Close
Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 168
    Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Fatmiresia ime eshte se kurre nuk ulem dhe marre seriozisht ,parrullaxhinj.apo daullexhinj si ju,se jeni te gjithe FARISENJ.Neser po ju dha mundesia per nje jete me te mire dhe te ardhme te qete e pa brenga jo vetem atdheun do shisni po shpirtin tuaj.Sa per kafshet kane mend dhe kane shume ndaj nje njeri i mencur tha <sa me shume qendrova me njerez si ju Aq me shume mu shtua dashuria per kafshet>
    Gangestrllekun po ta kthej me dashuri mbrapa,se une per vete sjam i tille.
    Trishtohem vertet qe nuk munda te ndihmoj sado pak ATDHEUN tim,por gezohem qe ai paska ju patriotet me maske,qe keni dale duke bertitur sa e doni por kur ai ndjen dhembje ju nuk e degjoni se keni marre arratine, dhe mendoni si te ngrini gradacela aty ku jetoni.
    Brockullat ne vende te tjera jo pas nje kopjuteri.E thashe kush e do SHQIPERINE qendron prane saj e ndan lotet fukarrallekun,brengat me te.Po se kuptuat ,skam cfare te bej .Kafka e nje njeriu eshte e mbushur me dicka,ose me zhvillim pose me prapambetje,ose me Perendi.ose me djall.
    Po sju pelqyen mendimet tona injorojini,per kete demokraci u thane prehrat e nenave tona.
    E lerini keto tradhetar apo jo se boll,Pashallaret e kuq,irituan shpirtrat tane duke nxjere e duke kryqezuar dhe vrare,<tradhetaret>qe vertet e donin Atdheun.
    SHQIPERIA eshte vertet me e mira(jo the BEST se behesh tradhetar kur kemi fjalen shqipe,apo te tingellon me bukurv ajo amerikane)por me mendime qe i perkasin se kaluares do vonoje te ngjitet e jetoje aty ku meriton.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

i larguar Maska e glaukus 001
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    581

Arrow

Ju ti beni nervat kacurrel, sidomos disa qe kane zgjuarsi natyrore por miresia fetare e pakenaqesia e te kaluares i ben te ''harrojne'' vendlindjen ne emer te nje shteti tjeter aq te dikutueshem ...

Ne nuk jemi maska e as gango virtuale por shpirtra qe vuajne nga ata shqiptare qe gati sa nuk e shqyejne flamurin grek per kushtet e ''medaljet qe i dha''. Gjithsekush e di sa sa ka bere e mund te beje per kombin por ne nuk po hedhim gure te mbysim Mirelen por thjesht ''guraleca'' ngacmimesh...

Mos ngaterroni komunizmin e pislleqet e te kaluares me te qenurit shqiptar !!! Mos i mbytni shqiptaret me inatin tuaj ndaj qeveritareve e krereve qe drejtojne e bastardojne sportin !!!

Une jam kunder etiketimeve e mallkimeve qe i behen Mireles se ne fund te fundit ajo eshte person qe ka idete e mendimet e veta dhe nje GRUA e pjekur tashme (besoj) dhe nuk mund te rifitohet nje ''e humbur'' me fjale mallkimi.
    Individualizmi e fitorja personale a familjare nuk mund te ''harroje'' edhe gjene me NORMALE: POPULLIN e kombin. Por duhet pohuar edhe nacionalizmi i ashper dhe helenizmi i shoqerise greke qe i ze frymen kombesive te tjera dhe shprehjeve NORMALE te perkatesise apo urimeve NORMALE per emigrantet te futbollisteve si Bledar Kola ... Edhe ku ndodhin keto gjera ku futbollisti ndeshkohet per komente nacionaliste? - Ne Greqine tuaj te Bashkimit Europian !!!

GREKET sot gezojne 2 -fish: se pari qe Greqia fitoi medalje te arte ne hedhje shtize;
    se dyti qe nje e huaj, shqiptare, garon e FITON per te ...
    Nuk ka gezim me te madh kur shikon se komshiu i varfer jo vetem punon per ty por edhe te nderon e adhuron publikisht pasi eshte shpallur kampion bote ...

HARROJENI per nje moment shtetin shqiptar, harrojini politikanet e plehrat e tjere qe masakrojne e perdhosin sportet, e cfare mbetet ??? - Shqiptarizmi, sedra kombetare, ajo dashuri natyrore per vendlindjen sidomos kur prinderit i ke me prejardhje shqiptare. Edhe sikur te kesh lindur ne vendin me te qelbur, femijeria e rinia qe ke kaluar atje do jene gjeja me e cmuar/nostalgjike per ty ( mund te jete e dhimbshme .... ashtu sic e dime se ka edhe me fukarenj se Shqiperia ...)

Po ju qe jeni besimtare duhet ta dini shprehjen ZOT e ATDHE ! Mire qe po e mbroni vajzen ne emer te fese po atdheun ku e late, apo mallkuar qofte edhe ai se nuk e meriton ?!?

Po more miq se cope cope jemi sot, popull refugjat si Italia e Greqia pas Luftes se 2 Boterore prandaj CDO lajm e fitore e cdo shqiptari nga ngroh me shume se rruget e asfaltuara apo nese 2 politikane shqiptare i japin doren njeri-tjetrit ...
    Kemi nevoje per nam me te mire, per emra qe kane arritje dhe i perdorin ato jo VETEM per rehati ne vendin ku jetojne por edhe per tu kujtuar fqinjeve se meritojme me teper njohje e trajtim njerezor ... Mos na i prini krahet duke mos njohur e pershendetur origjinen, te pakten per hir te prinderve ...

Ajo qe me provokoi mua ashtu si shume shqiptare ishte sjellja e saj me flamurin grek, nje akt SIMBOLIK qe nuk eshte veshtire te perkthehet e zberthehet. Si u NDIEN EMIGRANTET NE GREQI ????
    Harrojini kosovaret e camet per nje moment e mendoni per ata qe akoma luftojne te mbrojne identitetin etnik e kombetar ...
    Ku shkoi realiteti , po historia, po krenaria e ndrydhyr mes fjalesh: mafioz, hajdut, shqiptar barbar !?!

Nuk ia ka njeri inat arritjet Mireles se cdo njeri ka talentin e vet ne nje fushe e ne mos qofsh kampion bote per hedhje shtize mund te jesh kampion per nje person a grup te caktuar ne nje aspekt te caktuar qofte edhe i quajtur si nena/motra/vellai a babai me i mire ne bote ...

Shpresoj qe Mirela te behet me e madhe se titulli qe i dhane ne nje aktivitet sportiv, te ngrihet mbi paret e lavdine e perkohshme e te fitoje ate te perjetshmen, te miqesimit te popujve permes, te perkrahjes se popullit qe nuk diti/mundi ta mbante. Mos na moho SOT se jemi te varfer e me nam te keq pasi neser mund te pendohesh pak ...
    Do vije dita qe heronjte e sportit shqiptar do e gjejne veten ne emra rrugesh e stadiumesh por nje HERO si Pampuri e ka te ndertuar piedestalin ne zemrat tona duke shpresuar qe edhe Mirela te gjeje veten dhe jo te lexojme nga gazetaret e huaj fjaline : ... the albanian-born girl - ( vajza shqiptare ...

Sa kerkon e sa te duhen?
    Burrat nga detyra s'druhen,
    trimi i mire do t'te jape,
    Sot me vrap e neser prape.
    Hidhni, hidhni tok dollare,
    te mos mbetemi te share.

Mbahu nene mos ki frike,
    Se ke djemte ne Amerike.

Bijte e beses Skenderbeut,
    qe i dalin zot atdheut!

Do te ndihim pa kursyer,
    per ty, nena jone e vyer,
    qe me drit' e nder te thuresh,
    dhe me bijt' e tu te mburresh.
    - Fan Noli -

ne kerkim
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Glaukus ti i ke rene pikes mor vlla por SHQIPTARIZMI po vdes dalengadale dhe s'ke nevoje ti hedhesh syte shume larg, shiko gjysmen e postuesve ne kete teme.
    Ai Kolombi na ben nje pyetje retorike se sa veta do e shisnin lekuren e vete per te njejten "cope buke" qe Greku i dha Mireles?! O Shqiptar po pse ne kto 13 vjet kemi bere zhurme vetem per nje cop Pirro Dhime dhe Mirella Manianin (kshu e kishte emrin tek bluza ne fotografi)? Ndoshta sepse s'ka te tjere qe e kane shit lekuren e vet?
    Hidhi pak syte nga Atdheu dhe lexo cik per Ilir Sulin e Ilir Karafanin e nja dy peshengrites te rinj qe kane dale kampione ne Evrope per nen-17. Sipas teje ata duhet te ikin me vrap te Greku te deklarojne helenizmin e tyre mijeravjecar qe u rrjedh nder deje.
    Kolombi mos i barazpesho te gjithe me veten se pavaresisht se ne ikem per nje jete me te mire kjo s'do te thote qe hodhem gjithcka poshte qe eshte Shqiptare ndaj dhe vijme e zihemi e grihemi ne Albasoul e jo ne AmeriSoul apo Anglosoul.
    timeo Danaos et dona ferentes

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Edhe I.Sulin dhe ate tjetrin po si trajtuam ashtu sic ja vlen te trajtohet nje sportist kampion, do te ikin, ne mos te greku ke ndonji shtet tjeter. E do jeni ju qe i beni idhuj tani ata qe do ti shani te paret "tradhetare".

Personalisht une nuk kam nevoje per doza stimulimi te krenarise kombetare nepermjet medaljeve qe fitojne sportistet. Keshtu qe aq me ben nese Manjani apo ndonji tjeter e fiton medaljen per Greqine apo per Shqiperine. Do te ndihesha me teper krenar qe jam shqiptar sikur ajo Shqiperia te mos i detyronte keta njerez te iknin, as Manjanin me shoke po as miliona emigrante qe enden neper bote per buken e gojes, si cifutet dikur ne shkretetire. Po si duket nuk jemi ne gjendje te rrokim pemen nga trungu, prandaj merremi me frutat e pemes. Dhe kur keto fruta bien ne territorin e fqinjit, hidhemi dhe bertasim se ajo i takon pemes sone, packa se deri dje nuk u interesuam fare per te.
    Vazhdoni o njerez ti shani sportistet tane qe kane ikur tradhetare dhe te quani patriote ata qe e kane lene Shqiperine pa nje piste atletike, qe i kane braktisur sportet. Vazhdoni te identifikoni me atdheun ata qe lene njerezit pa pune, pa uje , pa drita....

Ka qene dhe nje kampione tjeter bote shqiptare , nje medaliste e arte ne nje sport qe dikur kemi patur tradita, por sot ka vdekur si sport. Quhet Elisabeta Karabolli. Ku eshte Elisabeta zoterinj? A e permendi dikush nga ju patriotet? Sigurisht qe jo.....E keni harruar dhe ate bashke me shume te tjere.....ndoshta disa nga ju qe cirren per medaljet e "shitura" Greqise, jane kaq patriote saqe nuk i dine kampionet e botes shqiptare.....Sepse si narkomanet qe kerkojne dozen e tyre, ju e moret dozen e stimulimit te egos suaj te semure, por hodhet "shiringen" ( lexo sportisten) ne plehra.....
    P>S. Jam shume kurioz te di ku gjendet Karabolli sot, ne c'gjendje ekonomike eshte ne se gjendet ne Shqiperi. Kush ka informacion i lutem ta sjelli ketu.
    Po Pavlina Evron e mbani mend? Akoma nxjerr buken e gojes duke shperndare posten si ne kohe te Dulles apo e keni vene dhe ate roje ne ndonji zdrukthtari?
    "Who is John Galt?"

ne kerkim
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    O Toro ti vazhdon e nje muhabet ke ca ka bere shteti per Pampurin, Evron, Karabollin etj po ceshtja nuk qendron aty, qendron tek fakti qe a mund ta MOHOJE nje Shqiptar kombin e vet per cfaredolloj arsye?
    Shteti Shqiptar zhgenjeu jo vetem sportistet e afte po nje brez te tere Shqiptaresh, policin, oficerin, inxhinjerin, mekanikun, drejtorin, agronomin, fshatarin dhe qytetarin, por ama njeriu nuk mund ta perdhos kurre kombesine e tij per faj te shtetit. Dikush ndihet Shqiptar sepse eshte pjesetar i atij kombi e jo se eshte nenshtetas i Republikes se Shqiperise. Ne ate rast Shqiptaret jashte kufijve te cilet kane patur fat me te mire se ne nga ana ekonomike do e kishin mohuar me kohe kombesine e tyre pasi Jugosllavia u dha kushte mjaft te mira ekonomike se sa mund tu jepte Shqiperia por atyre zemra u digjte per kombin, ate nocion qe ju me duket se u paska humbur.
    Nqs shume Shqiptare jane te indinjuar prej Manjanit eshte se ajo ka perdhosur kombin e jo shtetin.
    Ndryshimi midis nje kombi dhe nje shteti eshte themelor, ndaj dhe ky rast duhet pare ne prizmin e ketij ndryshimi.

nga dyqonet e reja
    Anëtarësuar
    04-04-2003
    Postime
    327
    une jam Z... bravo!
    ky eshte ndofta postimi me realist i kesaj teme...
    e ke vene shume mire ne dukje ndryshimin midis kombit dhe shtetit. te lumte!
    shume prej nesh duhet te reflektojne ndaj nje qendrimi te tille, si ky i mesipermi...

une personalisht do desha t'iu kujtoja vetem thenien e J.F.K.;...ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country!
    me themelorja!? te pakten mos i mohojme vetveten...

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Une jam Z...,
    Pergjigja ime per pyetjen tende eshte PO. Mund ta mohoje nje shqiptar kombin e vet percdo lloj arsye. Eshte e drejta e tij dhe ti dhe une ( tjeter pune se nuk na pelqen te dyve) nuk kemi asnje lloj te drejte te flasim per kete ceshtje. Sepse eshte ceshtje personale e cdo kujt.
    Sa per shqiptaret e ish-Jugosllavise te lutem shume mos i permend, se nuk jane njesoj si ne. E kane te zhvilluar shume me teper se ne ndjenjen e nacionalizmit dhe te dashurise per kombin. Ua u detyruan kushtet e mbijeteses si komb mes uqerve sllave. Fatkeqesisht ne ne Shqiperi kemi probleme me kushtet e mbijeteses si njerez mes kafsheve me fytyre njeriu qe na qeverisin. Ky eshte ndryshimi nese nuk e kupton dot.

Ne ditet e sotme, kombi eshte i indentifikuar me shtetin "Une jam Z..." . Ne te gjithe Evropen. Vetem Shqiperia me me teper se gjysmen e popullsise jashte kufijve ben perjashtim nga ky rregull. Dhe ne Shqiperi shtetin e ben kombi shqiptar. Nuk e bejne as turqit, as greket. Ne se mendon ndryshe atehere del aty ku dua te dal dhe une. Qe qeverisemi nga te huaj dhe tradhetare. Pra nuk ta kane fajin njerezit qe ikin, por qeverite.
    "Who is John Galt?"

ne kerkim
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    E di si eshte puna mer plak.
    Kur shteti (kombi) yt eshte mire ekonomikisht atehere dihet qe te gjithe te duan. Kur eshte ne veshtiresi atehere duket se kush e do me te vertete.
    Pop. thote "miku i mire njihet ne kohe te veshtira", ashtu si ai qe do kombin e vet njihet kur kombi eshte ne hall.
    Kot do doja ta dija se si e ndjen veten ajo Mirela kur greket i thurin lavde? A i rre menja se e duan me te vertete?!
    Une vete nga natyra nuk kam inat e as urrej askend ne pergjithesi, biles as ndaj Mireles personalisht nuk kam ndonje gje pasi ne fund te fundit beri nje zgjedhje qe i takon vetem asaj ta beje.
    Po urrejtja qe kam ndaj Grekeve i kalon qacet e arsyes njerezore.
    Samuel Huntington thote (mezi me kujtohet ) se "njeriu e identifikon veten me ate qe nuk do te jete. Ne krijimin e identitetit nje njeri ka nevoje per nje armik pasi tek ai sheh ate qe ai nuk do te jete". Greku i ploteson te gjitha kushtet e nje armiku ideal per mua pasi me ben me shume Shqiptar.
    Aq sa une kam nevoje per Grekun aq ka nevoje dhe Greku per mua, "Shqiptarin kafshe", pasi te dyja palet i forcojme identitetin njeri-tjetrit.

z...

My-SeLf Maska e Erban
    Anëtarësuar
    22-09-2002
    Vendndodhja
    Iher Per Iher ITA
    Postime
    68
    Ore ju a shpjegoj un mire fare se ne kemi politikan sh te mire qe
    dun vetem per vete me u pasuru dhe nuk ndihmojne sportin fare .
    Ja pse ajo u be greke si disa te tjeter qe jane shtangista kampiona bote.
    Per mua ajo nuk na ka tradhetuar por ka qen e detyruar te na harroj.
    Absurditet.....JeTa

mes jetes e vdekjes Maska e kristal
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    176
    Postuar më parë nga kolombi
    I thashew vetes se nuk do vazhdoj te jap me mendimin tim ne kete teme ,po su permbajtja.Se njerez <patriote si puna jote>,jo vetem te iritojne me mendimet qe shprehin po te bejne te mendohesh pse ngelem 100 vjet mbrapa botes.Do doja te shkruaja me shume po kam frike se nuk do gjej fjalet e duhura mes mijera fjaleve,per te dhene nje pergjigje qe e meriton.Shpresoj qe analizat e gjakut te te kene dale me gjak shqiptari,se ne qe kemi mendim tjeter ne lidhje me temen kemi tjeter lloj gjaku.
    Shpresoj se netet e tua larg atdheut qe e braktise ndonese e doje kaq shume,te jene nostalgjike si ato te riliondasve.
    Shpresoj se edhe gjumin e ben me flamur poshte jastekut.
    Kur tye arrini tew kuptoni se ballkani nuk eshte as Evrope dhe as Amerike ku ndjenjat dhe atdhedashuria shprehet pa friken e racizmit ,dhe urrejtjes qe ka pushtuar prej shekujsh vendet e ballkanit,e nuk i le te marrin fryme e te civilizohen si vendet perendimore,atehere ja vlen te diskutosh .

Po mire e paske marre dozen mire me sa duket per sot e nese analizat e mia me dalin me gjak shqipetari,analizat e tua munt te dalin me ngjyre jeshile,do zoti te te dhuroje dikush.

kristal

Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •