Close
Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 137
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    PROFETI QE DO T'I NGJANTE MOISIUT

Perendia iu drejtua Moisiut (Deuteronomia 18:18): "Prej vellezerve te tyre do te dale nje Profet i cili do te jete si ty (Moisi) dhe ne gojen e tij une do te ve fjalet e mia, e ai do t'u transmetoja atyre urdherat e keshillat e mia".
    1.lsmaelitet (pasardhesit e Abrahamit, perveē Ismailit, jane vellezer te Izraeliteve (pasardhes te Abrahamit permes Isakut). Ne kete rast Jezusi perjashtohet te jete profeti i premtuar, pasi ai eshte Izraelit; ndryshe aty do te thuhej "nje Protet nga mesi i juaj."
    2.A nuk i ngjan Muhammedi Moisiut? Po qe se kjo nuk pranohet, atehere ky premtim i Perendise nuk eshte permbushur akoma. Tabela e meposhtme, shkeputur nga AI-Ihihad, Janar -Mars 1982 tq.41, flet vete:
    Me poshte jepet nje tabele krahasuese ndermjet karakteristikave kryesore te Moisiut, Jezusit dhe Muhamedit ne menyre qe te kuptohet se cili eshte "Proteti" i cili do te vije pas Moisiut:

VAZHDON
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    MUHAMEDI PROFETIZOHET NE BIBEL

3."[dhe do te ve na gojen tij fjalet e mia." Pra lajmi i Perandisa erdhi permes Xhebrailit(Gabrielit) dhe'jo permes arsyetimeve ta Profetit Muhammed. Por ketu nuk ka asgje per t'u ēuditur pasi e njejta gje mund ta thuhet par tare Shkrimet e Shenjta. Arsyeja perse ketu kjo gje permendet kaq hapur, ndoshta vjen nga Fakti se besohet se Moisiut lajmi i Perandise i erdhi permes disa pllakave ta shkruara.
    Deuteronomi 18: 19:"Ai profet do te flase ne emrin tim dhe kushdo qe nuk i ve vesh fjaleve te tij, do te kete te beje me mua."
    Nga 114 kapituj (Surah) qe ka Kur'ani,. 113 fillojne me shprehjen Ne emer te Allahut, Meshiruesit e Meshirberesit .Po me kete shprehje Muslimanet fillojne punet e tyre te perditshme. Ne vend te fjales Perendi, muslimanet perdorin emrin e Tij Personal qe eshte Allah. Ky emer, duke qene i pervēem nuk ka as gjini e as numer shumes. Ndersa kristianet, nga ana e tyre lutjet i nisin me fjalet".Ne emer te Atit e te birit. e te Shpirtit te Shenjte.
    Gjithashtu duhet vene re se ata, te cilet nuk e degjojne apo e mohojne Perendine do te ndeshkohen. Kjo korespondon me ate pjese te Kur'anit te Lavdishem (Sure 3:19):" Feja e pranueshme tek Allahu eshte Islami." (Sure 3:85):" E kush kerkon fe tjeter perveē fese Islame, atij kurrsesi nuk i pranohet dhe ai ne boten tjeter eshte nga te deshperuarit."

SHERBETORI, LAJMETARI DHE I ZGJEDHURI IM

Nje permbushje me e qarte e profecise se Muhammedit gjendet ne
    Isaja 42: ..1.Ky eshte sherbetori im, te cilln unlmbroj, i zgjedhuri im qe zemren ma
    gezon. Shpirti im do te qendroje mbi te e ai dote sjelle drejtesine mes kombeve."

Ne vargun 19 ai quhet edhe" i derguari im". Padyshim qe te tere profetet kane qene sherbetoret, lajmetaret dhe te zgjedhurit e Allahut. E megjithate. asnje Profet nuk eshte quajtur me tituj te vecante si ate te Muhametit (PQMT) ne arabisht "Abduhu ve Resuluh dmth" rob dhe i derguari i Tij i zgjedhur." Lutja e nje njeriu, i cili pranon Islamin, eshte I tille "Une deshmoj se nuk ka asnje Zot tjeter pervec Allahut i cili eshte i pashoq dhe une deshmoj se Muhammedi eshte rob dhe I derguari i Tij." Kjo formule perseritet 5 here ne dite nga xhamite si nje thirrje per fillimin e Ritit fetar, 5 here te tjera perpara fillimit Ie ēdo lutjeje, nente here ne dite ne Teshahhud gjate kryerjes se lutjeve obligatore si dhe shtate here te tjera, po qe se muslimani kryen lutje shtese qe i jane keshilluar. Titulli me i zakonte qe perdorte per Profetin Muhammed (POMT) eshte Resulullah d.m.th. lajmetar i Allahut.
    Isaja 42-2."Ai nuk do te vajtoje. nuk do te therrase e as zeri nuk do ti degjohet
    udheve."
    Kjo pershkruan dinjitetin e Profetit Muhammed (POMT).
    3."...ai do te sjelle drejtesine."
    4."Ai nuk do te nguroje apo dekurajohet ne qellimin e tij per te vendosur
    drejtesine mbi toke. Shpresa e idhujve do te mbeshtetet na ligjin e tij."
    Keto fjala duhen krahasuar me portretin e Jezusit i cili nuk doli fitimtar mbi armiqte e tij dhe u zhgenjyer nga refuzimi i Izraeliteve."

5. "Une, Perendia, te kam rradhitur nder te drejtet; ti do te kesh gjithmone prane doren time. Ti do te mbetesh e do Ie sherbesh si nje marreveshje qe une po bej me njerzimin, si nje drite e shkelqyer per tere Kombet."
    "ti do te mbetesh"
    d.m.th., pas teje nuk do te vije asnje Profet tjatar. Ne njt) kohe mjaft te shkurter Islami u pranua nga nje numer i madh njerezish te pafe.
    6. "t'u hapesh syte te verberve, te ēlirosh te roberuarit nga biruca a te nxjerresh nga shpellat ata qe jane mesuar te jetojne ne erresire." "Syte e verbuar" "jeta ne erresire" keto fjale nenkuptojne jeten pagane." "Te ēlirosh te verberuarit nga biruca" tregon zhdukjen e skilaverise, per te paren here ne historine e njerezimit.
    . 7. "Une jam Perendia; ky eshte emri iml Lavdia ime nuk do t'i jepet asnje tjetri dhe as levdatat e mia nuk do t'u dhurohen idhujve". Profeti Muhammed (POMT) eshte unik ndermjat te tere Profeteve, pasi qe ai eshte "Vula e te tere profeteve" dhe mesimet e tij krahasuar me Kristiani----zmin apo Judaizmin kane mbetur te pandryshuara sot e kesaj dite.
    8. "Kendojini Perendise nje kenge te re, levdojeni ate nga tere cepat e botes..." Kjo do te jete nje kenge e re, pasi nuk do te kendohet as ne Hebraisht a as ne gjuhen Armaike por ne arabisht. 5 here ne dite kendohet prej minareva te miliona xhamive ne te gjithe boten levdimi i Zotit dhe Lajmetarit te Tij Muhammed (PQMT").
    9."I’a ngrene zerin qytetet dha hapsirat e shkretetires, te gezojne
    fshatrat ku jeton Kedari
    Te kendojna nga gezimi tere populli i Seles
    Te bucasin thirrjet e tyre nga majat e maleve."

ēdo vit haxhinjte e ardhur ne Meke kendojne nga majat e malit Arafat keto
    fjale".Ja ku erdha una ne sherbimin Tend 0, Allah. Ja ku erdha. Ja ku erdha. Ti je i pashoq. Ja ku erdha Yti eshte lavdimi, bekimi dhe sovraniteti. Ti je i pashoq."
    Kapitulli 42 i Isajes nuk mund ti referohet kurre nje Profeti Izraelit pasi Kedari eshte biri i dyte i Ismailit.
    Shih Gjeneza 25:13.
    10."T"'i japin lavdi Perendise dhe te perhapin neper ishuj levdimin e Tij.

Dhe me te vertete Islami u perhap ne shume ishuj te vegjel deri ne Indonezi dhe ne Detin e Karaibeve.
    11."...ai do te dale fitimtar mbi armiqte e tij" Me ardhjen e Muhamedit a.s (PQMT) ne nja kohe te shkurter u vendos mbi Toke Mbreteria e Zotit.
    Kapitulli i 42 i Isajas perputhet plotesisht mo karakterin e Profetit Muhammed (POMT).

BEKUAR QOFSHIN PAJTUESIT"

Ne predikimin e mbajtur ne mal, Jezusi tha (Mateu 5:9): "Bekuar qofshin pajtuesit sepse ata do te quhen bijte e Perendise".
    Fjala lslam nenkupton Paqe; paqe ndermjet krijuesit dhe adhuruesve. Jezusi nuk mund te hyje tek pajtuesit pasi ai nuk erdhi per paqen (Mateu 10:3436):" Mos mendoni sa erdha qe ta sjell paqen ne bote. Nuk erdha per t'ju sjelle paqen, por perēarjen. Erdha ta ndaj birin nga i ati, vajzen nga nena, nusen nga vjehrra. me te afermit do te jene armiqte me njeri-tjetrin." Shih po ashtu Luka 12:49-53.

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    NDIHMESi ,SHPIRTI I SE VERETETES (MUHAMEDI A.S)

25 Ju kam thėnė kėto gjėra, ndėrkaq jam me ju;
    26 por Ngushėlluesi, shpirti I se vertetes , qė Ati do ta dėrgojė nė emrin tim, do t`ju mėsojė ēdo gjė dhe do t`ju kujtojė tė gjitha kėto qė ju thashė.
    27 Unė po ju lė paqen, po ju jap paqen time(Islamin): unė po jua jap, po jo si e jep bota; zemra juaj mos u trondittė dhe mos u frikėsoftė.
    30 Nuk do tė flas mė gjatė me ju, sepse po vjen princi i kėsaj bote dhe ai nuk ka asgjė nė mua; {behet fjale per Muhamedin a.s gjoni 14}
    {gjoni 15-26 }Por kur tė vijė Ngushėlluesi, qė do t`ju dėrgoj prej Atit, Fryma e sė vėrtetės, qė del nga Ati im, ai do tė dėshmojė pėr mua.{vertet kuani ma ane te profetit Muhamed a.s ka deshmuar per jezusin
    [gjoni 16-7 -8-9-10 …]
    Megjithatė unė ju them tė vėrtetėn: ėshtė mirė pėr ju qė unė tė shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do tė vijė te ju Ngushėlluesi; por, po shkova, unė do t`jua dėrgoj. Kush qeka ky person qe do vinte dhe qe qeka me I mire per nxenesit e jezusit sa vete jezusi saqe jezusi donte qe te ikte qe te vinte Ai(Muhamedi .as
    Dhe kur tė ketė ardhur, ai do ta bindė botėn pėr mėkat, pėr drejtėsi dhe pėr gjykim.
    Pėr mėkat, sepse nuk besojnė nė mua;(si profet por si Zot)
    pėr drejtėsi, sepse unė po shkoj tek Ati dhe nuk do tė mė shihni mė;
    Por, kur tė vijė ai, Fryma e sė vėrtetės, ai do t`ju prijė nė ēdo tė vėrtetė, sepse ai nuk do tė flasė nga vetja, por do tė thotė gjitha ato gjėra qė ka dėgjuar dhe do t`ju kumtojė gjėrat qė do vijnė.
    Ai do tė mė pėrlėvdojė, sepse do tė marrė prej meje dhe do t`jua kumtojė.
    Tė gjitha gjėrat qė ka Ati janė tė miat; pėr kėtė ju thashė se ai do tė marrė prej simes dhe do t`jua kumtojė.
    A nuk ka treguar KUrani per Biblen dhe ngjarjet e Jezusit.

Gjoni 14:16:" Une do t'i lutem Atit qe t'ua jape Ndihmesin, per te me zevendesuar, Shpirtin e se Vertetes qe do te mbetet pergjithmone me ju".
    Nuk dihet secila eshte ne te vertete fjala origjinale Aramaike perdorur nga Jezusi per fjalen "Ndihmes". Disa Bibla te tjera perdorin fjalet Ngushellues, Mbrojtes, Qetesues ndersa ne Biblen greke perdoret fjala "Paradete". Shpjegimet per kete fjale jane te ndryshme: Shpirti i Shenjte, Fjala, person i caktuar etj..
    Kur'ani i Shenjte thote ne Suren 61 :6 se Jezusi permend haptazi emrin Ahmed:" Dhe (mbani mend) kur Isai (Jezusi) Biri i Merjemes (Marise) tha: 0 beni izraile, Une jam i derguari i AI/ahut te ju ,Jam vertetues I Teuratit qe ishte perpara meje dhe jam pergezuesper nje te derguar qe do te vije pas meje emri i te cilit do te jete Ahmedl E kur ai erdhi atyre me argumente te qarta, ato thone: Kjo eshte magji e hapet (dmth emri.i dyte i Profetit Muhammed dhe qe fjale per fjale do te thote ai qe levdon AIlahun me teper se gjithe te tjeret).
    Sido qe te jete shpjegimi i fjales "Ndihmes", ne arrijme ne pertundimin se Jezusi . nuk arriti ta perfundonte misionin e tij dhe keshtu me pas do te vinte dikush tjeter per ta perfunduar ate. Le te shqyrtojme nen driten e atyre qe thote vete Bibla nese karakteristikat e ketij Ndihmesi te pritur perputhen me ate te Profetit Muhammed (PQT):
    1."Nje ndihmes tjeter" Pra mjaft ndihmes kishin ardhur deri atehere, dhe tani pritej te vinte nje tjeter.
    2. "qe do te mbetet gjithmone me ju." nuk do te qe me e nevojshme qe pas tij te vinte nje tjeter, ai ishte vula e tere Profeteve. Mesimet e tij do te jene perhere me njerezit, do te mbeten te pandryshuara. Dhe eshte fakt qe Kur'ani i Lavdishem dhe tere mesimet e tij kane mbetur te pacenuara ashtu sikurse ishin 1400 vjet me pare.
    3."ai do tu tregoje njerezve te kesaj bote se c'eshte mekati" (Gjoni 16:8) te gjithe Profetet, duke pertshire edhe Abrahamin, Moisiun, Davidin dhe Solomonin, i kane ndeshkuar rende mekatet e te afermeve te tyre dhe te njerezve qe njihnin, por asnje nuk eshte marre me mekatet e nje bote te tere siē beri Muhamedi. Ai jo vetem qe shkuli nga rrenjet ne Arabi brenda 23 vjetesh zakonin e adhurimit te idhujve te ndryshem por dergoi gjithashtu edhe keshilltaret e tij prane Herakliut, prane sovraneve te perandorive Persiane dhe Romake, prane Najashit, Mbretit te Etiopise dhe Mukakisit,Guvernatorit te Egjiptit.
    Ai i qortoi kristianet, sepse kishin percare unitetin e Perendise ne nje Trini dhe e kishin ngritur Jezusin ne Bir te Perendise, madje ne vete Perendine.lshte Muhammedi ai qe i denoi Cifutet dhe kristianet per falsifikimin e Shkrimeve te Shenjta, ishte ai qe shpalli te drejtat e ligjshme te Ismailit (PAQMT) dhe u hoqi Profeteve balten qe u ishte hedhur, duke i akuzuar per shkelje kurore, incesti, perdhunim dhe adhurim idhujsh te ndryshem.
    4. Sundimtari i kesaj bote tashme u denua " (Gjoni 16:11). Ky eshte Satanai qe pershkruhet edhe ne Ungjillin e Gjonit 12:31 dhe 14:30. Pra Profeti Muhammed (paMT), erdhi ne kete bote per te zbatuar urdherin e dhene nga gjyqi i Perendise.
    5."Shpirti i te vertetes" (Gjoni 16:13) Qe ne femijerine e tij Profeti Muhamed eshte quajtur EI-Emin dmth I ndershmi apo i verteti, dhe" ai do t'ju udheheqe drejt te vertetes.. ."(Gjoni 16:13).
    6."Ate qe do t'jua thote, nuk do ta marre prej vetvetes por do t'ju thote ate qe degjon" (Gjoni 16:13)

Kur'ani i Lavdishem eshte fjale e Perendise. Ne te nuk eshte perfshire asnje fjale e Profetit Muhamed apo e ndonjerit prej shokeve te tij. Cdo fjale e atij libri, atij iu lexua prej engjellit Xhebrail(Gabriel), ai i mesoi permendesh dhe ua diktoi shkrueseve te tij. Theniet dhe mesimet e tij jane permbledhur ne Hadithet qe do te thote Tradite (shumes Hadithet).
    Krahaso me Deuteronomin 18:18... ne goje do t'i ve fjalet e mia: dhe ai do t'u thote qto qe do ti them Une."Kjo korrespondon me Suren 53:2-4: "Shoku juaj {Muhammedi) as nuk eshte njeri qe ka humbur, as qe ka devijuar( nga e verteta). Dhe ai nuk flet nga mendja etij. Ai (Kur'ani) nuk eshte tjeter pos shpallje qe i shpallet."
    7,"Dhe do t'ju .tregoje per gjeret e ardhshme" (Gjoni 16:13). Te tera
    profecite e Profetit Muhammed jana vertetuar plotesisht.
    8."Ai do te beje te dukshme madheshtine time" (Gjoni 16:14). Ne te vertete Kur'ani i Lavdishem dhe Profeti Muhammed kane per Jezusin me teper respekt sesa vete Bibla dhe kristianet. Kete e vertetojne edhe ēka thuhet me poshte:
    a. Te besosh se ai vdiq, ne kryq do te thote te diskreditosh qenien e tij si profet duke u bazuar kjo tek Deuteronomi 13:5:" Dhe ai profet apo enderrimtar, do te denohet me vdekje..." Perseri. sipas Deuteronomit pohimi i mesiperm do t'i vinte atij vulen e te mallkuarit (Mos 0 Allah!):". ..pasi ai qe do te vdese me varje eshte i mallkuar nga perendia..."
    b.Mateu 27:46:"...Perendia im, Perendia im pese hoqe dore prej meje”
    te mundet te thonte Jezusi keto fjale? Edhe nje joprofet do te buzeqeshte ne ata momente te vdekjes pasi e dinte se kjo vdekje do t'i jepte titullin e martirit. A nuk eshte kjo nje fyerje ndaj Jezusit duke e paraqitur ate sikur nuk ka besim ne Allahun? .
    c.Ne myslimanet nuk mund ta besojme kurre se Jezusi do te mund ti etiketonte joēifutet me emrat qen dhe derra si dhe do te mund ti drejtollej te ernes me fjalen Grua. Ne Kur'anin e Lavdishem, Sure 19:32 thuhet" Me ka bere te miresjellshem ndaj nenes sime, e nuk me ka bere kryelarte as te padegjuesheMuslimani----" Ndersa Mateu 7:6 thote: "Mos u jepni qenve per ushqim gjera te shenjta: Mos i hidhni para derrave margaritaret tuaj...". Gjoni 2:4 "Jezusi iu pergjegj MARIES; Grua, se (ēdo te bej une, eshte puna ime e jo puna jote?

PERENDIA I REVELON (SHPALL) PROFETIT MUHAMMED (PQMT)

Fjala e pare qe Perendia i tha Muhammedit permes engjellit Gabriel ishte fjala "Ikra" qe do te thote "Lexo", Suren 96: 1-5. Muhammedi, duke qene qe ishte analfabet iu pergjigj: "Une nuk mundem te lexoj". Kjo shpallje e pare e Perendise profetizohet edhe ne
    Isajan 29:12:" Dhe libri dot'i jepet atij qe nuk eshte i mesuar me fjalet : Lexoje kete: Vetem ty te lutem dhe ai do te thote: Une nuk jam i mesuar. "
    Rradha e revelacioneve te bera nga Allahu nuk perputhet rne rradhitjen e tyre ne Kur'an. Me fjale te tjera shpallja e pare nuk jepet ne faqen e pare dhe shpallja e fundit nuk jepet ne faqen e fundit. Menyra e rradhitjes sa ketyre shpalljeve na Kur'an eshte vendosur nga Allahu dhe kjo jepet madje edhe ne Isaja 28:10-11 :"Pasi aio duhet te jete mendimi mbi mendimin, mendirni mbi mendim; rreshti mbi rresht. pak ketu e pak atje: me buze te
    dridhura e me nje gjuhete huaj ai do'tu drejtohet njerezve."
    Gjuha e huaj ka katu kuptimin e nje te foluri tjeter qe nuk eshte as Hebraisht e as aremaike, por arabishtja.

Myslimanet ne tere boten i drejtohen Zotit, i thone Lutjet dhe sherbesat fetare vetem ne nje gjuhe, ne arabisht. Edhe ky unitet gjuhesor eshts profetizuar ne librin e Zefanise 3-9 "Ndaj une do tu jap njerezve nje gjuhe te paster qe ata te mund t'i drejtohen Perendise me nje ze dhe ti sherbejne Atij te bashkuar". Keshtu pra e verteta erdhi ns arabisht ndonsse disa vazhdojne ende ts besojne se Profeti Jezus do te kthehet e do ti mesoje njerezit te levdojne Perendine ne nje gjuhe unike. Ne muslimanet jemi te sigurt se kur te kthehet Jezusi ai do te bashkohet ne nje xhami me muslimanet pasi ai eshte njelloj si cdo mysliman. i bere synet, nuk e ha mishin e derrit dhe i kryen ritet fetare, duke u lare, duke u gjunjezuar e duke u shtrire perpara Allahut.

DHE ME NE FUND JU PERKUJTOJ DITEN KUR DO TE DILNI PARA ZOTIT DHE DO JEPNI LLOGARI SIPAS VEPRAVE QE KENI BERE NE KETE JETE
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,358
    Postimet nė Bllog
    22
    Feja eshte si puna e fares qe mbillet ne nje fushe. Me kohen ajo rritet per te krijuar nje peme te forte qe jep frutet e veta. Pak rendesi kane fjalet e shumta, pasi ashtu si pema vleresohet nga frutet e saj, edhe feja vleresohet nga frutet e saj.

Po doni te shikoni Madheshtine e Zotit, shikoni madheshtine e popujve dhe njerezve qe besojne tek Ai. Duke shijuar frutin, ju do te dini te vleresoni dhe kujdeseni per pemen.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Feja nuk shikohet me ane te njerzve por me ane te shpalljeve hyjnore nese ti mendon se feja vleresohet nga madheshtia e popujve kinezet jane mbi 1 miliarde banore ateher duhet te behesh budist apo jo gabohesh i dashur por se ke lexuar shkrimin me duket edhe te falenderoj qe se ke hequr besoj se sdo hiqet sepse dua qe forumsit te me japin ndonje mendim ne lidhje me keto.Duhet te lexosh me shume histori popiujsh dhe profetesh sepse ka pasur profete qe skane pasur asnje ndjekes dhe ka pasur profete qe kane miliarda sic eshte rasti i ISLAMIT.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    ne rradhe te pare nisemi nga nje e vertete e palekundur.
    kinezet nuk adhurojne fene budiste.eshte sikur te thuash shqiptaret jane 3 milion mysliman..
    nejse do hapim ndonje teme tjeter mbi kinezet...
    Islami apo Krishterimi????
    disa here me pelqen te mendoj qe raporti feja-njeriu i ngjan atij midis prinderit dhe femijes.
    si na mesojne ne prinderit kur jemi te vegjel,na mesojne si te sillemi ne jete,si te duam njeri tjetrin,si te respektojme familjet vellezerit dhe motrat tona.
    dhe per ne prindi jone eshte me i miri dhe me i menēuri i te gjith botes.
    pak na intereson qe ka edhe shume prinder te tjere.
    per ne babai jone eshte me i persosuri.dhe ne gezohemi me ate qe na meson sepse do vije dita qe do na duhet ne jete.
    besojme verberisht te prindi,edhe sikur te kete te meta,ato fshihen nga madheshtia e veprave te tij.
    si thua ti Klevis?
    ti mendon qe babai yt eshte me i mire se babai im.
    prinderit e mi jane profeti im dhe une do ti adhuroj perhere.
    duaji prinderit e tu dhe perpiqu te kenaqesh me ate qe te japin.
    keto jane fjalet e nje fetari dhe nje ateisti
    me shume respekt.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    po ti kishe prinderit ateiste ato do kishe profete ti lec prinderit duhet ti duam dhe jo ti adhurojme sepse adhurimi (frika dhe dashuria me neshtrim dhe madheshti )duhet te jete vetem per Zotin.

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Postuar mė parė nga Albo
    Feja eshte si puna e fares qe mbillet ne nje fushe. Me kohen ajo rritet per te krijuar nje peme te forte qe jep frutet e veta. Pak rendesi kane fjalet e shumta, pasi ashtu si pema vleresohet nga frutet e saj, edhe feja vleresohet nga frutet e saj.

Po doni te shikoni Madheshtine e Zotit, shikoni madheshtine e popujve dhe njerezve qe besojne tek Ai. Duke shijuar frutin, ju do te dini te vleresoni dhe kujdeseni per pemen.

Kur Moisiu (a.s) udhehoqi popullin e tij jashte Egjiptit, e nxori ate jashte kombit me te zhvilluar dhe te fuqishem te kohes ne te gjithe rruzullin .... nderkohe qe cifutet ishin sklleverit e tyre ..... sipas llogjikes tende pema e faraonit paska qene me rrenje me te forta deri para atij momenti, sesa pema e sklleverve.

E njejta gje mund te thuhet per Abrahamin (a.s) i cili e mbajti besimin krejt i veten nderkohe qe mbreterite me te fuqishme dhe te zhvilluara te asaj kohe kishin pasurite dhe zhvillimin e ai kishte vetem ate cfare i jepte Zoti.

Pra deshira per ta paraqitur zhvillimin dhe pasurine si nje shenje te afersise me Zotin bie ne kundershtim qofte me Biblen qofte me Kuranin.

xumparja
    Anėtarėsuar
    12-10-2002
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    570
    Enveri, Hitleri, Stalini e te tjere diktatore ishin shume ziliqare persa i perket adhurimit.
    Nga ta kene marre shembullin thua?
    Klevo, po nuk adhurove nenen e baben qe te kane bere koken, as Zotit/Allahut si duhesh.
    Qetesi!
    Shoket lexojne!

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Madheshtia dhe madhesia jane dy koncepte shume te ndryshme Klevi. Megjithate po shtoj dhe une nje fjale nga populli shqiptar: Edhe sorra zogun e vet mburr. Kjo me larte per mua aplikohet barazisht mbi te gjithe ata qe predikojne besimet e tyre, qofshin keto muslimane, te krishtera, bud'histe, ateiste apo cka do tjeter.

Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Civilizimi nė Islam
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  2. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  3. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  4. Kerkese muslimaneve
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-07-2006, 03:33
  5. Islami NdĖrmjet Lindjes E PerĖndimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •