Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 137
    failed & quoted Maska e IsiNYC
    Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    ok shoku psikolog por mos harro qe tema "Pyetje per besimtaret " eshte hapur per pytje dhe jo per konkluzione sic nxjerr ti ....
    Tema eshte ISLAMI APO KRISHTERIMI
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IsiNYC : 16-09-2003 mė 16:53
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    insynyc nuk e dija qe nuk ishe i krishter te kerkoj ndjese por kujt feje i perket kujdes kur te me pergjigjesh se do kesh analize dhe kritika mbrapa

dhe se dyti Feja jone thote qe llogjika futet ne ato raste kur ajo mund te fuksionoje dhe eshte fe e llogjikes shkences dhe natyrshmerise se njeriut te krijuar prej Zotit nuk eshte e shpikur me argumente keto qe po te them.

edhe njeher pyetjet per krishetret se na u meken fare

Cfare eshte jezusi Zot vete biri i Zotit apo profet dhe njeri

Kujt iu lut jezusi ne jeten e tij

Kush e krijoi satanain Zoti apo Jezusi

Shpresoj te marr nje pergjigje kesaj here ose besimi juaj bie poshte nese nuk dini ti pergjigjeni.

me respekt te nderuar

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Klevis,
    nuk i besoj asnje feje...por besoj ne zot.....besoj se toraja, bibla dhe kurani jan shkrime te cmuara se kan arritur te mbajne nje 'tradite' te lasht te dokumentuar mire. Por kjo nuk do te thote se duhet ti cmojm si shkrime te shenjta sidomos ne si shqiptar.

Besoj se Izraelitet duhet te jene krenar per fen e tyre, Arabet per Islamin dhe Evropjanet (kujt i perket) per Kristianizmin *e di qe feja nuk e ka burimin aty, por besoj se Evropjanet jane ata qe e zhvilluan dhe e shperndan fen prandaj dhe Latinishtja si gjuha e bibles.

1. Eshte e tejdukshme qe cdo fe ka karakteristika te kultures e vendit nga ka lindur. Kjo per mua eshte nje argument i fort qe te besoj se eshte e krijuar dhe jo fjale e shenjt.
    2. Besoj se fjala e zotit ne qofte se do egzistonte, do ishte pa koh dhe pa kufi ne kuptimin tone. Keto shkrime jane teper te thjeshta te ken qene fjale te zotit.
    3. Se besoj se Zoti ka deshire. Deshira eshte nje ndjenj njerzore dhe i eshte dhene zotit si vetij qe njerezit te kuptonin dhe te BESONIN qe gjerat te shkruar ne keto libra jan thene dhe jan deshira e zotit. Kjo per mua eshte nje verifikim tjeter qe libri eshte 'shkruar' dhe 'menduar' nga nje (apo disa) njeri.
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Deshmues e vjen mire qe po ben dialog me mua duke iu permbajtur rregullave te dialogut keto mendime qe kam prure une nuk jane qe i besojne vetem muslimanet por edhe katoliket dhe ortodokset prandaj mos me akuzo per interpretim te gabuar te bibles.

NE BIBEL

{ligji i perterire:32..20_50}"dhe tha {Zoti} une do tua fsheh atyre{israeliteve} Fytyren time dhe do te shoh cili do jete perfundimi i tyre,sepse jane nje brez i degjeneruar, bij tek te cilet nuk ka fare besnikeri.ata me kane bere xheloz me ate qe nuk ishte Zot {IDHULLIN QE ADHURUAN MBAS SHPETIMIT NDAJ FARAONIT}kane provokuar zemerimin tim me idhujt e tyre te rreme dhe UNE DO TI BEJ XHELOZ ME NJEREZ QE NUK JANE NJE POPULL,DO TI NGACMOJ CMIREN E TYRE ME NJE KOMB QE NUK ESHTE NE VETEUne do te mbledh mbi ta mjerime do ti mbaroj shigjetat e mia kunder tyre. Nga jashte shpata do ti privoje nga femijet. nga brenda terrori, duke shkaktuar vdekjen e te riut virgjereshes,te foshnjes se gjirit dhe te plakut te thinjur.
    UNE KAM THENE "DO TI FSHIJ NJE HERE E MIRE KUJTIMIN E TYRE NE MES TE NJERZVE"

Keto thuhen ne bibel mos i keqkupto por besoji mire se katoliket dhe ortodokset jane dakort dhe i bespojne keto

Tani me thua per pjesen e bibles Dhe ata me bene xheloz mua me ate qe nuk ishte Zot kjo o deshmues eshte per kohen kur Zoti i nxorri cifutet nga roberimi i faraonit dhe ia hapi detin qe te shpetonin dhe ne momentin kur ato moren pasurine e faraonit dhe musai kishte shkuar ne malin sina per te marre shpalljen ato moren floririn dhe bene nje vic dhe filluan ta adhuronin prandaj Zoti u be xheloz me adhurimin qe ata i bene vicit o deshmues dhe jo per popullin israelit .

Tani pse e le me kaq ti shpjegimin e verseteve biblike ke marre vetem te parin por versetin ato jane nje brez i degjeneruar bij tek te cilet nuk ka kurfare besnikerie
    pse sma komenton cdo te thote te degjeneruar dhe skane besnikeri sepse ato vrisnin profete sa here qe u vinin popullit te tyre shiko cthote vete jezusi per kete
    Jeruzalem, Jeruzalem, qė i vret profetet dhe i vret me gurė ata qė tė janė dėrguar! Sa herė desha t`i mbledh bijtė e tu sikurse klloēka i mbledh nėn krahė zogjtė e vet, por ju nuk deshėt!
    35 Ja, shtėpia juaj ju lihet e shkretė. Dhe unė po ju them se nuk do tė mė shihni mė deri sa tė vijė koha tė thoni: "Bekuar qoftė ai qė vjen nė emėr tė Zotit [luka 13]

kete ajet mbaje mend se do ta perdor dhe me vone

une do ti bej xheloz me njerez qe nuk jane ne popull dhe qe nuk jane ne vete

Kjo tregon se shpallja tani do te shpallej tek nje popull tjeter dhe jo me tek populli israelit dhe thuhet njerez qe nuk jane nje popull sepse populli arab ishte i ndare ne fise dhe nuk jane ne vete sepse adhuronin idhujtshtepia juaj do te lihet e shkrete e nuk do te me shihni derisa te vije koha kur te vije ai qe do ti thuhet bekuar qofte ai qe vjen ne emer te ZotitShtepia juaj tregon se nuk do vinin me shpallje dhe profete tek populli israelit dhe fjalabekuar qofte ai qe do te vije ne emer te Zotit Eshte profeti Muhamed a.s qe do te vinte me vone po deshe shiko dhe temen Islami dhe krishterimi.

Une do te mbledh mbi ta mjerime do ti mbaroj shigjetat e mia kunder tyre. Nga jashte shpata do ti privoje nga femijet. nga brenda terrori, duke shkaktuar vdekjen e te riut virgjereshes,te foshnjes se gjirit dhe te plakut te thinjur.
    UNE KAM THENE "DO TI FSHIJ NJE HERE E MIRE KUJTIMIN E TYRE NE MES TE NJERZVE"

Kete pjesen po ta shpjegoj po me bibel

5 Dhe dėgjova engjėllin e ujėrave duke thėnė: ``Ti je i drejtė, o Zot, qė je qė ishe dhe qė do tė vish, i Shenjti qė gjykoi kėto gjėra.

6 Ata kanė derdhur gjakun e shenjtorėve(MUSLIMANEVE) dhe tė profetėve,( A NUK JANE HEBREJTE ATO QE KANE VRARE PROFETET ZEKERIAN GJONIN DONIN TE VRISNIN JEZUSIN ) dhe ti u dhe atyre tė pijnė gjak, sepse ėshtė shpėrblimi qė ata meritojnė``.

7 Dhe dėgjova njė tjetėr qė thoshte nga altari: ``Po, o Zot, Perėndi i plotfuqishėm, gjykimet e tua janė tė vėrteta dhe tė drejta``.

8 Dhe engjėlli i katėrt e derdhi kupėn e tij mbi dielli; dhe iu dha atij tė djegė njerėzit me zjarr

21 Dhe njė engjėll i fuqishėm ngriti njė gur tė madh me pėrmasat sa njė mokėr dhe e hodhi nė det, duke thėnė: ``Me tė njėjtin vrull do tė hidhet Babilona(USA), qyteti i madh, dhe nuk do tė gjendet mė;

22 dhe zėri i harpistėve, i muzikantėve, i fyelltarėve dhe borizanėve nuk do tė dėgjohet mė te ti; dhe ēdo mjeshtėr i ēfarėdo eksperti i arteve nuk do tė gjendet mė te ti, dhe nuk do tė dėgjohet mė te ti zėri i gurit tė mullirit.(HOLLIVUDI HITPAREDET)

23 Dhe dritė llambe nuk do tė ndriēojė mė nė ty; edhe zė dhėndri dhe nuseje nuk do tė dėgjohet mė te ti; sepse tregtarėt e tu ishin tė mėdhenjtė e dheut,(DIHET KUSH JANE MILIONERET ME TE MEDHENJ TE DHEUT) sepse gjithė kombet u mashtruan me magjinė tėnde.

24 Sepse nė tė u gjet gjak profetėsh (ku u derdh gjak profetesh ne israel shiko lart fjalete jezusit)dhe shenjtorėsh,(MUSLIMANESH) dhe i gjithė atyre qė janė vrarė mbi dhe(DHE NJERZIT E PAFAJSHEM``.

Dhe pas kėtyre dėgjova nė qiell zėrin e madh tė njė turme tė shumtė, duke thėnė: ``Aleluja{=SUBHANALLAH} Shpėtimi, dhe lavdia, dhe nderimi, dhe fuqia i pėrkasin Zotit, Perėndisė sonė,

2 sepse tė vėrteta dhe tė drejta janė gjykimet e tij! Ai nė fakt gjykoi laviren(USA) e madhe, qė e prishi dheun me kurvėrinė e saj, dhe mori hak pėr gjakun e shėrbėtorėve tė vet tė derdhur prej dorės sė saj(gjakun e MUSLIMANEVE)``.

3 Dhe thanė pėr tė dytėn herė Aleluja=`{SUBHANALLAH`}! Dhe tymi i saj ngjitet nė shekuj tė shekujve``.

4 Dhe ranė pėrmbys tė njėzet e katėr pleqtė,(SI BINE MUSLIMANET NE SEXHDE) dhe tė katėr qeniet e gjalla, dhe adhuruan Perėndinė, qė ulej mbi fron, duke thėnė: ``Amen, Aleluja!=SUBHANALLAH``zbulesa.

kurse kete ma saqrove se qeka kujdes nga babai si femijen e tij
    Pra Perendia nuk e ndeshkon Izrelin per SHKATRIM , por per ndertim, ashtu si nje prind birin e tij.
    kurse jezusi thote te kunderten ne bibel ai thote se babi i cifuteve eshte djalli le ta shohim te dy kete ne bibel.

]Por ju tani kėrkoni tė mė vrisni mua, qė ju kam folur tė vėrtetėn qė kam dėgjuar nga Perėndia; Abrahami kėtė nuk e bėri.
    Ju bėni veprat e atit tuaj``. Prandaj ata i thanė: ``Ne nuk lindėm nga kurvėrimi; ne kemi njė Atė tė vetėm: Perėndinė``.
    Atėherė Jezusi u tha atyre: ``Po tė ishte Perėndia Ati juaj, ju do tė mė donit, sepse kam dalė dhe kam ardhur nga Perėndia; nuk kam ardhur, pra, nga vetja ime, por ai mė ka dėrguar.
    Ju jeni nga djalli, qė ėshtė ati juaj, dhe doni tė bėni dėshirat e atit tuaj; ai ishte vrasės qė nga fillimi dhe nuk qėndroi nė tė vėrtetėn, sepse nė tė nuk ka tė vėrtetė. Kur thotė tė rrema, flet nga vetvetja, sepse ėshtė gėnjeshtar dhe ati i rrenės....Kurse mua, duke qenė se ju them tė vėrtetėn, nuk mė besoni..Atėherė Judenjtė iu pėrgjigjėn dhe i thanė: ``A nuk themi me tė drejtė se ti je Samaritan dhe se ke njė demon?``.

49 Jezusi u pėrgjigj: ``Unė s`kam njė demon, por nderoj Atin tim; ju pėrkundrazi mė ēnderoni.

Ne kete verset tregohet se ati i hebrenjve qeka djalli dhe jo Zoti prandaj deshmues behu pak me i kthjellet dhe po ta shikosh ne keto versete ato donin ta vrisni jezusin e akuzuan se eshte i lindur nga kurverimi por ai i tha ne fund se ju doni te me cnderoni pra te thoni se ihste femije i paligjshem per kete na tregon dhe Zoti ne kuran prandaj zbriti sureja e merjeme e nenes se Jezusit per ti treguar cifuteve se jezusi lindi pa baba nga urdheri i Zotit behu si shembulli i adamit dhe se nena e tij eshte Femra me postin me te larte ne xhenet dhe se ajo ishte e ndershme dhe besimtare ne Allahun fuqiplote.

deshmues skane cte them me shume nese prape nuk te mbushet mendja se populli israelit eshte popull i mallkuar sepse ato vrisni profetet dhe ky mallkim erdhi me vone dhe jo ne kohen ku merr ti argumentet biblike se ato ishin te bekuar te bekuar ishin ne kohen kur besonin profetet dhe ishin besimtare por jo tani dhe mbas koheve qe kane kaluar dhe mosrespektimit qe ato i benin profeteve dhe ligjeve te Zotit.

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Nje pyetje kam une se akoma sme keni kthyer pergjigje A behet Zoti pellumb sipas krishtereve

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    A behet Zoti pellumb sipas krishtereve
    Klevis po pyet konkretisht? Domethene po pyet me nje referenc ku e ke digjuar apo lexuar? Po pyes se kete se kam ndigjuar ndo nje here......por edhe nuk e mohoj sepse ka mundesi te egzistoj neper legjendad fetare.

Postuar mė parė nga klevis2000
    Nje pyetje kam une se akoma sme keni kthyer pergjigje A behet Zoti pellumb sipas krishtereve
    Jo, Zoti nuk behet pellumb, por vjen ne formen e nje pellumbi, ashtu sic erdhi ne mish, ne formen e Jezu Krishtit.

Perendia shfaqet ne forma te ndryshme qe t'iu beje te njohur njerezve planin dhe deshirat e tij.

Pershendetje
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar mė parė nga Manulaki
    Jo, Zoti nuk behet pellumb, por vjen ne formen e nje pellumbi, ashtu sic erdhi ne mish, ne formen e Jezu Krishtit.

Perendia shfaqet ne forma te ndryshme qe t'iu beje te njohur njerezve planin dhe deshirat e tij.

Pershendetje
    sinqerisht qe me vjen keq qe po ndodh me te njejtin person ky kuotim, por ju siguroj se nuk eshte asgje personale.

Vetem desha te them se vetem nga keto pergjigje e perkufizime ruhuni, se jane teper te gabuara, ne mos ne fakt perbejne herezi, si ajo dokeiste.

Te krahasosh Misherimin e Krishtit, me shfaqjen e Shpirtit te Shenjte ne trajen e nje pellumbi, eshte pikerisht herezia per te cilen une bera fjale me siper.

Kisha e vertete e Krishtit, ajo ortodokse, beson se Krishti, Vete e dyte e Trinise, u be me te vertete njeri edhe jo thjesht ne dukje te trajtes se njeriut, ndersa po ashtu nuk njeh ndonje forme te caktuar fizike te Atit apo Frymes se Shenjte.

Pellumbi per te cilen behet fjale aty eshte vetem nje shenje e jashteme fizike e prezences se Frymes se Shenjte, por jo se ishte vete Fryma!!!!

Shembuj ku Perendia na i ben te njohur prezencen e Tij me ane gjerash vizive si ere, zjarr, re ka plot ne historine e Isrealit ne dhiaten e vjeter e ne te rene, por kjo nuk do te thote se Perendia mori trajta reje, zjarri apo ere (stuhie)!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 17-10-2003 mė 20:37

Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Dhe Fryma e Shenjtė zbriti mbi tė, nė trajtėn trupore si tė pėllumbit, dhe nga qielli erdhi njė zė, qė thoshte: ''Ti je Biri im i dashur, nė ty unė jam kėnaqur!''.[luka3-22]

Ky eshte verseti i bibles per te cilin hudhet poshte besimi kristian ne trinine sepse fryma e shenjte ose shpirti i shenjte nuk eshte Zot ose nje pjese e Zotit por eshte engjelli gabriel .Pra ketu del se besimi kristian eshte besim panteist beson se Zoti futet e behet pellumb behet njeri behet tre ka femije .Tani me llogjike te shendoshe shikojini vete faktet.une po ua le ju te arsyetoni vete.Nqs se do te kutponi kete vereset do ta kuptoni pse njerzit beheshin ateiste sepse ata e kishin shume te lehet te mohonin nje Zot qe behesh pellumb ose njeri sepse nuk kishte madheshti Zoti ne konceptin kristian por ishte Zot i cili behesh pellumb rrihesh nga njerzit vritesh kryqezohej peshtyhej i vendosnin kurora me gjemba ne koke etj.Pra ateisti duke pare keto gjera se kishte frike Zotin e thoshte me vete kur ato e vrane pse duhet te besoj une Zotin ose pse te besoj pelliumbin ose njeriun si Zot.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nqs ky eshte konkluzioni qe juve deshironi te nxirrni per veten tuaj, jeni te lire ta beni kete edhe te besoni ne fjalet qe ju vete nxirrni!

Persa u perket te krishtereve, ata nuk besojne se Perendia merr forma te ndryshme ne vetvete, madje mesime te tilla jane denuar ashper nga Kisha e Krishtit si herezi.

Ajo qe juve duhet te kuptoni, nese keni vullnetin e mire ta beni kete gje, eshte se Perendia e ben te njohur prezencen e Tij shpesh here tek njerezit i shoqeruar nga disa shenja te ndjeshme, te kapshme e vizive nga njeriu.

Keshtu sic e thashe me siper, shembej te tille ka plot ne Dhiaten e Vjeter edhe ne te rene, ku Perendia shfaq lavdine e Tij nepermjet nje reje, zjarri, stuhie etj.

Eshte pak a shume ngjashem si edhe me rastin e Muhamedit i cili e merr zbulesen e vet si prej nga Allahu por nepermjet nje engjelli qe nuk ishte Allahu vete, megjithese reagimi i Muhamedit ndaj engjellit ishte me po ate frike e droje si te ishte para vete Allahut.

Pellumbi qe peremendet ne Ungjill ka nje domethenie te vecante, te lidhur me Dhiaten e Vjeter. Sepse ashtu sikunder Noahu, pas mbarrimit te permbytjes, leshoi nje pellumb per te vene re nese zemerrimi kish mbaruar edhe nese toka kishte ridale serish qe te zbriste ne jeten e re, po ashtu ne Krishtin pellumbi tregoi se zemerimi i Perendise per shkak te mekatit te ciftit te pare edhe te te gjithe brezave po shkonte drejt fundit edhe se Krishti ishte Ai nepermjet te Cilit Jeta e re po vinte!

Pra kemi qarte nje nga metaforat, ose prototipet e shumta te Dhiates se Vjeter qe perseriten edhe plotesohen ne te Rene, pasi Dhiata e Vjeter, e quajtur ne Kishe proto-ungjilli, nuk eshte vecse nje hije e asaj qe do te vinte me pas, dmth Dhiates se Re!
    Kjo nuk ka te beje fare me vete identitetin hyjnor te Frymes se Shenjte...

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Civilizimi nė Islam
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  2. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  3. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  4. Kerkese muslimaneve
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-07-2006, 03:33
  5. Islami NdĖrmjet Lindjes E PerĖndimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •