Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 54
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,265
    Postimet në Bllog
    22
    Me shume se per tu dhene nje pergjigje ju, apo per te mbrojtur nje sherbetor te Zotit si Kryepeshkopi Janullatos qe i ka perkushtuar gjithe jeten e tij Perendise, jo vetem ne Shqiperi por ne shume vende te botes, dua tu bej nje portret te gjithe ju patrioteve qe u jepni mend shqiptareve orthodokse dhe na ndriconi rrugen e drejte.

Jane tre grupe shqiptaresh qe sulmojne kryepeshkopin Janullatos:

1. Haxhi Qamilet e shekullit te XXI qe i mbushin faqet e gazetave te tyre me "fakte historike" qe e nxjerrin Gjergj Kastriotin sa grek e serb, dhe pushtuesin turk si "shpetimtar te Shqiperise". Rreth tij mban edhe nje duzine djelmoshash te rinj ne moshe qe studiojne per hoxhallare diku andej nga lind dielli. Sulmet e tyre i justifikojne bukur nen sloganin "per te mirene kombit".

2. Ateisti patriot qe duke ecur ne gjurmet e Enver Hoxhes, beson edhe ky se ka te drejten te luaje me fene e shqiptareve. Ashtu si Enver Hoxha dikur futi nje njeriun e tij per te dale ne krye te KOASH, edhe ateisti patriot beson ne forcat e tija si shqiptar ateist per ti futur hundet edhe atje ku nuk i takon. Per patriotin ateist te gjithe shqiptaret jane bageti dhe ky eshte komandar qe thote fjalen dhe ajo behet realitet pa rene ne toke.

3. Mendjelehtet qe per kryepeshkopin Janullatos nuk dine asgje me shume se sa fakti qe eshte prift me origjine greke. E c'rendesi ka te dish me shume apo jo? E c'na hyn ne pune ne se c'ka bere ky greku per Kishen Orthodokse? Te gjithe greket njesoj jane dhe ne shqiptaret jemi me te mire se ta, prandaj ua kemi vene damken!

Te jesh shqiptar i besimit orthodoks eshte pjese e identitetit kombetar dhe orthodokset shqiptare nuk gjejne inspirimin kombetar tek kryepeshkopi por tek Gjergj Kastrioti qe i perkisti po ketij besimi. Kryepeshkopi Janullatos eshte i derguari i Perendise ne Shqiperi qe eshte ne perfundim te misionit te tij. 12 vjet me pare edhe une mund te kisha rezervat e mia per te, por sot une i jam mirenjohes perjete qe ai vuri ne vend bekimin e Perendise.

Ju nuk arrini ta shikoni mbrekulline qe ka ndodhur ne komunitetin orthodoks shqiptar ne keto 12 vjet pasi jeni ose te pa fe ose nuk u intereson komuniteti orthodoks, vetem kush eshte ne krye te tij. Por ja qe mua si orthodoks nuk me intereson aq shume kush eshte ne krye te KOASH por me intereson ringjallja e besimit, ritualit dhe tradites dhjetra shekullore orthodhokse ne Shqiperi.

Komuniteti Orthodhoks Shqiptar eshte ringjallur dhe kjo fale bekimit te Perendise per nje popull qe per 50 vjet ishte nen sundimin e djallit. Kryepeshkopi Janullatos vetem sa e solli Lajmin e Mire serrisht ne komunitetin tone duke ringjallur shpresen dhe duke ringjallur perkushtimin e klerikeve te rinj shqiptare per ti dale zot KOASH.

Sa me shume ngjirren zerat per ta larguar kryepeshkopin, aq me shume shtohet besimi dhe respekti i tij ne rradhet e komunitetit orthodoks shqiptar fale punes se tij. Ate qe e ka thirrur Perendia, nuk ka burre ta largoje. Dita e largimit te Tij eshte ne doren e Perendise tashme, dhe kur te largohet ai do te lere pas jo me nje komunitet te vdekur sic e gjeti ne 1991, por nje komunitet te ringjallur.

Nuk mund te jesh patriot pa njohur dashurine, Perendia eshte dashuri! Jo me kot rilindasit dhe baballaret e kombit shqiptar kane qene pikerisht sherbetoret e Zotit.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

carpe diem Maska e drini_në_TR
    Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585
    Albo edhe unë shërbëtor i Zotit jam, i atij Zoti që u ka pas thërritur Zojs (Zeus) nga Suljotët, dhe ndivenesa e të cilit vinte nga një pemë dushku në Dodonë. Është ky Zot që sot na jep sot emrin "Shqiptar" pasi vetëm shqiptarët i betoheshin se do t'i plotësonin dëshirat e tij (fjalët që vinin nga pema) dhe ndaj në mitollogji shqiponja është plotësuesja e dëshirave dhe qënia në krah të Zojsit. Gjergj Kastrioti e dinte këtë prejardhje, e dinte kuptimin e emrit "shqiptar," që vjen nga Zojsi i Dodonës.

Pra desha të dij nga ti, unë që s'jam orthodoks a mund ta shpreh mendimin tim ndaj KAOSH-it? Nëse jap mendim, a është mëkat për mua nëse e bëj?

Pra a ekziston një mur, a dëgjohen zërat e jashtëm, a është mëkat t'i dëgjosh zërat e atyre që besojnë në Zot, por që s'janë orthodoks, edhenëse këta kanë thjeshtë një shqetësim për të thënë, sado me bazë apo pabazë të jetë ky shqetësim?

Drini.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Sa patetik je ti Albo. Edhe kur fillon te besh stereotipe aty i shpreh akoma me mire kufizimet qe ke per te vleresuar te tjeret.
    Hajt shnet.

Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585
    Harrova të shtoj: Kam rastisur ta takoj personalisht Janullatosin kur isha dymbëdhjetë vjeç, si kalimtar duke dal nga Rinasi. Nëna ime po fliste më të, dhe mbaj mënd që më vuri dorën në kokë, më bekoj, dhe t'i thoshte nënës time se jam me fat. S'mu duk si njeri i keq, përkundrasi më la një përshtypje të mirë. Por unë at'herë unë isha vetëm një fëmijë.

Kjo është vetëm një eksperiencë që kam si kujtësë të një takimi kur isha fëmijë. Të vërtat e akuzave nëse qëndrojnë, do dalin mbi dhe, por jam aq larg Shqipërisë saqë mos ta di qartësisht sa qëndrojnë.

Drini.

Shpirt i Lirë
    Anëtarësuar
    15-04-2002
    Postime
    898
    Postuar më parë nga dodoni
    Eni kultura juaj nuk të lejon të shash një qelbësirë greke që ka punuar e punon ditë e natë kundër asaj kulture tuaj që në të njëjtën kohë është edhe e imja, kurse po kjo kultura juaj të lejon të shash gjithë ata intelektual (100 që me të vërtetë janë përfaqësuesit dhe në njëfarë mënyrë krijues të kulturës moderne shqiptare atë që e përmendni juve) vetëm e vetëm se këta nuk duan që të rrin duarkryq para sulmeve të të huajve për nënshtrim, robërim e rrogtarim të kombit tonë, pra vetëm pse këta mbrohen dhe mbrojnë kombin tonë (që patjetër ju përfshin edhe juve) nga sulme të tilla.
    Dodon,

se pari dua te sqaroj se ne ato qe kam shkruar nuk shoh ndonje fjale ku te kem share ndonje nga ata 100 intelektualet shqiptare. Mbi emrat e tyre kam rezervat e mia, pasi disa prej tyre i njoh o nga shkrimet e librat qe kane shkruar o se me kane dhene mesim. Plus, ne profesionet e tyre pashe dhe gabime. Por mbi ta personalisht nje me nje nuk jam shprehur, vecse kam shprehur rezervat e mia se ne shumicen absolute i perkasin fese myslimane dhe se gjykoj se anetare te komunitetit mysliman shqiptar, ateiste shqiptare apo dhe disa ketu i japin shume gojes ndaj Kreut te KOASH a orthodhokseve shqiptare.

Po ashtu, kam bere nje pyetje se sa nga keta 100 intelektuale ne vitin 1967 kane ngritur kazmen kundra Kishes ?
    Une di emra konkrete nga ata qe nje gje te tille e kane bere, e atehere a s'kam te drejte une t'i pyes, PERSE [sot kritikojne, kur dje e kane goditur Kishen]. Perse ne vitet e komunizmn, vitin 1967, ma trajtonin ne aulat e universiteteve apo librat e artikujt e tyre ndryshe nga çe trajtojne sot?
    Dodon, qe te bindesh hap librin e Historise se Shqiperise se vitit 1983 e lexo ç'shkruhet aty nga "intelektualet" shqiptare.

Ne kete shkrim une nuk kam shprehur mendimin tim personal se, ç'mendoj per kreun e Kishes Sime, pasi gjykoj se nuk eshte ky vendi per te tilla diskutime, ku gjakrat jane te nxehta. aq me teper qe nuk diskutohet nga orthodhokset, por nga te tjeret.

Tek e fundit, cfare kerkoj une eshte qe debati te zhvillohet më me nivel, duke menjanuar ne te perdorimin e fyerjeve apo sharjet banale e ne vend te tyre perdorimin e argumentave bindese.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,265
    Postimet në Bllog
    22
    Drini, te ftoj te lexosh fjalimin e Gjergj Kastriotit pasi u kthye ne Kruje, ishte aktual atehere, eshte aktual sot, do te jete aktual deri ne fund te kohes per ne shqiptaret. E ka perkthyer Imzot Fan Noli dhe e gjen edhe tek seksioni i historise.

"Paganizmi pellazgian" u trumbetua nga rregjimi komunist si gjoja "besimi i vertete i shqiptareve" duke u munduar te justifikonin aktin e tyre te paimagjinueshem te zhveshjen e shqiptareve nga morali fetar per ti veshur me idealet e partise e shokut Enver. Une ndjej keqardhje kur lexoj apo shikoj shqiptare te rinj ne moshe qe ende bien viktima e asaj propagande te mbrapshte. Asnje popull ne bote nuk ka ngritur qyteterim mbi paganizmin dhe paganizmi eshte nje forme shprehese e ateizmit tek shqiptaret.

Paradoksi tjeter qendron me faktin se ju krenoheni me paganizmin kur ne shqiptaret kemi shume shume me teper per tu krenuar me historine qe pasoi paganizmin. Kontstandini i Madh, perandori romak qe solli Krishterimin ne Europe duke mos e shpallur veten Zot por duke shpallur Jezu Krishtin si te tille, ka lindur ne Nish te Ilirise dhe mendohet qe te jete me origjine shqiptare. Shen Pavlli ne Librin e Romave 15: shkruan ne Bibel se e perhapi Lajmin e Mire nga Jeruzalemi ne Iliri, dhe kjo eshte nje prove me shume se shqiptaret kane qene te paret nder vendet Ballkanike qe kane peqafuar Krishterimin. Shenjteria e Saj Nene Tereza eshte shenjti me i fundit nga rradhet e shqiptareve pa harruar as papat e Romes qe jane zgjedhur nga rradhet e shqiptareve. Me paganizmin krenohen ata qe nuk njohin kontributin e shqiptareve ne qyteterimin perendimor.

Kur njerezit qe: a) nuk i perkasin nje komuniteti fetar dhe detyrimisht nuk njohin nga afer problemet dhe organizimin e tij b) nuk marrim mundimin te njohin jeten e gjate dhe vepren e kryepeshkopit ne sherbim te Zotit, edhe sikur te duan, nuk japin dot mendim dhe cdo fjale e tyre eshte nje fjale qe e merr era dhe sic e thote edhe Eni me siper, nuk ia vlen as te merret seriozisht.

Ju keni te drejte te flisni per kreun e KOASH, aqsa une kam te drejte te flas per kreun e Islamikeve apo Katolikeve shqiptare. Nese une e kam bere nje gje te tille deri me sot, atehere ju keni cdo te drejte te thoni fjalen tuaj. Por une nuk e kam bere nje gje te tille jo se nuk kam gje per te thene por se mbi te gjitha respektoj te drejten e komuniteve te tjera fetare per te zgjidhur problemet e tyre dhe e dyta, une jam i ndergjegjshem se nderhyrja ne punet e brendshme te komuniteti fetar e demton dhe nuk e ndihmon harmonine fetare qe eshte nje faktor i rendesishem per zgjidhjen e ceshtjes sone kombetare.

Albo

Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585
    Albo, ti më sipër thua se nuk ke dhën mendim për komunitet e tjera fetare apo besimet, por mua më kategorizon si i ndikuar nga ideali i vjetër komunist, apo Enverian, gjithashtu shpreh mendimin se besimi im është i vjetër, ose i pacivilizuar ngaqë ka një vjetërsí më të hershme se feja e krishterë apo myslimane. Pra nuk e dhe këtu mendimin tënd ndaj besimit tim?

Për çfarë parashtron në paragrafin tënd të tretë jam i djenishëm. Të lutem lexo shkrimin tim të parë këtu dhe do e shikosh se tek ato pika përputhemi qartë.

Paganizmi është besimi në shumë Zotër, por unë besoj vetëm në një Zot. Kam bërë një kërkim të shkurtër, dhe tek ky Zot (Zojsi i Dodonës) kam gjetur atë besim që e ndjej se është më i pastri dhe më i sinqerti. Pra nuk jam ndikuar as nga komunistët, dhe as nga Enveristët. Ata ishin më tepër ateist se çdo gjë tjetër.

Të shpjegoja pse kam këtë besim do dilja jashtë teme, por shkurt dua të them vetëm dy fjalí: Të gjitha fetë besojnë në një Zot, por fetë i kanë ndarë njërzit ndaj njëri-tjetrit. Para Zotit të gjithë jemi të njëjtë, ndaj edhe unë besoj në Zotin e të gjitha feve.

p.s. Sa ta gjej do ta lexoj fjalimin e Skënderbeut. Të falemnderit që e përmënde.

Drini.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2003
    Postime
    135

IML-ja kunder nje prifti

Sonte mesova se i pari ne listen e 100 'personaliteteve' eshte Myslim Islami, i cili punoi gjihte jeten me shoqen Nexhmije, tek IML (Instituti i studimeve Marksiste-Leliniste). Keta zuzare, merren akoma me fleterrufe, fusin hundet ne punet e fese, se e duan sic e kane predikuar ne vitet 60-te. Si mund te denojne keta qelbanike nje prift qe shkruan artikuj per te mbrojtur ceshtjen shqiptare, kur ka studjuar per ate pune, kur eshte feja e tij, puna e tij si prift? Per Zotin hiqini tituj te tille nga forumi se na turperori tek ata te huaj qe dine pak shqip; do thone, ja c'jane shqiptaret, ja me se merren, nuk e kuptojne njeri-tjetrin, dhe vetem per kete duan te zhdukin njeri-tjetrin.......

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,265
    Postimet në Bllog
    22
    Drini, fjalimin e Gjergj Kastriotit ne Kruje e gjen ketu.

Te gjitha fete predikojne nje Zot, por kjo nuk do te thote se te gjitha rruget te shpihen tek Ai.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2003
    Postime
    135

on the topic?

Perqendrohuni tek tema qe keni hapur, zoterinj, ose fshijeni fare. Faleminderit per flamurin, Albo!

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rusia zbut qëndrimin ndaj Kosovës
    Nga Val9 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 14:14
  2. Eqrem Cabej përcakton qëndrimin e politikave arsimore në Himarë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-04-2009, 21:18
  3. Puthi nje burre,kerkojne ta denojne!
    Nga YaSmiN në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 12-05-2007, 02:23
  4. Ligji i Mediave, mazhoranca rrëzon qëndrimin e Moisiut
    Nga kolombi në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 26-10-2006, 17:14
  5. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 10-04-2006, 13:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •