Northernbard
Ti nuk do beje asnje pyetje po te kishe te qarte se cfare pranon per te vertete.
Qe te perdoresh logjiken duhet ne rradhe te pare te pranosh per te vertete nje numer pohimesh elementare
Mbi bazen e ketyre pohimeve te pranuara pa medyshje ngrihet edhe arsyetimi.
Kur bihet ne paradoks e vetmja gje qe te ngelet eshte te rishikosh bazen e nisjes.
Po pergjigjem shkurtimisht per paqartesite qe ke.
1. Cfare mund te bente Jezusi me shume.
Ndryshimi i pare eshte ne permbajtjen e mesazhit. Mesazhet nuk kane qene te njejte ne permbajtje.
Ne kohe te ndryshme Zoti ka dhene mesazhe te ndryshme.
Ndryshimi i dyte eshte ne forme. Kete here Zoti nuk perdori njerez si mesazhere sepse plani permbante sakrifikimin, si domosdoshmeri per ringjalljen e cila do te provonte materialisht lartesine e Zotit.
Kete plan e zbulon vete Jezusi me pohimet dhe veprat e tij.
2 C'eshte substanca me te cilen u krijua Jezusi
Perdora fjalen substance por mund te kisha perdorur ndonje fjale me te pergjithshme, si psh fuqi e Zotit apo shpirt i shenjte. Jezusi nuk spjegoi se nga se eshte i perbere Zoti por vetem se cfare udhezonte Zoti per njerezit.
Dukej qe Zoti nuk u jep spjegime njerezve se si i ben ai punet por vetem udhezon se cfare duhet te bejne njerezit me njeri tjetrin dhe cfare raporti duhet te kene ata me Zotin.
3.Nuk e kuptoj se si sakrifikimi perben prove etjjj
Sakrifikimi i Jezusit ishte domosdoshmeri per ringjalljen e tij tre dite mbas vdekjes.
Kete ua shpalli Jezusi dishepujve te vet para arrestimit.
Ringjallja e Jezusit do te vuloste perfundimisht besimin tek dishepujt se ai ishte vertet Bir i Zotit.
Kjo ishte prova e fundit materiale qe Jezusi u dha dishepujve dhe njerezve qe e jetuan ate kohe dhe e pane me syte e tyre gjithcka
Dhe ashtu ndodhi vertet. Ne diten e trete pas vdekjes se tij Jezusi shkoi tek dishepujt dhe u tregoi se cfare duhet te benin me tej.
Pas kesaj Zoti e mori trup e shpirt ne gjirin e vet
Kete prove Zoti nuk e ka dhene sepse i nevojitej per ndonje gje.
Zoti nuk ka nevoje per ndonje gje qe i mungon, se i ka te gjitha.
Ato qe i ka bere i ka bere sepse ka dashur, keshtu na thuhet nga Jezusi.
Kam mendimin se paqartesia juaj vjen nga paqartesia e pohimeve fillestare te teorise se fese.
Duket qe Muhameti nuk e ka vrare shume mendjen per kontradiksionet qe do kishte teoria e vet. Aso kohe kishte shpaten ai dhe ishte i Zoti ta zgjidhte problemin ndryshe.
Me duket pak e veshtire qe arabet t'a vene boten nen shale me force.
Dhe me zhvillim ekonomik me duket po aq e veshtire.
Keshtu qe nuk gjej dot ndonje lloj force madhore qe t'a beje boten te rende pas miresise dhe drejtesise islame.
Kur shoh qe keto vende me kete fe kaq te mire sipas jush jane ne ate prapambetje, dhe kur feja ka edhe pushtetin atje, nxjerr konkluzionin se kjo fe ska se si te jete progresive.
Ti do thuash "kush tha se bota islame eshte me e prapambetur"
Me e prapambetur eshte Evropa dhe Amerika.
Ja si thua ti cfare e pengon evropianin apo amerikanin qe te mos braktise kristianizmin dhe perqafoje islamin.
Mos do thuash se e pengon diktatura ushtarake se do me besh te qesh.
Edhe kjo teknologji qe po perdor ti per te bere te zezen te bardhe
eshte bere ne Amerike.
Se edhe Hoxha Enveri keshtu thoshte. Ato qe shikoni jane thjesht fasade.
Per bletin...
Mendoj se shprehja se une nuk e kam kuptuar, te ka shkare dhe nuk e ke bere me qellim qe te tregosh se une nuk kuptoj dhe ti kupton.
Ajo qe mendoj eshte se ti ke dashur te thuash nuk e pranon.
Prandaj edhe une dikur hapa nje teme mbi te vertetn dhe askush nuk mori pjese.
Po nuk e pate te qarte se cfare pranon biseduesi per te vertete eshte e pamundur qe te nxjerresh ndonje perfundim.
Everything is possible but going through a revolving door.
Krijoni Kontakt