Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,252
    Postimet në Bllog
    22
    lis me shume se problem i imi ai eshte problem i juaji. Une nuk shkruaj ne forum per ti apeluar emocioneve, sic jane mesuar shqiptaret te lexojne neper gazeta apo ekrane televizionesh, por ti apeloj arsyes.

Une shpreh ate qe une mendoj dhe nese kjo te ngjall ty pakenaqesi, mundohu te argumentosh ndryshe.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

human
    Anëtarësuar
    25-03-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    47
    ju Albo, pertej Atlantikut e keni ca me te veshtire te lexoni shkrimin e nje reviste britanike, perderisa edhe faqja e saj ne internet nuk te lejon te lexosh.

Ne ne Angli kemi mundesine qe ate ta gjejme edhe ne nje kioske te thjeshte shtypi ne nje stacion te humbur treni.

Shkrimin ne fjale e kam lexuar qe te nesermen e botimit, ne mos gaboj data 1 ose 2 shtator, por aty nuk gjeta ne asnje vend ndonje fjale te embel per te djathten. "The power struggle" nuk kishte te bente me perplasjen e fuqive mes se majtes e se djathtes, sic na e shet ti, por per ate mes Nanos e Metes. Dhe flitej mire per Meten, shtangistin gdhe, sic njihet ne Shqiperi. Megjithese ne shkrim ai quhet "ende i ri" dhe madje thuhet edhe se po nxiton ca ne garen per pushtet ne PS.

Kjo thuhet ne variantin origjinal, ketu ne Britanine origjine, dhe nuk "nenkuptohej fitorja e se djathtes", sic shprehet sateliti yt Ork. Nuk e di se si tingellon ai shkrim ne anen "pertej Atlantikut", por besoj se eshte ceshtje sysh me shume se sa dialektesh...

Ana tjeter e problemit (jo e Atlantikut) eshte se nje analize shtypi nuk eshte medoemos "pro" apo "kunder", nuk eshte qendrim i te gjithe redaksise, nuk eshte medoemos i sakte vecanerisht kur gazetari flet per nje politike ekzotike te cilen e ka ndjekur vetem nga ekrani i PC apo duke kontaktuar ndonje te njohur ne ate vend, dhe per me teper nuk eshte vote pro a kunder nje force politike ne zgjedhjet e radhes.
    jetoj jeten time, vetem sot

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,252
    Postimet në Bllog
    22
    reporter, a eshte The Economist revista me prestigjoze e se majtes europiane?

human
    Anëtarësuar
    25-03-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    47
    Trimosh, The Economist cilesohet reviste "konservatore", nje term qe gjithmone i atribuohet se djathtes.

(shiko tek http://www.worldpress.org/newspapers...tfsEngland.cfm)

Ndersa termi "prestigjioz" eshte shume i gjere, po nuk kam ndermend te perseris mesazhet e mesiperme, per te cilat vete je shprehur se nuk kane lidhje me temen dhe qe faleminderit qe nuk i ke fshire.

Si eshte koha matane oqeanit?

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,252
    Postimet në Bllog
    22
    Reporter, une kam degjuar e lexuar qe The Economist mban nje qendrim konservator kur vjen fjala tek politikat ekonomike apo inisiativa e lire, por nje qendrim te moderuar me afer atij liberal ne politikat sociale, vecanerisht ne Europe.

Megjithate, ti je ne pozita me te mira se une per te dhene mendim mbi The Economist. Une e vleresoj kete reviste me shume per permbajtjen e saj mbi aferat nderkombetare qe shkojne shume me thelle se shume gazeta apo revista te tjera jo vetem britanike, por ne rang boteror.

Per mua eshte nje reviste prestigjoze pavaresisht nga pershtypjet subjektive qe mund te krijoje te lexuesit.

i/e regjistruar Maska e mateo
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    united kingdom
    Postime
    286
    Economisti, botimet e reja i nxjerr per cdo te premte, artikulli e ka patur titullin , "The power struggle" dhe ne mos gabohem ky botim eshte bere ne fillim te shtatorit, une githmone kam menduar qe nano, i ka patur shpatullat e mbrojtura prej dikujt, pasi nuk shpjegohet ndryshe percarjet qe krijon ne politike dhe postet qe ai ka patur deri me sot. Mirepo me duket se nje prej kesaj mbeshtetje paska qene vete Meta. Ekonomist thejesht parashtronte se si Nano po humbet kredibilitet ne politiken shqiptare. po ashtu parashtroheshin, problemet qe ne te gjithe i dime se cilat jane, papunesia , trafiku, infrastuktura e dobet, etj. Une personalisht , e lexoj gjithmone kete reviste, gazeta "the Sun" nuk ka te krahasuar me kete reviste. Economist , eshte prej atyre revistave qe sjell informacione, mjaft te vlefshme saqe the White house , and Downing street e vleresojne. Pra eshte prej atyre revistave qe cilisohet si "posh". Albo ka te drejte kur e cileson si prestigjoze. une nga shume informacione te Economist ka arritur te marr"D" (distiction) ne assignmentet qe kam bere ne uni.
    mateo

human
    Anëtarësuar
    25-03-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    47
    Downing Street ka ndryshuar deri tani shume politika, qe nga ajo e sigurimit kombetar, azilit e deri edhe ne luften ne Irak fale presionit te gazetave si The Sun apo Daily Mirror. Roli i shtypit periodik eshte te thellohet ne analiza dhe stilin e te shkruarit, e jo ne lajme, duke mbetur keshtu gjithmone e preferuara e salloneve dhe e studenteve te fushave perkatese.

Cilido qofte emri i medias qe publikon analizen politike, ajo s'ka se si te mos zere vend ne tryezen e nje politikani.

Ndersa gazeta e lajmit e e investigimit ka nje rol disa here me te veshtire dhe me rendesishem. Te veshtire se pari sepse i duhet te gerrmoje per lajme me vlere cdo dite, madje disa here te publikoje edhe dy edicione ne dite. Se dyti sepse duhet te perballoje nje konkurence me te madhe ne stendat e shtypit dhe ne tryezen e atij politikanit.

Te rendesishem sepse nuk ka per mision primar korridoret e politikes, por te manipuloje e te orientoje mendimin e nje mase shume me te madhe njerezish, duke ndikuar keshtu me direkt ne vendimet e qeverise.

The Economist mund te jete revista europiane me e njohur ne SHBA, por ne Europe, ku edhe ka nje shumellojshmeri gjuhesh e kerkesash, ka edhe zgjedhje shume me te medha ne stendat e shtypit.

i/e regjistruar Maska e mateo
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Vendndodhja
    united kingdom
    Postime
    286
    reporter nje korrigjim te vogel, downing street nuk e nrdyshoi politiken si pasoje e informacioneve apo investigimeve te "the sun" apo "daily mirror" po ishte B.B.C ajo qe filloi t e
    ta trondiste nga rrenjet sidomos per luften ne irak.
    mateo

E gjifa Maska e Henri
    Anëtarësuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Ekonomisti eshte reviste qe ne North America ka reputacion per objektivitet dhe analize pak a shume realiste te situates politike dhe zhvillimit ne bote. Aresyeja pse Ekonomisti eshte aq i vleresuar ne N.A mund te jene te dyja, edhe ajo qe mbron Albo me Orkun por edhe argumenti i reporterit se ne N.A. zgjedhjet qe ka secili nga ne per t'u mireinformuar jane shume te kufizuara. Pavaresisht nga kjo, nga sa lexova ne artikullin e siperpermendur, arrita ne te njejten shije se Ekonomisti me ate artikull i bente nje reklamim Metes, njekohesisht duke e paraqitur dhe PS si nje grup politik ne reformim e siper. Pra qellimi i Ekonomistit (deri me sot nuk kam lexuar ndonje institucion qe te mos te shprehe njeanesine e tij ne ato qe publikon) mua m'u duk me shume i majte sesa si nje trumpetim i humbje se thelle te PS ne keto zgjedhje.

Nese doni t'ua kopjoj artikullin ketu, me beni nje ze, duhet ta kem akoma nr ne shtepi.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Historiku i shkurtër i LDK-së, 1989-2004
    Nga Arb në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 20-07-2012, 08:58
  2. Fatos Nano: PS ka per ti humbur zgjedhjet e qershorit
    Nga juanito02 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 21-06-2009, 07:02
  3. Veton Surroi zgjedh te konkurroje ne zgjedhjet e tetorit
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 10:13
  4. Qeveria shqiptare mban peng zgjedhjet e tetorit
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 10-10-2003, 00:01
  5. Strategjia e opozitës në zgjedhjet lokale
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-08-2003, 11:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •