Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-07-2003
    Postime
    85
    Po Kurani c'fare na meson mbi kete?
    You got to be Albanian to get a real tan!

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Njekohesisht munde te vizitoshe dhe kete adrese www.harunyahya.com aty do te shikosh shume gjera mbi Islamin dhe shkencen bashkekohore si perputhet ploteshisht me Kur'anin

All-llahu te ndihmofte
    Ndryshuar për herë të fundit nga ABIGAIL : 06-09-2003 më 15:01
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    opssssss Sorry

kerkoj ndjese per gabimin pra adresa eshte www.albislam.com
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-07-2003
    Postime
    85
    Ma bini dot ketu me pak fjale po patet kohe?

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anëtarësuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Albo me lejo qe te sqaroj dicka gjithmone duke u mbeshtetur ne Bibel.

Zoti e perjashtoi Satanain nga Mbreteria e Qiellit dhe e la ate te dergjet ne toke duke u zvarritur tamam si ai gjarpri. Po ashtu, Eva dhe Adami moren denimin e tyre fale mosbindjes ndaj Fjales se Perendise
    Satani nuk u zvarrit si gjarpri por thjesht u transformua ne gjarper ne momentin qe genjeu Even dhe Adamin. Dhe fjala Lucifer, qe ka kuptim "I shndritshem" dhe nga hebraishtja e vjeter kishte kuptimin e dickaje qe shkelqente dhe gjarperi atehere ishte nje kafshe shume e bukur dhe lekura e tij shndriste, per kete arsye simbolizonin te njejten gje, dhe ishte nje kafshe shume e bukur para se te mekatonte Eva dhe gjithashtu shume e zgjuar, per kete arsye Satani zgjodhi kete kafshe per te arritur qellimin e tij. (Te themi qe kafshet flisnin atehere? Nuk mund te pergjigjem!!! Vecse mendohet qe gjarpri perpara se te mekatonte Eva nuk zvarritej por fluturonte. Nejse jane hipoteza qe mbeshteten diku por qe nuk mund te vertetohen... le te mbetemi ketu)

Te tre keta dergjen ne toke dhe mund te thuhet se toka ka qene dhe vazhdon te jete nen sundimin e djallit.
    Nuk e di perse e ke fjalen kur thua keta TE TRE?

Djalli eshte i plotfuqishem ne toke pasi e njeh forcen e Perendise ashtu sic njeh gjithe dobesite e qenies me emrin njeri.
    Sigurisht qe Djalli eshte shume i fuqishem, por kurrsesi nuk mund te jete i plotfuqishem. Nuk mund ti vesh kete epitet Djallit. Vetem Perendia eshte i Plotfuqishem.

Pushteti i tij eshte i kufizuar vetem ne toke dhe jetegjatesia e tij eshte e varrur nga aftesia e tij per ti kthyer njerezit kunder Perendise.
    Sigurisht qe pushteti i tij eshte i kufizuar dhe jo vetem ne toke, kudo.

Djalli e di shume mire qe eshte i humbur dhe ka shume pak kohe, dhe mundohet si e si me strategjine e tij, te fitoje sa me shume njerez per ti marre me vete ne ferr ne kete pak kohe qe i ka mbetur, por jetegjatesia e tij nuk mund te jete e varur nga aftesia e tij per ti kthyer njerezit kunder Perendise. Nuk e kuptoj se cdo te thuash me JETEGJATESINE?

Vazhdoj me poshte....

miqesisht abigail
    Ndryshuar për herë të fundit nga ABIGAIL : 09-09-2003 më 17:50

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-07-2003
    Postime
    85
    Po ne Kuran cfare ndodh me Shejtanin?

Si perfundon ai?

i/e regjistruar Maska e joti
    Anëtarësuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    michigan
    Postime
    54
    njatjeta te gjitheve
    Desha te thoja dhe une nja dy gjera per djallin e per zotin.
    Nuk jam i habitur qe ju besimtaret flisni kaq te sigurt ne ato qe besoni. Nuk jam dhe aq besimtar i madh shpresoj mos te gjykohem per kete nga ju....
    Por nje hipoteze qe mund te ngre une eshte , se djallin e krijoi zoti jo si engjell
    por si djall.
    pse....? thjeshte fare per barazapeshe per ekuiliber. nuk mund te dallosh te miren pa njohur te keqen them une.
    Sikur te gjithe te ishim te mire mos kishte Hitlere e Napoleoner ca do ishte bere
    do jetonim te gjithe te lumtur e te gezuar????????????/
    jeta ka nevoje per konflikt per perplasje mendimesh. keshtu qe me duket me e besushme sugjerimi im se zoti e krijoi djallin per djall. pa luftra, vrasje pa"reduktim" te popullsise ne bote do ti kishim perdorur te gjithe burimet e tokes. mbipopullim i tokes do ta sillte diten e "gjyklimit" me shpejte.pra do shfarosej popullsia ne toke me shpejt apo jo? ca jemi ne nje experiment ? per ata qe kuptojne anglisht a e keni degjuar ndonjehere shprehjen "necesary evil" une them qe "all evil is neccesary"
    dhe zoti e djalli jetojne bashke dhe tallen me gjithe shtremberimet e hipotezat e njerezve.

me pelqen se si e korigjoni njeri tjetrin per hollesira si puna e gjarprit dhe e djallit. hahaha. nejse.
    te gjitha fete pak a shume nje nocion kane per djallin dhe zotin
    por askush nuk eshte ulur e te mendoje se ndoshta te gjitha fete jane te gabuara per ceshtjen ne fjale.
    Dhe djalli e zoti kane vene ndonje bast me njeri tjetrin. E asnjeri nuk eshte me i forte se tjetri por gjithcka varet nga ne nga njerezit. dhe e kam seriozisht nuk po bej shaka pa mendoni njehere kete alternativeqe sapo parashtrova. lini per nje moment besimin tuaj te verber dhe mendoni se ndoshta jemi thjesht nje experiment galaktik.
    ndoshta nuk ishte zoti qe krijoi djallin por djalli qe krijoi zotin. huh?ndoshta basjkeekzistonin pa krijuar askush dike.
    ndoshta jane pjelle e te njejtit thelb e nje qenie te njejte me njeriun me te mira dhe te keqia ndoshta thjesht djalli dhe zoti jane pjelle e njeriut fundja e fundit.
    thjesht pika time eshte qe nuk kemi informacion te mjaftueshem te vendosim per hollesite e djallit e te zotit.
    ps: heren tjeter do ju flas per implikimin e jashtetokesoreve ne fe.

?????????????????????????????????????????????????? ?????????
    Ndryshuar për herë të fundit nga joti : 09-09-2003 më 19:10
    mos degjoni kisha e xhamija
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Satani ose Shejtani

Shume persona e kane permendur se kush eshte por une dua te jap mendimin tim:

1) Djalli eshte aq i zgjuar sa vet nuk futet ne loje por te ben te luash(te ben te mekatosh)

2) Djalli eshte personi qe ka frymezuar njerezimin te krijoi shume fe per te ngaterruar rrugen e Zotit ne mes te njerezimit

3) Djalli eshte ai person qe hedh gurin dhe fsheh doren

4) Djalli nuk eshte siç e tregojne katoliket ortodoksit apo te gjitha ato te ashtequajtura sekte satanike(qe bejne kulte satanike). Ai eshte shume i bukur, shume i shndritshem, shume dinak ose me mire ekuilibrues(qe te ben te mekash kur vet ai nuk eshte pjestar i mekatit tend)

----------------------------------------

Perendia krijoi luciferin ose engjellin e drites ose yllin e mengjesit(keto ishin emrat qe kishte djalli kur ishte akoma engjelli i Perendise). Ai kudo qe shkonte ndriçonte dhe bente qe te shndriste gjithçka ku ai shkonte. Ai ishte me i madhi nder engjejt e tjere dhe ishte engjelli qe rrinte me prane Perendise , ne pak fjale, ai ishte ne vendin e dyte ne univers. me krijimin e njeriut luciferi u be xheloz sepse nuk u be me trashegimtar i gjithçkaja dhe nuk ishte me ai qe komandonte universin por sepse njeriu u krijua sipas imazhit dhe shembullit te Perendise(Perendia e krijoi ne kete menyre). Tjetra gje qe djallin e beri qe te behej xheloz per njeriun ishte se Perendia kur krijoi njeriun e krijoi te lire qe te zgjithte dhe jo skllav si engjejt(engjejt ne fakt duhen ti binden nje urdheri me sesben). keshtu ai zbriti tek njeriu per ta provokuar(qe tundoj Even ose havane bashke me burrin e saj Adamin ose Ademin).

Ajo qe permenda me siper eshte ajo qe djalli hedh gurin dhe fsheh doren, dmth qe ai hodhi dyshimin tek njeriu por nuk e beri ai mekatin por njeriu. Djalli e njihte mire Perendine dhe prandaj vajti te bente te mekatonte njeriu. pasi mekati erdhi ne bote nepermjet mosbindjes se njeriut djalli vertet u ngjit ne qiell por nese shikojme, ne qiell nuk u gjend me vend per te sepse Djalli kishte mekatuar duke i futi dyshimin njeriut.

Keshtu qe nje pjese e engjejve ndoqen luciferin qe me pas u quajd djall ose satan dhe ne qiell u be nje lufte e madhe midis engjejve qe vendosen te ndiqnin satanin dhe engjejve te Perendise. Me pas nje pjese e engjejve u kap dhe i hodhen te lidhur ne burg(qe eshte pritja per diten e gjyqit) dhe pjesa tjeter me satanin nuk paten me vend ne qiell per ta dhe ata u hodhen ne toke dhe ne realitet u trazuan ne mes te fares se Perendise.

Ne fakt djalli u hodh ne toke sepse nuk u gjend me vend per te ku te shkonte dhe i vetmi vend qe mekatoi ishte toka ose i vetmi vend qe ishte mekatare ishte toka, prandaj djalli u hodh ne toke dhe u fut ne mes te fares se Perendise. Djalli u quajt Zoti i kesaj bote(bota dhe toka kane ndryshim te madhe) sepse bota(njerezimi ne mentalitet ne aktivitet dhe gjerat e tij)filluan te shtonin mekatin dhe ngaqe djalli ishte i pari qe solli mekatin u quajt Zot i mekatit ose padroni i botes. Kush do boten dhe gjerat e botes(thote Zoti) dashuria e Perendise nuk qendron ne te(jo kush do token por kush do mbreterine e djallit dhe gjerat e djallit nuk ka dashurine e Perendise).
    --------------------------------------------------
    kjo eshte nje pjese e vogel qe thuhet per djallin. ka dhe shume te tjera por mendoj se mjafton per tani.

me respekt i krishteri!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga i krishteri : 09-09-2003 më 21:07
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Postuar më parë nga Albo

. Kesaj here Jezu Krishti do te vije me ushtrine e engjejve te Perendise per te syrgjynosur djallin ne humneren me te thelle te tokes, dhe per te gjykuar te gjithe njerezit, te gjalle apo te vdekur.

e.

t.

Dhe a a dini ju ku ndodhet kjo humnere ne Toke

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Postuar më parë nga pyetesi
    Ma bini dot ketu me pak fjale po patet kohe?
    Po me premtoj koha pa tjeter

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •