Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 55

Tema: Nazizmi

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Nazizmi

Ne kete teme desha te diskutonin ata, qe kane nje njohuri te sado pakte per kete pune.
    I lutem atyre, qe ndihen komunista, apo qe kane ndonje ndjenje anti gjermane ne pergjithesi, te mos nderhyjne fare.

1)A eshte nazizmi ky qe paraqitet sot ne bote...?

2)Ku e ka burimin dhe synimin teoria naziste..?

3)Perse deshtoi nazizmi..?

4)Cfare mendoni per lideret naziste..?

5)Shqiptaret dhe nazistat..!

E theksoj edhe njehere, se nuk dua te fuse hundet ndonje, qe i dhembin syte nga kjo fjale, dhe se dua vetem te di, se c' opinione ka..

Po ashtu i lutem edhe atyre, qe jane hobista te nazizmit, pa e njohur ate, ose duke shprehur anet qesharake te saj, duan te duken garipa, mundesisht te mos marrin pjese...

i/e regjistruar Maska e tiziana
    Anėtarėsuar
    26-05-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    44
    Sikur t'i shtojme edhe nje pike te gjashte temes tende?

6)Feja dhe nazizmi

"Hitler... kishte si zv.kancelier nje katolik,Franc vonPapen, dhe ky qe diten e pare te regjimit bente propagande te gjithe katolikeve qe te mbeshtesnin Rajhun e ri.Ne cdo pjese te Rajhut degjohej vetem von Papen qe nxiste besimtaret qe te besonin verberisht Adolf Hitlerin."

"Ne fillim te vitit 1933, enti i aksionit dhe mendimit katolik ne gjermani, qe atehere udhehiqej nga [Franc] von Papen, beri kete lajmerim zyrtar:' Ne katoliket gjermane duhet ta mbrojme me gjithe forcen dhe me bindje te plote Adolf Hitlerin dhe qeverine e tij.Dashuria e tij per atdheun... energjia dhe menēuria e tij na prekin jashte mase.... Katoliket gjermane duhet te kene nje rol aktiv ne ndertimin e Rajhut te trete'.

Franz von Papen kontriboi nen firmosjen e nje akordi mes qeverise naziste qe ai i sherbente dhe Vatikanit. Ky akord u firmos ne 20 korrik 1933.Nje komunikate speciale pohonte:
    Kardinali dhe sekretari i shtetit Pacelli sot i ka dorezuar zv. cancelierit von Papen " la Gran Croce dell Ordine Piano"...
    ..zv.kancelieri nga ana e tij i ka dhuruar nje shenmeri prej porcelani te bardhe nga Meissen si dhurate nga qeveria e Rajhut... Ne te gjitha dhuratat ishte shkruar:" Ne kujtim te akordit me Rajhun 1933".
    --------- te gjitha citimet jane marre nga libri Franc von Papen- His Life and Times i H. W. Blood-Ryan.-----------
    ticiana

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Faleminderit!

Mesa duket i paske ndjekur mire artikujt e mi fetare.
    Shume mire lete perfshihet edhe feja ne kete diskutim, por gjithshka sipas rradhes...Le te sqarohet mire, se kush dhe cfare jane nazistat, qellimet dhe synimet etyre, dhe pse ishte ose s'ishte i drejte ideali i tyre.
    Qe ne fillim ke shfaqur mossimpatine tende per kete levizje poltike, arsyet e te ciles mund te jene te shumellojshme, dhe si per te shprehur dicka tjeter, qe se ben ne forumet perkatese, solle dhe piken e fundit. Keshtu me bem te ndihem pergjigja jote.

Kardinali dhe sekretari i shtetit te vatikanit Pacelli, ose me mire Eugenio Pacelli, eshte papa i mevonshem Piu i Xll-te, i perfolur kaq shume per heshtje ndaj reformave gjermane, per te cilin une personalisht kam nje simpati te vecante, jo se e njoh fare mire, apo se jam biografi i tij, por per disa arsye te tjera...

Pra le te vazhdojme, por sipas rradhes, dhe jo nga fundi...

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

E ta lumsha moj demokraci..!

Nje mendim dhe opinion, qe i mungon forumit.

Le te jemi me te hapur...thjesht informacion..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Historia eshte shume e koklavitur ne cdo ane qe ta hedhesh secili e kethen nga ana e vet.
    eshte njesoj sikur te thuash se ne Shqipetaret i mundem gjermanet ne luften e dyte boterore. Kete kemi mesuar ne historine e shqiperise. Historia boterore thote se gjermanet u terhoqen per arsye te tjera.
    Nuk dua te dal nga tema po e le ketu....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    ej klod qka mendon a kanė qenė inspirim pėr naziznin gjerman dy veprat e nietzsche-s "mbinjeriu" dhe "vullneti pėr fuqi" ?
    mendoj prandaj jam egoist

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    A ke ndėgjuar pėr "SSskanderbeg-un" nese po shkruaj diqka pėr ta?
    mendoj prandaj jam egoist

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Them se po....

Une vete mendoj, se Nietzsche ndikoi filosofine naziste, pamvaresishte se shume e mohojne kete fakt.

Kam lexuar dicka per levizjen SSkanderbeg, ne nje forum tjeter qe s'me kujtohet, por po pate ndonje shkrim te tyre sille..,pse jo!

Une, nje nga gjerat qe dija, kur e fillova temen, ishte se do te kishte pake pjesemarrje ne kete teme, per arsye te mosnjohjes dhe jo te mosinteresit.

Shume gjera sot merren si te qena nga te thenat, dhe jo njohuria personale, e lire.

Megjithate, te moskeqkuptohemi...., une e kam nje Fuehrer-in tim, Krishtin. Kushdo qe i bie ndesh, ketij Mbinjeriut qe Nicja dhe bota po e kerkon prej kohesh, me ka rene ndesh edhe mua...

Thjesht informacion, ose me mire mireinformim!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132
    Antitheos te pershendes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    PO HITLERI ESHTE SUPER I NDIKUAR NGA NIETZSCHE
    E KAM LEXUAR DIKU SE KA QENE SHKRIMTARI I TIJ I PREFERUAR.
    GJITHMONE E VINTE TE DASHUREN E TIJ EVA BRAUN T`I LEXONTE DICKA NGA" AI"
    SEPSE TE MOS HARROJME QE HITLER KA QENE NJE GJENI
    GJENIU I EPOKES SE TIJ.......AI DO TE SHKELQENTE PATJETER DIKU
    SEPSE GJITHE PERPARIMI I BOTES VJEN NGA NJEREZIT QE I PERSHTASIN BOTEN VETES DHE JO ATO QE I BINDEN...
    KUPTOHET NUK JAM SIMPATIZANTE E FURRAVE TE GAZIT...POR TEORIA E NAZIZMIT ESHTE ME E PELQYERA NGA TE GJITHE -IZMAT E TJERE...........
    MUND TE KUPTOHET SHUME MIRE NQSE LEXON"WILL TO POWER"
    APO NE CDO LIBER TE NICES SHFAQET DHE NXJERR KOKE "AI "
    QE QENDRON 6000 KEMBE PERTEJ NJERIUT DHE KOHES "ZARATHUSTRA"
    lIDERET NAZISTE????????????
    SIDOQOFTE NJEREZIT NUK MUND T`I NJOHESH KURRE PLOTESISHT POR ME SA KAM LEXUAR ATO JANE NJEREZ TE AFTE DHE BESNIKE NDAJ IDEALEVE.
    NDERSA LIDHJET SHQIPTARO-NAZISTE JANE QESHARAKE
    SEC ISHIN CA CUNA DHE CA FEMRA QE DOLEN NGA SHTEPITE (SIC DUKET ISHIN TE PAPUNE)DHE JETONIN MALEVE
    NAZISTET KURRE NUK KANE PASUR NDERMEND TE USHTROJNE TERROR NE SHQIPERI...PER TO SHQIPERIA ISHTE THJESHT RRUGE KALIMI...LE QE NE JEMI DHE RRACA ARIANE OSE SUPERIORE
    NDAJ SYNIMET E TYRE S`ISHIN ATO QE U PROKLAMUAN
    NUK DUA TE BEJ POLITIKE POR CA GJERA JANE EVIDENTE....
    NAZIZMI ESHTE UTOPIK KJO DIHET ASHTU SI DHE KOMUNIZMI...
    JANE TE PAREALIZUESHEM NDAJ DESHTOJNE
    MUA PER VETE ME PELQEN TE MENDOJ PER NAZIZMIN
    PER LUFTE VULLNET PUSHTET
    The path of excess leads to the Tower of Wisdom.(Blake)

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Also sprach zarathustra...???!!!

Jawohl, sehr schoen! Po me tutje a ka?

Pyetjet jane pse i ose nuk i pelqeni ket' levizje dhe personalitete?

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Papa konsideron Islamin tė pareformueshėm!
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 20-03-2006, 11:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •