Close
Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 137
    failed & quoted Maska e IsiNYC
    Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Exorcist me qe na cave koken me budallalliqe dhe po kapesh te gjera te pa rendesishme ne vend qe ta kuptosh cfar po them une ja ku e ke pergjigjen te pyetjes tende sepse ti vet nuke e ke iden se cfar thuhet per muhamedin dhe koranin ne Satanic Verses.

Per t'ju pergjigjur kesaj pyetjes eshte e domosdoshme qe t'ju shpjegoj pse libri eshte quajtur 'Satanic Verses' dhe cfar ka te bej kjo me Islamin.

Vargjet satanike (satanic verses) sic quhen tani, jan menduar te ken qene disa vargje te shkurtra ne shkrimet e para te Kuranit. Sipas legjendes Muhamedi ne fillim i pranonte keto vargje si pjes te Kuranit, por engjelli Gabriel (Jabril sic quhet Arabisht) i erdhi Muhamedit dhe i tha qe keto ide i ishin futur Muhamedit ne koke nga Shejtani (satan), dhe nuk ishin fjalet origjinale te Allahut.

Keto vargjet jane ne suren e 53-et ne Kuran, dhe thote 'Keto jan gra te shenjta te cilat duhet ti falemi'. Besoj se perkthimi nuk eshte perfekt por eshte essenca e fjalis.

Grat per te cilat po flitet ishin Lat, Manat dhe Uza. Keto ishin perendesha qe pelqeheshin shume perpara kohes te Islamit ne Arabi.

Keto legjenda jan dokumentuar nga 4 shkrimtaret e pare qe kan shkruajtur per Muhamedin, Ibn Ishaq, Wakidi, Ibn Sa'd, and Tabari
    Plus ne Kuran dhe ne Hadith gjehen pjes qe interpretohen te flasin per vargjet satanike.

Akademiket Islamik der sot e ksaj dite nuk jan dakord ne qofte se keto vargje kan qene te verteta apo jan vetem perralla apo legjenda.

Nga kuptimi qe marim nga cfar jan vargjet satanike, kuptohet qe Rushdie, me titullin qe i dha librit provoj te impononte gabimet e Muhamedit dhe te Kuranit.

pergjigja jote exorcist:

Ai tha qe Muhamedi ishte njeri qe bente gabime si cdo njeri tjeter. Me qe Muhamedi i besonte dhe i vuri rendesi ketyre vargjeve qe egzistonin perpara Islamit e tregon Muhamedin si njeri ordiner dhe jo si profet. Kjo krijon dyshimin e Kuranit dhe i heq vleren si fjalen e Zotit por si nje shkrim me besime njerzore dhe jo fjale Perendije.

Me kete Rushdie krijoj iden per Islamin qe ishte vec nje genjeshter. Sipas atij Kurani ishte krijesa e Muhamedit, nje burr si gjithe te tjeret. Duke perdorur dhe llafe te pista ne shkrimin e tij u krijua nje situate qe shume Mysliman u inatosen.
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Ja ku i ke dhe nje Shqiptar qe i thote tjetrit

Esselamu alejkum.

Ja ku kenaqet deshira e Turkut.

Po perdhunohet kultura Shqiptare sepse disa karaktera te pa sigurt ne vetvete duhet te ken nje liber qe ti besojn se vetem din te ndjekin pa menduar per veten tyre. Perdorin fjal Arabe ne vend qe te perdorin fjale Shqiptare, sepse Arabi qe e shkruajti librin ne te cilin keto besoj, pa tjeter do thoshte qe gjuha e tij ishte gjuha e shenjt, sic ishte Hebraishtja per Izraelitet dhe Latinishtja per Krishteret. Sa qesharake, po edhe sa melankolike qe vellezrit e mij e refuzojn identitetin Shqiptar duke provuar te sillen dhe te flasin si Arab. Eshte per te ardhur keq.

i krishteri

1) Besoj ne Perendi

2) Inatosem kur njerezit provojn te tregojn kjo eshte feja me e mire apo ajo. Deri tani kam diskutuar me exorcistin sepse ai beson ne Islam dhe pika e diskutimit tone ka qene qe duhet te sjellim fakte ne qofte se do arrijm ne nje konkluzion.

Ti po me flet mua me ane te kishes dhe pa dyshim me thua eshte menyra e drejt dhe nuk jep asnje arsyje qe ta mbeshtesesh opinjonin tend. Une mund te them qe besoj ne UFO apo ne fantazma por ne qofte pse nuk them pse shumica e njerezve nuk do me venin mend teper. Ti po ben te njejtin gabime. Eshte shume e leht te gjehen referenca kundra cdo gjeje ne Bibel apo ne cdo liber fetar qe mbeshtesin cfar do lloj ideje. Mbasi Kisha beri gabime themelore, ishte e leht te thohesh qe ato e kuptuan biblen gabim dhe duhet te jek keshtu apo ashtu. Keshtu qe ky argument s'mban peshe ne nje diskutim.

Albo

Edukimi perendimor nuk eshte rezultat i tolerances krishtere.

Kisha ne fakt nuk kishte asnje plan per liri, toleranc, zhvillim kulturor, shkencor, ekonomik ose shoqeror. Kisha i peleqente gjerat sic ishin. Ato kishin kontroll absolut dhe donin qe gjerat te rrinin ashtu.

Perparimi i botes Krishtere erdhi nga Renesanca qe mposhti shume idera primitive Krishtere. Kur shkenca perparoj dhe filloj ti pergjigjesh shume gjerave, qe njerzit nuk mund ti pergjigjeni me pare dhe i shpjegonin thjeshtesisht duke i referuar Zotit, bota Krishtere filloj ti shmangesh fanatizmit fetar dhe i gjemoj perparimit shkencor.

Ndigjoni qe te gjithe

Nuk po provoj t'ju ofendoj. Me besoni se po e them sinqerisht.

Vec po them mendohuni mire perpara se te jipni jeten tuaj per nje ideal qe eshte krijuar me iden qe bota eshte e pa edukuar.

Perpara se ti hidheni kesaj feje apo asaj feje mendohuni mire se kush jeni dhe pse duhet ti beni gjerat keshtu apo ashtu. Kujtoheni, qe fet ne jeten Shqiptare jan dhene me dhune dhe jo se njerezit besonin.

Sic mendoheni mire perpara se te bleni nje makine ne qofte se ka probleme dhe dyshoni per cdo gje ne te perpara se ta bleni mendohuni mire per fet ne te njejten menyre.

Lexoni libra apo ndo nje liber qe e dyshon ate fen, dhe ne qofte se akoma i besoni beni si te doni, por mos hyni me sy mbyll dhe te merrni opinjone te nje aneshme.

Lexoni keto libra qe dyshojn dhe japin arsyje per idet e tyre....ne qofte se besoni etehere do mendoj qe keni mar nje vendim te edukuar dhe jo koti.

The Jesus Conspiracy: The Greatest Story Ever Sold - Acharya, S.
    Guide to the Bible - Isaac Asimov
    Islamic Mysticism: A Secular Perspective - Ibn Al-Rawandi
    The Quest for the Historical Muhammad - Ibn Warraq
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IsiNYC : 15-09-2003 mė 03:11
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    po te dhemb koka ngaqe nuk kupton por injoranca ben te sajen.. Ska problem se ka plot si puna jote , nuk je i vetem...

Tani paske kerkuar mire per satanic verses.... DHE PRAPE PO TE KUJTOJ QE ESHTE NJE LIBER FICTION DHE NUK KA FAKTE.. SELMAN RUSHDIE E BERI KETE LIBER PER PROPAGANDE DHE KJO DUKET QARTE KUR U FSHEH NGA SHERBIMET SEKRETE ANGLEZE...SATANIC VERSES ESHTE THJESHT PROPAGANDE DHE AUTORI I TIJ ESHTE BLASFEMUES PERDERISA LIBRI ESHTE FICTION DHE NUK KA FAKTE NE TE......

persa i perket "Ndigjoni qe te gjithe" :

Ti pretendon se di te verteten dhe na jep ca libra per referenca.. Do beje me mire te sillje fakte sesa reklama....Ti po ben te njejtin gabim qe bere me pare sepse nuk po flet me fakte por vetem po ben nje reklame... Urdhero perpara te diskutojme nqs thua te verteten

p.s : Sa per dhimbjen e kokes pi aspirina !!! Edhe per mua eshte e veshtire te te shpjegoje ty se kush eshte fakt dhe kush eshte propagande apo reklame..

hajd shnet

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Exorcist, kam bere c'do gje qe kam mundesi qe te shpjegoj anen time me fakte me cita dhe me cdo gje......ti ske sjell asnje cite por ke thene cfar te pjell mendja jote. Te kam shkruar faqe per mbi faqe me informacione dhe ti prap zdo ta lesh muhabetin edhe sepse nuk ke sjell asnje fakt kundershtar (sjellje tipike te nje injoranti) Te ishim para nje komiteti qe gjukonte per debatime do te kishin nxjerr perjashta prej leckash se s'ke then asnjegje te vlefshme der tani.

Me ke pyetur pyetje palidhje per Rushdien dhe t'jam pergjigjur saktesisht per cdo gje edhe sepse nuk ishte e domosdoshme. Leje kete muhabet, nuk ja arrite qellimit po mos u merzit sepse nuk ishte as essenca e diskutimit tone, u kape kot aty.

Tashti kerkon te me heqesh kredabilitetin duke thene se po bej rreklama per keshtu apo per ashtu. Po e ul veten ne cdo menyre vetem qe te zihesh me mu dhe te me ulesh sepse nuk i besoj fes tende (reaksjon tipik i fanatizmit). Ne qofte se shef menyra se si ju pergjigja Albos ndryshon komplet nga menyra qe te pergjigjem ty. Albo te pakten dha opinionin e tij dhe e mbeshteti tek nje ide. Kurse ti flet cfar te vi ne koke pa u menduar mire, bashkohe kete me pamjen e turbullt qe ke per boten s'te vej teper faj.

S'ta kam shar Islamin edhe s'ja kam shar Kristianizmin asnje njeriu. Ju kam sjellur referenca ku mund te lexoni me teper qe shpjegojn dyshimin tim ne fe, por kujdes mos dysho Islamin se pastaj je blasfemues, infidel dhe mertion te vdesesh. Ky eshte kulmi i mungeses te tolerances.

Te kam folur si njeri kam dhene fakte dhe arsyje per mendimet e mija me referenca. Te kam shpjeguar edukimin tim ne fe dhe te kam thene qe gjykimi im eshte i perbere nga faktet qe kam mesuar per fet perendimore.

E di qe Satanic Verses eshte 'fiction' se kam thene qe nuk eshte. Sepse eshte fiction nuk mund ta heqesh me nje ane dhe ta quash te pavlefshem ne ndertimin sociologjik te asaj bote per te cilen ai shkruante. Libri i Isamil Kadare's Pallati i Endrave ishte fiction, Doktor Zhivago i Boris Pasternakut ishte fiction, Tre Shoket dhe Arku i Triumfit te Remarkut ishin fiction, por shtetet e ketyre shkrimtareve (Shqiperia, Rusia, Gjermania) prap e ndaluan qarkullimin e ketyre librave, se edhe sepse nuk ishin ngjarje te verteta tregonin horrorin dhe mangesit e shteteve te tyre. Njesoj thuhet dhe per Rushdien.

Por nuk po pres qe ta kuptosh kete gje, trurin ta kan helmuar aq teper sa refuzon qe te mendohesh qe ti lexosh librat qe dhash me siper.....sepse patjeter do ishte blasfemi. Kurse une kam lexuar nga bibla, kurani dhe toraja. Nuk ja ndalova vetes kete, gjykimi i edukuar vjen kur i njef te dyja anet dhe jo vetem nje.

Por se besoj qe ta kuptosh edhe ate. Gjynaf.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IsiNYC : 15-09-2003 mė 14:41

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Ti me quan fanatik kurse une po te them qe je injorant me zile...

Degjo...dhe eshte hera e fundit qe po ta them : Selmani nuk ka qene dijetar apo te jete marre me studime mbi islamin dhe keshtu te na jepte faktet per profetin dhe per shpalljen e Kuranit.( dhe kjo ja ben muuuuuuu) . Dhe ky ishte vegla e armiqve te Islamit dhe jetesa e tij mes muslimaneve nuk mund ta bente ate hafiz apo komentues Kurani apo historian. Per keto arsye qe jane shume te llogjikshme libri Satanic Verses pati nje reaksion te tille ne boten Islame (jo arabe, perderisa une jam musliman shqiptar dhe jo arab)

Quote nga isinyc : Kurse une kam lexuar nga bibla, kurani dhe toraja. Nuk ja ndalova vetes kete, gjykimi i edukuar vjen kur i njef te dyja anet dhe jo vetem nje.

Mos te duket vetja i zgjuar ty keshtu ?? Pse ca mendon ti se ne rrime gjithe diten piqemi ne diell dhe na erdhe ti te na ndricosh ne te verteten.. pse mos kujton ti se ne jemi ne erresire apo te prapambetur...?? Sa per ate pune edhe une e kam librin Satanic Verses por ndryshimi midis meje dhe teje eshte se ti bie pre e propagandeve dhe e reklamave...
    Ti je ajo vegla qe perdorin disa njerez specifik per te arritur qellimet e tyre... Po e mbyll me kaq dhe me vjen keq qe shqiptaret ecin akoma me mentalitete te uleta sepse ato sjellin vetem injorance.

p.s : Ne fund te shkrimit tim une te kam bere ftese ,pavaresisht nga fyerjet e tua, per diskutim per ato librat qe na solle per reference (nqs i ke lexuar)...Nqs do te vazhdosh urdhero na sill faktet .....

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Exorcist, Rushdie eshte rritur ne familje 'besimtare' Myslimane. Ishte kjo arsyja qe familja e tij levizi ne Pakistan kur shteti u formua. Duke u rritur si Mysliman ne familje Myslimane besimetare dhe rreth Myslimaneve besoj se Rushdit u krijua nje kuptim 'AKTUAL' te jetes Myslimane. Se besoj qe Rushdiet i duhesh te behesh hoxh qe ta kuptoj jeten Myslimane. Mund te jem gabim por besoj se Rushdie e kupton dhe e njef Islamin me mire se une e ti. Ai e ka jetuar si femi dhe duke u rritur, kurse une e ti kemi jetuar jeta Shqiptare qe mungonin aspektin fetar. Per kete jam i bindur. Vete nga titulli qe ai i dha librit dhe nga nenkuptimi qe u morr nga perdorja e saj si titull besoj se Rushdi meriton kredabilitet ne dijenin e Koranit. E kam fjalen per kredabilitet ne njohuri dhe jo saktesi - saktesija eshte tema per te cilen ne po diskutojm.

Keshtu qe atentata jote qe t'ja heqesh kredabilitietin ne njohuri nuk qendron.

Nuk jame ketu qe t'ju them jam i zgjuar apo s'jam i zgjuar. Ne qofte se rasti vjen ne pergjigjet e mija - sidomos kur ti provon te me nxjerresh si njeri te panjohur, patjeter do t'ju them EDUKIMIN tim ne temen e diskutimit. Ne qofte se kjo te formon iden ne koken tende qe une jam i zgjuar: falemnderit.

Te lutem kur flet per veten tende, mos thuaj NE. S'jam drejtuar asnjeri tjetri me te keqe per vec teje. Mos provo te marresh perkraje te pa merituar nga njerez te tjere duke me hedhur faj mua dhe duke implikuar qe kam thene gje per njeri tjeter, kur ne fakt jam drejtuar vetem te ty.

Librat qe ju solla siper si kam lexuar te tera - dhe se besoj se e krijova ate ide. E kam filluar librin The Christ Conspiracy - The Greatest Story Ever Sold dhe po e vazhdoj. E kam librin Islamic Mysticism - A secular Perspective dhe Guide to the Bible nga Isaac Asimov por si kam lexuar akoma.

Ne qofte se je kurioz per gjerat dhe temat per te cilat fliten ne keto libra LEXOI. Besoj do krijosh opinjon me te sakt nga mendja jote se nga e nje tjetri.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    hajde hajde po tani do me mesosh ti mua per fene time ?? U pa puna te marrim dije nga ty dhe nga Selmani sepse Selmani eshte indo-pakistanez (cfare llogjike !!). Diskutimi mbyllet me kaq

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    "Hajde Hajde po tani do me mesosh ti per fen time"

Ky lloj mendimi te tregon cfar je dhe kush je. Sa ma vertetove cfar kam provuar te te tregoj per disa dite tani. Ja vure vulen vete. Mirupafshim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IsiNYC : 15-09-2003 mė 17:24

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    po ku e di ti sa di une nga feja ?? ik o psikolog tutje dhe mbaj mentalitet dhe madheshtine tende per vete. Shif se mos del ndonje liber tjeter dhe ta blesh se mbarojne shpejt keto lloje.

P.s : Pergezimet e mia qe gjete se cfare tipi jam sepse perndryshe sdo ja vlente me psikologjia

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Postuar mė parė nga IsiNYC
    Ja ku i ke dhe nje Shqiptar qe i thote tjetrit

Esselamu alejkum.

Ja ku kenaqet deshira e Turkut.

Po perdhunohet kultura Shqiptare sepse disa karaktera te pa sigurt ne vetvete duhet te ken nje liber qe ti besojn se vetem din te ndjekin pa menduar per veten tyre. Perdorin fjal Arabe ne vend qe te perdorin fjale Shqiptare, sepse Arabi qe e shkruajti librin ne te cilin keto besoj, pa tjeter do thoshte qe gjuha e tij ishte gjuha e shenjt, sic ishte Hebraishtja per Izraelitet dhe Latinishtja per Krishteret. Sa qesharake, po edhe sa melankolike qe vellezrit e mij e refuzojn identitetin Shqiptar duke provuar te sillen dhe te flasin si Arab. Eshte per te ardhur keq.

o Isi po c'far ke derman qe na flet keshtu???????
    Ne jemi njerz me kultur fetare dhe nuk nxjerim nga goja fjale te flliqura si ti

Te thash nje here vende te qelbura per njerz si tya ka plot ne shqiperi ne nuk te biem ne qaf

Ne e dime qe do qeshin shume me ne porrrrrr qesh mire kush qesh i fundit

Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Civilizimi nė Islam
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 81
    Postimi i Fundit: 01-11-2013, 09:18
  2. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  3. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  4. Kerkese muslimaneve
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-07-2006, 03:33
  5. Islami NdĖrmjet Lindjes E PerĖndimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •