Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 55

Tema: Nazizmi

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    UAU darwin do debat !!!!!!!!!! Me mua qe duhet te "studioj" do ta besh debatin?

Fillojme me ate studim modest qe kam qe me sa shikoj qendron shume me "poshte" se yti.

Citim Postuar mė parė nga darwin
    Kompleksiteti gjerman?!.. nejse ok, mjafton edhe kjo si arsye.. Tani pyete njecike kete analizen kete analizen qe ke cituar, cfare armpushimi u nenshkruar ne nentor 1918 dhe cfare gjeten ne tavoline gjermanet me vone, ne traktatin e Versajes?
    Pa merak jua nisa pyetjen dhe do me kthejn pergjigje.

lemsh!

a) nacional-socializem: Kombi mbi gjithcka!

b) fashizem: shteti mbi gjithcka!
    Lexo me vemendje darwin Nazizmi u paraqit ashtu po nuk beri ashtu , njesoj si komunizmi jone qe ēdo gje ishte e popullit dhe per popullin dhe populli s'kishte asgje. Ja e ftilluam pakez lemshin po qe ti lidhe prape s'ka problem.

Forca e keqe, si identifikohet ne kete rast ose me mire, cfare e ben te marre emertimin E KEQE?
    Te djegesh njerez , te vrasesh , te ēmendesh , ti besh kavie , etj etj sepse nuk jane si ty , eshte gje e "mire" me sa kam lexuar kuptohet une nuk kam lexuar sa ty.

lemsh!

Nuk di nga ta kapesh.. Lufta e dyte boterore u be sepse ashtu e pergatiten ne Versaje fitimtaret, dhe per kete jane paralajmeruar dhe nga ministra te qeverive te tyre.. Asnjeri nuk e vriste mendjen! Rendesi kishte qe Gjermania te shkallmohej e te shqyhej, se c'behej ne Rusi nuk i interesonte askujt.. (tendence qe vazhdon sote e kesaj dite)
    Uau lemsh tjeter , kush e nisi LIIBoterore ? sa keq per mua asnje liber nuk paskam lexuar dreqi e mori dhe kete ja paskam hedhur Nazizmit .Me fal darwin e filloi Maroku per inat te gjermaneve se ishin race ariane.

Persa i perket euforise popullore, do te bente mire te mesoje dicka me shume rreth viteve 1933-1939 (kur nuk kishte lufte!)
    Dhe per kete te fundit te premtoj qe do filloj te studioj sipas porosise tende.

Tani mire do ishte dhe nje parulle qe te rroje nazizmi por i bie te themi rahmet keshtu qe nuk po e vendos

Kalofsh mire
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Era1 : 04-06-2005 mė 18:56
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    -LE QE NE JEMI DHE RRACA ARIANE OSE SUPERIORE
    Neve raca superiore ? Ēfare dekreti e thote kete ? Po race ariane ē'do te thote ? Cili eshte grupi juaj i gjakut, zj. Zarathustra ? Mos ndoshta nje shkronje e veēante, qe nuk e ka askush ne boten e racave inferiore?
    Duhet dhe dekret per kete pune?!

Gjithsesi.. raca ariane eshte thjesht nje emertim qe nuk ka pike kuptimi (them si e mendoj personalisht).....
    por,

natyra na ka pajisur me shqisa, pjese prej te cilave jane nuhatja dhe shikimi.. dhe eshte fare e thjeshte qe tek njerezit arrijme te dallojme ngjyren e bardhe, te verdhe, te zeze, te kuqe, kafe..
    Por ka dhe disa aspekte me "te padukshme"..niveli i inteligjences, dhe ketu "cuditerisht" te gjithe "keto ngjyra", ne baze te testeve te kryera, diferencojne nga njera tjetra ne menyre te dukshme!

Pra raca e bardhe, ajo negroide dhe mongoloide jane realitete, jo thjesht koncepte "rednecks".
    Dhe FAKTET i japin perparesi races se pare, si raca me e zhvilluar..nuk po perdor fjalen "superioritet" por diferencimet jane kaq te dukshme sa qe eshte absurditet te debatohet ne lidhje me kete gje..

Shprehja "Te gjithe njerezit jane krijuar te barabarte" nqs nuk e ka fjalen ekskluzivisht per konceptin anatomik, atehere eshte nje budallallek edhe me i madh nga ajo stenda e emulacionit demokratik qe lexon ne cdo gjykate: "Te gjithe jane te barabarte perpara ligjit".

Pra, nqs mendojme se njerezit dhe racat njerezore vertet nuk diferencojne atehere me mire te braktiset arsyeja dhe te udhehiqemi nga religjioni..

uh, jo.. as ne religjion nuk ekziston sepse dhe aty ka te diferencuar, te zgjedhur..diku zgjidhet nje popull, diku me vone zgjidhet nje gjuhe..

-NAZIZMI ESHTE UTOPIK KJO DIHET ASHTU SI DHE KOMUNIZMI...
    JANE TE PAREALIZUESHEM NDAJ DESHTOJNE
    Jo, ato nuk deshtojne ngaqe jane utopike, por sepse ato shkojne kunder natyres se njeriut, sepse ato ngrihen mbi kulturen e urrejtjes dhe vdekjes, dhe jo mbi dashurine dhe jeten...
    Kultura e vdekjes dhe urrejtjes eshte shume e pranishme ne filmat e Hollivudit, sepse realiteti i viteve 1933-1939 deshmon totalisht te kunderten. Nuk me duket se ideali social (i cili filloi te vihet ne zbatim!), qe punetoreve te thjeshte gjermane t'u jepej mundesia qe me ane te punes se tyre te gezonin nje jete dinjitoze per vete dhe familjet, deshmon per nje kulture vdekjeje. Jeta dhe dashuria per kombin, ishin idete fikse qe i jepnin udhe zhvillimit te Gjermanise me ritme te panjohura me pare, ne bote! Mund te thoni cfare te doni po sukseset ekonomike te atij sistemi nuk i ka arritur askush. E megjithate mbase kjo ndodhi ngaqe beheshe fjala per kombin gjerman. Uh, iu kthyem prape asaj punes se racave...nejse,

e megjithate, nacionalizmi sot konsiderohet "murtaje" dhe luftohet ashpersisht.. E vura re dhe te tema mbi ndarjen e Maqedonise..Mire qe nuk na thane "albanian Archie Bunkers"

Arsyeja kryesore qe Wagneri dhe Nice prishen marredheniet e tyre, ishte Krishterimi (semit, ju pelqen apo jo)! Pra Wagner, nuk pranoi te hiqte dore nga besytnite e tij..Nice filloi ta konceptonte Wagner-in si me karakter te dobet, pikerisht per shkak te ketij besimi (megjithe veprat operistike te Wagner-it me karakter thellesisht pagan).

Gjynah qe dy gjenite i ndau, feja..

Ju pershendes me "Destroy, Erase, Improve" - Meshuggah.. duke i degjuar me erdhen keto fjale qe shkrova.
    Prektora

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Se harrova..

per cfare replikohet ne nje teme, ku autoret kane shkruar para 3 vjetesh, dhe sipas njoftimeve, tani jane larguar ne drejtim te paditur?

ciao
    Prektora

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Era1
    UAU darwin do debat !!!!!!!!!! Me mua qe duhet te "studioj" do ta besh debatin?
    dua debat?!

jo me.. ngaterrohesh. une po qeshja me cfare po lexoja.

Lexo me vemendje darwin Nazizmi u paraqit ashtu po nuk beri ashtu , njesoj si komunizmi jone qe ēdo gje ishte e popullit dhe per popullin dhe populli s'kishte asgje. Ja e ftilluam pakez lemshin po qe ti lidhe prape s'ka problem.
    yhy, ketu as Tezeu nuk mund ta zgjidhe lemshin e ri. Kur nisesh me krahasime nac-soc me komunaret futesh me nje territor ku s'do te dish cfare te permendesh..

Te kuqte, "lugen e floririt" kane patur.. po si ide.. Ato te tjeret, bene gjera qe nuk ishin pare ndonjehere. Zhdukja totale e papunesise dhe importimi i fuqise punetore nga Belgjika dhe Hollanda, dhe me vone nga vende te tjera po demokratike..dhe keto ne 2 vjet e gjysem! ne nje vend qe numeronte 7 milione te papune..pra, te drejtosh dhe rregullosh jo nje biciklete si Shqiperia, por nje tren te vertete mallrash qe nuk ndalon.. ishte kriza qe gjermanet perjetuan fale iluminizmit demokratik Oksidental.

Te djegesh njerez , te vrasesh , te ēmendesh , ti besh kavie , etj etj sepse nuk jane si ty , eshte gje e "mire" me sa kam lexuar kuptohet une nuk kam lexuar sa ty.
    Edhe keto demokracite e sotme, te njejten gje kane bere, po me nje hipokrizi njecike me te madhe..S'po te permend fare aleatin e tyre, komunizmin.. se pastaj s'ka me filma Hollivudi.

Nejse, le te supozojme nje gallate.. Supozojme se Hitleri do te kishte fituar luften, dhe pasi te kishte vrare edhe banoret e fundit te kapur te Tokes, pastaj cfare do te bente? Apo nacional-socializmi ishte "Let's kill all!".. ndonje gje, te pakten per gjermanet a kishin menduar?

Uau lemsh tjeter , kush e nisi LIIBoterore ? sa keq per mua asnje liber nuk paskam lexuar dreqi e mori dhe kete ja paskam hedhur Nazizmit .Me fal darwin e filloi Maroku per inat te gjermaneve se ishin race ariane.

bobo.. as te qeshesh nuk te vjen!

Kontrollo njehere historine se kush pale ka bere e para propozime per carmatosje te pergjithshme, nga 1934.. Nderkohe qe Franca dhe Sovietizmi, nenshkronin marreveshje te tilla qe sipas gjyqeve te Nurembergut ishin te njejtat krime lufte per disa nga te cilat u ekzektuan hierarket dhe ushtaraket gjermane.

Danzig, cfare qyteti ka qene moj Ere? Po ai qe mban emrin Kaliningrad?

Po, kur ja hoqen keto Gjermanise? Mbyllja e luftes 1 (Versaille... cfare vererash gjen atje!)

Dhe per kete te fundit te premtoj qe do filloj te studioj sipas porosise tende.

Tani mire do ishte dhe nje parulle qe te rroje nazizmi por i bie te themi rahmet keshtu qe nuk po e vendos

po kjo?! c'te gjeti ketu?

nejse, varja.. hajt ciao, se po ndez nje cigare
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 04-06-2005 mė 19:28
    Prektora

i/e regjistruar Maska e Era1
    Anėtarėsuar
    19-12-2004
    Postime
    1,307
    darwin me zhgenjeve
    Ti beke debat ne nje teme te viti 2002 ?
    Dhe qe ta pish tamam cigaren , une nuk kam shkruajtur qe te qeshesh ti , ti ke shkruajtur qe te qesh une.
    Fatmiresisht une nuk e pi cigaren dhe keshtu qe nuk e nxjerr dot dufin e asaj qe sikur Hitua (me perkedheli Hitleri jot ) etj etj .

Kalofsh mire darwin.
    Firma ime eshte : SHQIPTARE

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    darwin me zhgenjeve
    te zhgenjeva une ty?! boo.. a ka valle ndonje fije rendesie reciprokisht? (qe te mos mbetem vetem ketu..)

nejse, te pershendes me My Dying Bride "A doomed admirer"

"My devoted love takes tiny backward steps away.
    Loneliness aplenty spreads before me"..

hej, mos i merr si personale.. mire?

Ti beke debat ne nje teme te viti 2002 ?
    po ti lexon, apo hajde.. "gallata tani".. ?!

une shkrova per ato qe ishin shkruar sot..

Fatmiresisht une nuk e pi cigaren dhe keshtu qe nuk e nxjerr dot dufin e asaj qe sikur Hitua (me perkedheli Hitleri jot ) etj etj .
    si shkoi puna, mbaruan te gjithe njerezit dhe ai nuk kishte ke te vriste me, apo nuk te erdhi ndonje ide?

Dhe qe ta pish tamam cigaren , une nuk kam shkruajtur qe te qeshesh ti , ti ke shkruajtur qe te qesh une.
    sa mire.. gezohem.. " I'm not totally useless.. I could serve as a bad example and you could laugh"

po per cfare dreqin rri dhe une te pergjigjem.. prit nje sekonde te te dedikoj nje foto..
    Prektora

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Kjo eshte atmosfera me keta shoket e mij, qe jane duke te lexuar.. edhe dy postime te tjera, te lutem!
    Mu dogj kjo pamja..

Ketu s'Lejoheshkan imazhet..

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    darwin, thjesht per te pare ē'mendonte Nietzsche mbi ēifutet, dhe ē'beri Hitleri me to.

[...] Kalimthi : i tere problemi i Ēifuteve ekziston vetem ne kufijte e Shteteve kombetare, ne kete kuptim qe ketu aktiviteti dhe inteligjenca e tyre superiore, kapitali mendor dhe i vullnetit qe ato kane per kohe te gjate mbledhur brez pas brezi ne shkollen e fatkeqesise, duhet te arrijne te mbisundojne pergjithesisht ne nje mase qe zgjon ziline dhe urrejtjen, aq mire sa ne pothuaj te gjitha kombet e sotme - dhe kjo aq me teper qe keto kombe i japin vetes pamje nacionalizmi - perhapet ky ngulmim i shtypit per t'i ēuar Ēifutet ne thertore si pergjegjes te te gjitha te keqijave te mundshme publike dhe private. Sapo qe nuk behet me fjale per te ruajtur kombet, por per te perftuar dhe rritur nje race te perzier Europianesh po aq te forte sa e mundshme, Ēifuti eshte nje perberes po aq i nevojshem dhe i deshirueshem sa ēfaredo shenje tjeter kombetare.[...]

[...] Megjithate, do te doja te dija deri ku, ne nje ripermbledhje te pergjithshme, nuk do te duhej shtyre zemergjeresia kundrejt nje populli i cili, jo pa fajin tone te te gjitheve, ka patur midis te gjithe popujve historine me te dhimbshme, dhe te cilit i detyrohemi njeriun me fisnik (Krishtin), te menēurin me te mbledhur (Spinoza), librin me te fuqishem dhe ligjin moral me me ndikim ne bote.[...]

[...] Nese kristianizmi ka bere gjithēka per ta orientalizuar Perendimin, eshte judaizmi ai i cili ka ndihmuar me shume per ta oksidentalizuar perseri : ēka kjo eshte njelloj, ne njefare menyre, per ta bere misionin dhe historine e Europes nje vazhdimesi te historise greke.[...]

(Shkeputur nga Njerezore, teper njerezore, perkthyer vete nga frengjishtja, se mos del ndonjeri e me padit per shkelje te se drejtes copyright)

Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Highlander, shume gjera paragjykohen.. dhe mbi te gjitha e verteta nuk thuhet e plote sic eshte, pra nuk ka nje ndricim ne kompleks te godines se historise se njerezimit!

Nuk u mora fare me Nicen, dhe cfare ka thene ai per hebraiket.. a do qe te filloj e te perkthej neser Voltaire se cfare ka thene per ata? Do te vesh duart ne koke!

Apo do opinionet e nje morie njerezish cfare mendonin ne lidhje me ta..?

Pastaj, c'me hyn ne pune mua se cfare mendonte Nice per hebrenjte?! Une nuk i kam permendur hebrenjte ketu, pervec se shkarazi ne rastin e zgjedhjes nga zoti i tyre..

Nice u permend me rastin e Vullnetit per pushtet, dhe nuk funksionon si huadhenes i anti-semitizmit te Hitlerit, sepse nuk ka lidhje fare.. gjithsesi

Ata jane madheshtore mqs e thote Nice?

Dmth, me kete logjike asnjeri nuk duhet te bleje Volkswagen, mqs Hitleri dikur per kete makine.................. Ose asnjeri nuk duhet te udhetoje ne autobahnet gratis te Gjermanise, mqs i ka ndertuar e keqja absolute, nacional-socializmi..
    morali i fabules?

Nejse, historia na nxjerr jo fort-mire ne shqiptareve, se paku.. Dhe kur hapim gojen e flasim ne shqiptaret, atehere kjo eshte me te vertete per te ardhur keq!
    Une kujtoja se ishte vetem Leshatori..

Nuk me intereson fare internacionalizmi dhe Europa e bashkuar!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga darwin : 04-06-2005 mė 21:14

i/e regjistruar Maska e elen
    Anėtarėsuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Hitleri ishte 1 fenomen i vecante ,qe nuk ka per tu perseritur me kurre ne bote per arsye se personaliteti i tij qe skizofren.(tej per tej i cmendur).Keto llafe ka shkruajtur ne prologun e saj LENI RIFENSTAL ,femra qe ishte kercimtare, aktore .rregjisore.Rregjisoi tere filmat e Hitlerit ,deklaroi ne 1945 se e adhuronte dhe per kete fraze te saj ju ndalua per tere jeten te rregjisonte me filma.Ishte afer Hitlerit qe para se te ngjitej ne pushtet dhe ne autobiografine e vet shkruan imtesisht per ngritjen dhe renien e nazizmit.Gjermanet e sotshem e kane per turp te thone emrin e LENIT se ne filmat qe ajo xhiroi u tregon gjysherit e tyre duke u bere gati te japin dhe jeten per Hitlerin.
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Papa konsideron Islamin tė pareformueshėm!
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 20-03-2006, 11:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •