t'a "dhuronin" ane e mbane pak me vone, si t'a shikonin situaten - Roma Divina Urbs).

(monoteistave mbase nuk do u vinte mire)
    Prektora

MULTUM IN PARVO Maska e Antipatrea
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Gjithandej, por ne te njejten kohe, asgjekundi !
    Postime
    605
    Ore thuaj skujtohet zoti te shkruaj ndonje liber shqip se do katandisemi si cifutet dhe arabet...qe kur shkruajti zoti ato librat (bibla dhe kurani) ne izrael e arabi skane pare paqe me sy ata, vetem lufte....na mjaftojne hallet qe kemi...

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Citim Postuar më parë nga bOndi_oo7
    Me sa di une cifutet jane mjaft te pasur dhe te shkolluar,mirepo gjithashtu jane populli me i urryer ne bote (kjo duket fare ne shesh), e pse eshte keshtu as vet nuk e di.
    Gjithashtu duhet thene se (me pasurine e tyre) kane mjaft ndikim ne politiken boterore dhe per kete shkak rrallekush guxon te shprehet publikisht kunder tyre.
    Edhe ate nalt qe e kam be me te zeze mund te paraqesish si pike te perbashket

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Albo
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.

1Edhe cka? Kjo nuk d.m.th asgjë.
    2. Afri\ngjashmëri; come on Albo, asgjë të përbashket nuk kemi me ta, ata janë shumë më para se ne në hierarkinë civilizuese, të pakten për 3 shkallë.
    3. I lidh Historia? Cfare Historie? Ne nuk kemi asnjë copez historie të perbashket me ta.
    4. Nuk është e vertetë.
    5. Po, por kjo vetem tregon anen humane të Shqiptarit, i cili asnjëherë nuk ka berë lufte okupuese\roberuese. Po të mos ishin ata, do të ishte dikush tjeter.
    6. 25 vite e ndalem Porten e madhe, pastaj e afruam dhe e krijuam një cerdhe në zemer të Europes. Që 6 shekuj. Sot më shumë se kurrë.
    7. True.
    8. True. It doesn't mean a thing!!!
    9. So what?.

Eh, fjalia përmbyllse është një miniature sui generis, "Duhet te kete shume te perbashketa te tjera historike midis dy popujve, qe une nuk i di"

E vetmja ngjashmëri që ne kemi me ATA është refuzimi për tu asimiliuar por kjo është vecori e shumë popujve tjerë.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Citim Postuar më parë nga StterollA
    Gati te gjithe krishteret e keni thene kete, duke perkrahur shkrimet e Bibles. Gjithashtu te gjithe keni perkrahur mendimin qe feja musliname eshte fe arabesh sepse Kurani ishte shkruajtur ne arabisht dhe Muhamedi a.s ishte arab. Ne Kuran ne asnje vend nuk thuhet qe arabet jane populli i Zotit, per dallim nga kjo, Bibla vete u jep medaljen Hebrenjve si popull i zgjedhur; Jezusi vete ishte cifut, edhe Bibla e pare u shkruajt ne Hebreishte ( u PERKTHY me vone ne shqip).

Ne s'kemi ASNJE lidhje fisnore me hebrenjte dhe dua te di ju c'kerkoni ne Bibel kur bekimi i saj i takon nje populli tjeter?

StterollA
    Ky eshte nje mendim teper i ngurte. Ti ne fakt ne nuk po na pyet c'fare kerkojme ne Bible po po na pyet c'fare po bejme me nje Zot qe do nje popull tjeter? Teoria e cifuteve qe jane populli i zgjedhur i Zotit eshte pjese e testamentit te vjeter. Testament i ri ka ide shume ndryshe nga ai i vjetri ne shume aspekte. Kur Krishti u ringjall dhe ju shfaq prape dishepujve u tha: "Shkoni dhe perhapni lajmin e mire". Mesazhi i mire eshte qe Krishti ka vdekur per mekatet e te gjitheve dhe u ringjall per te bashkuar me te atin. Ky mesazh nuk eshte vetem per cifutet por per te gjithe. Nje dashuri dhe sakrifice e tille nuk njeh kufi (ose kombesi) por shtrihet gjithandej dhe perfshin te gjithe njerezit, cifute ose jo cifute. Kur Zoti ishte i gatshem te sakrifikonte djalin e tij te vetem per te gjithe njerezit, une ate e interpretoj si dashuri per te gjithe.
    Ignore List: Den Bossi

viva voce
    Anëtarësuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    Citim Postuar më parë nga Gio
    Ky eshte nje mendim teper i ngurte. Ti ne fakt ne nuk po na pyet c'fare kerkojme ne Bible po po na pyet c'fare po bejme me nje Zot qe do nje popull tjeter? Teoria e cifuteve qe jane populli i zgjedhur i Zotit eshte pjese e testamentit te vjeter. Testament i ri ka ide shume ndryshe nga ai i vjetri ne shume aspekte. Kur Krishti u ringjall dhe ju shfaq prape dishepujve u tha: "Shkoni dhe perhapni lajmin e mire". Mesazhi i mire eshte qe Krishti ka vdekur per mekatet e te gjitheve dhe u ringjall per te bashkuar me te atin. Ky mesazh nuk eshte vetem per cifutet por per te gjithe. Nje dashuri dhe sakrifice e tille nuk njeh kufi (ose kombesi) por shtrihet gjithandej dhe perfshin te gjithe njerezit, cifute ose jo cifute. Kur Zoti ishte i gatshem te sakrifikonte djalin e tij te vetem per te gjithe njerezit, une ate e interpretoj si dashuri per te gjithe.
    Se fundi dikush po i fryn fyellit mire. Pikerisht, Krishti pranoi ne mbreterine e tij kedo qe e njeh ate si shpetimtar. Ky eshte ndryshimi midis besimit te krishtere dhe ebrehe. Ndoshta edhe kjo ishte shkaku qe cifutet e shiten krishtin tek Roma ....Ai po u hiqte te drejten e sundimit ne jeten e pastajme ...140000lideret qe do te qeverrisin etj etj...Sa per kombet????ne u ngjasim cifuteve sa i ngjet shqiponja skifterit ::^
    Ndryshuar për herë të fundit nga dp17ego : 11-04-2006 më 15:58
    sereno

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Premisa të gabuara
    Nga Arrnubi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  4. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  5. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •