Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18

Krishterzimi dhe e vėrteta

Para dy javesh gazeta lokale ditore me e shitur ketu(Achorage Daily News) ne faqen e pare te saj boton nje artikull te gjate per nje prift qe kish perdhunuar nje nxenes 14 vjecar. Diten e neserme gazeta kerkon falje publike per artikullin qe kishte botuar; shkaku: reagime te ashpera te komunitetit krishter per ofendime ndaj kishes dhe predikuesve fetar. Ky lajm nuk u shfaq fare ne lajmet e TV-ve lokale, e leje me ne Cable TV.

Ne lidhje me kete me kujtohet para ca kohesh ndodhi nje vrasje mes shqiptareve brenda nje kishe ne Detroit (nese s'sgabohem per vendin). Ne lidhje me kete ne faqen e pare te albasoul.com u shkruajt nje arkitull nga nje anetar i saj. Pas disa ditesh hapet teme me verejtje pse ky artikull ishte lejuar ne faqen e pare te Albasoulit. (Tema ne fjale).

Po te mos ishte artikulli ne gazete dhe ne albasoul, lajmi s'do merrej vesht fare... dhe verteta do verbohej nga vete te krishteret. Tani pyetja ime eshte:

- A keshtu sugjeron Bibla, qe e verteta e hidhur te fshihet kur predikuesit vete bejne shkelje te moraleve krishtere? E verteta te fshihet kur besimtaret e krishtere vriten midis tyre brenda objekteve fetare?
    -(me llogjiken tuaj) Ku eshte e mira e ketij maskimi te se vertetes?
    -Kujt i frikohen te krishteret nga kjo e vertete?

StterollA

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Stterolla, dihet qe pyll pa derra nuk ka. Aq me teper shqiptari qe historikisht ka treguar anektoda si per "rrefimet" tek prifti ashtu edhe per "kendimet" nga hoxha. Pyetja jote ketu tek ky kend i forumit nuk me duket si pyetje per edukim te vetvetes me njohuri nga fete e tjera, por thjesht si nje pyetje qe do hape edhe nje teme tjeter te tipit "mali im eshte me i larte se mali yt" Nuk eshte e drejte te nxjerresh konkluzione mbi nje fe te tere vetem nga veprimet e izoluara te besimtareve te ketyre feve.

Me vjen ca keq qe permend rastin e vrasjes te shqiptarit ne kishe. Ai shqiptar u vra po nga shqiptari e kush i huaj e degjoi arriti ne perfundimin se "Shqiptaret jane barbare e kriminele". E pra nje e mire e mosberjes buje te rasteve te tilla, eshte qe te mos arrihen pergjithesime te tilla si ato qe une verej ne pyetjet qe shtron ti; pergjithesime te cilat pervecse te keqes, nuk i sjellin asnje dobi tjeter ceshtjes shqiptare.

Shpresoj te mos me kesh keqkuptuar.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,341
    Postimet nė Bllog
    22
    Sttereolla, Jezu Krishti, kur mberriti ne Tempullin e farisejve ne Izrael, i permbysi te gjitha tezgat e tregtareve, i zgjidhi te gjitha kafshet e zogjte qe shiteshin atje dhe u tha njerezve qe ky tempull do te shembet e rindertohet per tre dite.

Te Krishteret nuk i tremben te vertetes pasi Zoti i tyre e ka emrin Jezu Krisht qe eshte E VERTETA, RRUGA, JETA!

Kjo eshte arsyeja perse qyteterimi perendimor i ngritur mbi Krishterimin beson ne LIRINE e individit. Beje krahasimin me qyteterimin islamik qe te pret koken per nje fjale goje.

Jezu Krishti nuk erdhi ne kete bote me SHPATE ne dore, ai erdhi me FJALEN e Tij, ajo fjale qe u shpalos njerezve te VERTETEN per ata qe duan ta njohin dhe degjojne ate. Prandaj dhe Lajmi i Mire qe ai solli ne toke nuk shperndahet me lufte, por nga njerez te paqes.

Jezu Krishti do te rikthehet per se dyti ne toke per te syrgjynosur djallin dhe per te gjykuar te gjalle e te vdekur. Kjo dite do te vije kur te gjithe njerezit e kesaj bote te kene patur fatin te degjojne Lajmin e Mire te Perendise.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Stterolla, / ****** /
    Kur diskutohet ose gjykohet nje besim i caktuar fetar, piknisja eshte doktrina , ne te cilen besimtaret besojne. Ky fakt nuk vlen vetem thjesht per llojet e besimeve, por vlen per gjithshka .
    Ne nje shkrimin tim te meparshem une kam sjelle dy kendveshtrime doktrinore, mdis krishterizmit dhe islamizmit. Gjykimin tim e kam nisur jo nga besimtaret e ndryeshme qe i perkasisn ketyre feve( si Ben ladini, apo ai prifti pederast) por e kam nisur nga DOKTRINA ne te cilen kata mesojne dhe besojne. Psh. diktrina e krishtere meson qe , i krishteri duhet te FALE , te ktheje edhe faqen tjeter kur e godasin ne njeren faqe, te duaj te afermin e tij porsi vetveten , te mos urreje, te jape ndihmen e tij, te lutet per ata qe e perndjekin si dhe te doje armikun e tij. Pra ky eshte thelbi qe doktrina e krishtere permban ne vetvete. Duke u nisur nga ky fakt dalim ne konkluzionin se, te gjithe ata qe i veprojne keto urdhra te Perendise, jane vertet besimtare te vertete kristjan, sepse ecin simbas mesimit te bibles. Ndersa ata qe ecin kunder ketyre urdherave, e megjithse thone jemi te krishtere, ata vertetojen katerciperisht se ecin kunder vullnetit te Perendise. Pra eshte vete Bibla doktrina ku besojne te krishteret, ajo qe e meson cdo kristjan qe te njohe se kush eshte besimtar i vertete dhe kush eshte i reme..
    / ****** /
    deshmuesi

[size=0.5]Postim i edituar. Komplet jashte teme--StterollA[/size]

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Shif ca thote Jezusi sipas Bibles per ata qe nuk besojne ...

lexo :

Luka 19 : 27 Veē kėsaj, i sillni kėtu armiqtė e mi, tė cilėt nuk donin qė unė tė mbretėroja mbi ta dhe i vritni pėrpara meje!"``.

p.s : Mos beni komente te kota se e dime mire ca lloji jeni
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 07-09-2003 mė 16:55

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Kjo eshte fundi i shembelltyres nepermjet se ciles JEzusi tregon fundin e botes dhe si do te perfundojne te gjithe ata qe nuk i besuan Jezusit. Jezusi tregon se zoteria e ndeshkoi perfundimisht sherbetorin e pabese. Ky fakt tregon fundin e tmershem qe do te kene te gjithe ata qe e refuzuan Meshiren dhe Hirin e Perendise, e cila u dha me ane te JEzusit. Pra kjo nuk ka te beje me kete kohe ne te cilen ne jetojeme. te ngatrosh kete...! Bile JEzusi tha se, ne fund te gjithe kundershtaret e mij do te hidhen ne liqenin e e zjarrit ku ka kercellitje dhembesh dhe vuajtje te perjetshme. Te besh nje ngatrim te tille ....., kete e ben vetem nje si ty.
    Ps. Je dakort me shkrimin tim te mesiperm, apo..?

Ju faleminderit per pergjigjet nje here. Une shume qarret i kam be pyetjet me duket, s'ju kuptoj ku po dilni ne keto pergjigje:

1. Meqe besimtaret krishtere tentojne te fshehin maskarrliqet e bera qe kane ndonje far lidhje me simbolet fetare krishtere, atere ma thoni ju a eshte ky qendrimi qe e sygjeron Bibla?

2. Llogjika juaj: ku eshte e mira e ketyre maskimeve?

3. Pse behen keto maskime, nga kush frigohen te krishteret?

StterollA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683

te tjera

lexoni te dashur te krishtere :

Luka 12 : 49 ``Unė erdha tė hedh zjarr mbi tokė dhe sa dėshiroj qė ai tė ishte tashmė i ndezur.
    50 Tani unė kam njė pagėzim me tė cilėn duhet tė pagėzohem dhe jam nė ankth deri sa tė kryhet.
    51 A kujtoni se erdha tė sjell paqen mbi tokė? Jo, po ju them, por mė shumė pėrēarjen;
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 10-09-2003 mė 07:41

Re: Krishterzimi dhe e vėrteta

Postuar mė parė nga StterollA
    Para dy javesh gazeta lokale ditore me e shitur ketu(Achorage Daily News) ne faqen e pare te saj boton nje artikull te gjate per nje prift qe kish perdhunuar nje nxenes 14 vjecar. Diten e neserme gazeta kerkon falje publike per artikullin qe kishte botuar; shkaku: reagime te ashpera te komunitetit krishter per ofendime ndaj kishes dhe predikuesve fetar. Ky lajm nuk u shfaq fare ne lajmet e TV-ve lokale, e leje me ne Cable TV.

Ne lidhje me kete me kujtohet para ca kohesh ndodhi nje vrasje mes shqiptareve brenda nje kishe ne Detroit (nese s'sgabohem per vendin). Ne lidhje me kete ne faqen e pare te albasoul.com u shkruajt nje arkitull nga nje anetar i saj. Pas disa ditesh hapet teme me verejtje pse ky artikull ishte lejuar ne faqen e pare te Albasoulit. (Tema ne fjale).

Po te mos ishte artikulli ne gazete dhe ne albasoul, lajmi s'do merrej vesht fare... dhe verteta do verbohej nga vete te krishteret. Tani pyetja ime eshte:

- A keshtu sugjeron Bibla, qe e verteta e hidhur te fshihet kur predikuesit vete bejne shkelje te moraleve krishtere? E verteta te fshihet kur besimtaret e krishtere vriten midis tyre brenda objekteve fetare?
    -(me llogjiken tuaj) Ku eshte e mira e ketij maskimi te se vertetes?
    -Kujt i frikohen te krishteret nga kjo e vertete?

StterollA
    Nuk po i pergjigjem pyetjes se pare, por te dytes dhe te tretes.

Ky maskim i se vertetes nuk ka asnje te mire.
    Sa per te krishteret qe kane frike nga ndokush nuk me duket me vend, sepse ne rradhe te pare, kush ben te tilla gjera, nuk ka fe (nuk eshte as i krishtere dhe nuk eshte as fetar e as njerezor).

Mendimi im eshte qe te tilla gjera nuk duhet te publikohen, jo se ka frike i krishteri, apo myslimani, por sepse jane akte shume te uleta, qe nuk meritojne te zihen ne goje. Dhe nuk duhen konsideruar nje i krishtere beri keshtu, e nje mysliman beri ashtu, kush ben te tilla gjera e ka nxjerre veten jashte fese.

Pershendetje
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Re: Re: Krishterzimi dhe e vėrteta

Postuar mė parė nga Manulaki
    kush ben te tilla gjera, nuk ka fe
    Keto gjera behen pikerisht nga predikuesit fetar (krishtere) dhe jane me qindra ne number. Mos kjo pergjigja jote dmth qe krishterizmi predikohet nga qindra te pa fe?

Mendimi im eshte qe te tilla gjera nuk duhet te publikohen, jo se ka frike i krishteri, apo myslimani, por sepse jane akte shume te uleta, qe nuk meritojne te zihen ne goje.
    Gazetat ate pune kane, te na njoftojne me lajme, qofshin te mira apo te keqija. Qellimi pozitiv i lajmeve te keqija eshte te zgjojne pasivitetin dhe indiferencen e shoqerise ne lidhje me problemet qe i rrethojne. Me maskim te ketyre gjesteve te ulta brenda objekteve fetare komuniteti krishter ju ven celsin polemikave ne lidhje me dinjitetin e paster te predikuesve (sic "shitet") dhe frymene paster krishtere. Ja si shkon kjo pune: Nese sot ti lexon qe ne shkollen krishtere te qytetit tend ishte perdhunuar femija 14 vjec nga nje prift, do lejoje femijen tend te edukohet ne ate shkolle? Do shkoje te luteshe para atij prifti me? Sa do ulej dashuria jote ndaj fese? Kjo eshte vetem nje nga pikat qe i tremb te krishteret, prandaj dhe i fshehin keto lajme. Po qe ndryshe, ma sqaroni pa me analizuar sa i mjere jam une.

Pershendetje dhe faleminderit shume per pergjigjen.

StterollA

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. E Verteta
    Nga Albo nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 03-02-2010, 19:57
  2. E verteta
    Nga hope31 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-09-2006, 12:38
  3. E verteta ne Histori
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 21-05-2003, 11:23
  4. E verteta e fshehur!
    Nga ALBA nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 21-03-2003, 07:05
  5. E Verteta
    Nga baobabi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 17-05-2002, 14:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •