Close
Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 137
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    ok. Te fillojme me rushdie ...Selman Rushdie eshte nje novelist i famshem ok. Rushdie mund te jete me i zgjuari ne Toke Po pse duhet te jete musliman se kete nuk po e kuptoj ???Apo ai tjetri Naguib Mafouz qe paska kritikuar Khaomenin me lidhje per Fetwan per Rushdie ?? Clidhje kane keta apo intelekti i ketyre kundrejt fese ??? Pastaj ti thua per Selmanin qe eshte intelektual por kjo nuk do te thote qe ai mund te ofendoje nje fe apo religjion sepse nuk i jep njeri te drejte per kete arsye.

Ai libri (satanic verses) eshte ofendues ndaj Islamit dhe per kete arsye do te kishte reaksion.

Ne te gjithe po te themi se satanic verses eshte ofendues ndaj Islamit kurse ti me shkruan cmimet qe ka marre ky liber.. Nqs nuk respekton Islamin , mos prit te respektoj une ty ...

Ti thua bota "arabe" sepse ke qene ne arabi dhe ne emiratet e bashkuara arabe por e ke gabim.. Dhe njehere po te them qe e ke gabim sepse ne lindjen e mesme ka kombe te ndryshme pavaresisht se mund te praktikojne te njejten fe...

failed & quoted Maska e IsiNYC
    Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Exorcist:

SALMAN RUSHDIE ESHTE MYSLIMAN. Eshte lindur dhe rritur ne familje Myslimane dhe kur India u nda ne dy pjes per arsyje feje dhe Pakistani u krijua si shtet ne vete, familja e tij shkoj ne Pakistan nga besimi i tyre.

E qujta Rushdin nje intelekt ne boten tone dhe jo 'njeriun me te zgjuar' por kjo nuk ka rendesi per muhabetin tone.

Fakti qe intelekti i Rushdit nuk eshte i nje-anshem (vetem nga feja ose vetem nga leteratura apo historia) eshte shume i vlefshem ne argumentin tim. Sidomos qe eshte rritur si Mysliman dhe ne nje shtet Mysliman ai i ka pare gjerat me syt e veta. Ka par te verteten e te Mesmes Lindore.

Jam dakort qe njerezit nuk duhen ofenduar nga besimet e tyre. Cdo njeri ka iderat e veta. Por opinjoni im per Rushdin nuk eshte e nje blasfemuesi, besoj qe qellimi i tij ishte ti tregonte Myslimaneve qe po drejtohen ne nje rrug te gabuar dhe fanatizmi i tyre ishte fajtori.

Sic e ke te drejten ti te ndjekesh Islamin une kam te drejten te mos respektoj asnje feh. Besoj qe ke te drejten te mendosh cfar te duash dhe mund te diskutojm me respekt per mendimet tona sado qe i dyshojm. Por kjo s'do te thote qe nje besimtar ka te drejten te me imponoj iderat e tij sepse ai/ajo mendojn qe ashtu eshte korrekt.

Rushdin e solla si pik referimi per ideologjit e mija, sepse mendimet e mija si te tuat nuk mbajn peshe ne qofte se nuk mund ti mbeshtesim ne nje fakt me kredabilitet.

Ky diskutim filloj sepse, kredabiliteti i Rushdit u sulmua nga besimtar qe si kane lexuar veprat e tij. Une ju solla cmimet dhe arritjet e Rushdiet qe t'ju tregoja qe nuk eshte nje cop injoranti qe kerkonte ta ngrinte veten duke shar njerez te tjere. Ai thjesht po kitikonte fanatizmin e njerezve te tij.

Eshte ironike qe libri me te cilen ai provoj ti hapte syt Myslimaneve qe ato te perparonin, ishte libri qe i solli denimin me vdekje nga fanatiket e saj feje. Prandaj dhe ofrova Analogjin e Shpelles nga Plato qe t'ju shpjegoja me mire cfar po provoja te thoja.

Keshtu lidhen idet qe kam sjellur. Me fal ne qofte se nuk e bera me te qart me pare.

Sa per boten Arabe:

Nuk eshte arsyeja qe kam qene ne keto dy vende qe po i quaj Bota Arabe.

E di mire qe e Mesmja Lindore eshte e perbere nga rraca te ndryshme. Avganistani vete ka 6 rraca te ndryshme qe banojn brenda saj.....2 nga keto qe mbaj mend une jan 'Pashtun-et' qe jan shumica e popullsise dhe kontrollojn jugun e Avganistanit dhe mbahen per fanatik dhe 'Tajik-et' qe kan toka ne anen e veriut-lindor dhe ishin nje perberje e madhe te 'Northern Alliance' nje grup luftetaresh qe perlesheshin me Talibanin per dite.

E di qe qe e Mesmja Lindore ka Kurd, Assirian, Turkmen, Armenian, Uzbek dhe disa rraca te tjera. Por rraca dominante eshte Arabe dhe jan Arabet qe e kontrollojn politiken dhe kan fuqin e shteteve. Prandaj dhe une e quaj 'Boten Arabe'
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar mė parė nga IsiNYC
    Exorcist:

Eshte ironike qe libri me te cilen ai provoj ti hapte syt Myslimaneve qe ato te perparonin, ishte libri qe i solli denimin me vdekje nga fanatiket e saj feje. Prandaj dhe ofrova Analogjin e Shpelles nga Plato qe t'ju shpjegoja me mire cfar po provoja te thoja.

Keshtu lidhen idet qe kam sjellur. Me fal ne qofte se nuk e bera me te qart me pare.

Hej ti smerrke vesh fare ... A e ke lexuar ti librin apo e di te pakten mesazhin e librit ???? Une po ve re qe ti te gjitha informacionet i merrke nga interneti.... Ne internet zoteri nuk i thone te gjitha gjerat rreth "Satanic verses " dhe mesazhin qe ka dhene ai per Profetin Muhammed a.s... Dhe njehere po te them , SALMAN RUSHDIE ESHTE BLASFEMUES DHE JO VETEM QE KA KRITIKUAR (E KAM LLAFIN PER ATO QE THUA TI ) POR KA DHENE NJE MESAZH DHE TI ZOTROTE NUK E DI KETE MESAZH SEPSE NUK SHKRUHET NE INTERNET OSE NUK E KE PARE MIRE... PO TE KERKOSH MIRE GJEN ...

SALMANI MUND TE JETE RRITUR NE AMBIENT MUSLIMAN DHE KJO NUK I JEP ATIJ TE DREJTE TE BLASFEMOJE... EDHE NQS SALMANI KA QENE MUSLIMAN PRAPE NUK KA PASUR TE DREJTEN TE BLASFEMOJE SEPSE FEJA NUK ESHTE PRONE E ASKUJT .. FEJA ESHTE RRUGE ...

LEXOJE MIRE NE INTERNET MESAZHIN E SALMANIT PASTAJ HAJDE NA SILL CMIMET E TIJ....

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Exorcist, ti po i bi te njejtes daulle dhe su boka muhabet me ty.

Te kam sjellur arsyje dhe ti kam provouar cfar kam thene me fakte dhe ti vazhdon me menjen tende dhe si ta thot koka jote.

quote:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Exorcist:

--------------------------------------------------------------------------------

ne qofte se ti kujton qe me duhet interneti per te thene cfar thash siper domethene qe se ke iden nga lidhe gomari dhe po lej kete muhabet se do vazhdosh duke thene BLASFEMI BLASFEMI se ashtu ta kan futur ne koke.

Une e kam librin prane meje nuk e di se cfar mund te them qe te me besosh, e vetmja here qe perdora internetin ka qene per te gjetur cmimet qe ka fituar ai. GJithe idet e tjera, sa do e veshtire qe mund te jet per ty ta kuptosh ishin idet te mija dhe si kam marr nga interneti.

Keshtu qe ne qofte se do bertashesh BLASFEMI pa dhene arsyjet e tua dhe pa provuar qe te shpjegosh me fakte me mire e mbyllim ketu se duket qe s'do dalim ne drite.

Me vjen per te qeshur qe mbasi shkruajta nje mesazh aq te gjate u kape te dy fjali qe nuk ishte as esenca e mesazhit. Ke veshtirsi te lexosh postimet e mija leje fare te kuptosh librin e Rushdiet, por prap se prapi insiston qe eshte Blasfemi.

para nje dite zotrote shkruajte kete.....dhe po e lej me kaq...

Selman Rushdie eshte nje novelist i famshem ok. Rushdie mund te jete me i zgjuari ne Toke Po pse duhet te jete musliman se kete nuk po e kuptoj ???
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    po ti qenke fare se nuk te merrka pyka hic.

vetem nje pyetje :

Cfare thote libri apo ka si mesazh per profetin Muhammed a.s dhe shpalljen e Kuranit ?????????

Nqs ke dy pare mend e kupton dhe mos i anashkalo pyetjeve kot se te njejten pytje po perseris disa here ...

E merr vesh ti o njeri qe libri satanic verses shkon me shume se kritikat e Selmanit kundrejt lidereve te Islamit ....

Pergjigju pyetjes me siper nqs do te vazhdosh diskutimin

hajd shnet

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,340
    Postimet nė Bllog
    22
    Orku, sistemi demokratik ne boten Perendimore strumbullarin e ka ne SHBA pasi ishte ky shtet qe i ktheu jeten demokracise gjermane, franceze, angleze, italiane, japoneze e me rradhe.

Demokracia si koncept mund te kete lindur ne Greqi, por demokracia e perfaqesuar ku ne themelet e veta jane bashkejetesa dhe toleranca ka lindur ne SHBA. Nese do te njihesh me shkallen e implikimit te fese ne themelet e shtetit amerikan, lexo fjaline e pare te Kushtetutes Amerikane, Deklaratates te se Drejtave, e cdo dokumenti themeltar qe amerikanet kane te tyren. Shteti mund te jete i ndare nga feja, por ai eshte i ngritur nga njerezit, mbrohet nga njerezit dhe u sherben po njerezve. Njerezit moralin e tyre ne SHBA nuk e marin nga ligji por nga feja. Zotin e gjen kudo ne SHBA, qe nga fjalimet e presidentit e deri tek cdo gjykate ne SHBA ku asnje deshmitar nuk deshmon pa u vene doren ne Bibel dhe pa u betuar.

( Keto me lart ishin sa per te korrigjuar obzervimet e tua qe nisesh nga laikizmi tipi europian qe edhe ne kushtetuten e Europes se Bashkuar Zotin nuk e lakon ne asnje paragraf. Nuk ishte ky qellimi i pyetjes sime. )

Ti Orku mund te jesh besimtar musliman por ke zgjedhur te edukohesh e jetosh ne Perendim, ne shoqeri ku mbisundon feja e krishtere ne mase. Ajo qe te ka joshur ty qe te zgjedhesh jeten ne nje shoqeri te krishtere, jane frutet e qyteterimit te krishtere: liria, toleranca, zhvillimi kulturor, shkencor, ekonomik, shoqeror. Jane te gjitha ato "fruta" qe ti si besimtar musliman nuk i gjen ne qyteterimin islamik, ne te cilin ti mund te ndiheshe me mire fale besimit tend, por nuk do te ofronte ato fruta qe gjen ne Perendim.

Ti mund te mos ta pranosh kete, por edhe ti vete e di kete qe kjo eshte e verteta. Arsyeja perse ti jeten ne demokraci e gjen vetem ne Perendim dhe jo ne Lindje eshte pikerisht FARA E BESIMIT nga e cila lindin qyteterimet. Njerez jane ata ne Perendim, njerez jane edhe ata ne lindje, njera pale jeton ne paqe e begati dhe pala tjeter jeton ne skamje e prapambetje. E di qe do fillosh me shkelqimet e dikurshme, por realiteti eshte i tille qe kur te pyesin te thone si je dhe jo si ishe?

Feja eshte fara e cdo qyteterimi.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Exorcist, je ti qe e quan blasfemi dhe po ankohesh dhe duhet te jesh ti qe ta ekzpozosh cfar mendon eshte blasfemuese ne Satanic Verses.

Kur une ju referova librin ishte sepse doja t'ju tregoja si nje Mysliman i rritur ne jete Myslimane tregon per te. Ti po provon te me thuash qe eshte blasfemi qe s'ka te bej fare me temen.

E kam thene me perpara qe s'besoj ne fe, keshtu qe fjala jote blasfemi s'ka ndo nje kuptim te rendesishm. Ne qofte se une them Kurani ka qene burimi i shume krimive qe jan krijuar ne kete bote, per ty kjo do ishte BLASFEMI, por ne te njejten koh eshte fakt.

Torah-ja, Bibla, Kuran-i, qe te treja kan qene burime per shume krime ne boten tone, besoj se nga te treja fet perendimore do quhem blasfemues. Kjo s'do te thot qe s'eshte e vertet.

Ti bertit BLASFEMUES per Rushdien deri sa te ngjirret zeri, kjo nuk e ul vleren apo faktet e keti libri.

Mos harro qe Galileo dhe Koperniku nje here e nje koh jan quajtur BLASFEMUES nga Kisha. Koperniku u dogj i gjalle dhe Galileo jetoj nje jete i burgosur per FAKTE SHKENCORE qe Kisha z'donte ti degjonte.

Keshtu qe edhe sepse ti BERTET blasfemi kjo nuk e mohon te VERTETEN.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

IsiNYC

Une nuk do te permbahesha shume ne faktin e blasfemise por me teper ne nje fakt tjeter.

ke prej ketyre librave ke jetuar ti personalish dhe me pas ke dhene konkluzionin tende?

mos ngaterro leximin me jetimin e diēkaje. sado te kesh lexuar per nje person apo te kesh lexuar nje liber, nuk eshte kurre njelloj si ta jetosh (qofte personin apo librin qe lexon).

ketu une e kam llafin per Biblen. Ti mund ta kesh lexuar shume here ose mund te jesh duke e lexuar akoma por ka ndryshim kur ate liber perveē leximit, e jeton ne jeten tende

Ti nuk beson ne Perendine dhe kjo te ben qe mos te dallosh se ēfare do Perendia prej teje. Ti Perendine e ngaterron me theniet e njerezve dhe prandaj flet ne kete menyre.

Arsyeja qe ti ke kete distance me Perendine eshte vetem per faktin sepse tinuk e jeton dhe merresh vetem me ato qe bejne njerezit e ashtequajtur fetar ose besimtare. deri atehere do te ecem me idete e tua te gabuara ndaj Perendise dhe Fjales se Tij(po flas per Biblen).

Sa per ate qe kisha katolike e ka quajtur Galileon blasfemus apo Jordano Bruno me gjthe te tjeret qe i kane djegur ne turren e druve, kjo ndodh nga injoranca e kishes katolike qe nuk jetonte Fjalen e Perendise(nese shikon mire, kisha katolike kishte vepruar kundra asaj qe Perendia kishte urdheruar ne Bibel..nese e ke lexuar Biblen do te kishe kuptuar ndonje gje).

Nese do ta dish te verteten se kisha katolike vetem ne fillim te shekullit te XIX dhe me pas ka lejuar gjithashtu dhe leximin e Bibles. Sipas nje ligji katolik, ishte e ndaluar leximi i Bibles per ata qe nuk ishin prifterin, murgj, peshkop etj.!kush nuk kishte nje sherbese ne kishen katolike nuk mund te lexonte Biblen. Ne fakt ne nje vend te veriut te Shqiperise qe eshte akoma me tradite katolike, eshte e ndaluar leximi i Bibles, por kjo nuk eshte nje gje Biblike.

eh i dashur mik, siē te thashe, deri sa nuk e jeton vet nje gje, nuk mund ta kuptosh.

Ne ne fakt ne toke jemi si puna e gomarit. deri diten qe ne nuk dime se ēfare po mbajme ne kurrize nuk do te kuptojme por do ta marrim zvarre ose mbi supe por gjithmon me veshet e ulur dhe te lodhur nga gjerat qe mbajme.

duhet te dijme ne fakt se ēfare mbajme dhe pastaj te mund te fillojme dhe te flasim dhe jo te flasim pa ditur se ēfare mbajme mbi kurriz.

me respekt i krishteri!!!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Exorcist, je ti qe e quan blasfemi dhe po ankohesh dhe duhet te jesh ti qe ta ekzpozosh cfar mendon eshte blasfemuese ne Satanic Verses.

Kur une ju referova librin ishte sepse doja t'ju tregoja si nje Mysliman i rritur ne jete Myslimane tregon per te. Ti po provon te me thuash qe eshte blasfemi qe s'ka te bej fare me temen.

E kam thene me perpara qe s'besoj ne fe, keshtu qe fjala jote blasfemi s'ka ndo nje kuptim te rendesishm. Ne qofte se une them Kurani ka qene burimi i shume krimive qe jan krijuar ne kete bote, per ty kjo do ishte BLASFEMI, por ne te njejten koh eshte fakt.

Torah-ja, Bibla, Kuran-i, qe te treja kan qene burime per shume krime ne boten tone, besoj se nga te treja fet perendimore do quhem blasfemues. Kjo s'do te thot qe s'eshte e vertet.

Ti bertit BLASFEMUES per Rushdien deri sa te ngjirret zeri, kjo nuk e ul vleren apo faktet e keti libri.

Mos harro qe Galileo dhe Koperniku nje here e nje koh jan quajtur BLASFEMUES nga Kisha. Koperniku u dogj i gjalle dhe Galileo jetoj nje jete i burgosur per FAKTE SHKENCORE qe Kisha z'donte ti degjonte.

Keshtu qe edhe sepse ti BERTET blasfemi kjo nuk e mohon te VERTETEN.

Pse nuk i ktheve pergjigje pyetjes sime ??? Pse e mbush faqen me mendime personale dhe duke iu menjanuar te vertetes ??Po te ishte musliman Selman Rushdie nuk do te shkruante per profetin dhe shpalljen e Kuranit. Ti thua qe e ke lexuar librin (satanic verses) por ne te vertete nje *** ke lexuar dhe mos na shit mend kot ne forum duke u hedhur sa nga Plato dhe nga ndonje novelist tjeter me cmimet e tyre.....

e nxorre fytyren ne shesh... Hajde ik kullot ne nje vend tjeter
    tani...

p.s : quote nga isinyc : Ti bertit BLASFEMUES per Rushdien deri sa te ngjirret zeri, kjo nuk e ul vleren apo faktet e keti libri.

Me thuaj nje cike faktet e librit se ti pretendon qe e ke lexuar apo jo ?? Ca faktesh ka libri ?? Ca vlere na paska libri ??

SATANIC VERSES ESHTE FICTION !!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Newhost : 14-09-2003 mė 14:43

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    The exorcist Esselamu alejkum

Lere se meduket si iliri88
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Faqja 9 prej 14 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Civilizimi nė Islam
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  2. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  3. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  4. Kerkese muslimaneve
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-07-2006, 03:33
  5. Islami NdĖrmjet Lindjes E PerĖndimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •