Kuqka,Postuar mė parė nga Kuqalashja
ja nje interviste qe i ka dhene Sidorela gazetes Dita,
CV
TIRANĖ - Sidorela Kola ėshtė lindur mė 12 tetor tė vitit 1975, nė Tiranė. Pas pėrfundimit tė shkollės sė mesme, nisi studimet e larta nė Fakultetin e Drejtėsisė. Nė vitin 1993 shpallet Miss Albania. Sidorela ka marrė pjesė nė konkursin Miss Europa 1993, ndėrsa 3 vjet mė vonė ėshtė pėrfaqėsuar nė Romė pėr konkursin e bukurisė Miss Engjėlli.Gjatė kėtij viti ajo ka marrė pjesė edhe nė konkursin Miss Ballkani, qė ėshtė zhvilluar nė Maqedoni. Pas pėrfundimit tė studimeve tė larta, punon si asistente avokate dhe mė pas si avokate nė ēėshtje tė ndryshme civile. I pėlqen tė lexojė. Ėshtė e martuar dhe ka njė djalė.
(vijon nga kryesore) INTERVISTA/ Flet Miss Albania 1993, Sidorela Kola: Familja dhe impenjimet e pėrditshme tė avokates
Nė kėrkim tė kurorės sė pėrkthimit
Smė ka tėrhequr ndonjėherė ekrani. Edhe pjesėmarrja nė konkursin e bukurisė ka qenė paksa e ēuditshme
TIRANĖ - Fakti qė fitoi njė kurorė bukurie, ndryshe nga shumė vajza tė tjera, pėr Sidorela Kolėn nuk ka qenė njė shtysė e mjaftueshme pėr tė qėndruar nė ekran. Miss Albania 1993 e ka parė veten dhe tė ardhmen nė njė tjetėr fushė, tek avokatia. Ekrani nuk mė ka tėrhequr ndonjėherė, madje edhe pjesėmarrja nė konkursin e bukurisė ka qenė paksa rastėsore,- tregon ajo. E pėr kėtė arsye, pėr Sidorelėn kurora e bukurisė ka pasur thjesht njė vlerė tė momentit, sepse jeta e saj mė pas do tė shkėputej tėrėsisht prej kurorės dhe tė qenit Miss.
Pas pėrfundimit tė studimeve tė larta, Sidorela nisi punėn nė njė studio legale, pėr tė arritur aktualisht tek avokatja. Edhe pse karriera ėshtė tepėr e rėndėsishme, vendin kryesor nė jetėn e Sidorelės e zė familja, djali dhe bashkėshorti i saj. Ndoshta nė familje nis edhe lidhja e miss-it me politikėn. Sokol Dervishaj, bashkėshorti i Sidorelės, ėshtė njė prej kandidatėve tė prezantuar nga LSI-ja pėr zgjedhjet e vitit 2005, por Sidorela e sheh veten jashtė kėsaj fushe. Pėrveē profesionit, dashurisė sublime pėr familjen, ajo ka njė pasion, letėrsinė. Dhe pikėrisht kėtij pasioni po pėrpiqet ti japė sadopak vend pėrmes pėrkthimit tė letėrsisė artistike.
Zakonisht jemi mėsuar qė vajzat qė fitojnė njė kurorė bukurie ti shohim sėrish nė ekran, nė aktivitete tė tjera tė spektaklit apo kinemasė. Sidorela i ėshtė pėrkushtuar avokatisė, pse?
Nuk mė ka tėrhequr ndonjėherė ekrani, madje edhe pjesėmarrja nė konkursin e bukurisė ka qenė paksa e ēuditshme, sepse nuk kam qenė ndonjėherė e dhėnė pas botės sė spektaklit dhe madje as nuk e kisha menduar pjesėmarrjen nė Miss Albania e pėr mė tepėr njė kurorė bukurie.
Pra, nė njė farė mėnyre kurora nuk ka sjellė pėrfitime pėr Sidorelėn?
Mendoj qė kurora duhet tė jetė mė shumė e shfrytėzueshme pėr ekranin ose kinemanė. Jo pėr nė fushat e tjera dhe aq mė pak nė profesionin tim.
Mendoni qė pamja e jashtme ju ka ndihmuar tė ecni nė profesion?
Nuk e besoj. Gjithēka kam arritur ia dedikoj punės sime. I jam pėrkushtuar, sepse ėshtė njė fushė qė mė pėlqen dhe natyra ime ėshtė e tillė qė dua tė jap maksimumin. Nuk mendoj qė pėr tė qenė njė avokate e zonja duhet tė jesh edhe njė femėr e bukur.
Ju tani jeni bashkėshorte dhe nėnė. Sa e rėndėsishme ėshtė familja?
Pėr mua familja ėshtė gjėja mė e rėndėsishme dhe natyrisht qė vjen nė plan tė parė, pastaj janė tė tjerat.
Ēpjesė tė kohės zė familja dhe ēpjesė tė saj puna?
Deri para pak muajsh gjithė kohėn time e merrte familja, sepse iu pėrkushtova pėr njė kohė tė gjatė tim biri, qė e adhuroj. Ndėrsa tani raporti ka ndryshuar, sepse edhe puna kėrkon pjesėn e vet tė kohės, por natyrisht primare mbetet familja.
Kush kujdeset pėr djalin gjatė kohės qė ju jeni nė punė?
Me djalin rri vjehrra nė shtėpi, megjithėse duhet tė them qė gjatė kėsaj kohe mė mungon, sepse thashė qė tashmė isha mėsuar tė isha gjatė gjithė kohės pranė tij. Megjithatė, duhet tė shtoj se pavarėsisht impenjimeve tė punės, gjej kohėn dhe mundėsinė tė kryej gjithė detyrat e nėnės dhe tė bashkėshortes.
Si jeni njohur me bashkėshortin tuaj?
Njohja jonė mund tė quhet mė se e zakonshme. Jemi njohur nė njė rreth shoqėror, nga ku lindi edhe dashuria.
Sa kohė i kushton Sidorela pamjes?
Pamja ėshtė e rėndėsishme dhe mua mė pėlqen tė kujdesem pėr veten, por i kushtoj pjesėn e kohės qė mė lė im bir.
Shpenzoni pėr veshjen dhe produktet kozmetike?
Shpenzoj. Mė tepėr pėr veshjen se sa pėr trukun. Mė pėlqen tė blej veshje.
Cilat janė synimet e Sidorelės pėr tė ardhmen?
Nė fakt janė shumė, por qė nuk dua ti shfaq pa u realizuar. Aktualisht mund tė them qė njė fushė e re nė tė cilėn po provoj veten ėshtė edhe pėrkthimi. Kam njė kontratė me shtėpinė botuese Fan Noli, pėr tė pėrkthyer nga gjermanishtja dhe anglishtja letėrsi artistike.
Si lindi idea apo dėshira pėr tu marrė me pėrkthimin e letėrsisė artistike?
Jam shumė e apasionuar pas librave dhe kjo mė bėri tė merrem edhe me pėrkthimin.
Kur do tė kemi mundėsi ta shohim punėn tuaj tė botuar?
Besoj shumė shpejt libri do tė jetė nė treg. Kam diēka nė dorė, por nuk mė pėlqen tė tregoj mė tepėr.
Duke qenė se jemi nė stinėn e verės, keni menduar pėr pushimet kėtė vit?
Ende jo. Pushimet i planifikoj nė momentin e fundit.
Zakonisht pushoni nė Shqipėri apo jashtė vendit?
Pėrgjithėsisht mė pėlqen tė pushoj jashtė Shqipėrie.
Krijoni Kontakt