Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 62
    i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Kristian

Besimi im e ka emrin Kristian.

Titulli i temes eshte "nje diskutim i hapur per te gjithe" dhe prandaj me duket se jam brenda.

Une hedh poshte ate pjese te dhjates se vjeter e cila nuk i perket Zotit por eshte krijim i cifuteve.

Zoti behet i pranishem vetem me anen e profeteve dhe merr fund me Jezu Krishtin.

Deri ne momentin e kontaktit te profetit te pare me Zotin njeriu nuk mund te dinte gje per te, perndryshe del se njeriu e ka krijuar Zotin.

Une ta kam treguar edhe se nga e kane huazuar cifutet teorine e krijimit te botes.

Jezu Krishti kishte per mision konsolidimin perfundimtar te mbreterise se Zotit i cili nuk mund t'ua besonte kete njerezve.

Profetet vertete e kane dhene mesazhin porse ne kohe mesazhi eshte transformuar nga profete te vetshpallur, qe misionin e Zotit e transformuan ne udherrefyes te cifuteve per tek toka e premtuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baobabi : 20-06-2002 mė 14:15

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    230
    Une ne asnje menyre nuk dua te te ndaloj ty qe te diskutosh.
    Por, deri tani eshte diskutuar per trinine. Me sakte, northernbrand shtroi pyetjen nese trinia permban apo jo kontradikte ne vetvete. Prandaj, te keshillova qe t'i permbahesh kesaj teme diskutimi.

Konkluzionet e tua per Dhjaten e Vjeter, historine e krijimit jane te mbeshtetura ne spekulime, megjithate une nuk do t'i diskutoj ato ne kete teme.

Gjithe te mirat.

Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Logjike apo spekulim

Sqarimet e mia i kam pershkruar bindshem me siper.
    Keto jane disa nga dallimet e sekteve te ndryshme kristiane.

Ti mos u mundo te me mbushesh mendjen mua apo te tjereve se ti ke te drejte dhe i di gjerat me mire dhe une nuk i di.

Une mund te jem askushi po ekzistenca e sekteve te ndryshme kristiane eshte prova e interpretimit ne menyra te ndryshme te bibles dhe jo te figures se Jezu Krishtit.

Ne qofte se une nuk besoj ne gjithcka qe beson ti kam aresyet dhe argumentat e mia.

Une besoj vetem ato qe ka thene Jezu Krishti, gjithcka tjeter te krijuar para tij e marr me rezerva, dhe disa nga objeksionet i kam parashtruar me lart.

Ti ke bindjen tende por kjo nuk me mjafton qe te pranoj se cfare thua ti.

PS. Njohurite mbi Jezu Krishtin mi ka treguar gjyshja, te ciles ia kishin treguar prinderit, te cileve ua kishin thene prinderit e tyre dhe atyre te pareve ua kishin thene dishepujt.
    Mesazhi erdhi goje me goje deri tek une se shkrimet i dogji turku.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baobabi : 20-06-2002 mė 15:00

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    230
    Baobabi,

Une nuk po perpiqem te te mbush mendjen ty.
    Po perpiqem t'i mbahem vetem temes se diskutimit:
    trinia, a permban kontradikte si koncept?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115

pergjigje baobabit

Per pyetjen e pare qe me bere them kete qe une nuk besoj se Jezusi eshte biri i Zotit por eshte nje profet si shume te tjere para tij. Zoti ata i dergoi per tu percjelle njerezve mesazhin e Tij. Por ne fund te fundit edhe ata qene njerez si gjithe te tjeret qe pervec misionit te tyre mbanin edhe pergjegjesine personale te proves si cdo njeri pavaresisht se sic besojme ne Zoti i ruajti ata nga mekatet. Dhe nuk eshte per tu cuditur aspak qe une besoj ne profecine e Jezusit pasi sipas Islamit ne te kundert do te isha nje heretik. Ne fakt ketu eshte e rendesishme se ne c'kuptim e perdor fjalen bir. Nese si bir i Zotit Jezusi eshte nje krijese ku qendron ndryshimi esencial midis tij dhe profeteve te tjere? Me duket se ne themi pak a shume te njejten gje. Megjithate nese ti duke besuar se ai eshte i krijuar i lutesh Jezusit ose e adhuron ate mund te ma shpjegosh kete duke pasur parasysh mesazhin tim te pare? Jo pa qellim po e le pyetjen nese Jezusi mund te genjente pasi mendoj se eshte me mire qe me pare te sqarohemi drejt ne lidhje me besimin dhe pikepamjet tona.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115

per berat96

E kam fare te qarte qe nuk me akuzove per gje. Une vetem sa u sqarova.

Krahasimi qe ben ti nuk eshte i drejte pasi mendimet/ndjenjat dhe fryma jane gjera krejt te ndryshme me cilesi te ndryshme. Ne boten fizike ose te kufizuar gjera te ndryshme mund te formojne nje tjeter me cilesi te tjera nga perberesit por perberesit jane te kufizuar dhe plotesojne njera-tjetren. Duke qene se ati biri dhe fryma e shenjte jane te njejte ata nuk mund te plotesojne njera-tjetren pasi jane vete te plote. Dhe une akoma nuk e kam kuptuar ku qendron ndryshimi midis tyre gje qe nuk mund te shpjegohet me shembuj materiale.

"Pyetja eshte shtruar ne nje menyre te tille qe presupozon, gabimisht, se Ati, Biri dhe Fryma e Shenjte jane tre qenie te ndryshme. Qenia e Perendise nuk eshte e kufizuar, eshte absolute. Nuk mund te flitet per kufizim te personit."

Por ti vete thua qe roli i atit ishte te dergonte birin i birit qe te shpetonte njerezimin dhe i frymes se shenjte te udhezoje besimtaret. Atehere a nuk dalim ne perfundimin se ati biri dhe fryma e shenjte kane kompetence te kufizuar?

"E njejta verejtje si me siper. Duke qene se qenia e Perendise eshte NJE, nuk mund te flitet per "hierarki."

Nese ati e dergoi birin a nuk eshte kjo nje lloj hierarkie? Dhe per me teper kjo tregon per nje kufizim te vullnetit ose per ekzistencen e me se nje vullneti.

"Pyetje interesante. Ne radhe te pare, duhet te pajtohemi se Perendine e njohim nga ajo qe Ai ka treguar per veten e tij. Keshtu, natyren e Perendise e njohim nepermjet Bibles. Ne Bibel shprehet shume qarte trinia. Pra, Perendia vete tregon per veten e tij se kush eshte, cfare natyre ka."

Qellimi i ardhjes se njeriut ne jete eshte prova qe i behet atij per besimin. Te gjitha pergjegjesite ketu permblidhen. Duke qene keshtu besimi duhet qe patjeter te jete llogjik. Njeriu nuk mund te mbaje pergjegjesi per mosbesimin ne dicka qe mendja e tij nuk e pranon. Ne si njerez nuk mund ta konceptojme ose si te thuash te ndjejme persosmerine ose eternalitetin e Zotit por me ane te llogjikes mund ta kuptojme ate. Besimi nuk mund dhe nuk duhet te jete i verber por duhet te mbeshtetet mbi parimet e llogjikes. Une nuk do te besoja ne Zot nese arsyeja dhe llogjika ime nuk do te me bindte mua per kete.

Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Tek nje artikull qe kam shkruar para pak kohesh me titull

Zoti, Profetet, Feja dhe Njerezit kam parashtruar edhe raportet qe keta kane me njeri tjetrin.

Po e parashtroj shkurtimisht edhe ketu qe te te sqaroj me pozicionin e profeteve ne lidhje me Zotin dhe Njerezit.

Zoti komunikon me njerezit me anen e profeteve.
    E verteta eshte ajo qe thote Zoti.

Deri tek Jezu Krishti Zoti zgjedh profete ata njerez qe do ai dhe te cileve u beson fjalen e vet, te verteten e madhe dhe te vetme.

Kjo e vertete qe Zoti u kumton profeteve mandej u transmetohet njerezve 100% nga ana e profeteve.

Profetet jane njerez porse ata Zoti ne momentin e komunikimit i pajis me aftesine per te transmetuar 100%, pra pa firo, fjalen e vet.

Ky komunikim ka vazhduar per shume kohe dhe arrin kulmin e vet me Jezu Krishtin.

Qysh nga krijimi i botes dhe njeriut Zoti komunikoi me profete qe i zgjodhi midis njerezve te tjere dhe ne momentin e komunikimit u dergoi mesazhe te herepashershme duke i sjelle ne binare cdo here qe njerezit largoheshin dhe shtremberonin fjalen e thene prej profeteve.

Duke qene se njeriun Zoti e krijoi me aftesine per t'u zhvilluar 2000 vjet me pare njerezimi ishte gati qe te priste te verteten e madhe te fjales se Zotit.

Stadi i zhvillimit njerezor ishte i tille qe Zoti duhej te dergonte fjalen e vet te madhe jo me me njerez te zgjedhur midis njerezve te tjere por me nje qenie me te larte se njerezit. Per kete aresye ai krijoi Jezu Krishtin duke fekonduar Marien me frymen e shenjte.

Ndryshimi midis Jezu Krishtit dhe profeteve te tjere eshte se ate Zoti e krijoi me substancen e vet dhe se kete e beri me qellim, sepse plani i tij ishte qe t'a "sakrifikonte" kete bir per t'u dhene proven materiale njerezve per ekzistencen e vet.

Zoti e beri kete gje per ti treguar njerezve se asnje prej tyre nuk do te prekej nga Zoti dhe se Zoti i donte ata qe te gjithe pa perjashtim.

Pse Zoti vendosi qe te "sakrifikoje" kete krijese te vet.
    Vdekja eshte pika kulmore ku njeriu njeh pazotesine e tij.

Keshtu qe Zoti duke ringjallur njeriun do t'ua provonte pa medyshjen me te vogel njerezve se ajo qe kishin pare ishte fuqia absolute e Zotit.

Dhe kete e beri Zoti me Jezu Krishtin dhe e beri Jezu Krishti me Lazarusin(me ndihmen e Zotit).

Dhe i gjithe ky plan perfekt i Zotit qe eshte pershkruar ketu shkurtimisht iu tha hapur njerezve nga Jezu Krishti

Ndonjeri do pyesi po pse iu desh Zotit qe te fekondonte Marien dhe nuk e beri Jezusin ndryshe.

Epo Zoti e zgjedh vete se cfare do te beje, si do t'a beje, ku do t'a beje, sa do e beje dhe kur do t'a beje, nuk ka merr doren ne.

Ne nga profetet e mesojme te verteten qe na dergon Zoti

Suksese
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baobabi : 21-06-2002 mė 19:00

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    230
    Baobabi,

Nuk e kuptova mire shkrimin tend te fundit, keshtu te lutem me sqaro per dicka. Ti shkruan
    ===
    Per kete aresye ai krijoi Jezu Krishtin duke fekonduar Marien me frymen e shenjte.
    ===
    dhe me poshte
    ===
    Ndonjeri do pyesi po pse iu desh Zotit qe te fekondonte Marien dhe nuk e beri Jezusin ndryshe.

Epo Zoti e zgjedh vete se cfare do te beje, si do t'a beje, ku do t'a beje, sa do e beje dhe kur do t'a beje, nuk ka merr doren ne.
    ===

A je duke sugjeruar se Fryma e Shenjte pati marredhenie seksuale me Marine????? Shpresoj qe jo, pasi kjo eshte nje blasfemi e rrezikshme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    230
    per northernbard

E pranoj qe krahasimi ka shume mangesi, keshtu zere sikur nuk e bera fare nje krahasim te tille. Eshte e pamundur qe te gjesh nje krahasim te pershtatshem, pasi askush ne jeten e tanishme nuk mund ta njohe Perendine plotesisht.

Perpiqu te kuptosh qe Ati, Biri dhe Fryma e Shenjte jane NJE qenie e vetme, dhe jo tre qenie. Per shpjegimin e marredhenies midis Atit, Birit dhe Frymes se Shenjte duhet te perdoret Bibla.

Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Shiko me kujdes thelbin e ceshtjes.

Ajo qe besoj une eshte se Zoti na jepet vetem me anen e profeteve dhe jo drejtperdrejt.

Se si Zoti e zuri Jezu Krishtin ne barkun e Maries une nuk e di dhe as qe perpiqem t'a bej. Ate e di vetem Zoti.

Une vetem faktin marr dhe e kam emertuar fekondim. Pa dyshim qe ai duhet te kete qene nje proces qe njeriu nuk arrin dot ta perceptoje dhe si pune e Zotit ska se si te analizohet.

Une nuk di nese Jezu Krishti specifikoi se si quhej procesi i cili mbarsi Marien dhe lindi Jezusin.

Mendoj se keqkuptimi duhet te jete tek emertimi dhe jo tek koncepti i cili ka autor te mbinatyreshem.

Nese Jezu Krishti e ka lene kete proces te pa emertuar kjo do te thote qe ska qene nje element i rendesishem i misionit te tij.

Dmth emertimi nuk duhet te perbeje problem.

Suksese
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baobabi : 24-06-2002 mė 11:50

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Albtelecom
    Nga Dita nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 08-08-2017, 12:06
  2. Gjendja e fėmijėve jetimė shqiptarė
    Nga Albo nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 12-11-2010, 17:19
  3. Dhimiter Pango - "Enigma Otranto '97"
    Nga shigjeta nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-03-2009, 00:57
  4. Mbi priftėrinė
    Nga I KTHYERI nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •