Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 137
    Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Isinyc

Nuk eshte gje shume e pjekur te lexosh vetem nje shkrim dhe ta interpretosh ate sipas deshires sepse nuk perputhesh askund me realitetin.

Shembullin e kam marre me nje te krishtre sepse une jam musliamn dhe manulaki eshte e krishtere por kjo nuk do te thote se ai shembull nuk vlen per nje cifut.

Per ta kuptuar kete mjafton te ngjitesh nje rresht me lart ne postimin tim dhe do te lexosh se Zoti nuk i gjykon njerezit nga raca apo kombesia.

Qe ta kesh te qarte une as dje as sot dhe shpresoj as neser nuk kam qene, nuk jam dhe nuk do te jem racist ndaj askujt. Zoti i ka krijuar te gjithe njerezit te vecante dhe une nuk mund t'i pergjithesoj.

Une nuk i urrej cifutet por veprimet e urryera si vrasjet dhe pushtimin.

Se fundi ne asnje shkrim timin nuk ke per te gjetur se gjendja e vendeve arabe lidhet me Izraelin ... prandaj mos bej pergjithesime te paargumentuara.

failed & quoted Maska e IsiNYC
    Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227

orku, ju pershendes

Orku,

Eshte mese e vertet qe shumica e popullsise Arabe dhe e Lindjes Mesme i vejn fajin Izraelit per paarritjet e tyre. Kurse Krishteret jan pak me objektiv ne gjykimin e situates dhe te njerzeve.

Une nuk kerkoj te ofendoj apo qe te ul ty ne kete forum. Perkundrazi, ti e prezanton veten shume mire, me rrespekt dhe dituri mbi shume njerez qe kam pare te postojn ketu.

Grindjet tona vin nga opinionet qe formojm me faktet qe ne jan prezantuar edhe qe kemi mesuar nga eksperiencat, studimet apo letersin qe kemi lexuar.

Ne asnje menyre nuk po te quaj injorant edhe ne qofte se, gabimisht, e kam perzantuar kete ide ne cfar do lloj menyre, me fal, sepse ajo s'ka qene deshira ime.

Bejn Izraelitet gabime? Absolutisht. Bejn Krishteret gabime? Besoj se pergjigja eshte njelloj me te paren ashtu sic bejn edhe Myslimanet.

Por kjo eshte e dhene. Ne cdo kategori qe mund te fusesh njerez do kesh fara te kqija dhe gjithashtu te mira.

Une kur flas per Islamin e kohes sone nuk kerkoj te ofendoj ty. Thjesht them, qe pjesa e botes qe e reprezenton Islamin, bota Arabe, eshte e prapambetur ne krahasim me standartin e civilizimit tone. Kjo s'do te thote qe te GJITHE Arabet apo Myslimanet jan mbrapsht dhe injorant.

Perkundrasi, une i vej faj fes me teper se njerezve. Eshte absolutizimi me te cilen feja dhe udheheqesit e saj e udheheqin ligjin e fes qe eshte fakti me katastrof per mua. Kur keshillat kthehen ne ligje dhe i imponohen nje populli, atehere ai popull vuan, shpirterisht dhe psikollogjikisht. Intelekti nuk mund te zhvillohet kur jeta eshte e varfer (jo varferi financiare) nga eksperiencat dhe kur individi krijohet ne nje menyre uniforme.

Ky ishte problemi i Evropes, kur kisha kishte kontroll absolut ne gjykimin dhe ligjin e shtetit. Ishte Renesance, dhe zhvillimi i shkences qe e thyu ekstremizmin e Evropes ne fen e imponuar te saj.

Problemi eshte qe bota Arabe e pati Renesancen e saj shume me perpara se Evropa dhe bota e njohur. Babilonija (Iraku i sotshem)ishte nje nga civilizimet me te zhvilluara ne historin e botes ne proporcion me boten e sotshme.

Si ka mundesi qe nje civilizim kaq i zhvilluar ne nje koh kaq te lasht te ngeli aq i prapambetur ne kohen tone? Eshte feja, qe ne fillim eshte krijuar si keshille qe te permbahen tradita dhe standarti i moralit njerzor, qe eshte kthyer ne ligj dhe i ka mbyllur syt nje bote te tere. Fatkeqsisht, bota Arabe nuk ka pasur fatin te kaloj ne nje perjudh Renesance kur fakti te drejton ne pergjigjen e shkakut dhe jo besimi.

Perparimi i Izraeliteve modern nuk ka ardhur nga fantiket e tyre, apo nga ndo nje magji ose ide qe ato jan njerzit e zgjedhur por nga liberalistet dhe kokat intelektuale Izraelit qe e kan perhapur llastikun e njohuris shkencore ne boten tone. Izraelitet modern nuk mbahen te Moisiu apo Solomoni por tek Froidi dhe Ainshtaini. Moisiu dhe Solomoni thjesht rrojn neper legjendat e tyre qe perdoren per tradit me shume se sa per besim. Besoj se ka shume Izraelit qe i besojn ketyre legjendave, por shumica dermuese jan liberal sidomos kur i perkasin fes (sic jane edhe Krishteret), nje fakt qe nuk mund te thuhet per Arabet.
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

Re: wow ēfare teme

Postuar mė parė nga i krishteri
    Eshte kjo teme per ne banje(me falni). Dua te them se kur njeriu nuk ka ēfare te bej, ben ēfare te kete.

mos harroni se nese nuk e deshmoni me jeten e perditeshme mardhenjen me Perendine nuk do t'ju sherbeje per asnje gje krahasimi midi feve.

krahasimi i fese tende apo time eshte vetem per te treguar se sa i pergatitur jam une ose ti ndersa ta deshmosh ne jeten e perditeshme(duke e jetuar ne zemer) tregon se ku jeton me te vertet Perendia(se ne cilen zemer jeton).

mos harroni se fjalet e teperta jane fukarallek(kjo eshte per te gjithe ata qe kane gjuhen e gjato por asnje deshmi personale)

me falni per gjerat qe shkruajta por nuk me pelqejne temat e hapura nga njerezit hironik.

me respekt i krishteri!!!

Vella i dashur,
    kam pershtypjen se je ngaterruar ketu, mua nuk me duket se po krahasohen fete, sepse une nuk e krahasoj besimin tim,

ketu gjithesecili po jep mendimin dhe njohjen e vet, njeri per Krishterimin dhe tjetri per Islamin.

Nese mund te marresh pjese te japesh mendimet e tua, pa qene nevoja te kerkosh te falur, vazhdo, por nese nuk te pelqen, me mire mos merr pjese.

Me respekt manulaki
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Hej para se te diskutoni lexojeni mire materialin s me duket se disa sa kane lexuar fare sepse nuk kane reflektuar fare per faktet ne material por bejne sikur sdine gje se shkruan bibla per fene islame etj.

Postuar mė parė nga klevis2000
    Hej para se te diskutoni lexojeni mire materialin s me duket se disa sa kane lexuar fare sepse nuk kane reflektuar fare per faktet ne material por bejne sikur sdine gje se shkruan bibla per fene islame etj.
    I lexova ato qe ke shkruar dhe kam pershtypjen se ne shume vende je i gabuar.

Nuk kam kohe tani t'i marr te gjitha nje per nje, por duhet te jesh i krishtere, te japesh pergjigje per te krishteret, nuk mund t'i marresh me mend pergjigjet, dhe sidomos kur duhet t'i kesh te sakta.

Pershendetje
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-08-2003
    Postime
    14
    Ju pershendes te gjithve.

Kyqje ne teme, gjithmone sipas parimit 'fol e mbushma mendjen' e jo 'po e marr Kallashin, e gjuaj qiellin se ndoshta e vras Zoten ', po e theme edhe une mendimin time ne lidhje me kete teme interesante -Islamizmi apo Krishterimi ???
    ... me duket interesant ai ligji i Islamve -ta martosh gruan e vllaut te vdekur- veq Zoti e dine sa vllezer kane vdekur gjoja nga natyra, e qe rrealiteti ishte krejt tjeter, ndoshta Islamizmi nuk i ka lejuar keto martesa (!!?) por prape pyetem qka bane Islamizmi qe ti ndale keto raste??? dhe disa raste tjera si p.sh martesen e nje 'burri' me disa gra ??? ... fe perparimtare ??? ka dhene shume shkenctare ??? ju lutem shume, le te mos behemi qesharak, mundohuni te flasni seriozisht, ju kisha propozuar ta lexoni librin 'Vargjet Satanike' (Selman Ruzhdi), qe ta njihni
    rrealitetin, apo ndoshta problemi qendron te pranimi i rrealitetit?.

'Manulaki', 'Deshmuesi' ... me keni befasuar, perse po debatoni me keta njerez, a nuk thuhet ne SHKRIMIN SHENJT 'mos ja gjuani diamantet tuaj ...', ju pershendes me pershendetjen shekullore -QOFTE LEVDUAR JEZU KRISHTI-

Ju pershendes te gjithve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    United Kingdom, London
    Postime
    9
    Me vjen shume keq te diskutoj per punen e fese shqiptare, por nuk i vej faj as edhe njeriu se te gjithe jemi te barabarte ne shqiperi. Packe se po rritet rracizmi ndermjet feve por faj nuk kemi,fajin e ka turku te cilet na percan si popull.
    ZGJOHU NGA GJUMI O GJERGJ KASTRIOTI

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Shumica e akuzimeve ketu jan shmangur me frazen tipike "Islami eshte fe paqesore". Kjo mund te jet mese e vertet. Islami, dhe Kurani qe mban ligjet dhe shkrimet Islamike mund kerkojn paqe ne njerzi. Islami mund te jet fe paqesore nuk e vertetoj dhe nuk e mohoj dot sepse se kam lexuar asnjeher nga fillimi deri ne fund.

Ankesa qe kam une eshte se Islami mund te jet paqesor, por ndjekesit e kesaj feje nuk e kan treguar kete ne histori dhe ne kohen e tashme. Islamistet po krijojn terror ane e mbar botes. Dhe mund te thoni qe jan ca fara te kqija por do ishte genjeshterr. Shumica e botes Arabe i jep perkrahje ketyre krimeve dhe njerzit qe i bejn keto gjera. E verteta do ishte te thoja, ka disa fara te mire - por shumica nuk e ka fituar te drejten te mbillen me.

Lexoni librin nga Salman Rushdie (qe eshte mysliman nga India) qe quhet 'Satanic Verses' (vargjet satanike - shqip).

Ky liber ka krijuar aq shume zhurm ne boten Arabe sa Ayatolla vete nxorri nje 'FATWAH' qe ta vrisnin Ruzhdin. Nje sjellje tipike.
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    xhuljan,

RROFSH.......

e kam thene me perpara po e them prape

Na ka perdhunuar turku me fen e tij.......dhe ne si popull ne vend qe te ngulim kembe dhe te tregojm fuqin tone si popull dhe ta zhveshim veten nga traditat menyrat dhe te gjitha gjerat qe na i kan forcuar ata......sot po zihemi me njeri tjetrin ti mbrojm. Sa Keq

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar mė parė nga IsiNYC
    Shumica e akuzimeve ketu jan shmangur me frazen tipike "Islami eshte fe paqesore". Kjo mund te jet mese e vertet. Islami, dhe Kurani qe mban ligjet dhe shkrimet Islamike mund kerkojn paqe ne njerzi. Islami mund te jet fe paqesore nuk e vertetoj dhe nuk e mohoj dot sepse se kam lexuar asnjeher nga fillimi deri ne fund.

Ankesa qe kam une eshte se Islami mund te jet paqesor, por ndjekesit e kesaj feje nuk e kan treguar kete ne histori dhe ne kohen e tashme. Islamistet po krijojn terror ane e mbar botes. Dhe mund te thoni qe jan ca fara te kqija por do ishte genjeshterr. Shumica e botes Arabe i jep perkrahje ketyre krimeve dhe njerzit qe i bejn keto gjera. E verteta do ishte te thoja, ka disa fara te mire - por shumica nuk e ka fituar te drejten te mbillen me.

Lexoni librin nga Salman Rushdie (qe eshte mysliman nga India) qe quhet 'Satanic Verses' (vargjet satanike - shqip).

Ky liber ka krijuar aq shume zhurm ne boten Arabe sa Ayatolla vete nxorri nje 'FATWAH' qe ta vrisnin Ruzhdin. Nje sjellje tipike.

me mire ata qe nuk dine nga feja mos te flasin kot...Sa per selman rushdie lexo http://jamaat.net/rushdie/Rushdie.html

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Civilizimi nė Islam
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  2. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  3. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  4. Kerkese muslimaneve
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-07-2006, 03:33
  5. Islami NdĖrmjet Lindjes E PerĖndimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •