Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215

Si vlerësoni ju radiostacionet në gjuhën shqipe?

Një numër mjaft i madh radiostacionesh transmetojnë fjalë dhe muzikë për shqiptarët e botës. Disa janë me burim shqiptar, disa me burim të huaj. Bëra llogaritje si radiodëgjues ndërkombëtar që nga fëminija dhe gjeta më shumë se 20 radiostacione të botës shqip, katër herë më shumë se stacionet që transmetojnë në gjuhën time, suedisht. (Tregon se sa e madhe është Shqiptaria!)

Desha të diskutoj:
    1. Cilat janë stacionet që ju dëgjoni rregullisht ose herë pas here?
    2. A dëgjoni ju në plan të parë lajmet e komentet ose muzikën e tyre?
    3. Cili është stacioni që ju pëlqen më shumë?
    4. Cilat janë karakteristikat më negative të stacioneve që ju ndiqni?

Po pres me padurim reagimin tuaj
    Nga Suedia e vjeshtës
    Ullmar Qvick

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215

BBC shqip

Reagimi nga anëtarët e Forumit për këtë temë ka qenë zero, mirëpo dua të përpiqem të ngjall më shumë interesim.
    Ja disa shënime për BBC-në në gjuhën shqipe.

Si dëgjohen emisionet? Përvec ritransmetimeve nga shumë radiostacione në botën shqiptare, ju mund të dëgjoni BBC-në Shqip drejtpërdrejt në këto orë dhe valë:

FREKUENCAT

Ora lokale Valë të shkurtra (kHz)
    0730-0800 7210, 9915, 11845

1430-1515 E Dielë Ritëm e Pop 11680, 13755, 15115

1515-1545 11680, 13755, 15115

1900-1930 6050, 9685, 11925

2200-2215 Hënë-Premte 6050, 7205, 9750

FM MHz
    Tiranë 103,9

Prishtinë 98,6

Nga Londra mund të dëgjojmë zërat e mjaft bashkëpunëtorëve të njohur. Ndër ta janë Ragip dhe Faik Luta dhe Arbër Vllahiu si dhe korrespondentët Alexandër Furrxhi dhe Ilir Kadia nga Tirana, Muharrem Nitaj nga Prishtina dhe Robert Goro nga Athina (përmenda vetëm disa që dëgjohen më shpesh).

Portali i BBC-së shqip (të cilin ju e gjeni me search-machine duke kërkuar "BBC Shqip") vlen të vizitohet. Për shembull ju mund të ndjekni atje një video (zgjidhni rubrikën "Për ne") me një intervistë me këngëtaren e madhe shqiptare Inva Mula, edhe me pyetjet e dëgjuesve. Ju do të gjeni në këtë portal edhe shumë lajme me interes.
    Ullmar Qvick

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215

Ilustrim nga portali i Deutsche Welles (Dojce Veles) shqip

Për të ilustruar cfarë mund të gjeni në portalin e DW Shqip (me search machine Deutsche Welle Shqip) ju jap një artikull të botuar atje sot:

11.10.2003

Bisedime me Serbinë, vetëm pas zbardhjes së fatit të të zhdukurve, deklaron për DW, Flora Brovina.
    Mimoza Cika-Kelmendi

Ne kuadër të përpjekjeve për pjesëmarrjen e shqiptarëve në bisedimet mes Prishtinës dhe Beogradit në Vjenë, Kryetarja e komisionit parlamentar të Kosovës për të rrembyerit dhe të zhdukurit,Flora Brovina deklaroi për DW: "Ne gjithnje kemi thene se jemi per dialog dhe vetem dialogu eshte zgjidhja , por ne kete moment , per çudi ne jemi kunder nje dialogu te tille i cili nuk sjell asgje. Flitet per çeshtje me te lehta per bisedim , per çeshtje teknike dhe ne kete pike numerohen edhe personat e zhdukur sebashku me kthimin e refugjateve ose sebashku me tabelat e regjistrimit te Kosoves.Kur eshte fjala per persona te rrembyer dhe te pagjetur, te cilet dihet qe i rrembeu Serbia me institucionet e veta, me policine dhe ushtaraket, kjo pyetje eshte shume e dhimbshme per t'u shtruar si çeshtje teknike .Une kujtoj se pikerisht bisedimet mes Kosoves dhe Serbise ka qene dashe ti paraprije vete akti i zbulimit te fatit te ketyre personave domethene Serbise ti behet me shume presion qe bisedimet te fillojne pasi te jete zbardhur fati i tyre.Ne Serbi momentalisht jane gjetur dhe jane ne procesin e identifikimit 1000 kufoma te cilat jane gjetur ne varrezat masive ne Batajnice e gjetiu dhe keto kufoma jane bartur per tu zhdukur, per te fshehur krimin.Une kujtoj qe bashkia nderkombetare nuk ka bere mjaft per zbardhjen e krimit dhe denimit te kriminelit dhe kjo me brengos me shume.Komisioni parlamentar nga ana tjeter para disa muajsh, ne muajin mars ka shtruar para parlamentit nje dokument qe moralisht e obligon parlamentin e Kosoves dhe udheheqesit e saj qe bisedime me Serbine mund te kete vetem pas zbardhjes se fatit te personave te rrembyer dhe te zhdukur".
    --------------------
    Ju jap këtë tekst edhe duke kujtuar se motra ime e shpirtit, Mjellma nga Drenica, më tregoi se një prej kushërive të saj u gjet në një prej varrezave masive në Serbi. Por shumë, shumë janë ata që ende po presin në Kosovë. Plagët mbeten të hapura deri sa të zbulohen të gjitha faktet përkatëse në lidhje me këto krime monstruoze.
    Ullmar Qvick

i/e regjistruar Maska e Skerdi Sika
    Anëtarësuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Dëgjoj VoA, BBC, DW dhe RFI në shqip. Përmes internetit kuptohet.

BBC dhe RFI më duken më ambiciozet. VoA është krejtësisht e kontrolluar, DW më duket më e kufizuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    radiostacionet jane me pak te populluara kur ke website dhe TV 24 hrs

une shof BBC, pothuaj pernate..DW nuk ka shume informacion..nojehre Rai per hir te italishtes
    TBD

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    une ndjek topalbania radio. dhe radio koha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215

Cili është zëri që ju parapëlqen?

Së pari disa komente:
    Lari84 - besoj se radiot që përmende dëgjohen vetëm në FM, apo jo? I gjej portalet e tyre, por emisionet jo.

Larsus - natyrisht shprehitë tona luajnë rol të madh, por unë dua të rekomandoj radion përpara televizionit, kur njeriu ka dëshirë të jetë më i lirë. Televizioni na mban të kycur, ndërsa duke dëgjuar emisionet e radios ti je i lirë të merresh me punë të tjera. Përvec kësaj, në castet më dramatike, shumë herë vetëm një raport përmes telefonit arrin në studio - në vendin e ngjarjes nuk ka kamera. Radioja pa dyshim ka shumë pika pozitive.

Skerdi Sika - po bashkohem me ty përsa i përket BBC-së dhe Zërit të Amerikës. Jam më pozitiv se ti në lidhje me DW - disa herë na japin informata që nuk mund të marrim nga burimet e tjera.

Tani një pyetje: Cili është zëri që ju preferoni më shumë ndër ata që ju dëgjoni në emisionet shqip nga bota?

Kam një listë të vogël - lirisht ju mund të shtoni emra të tjerë.
    Afërdita Saraceni-Kelmendi
    Arbër Vllahiu
    Franko Egro
    Ragip Luta
    Faik Luta
    Alexandër Furrxhi
    Ilir Kadia
    Muharrem Nitaj
    Robert Goro
    Isabela Islami
    .........

Favoriti im numër një është Arbër Vllahiu. Ai është shumë i aftë, e kam dëgjuar shumë nga BBC si dhe më përpara nga Ditari i Radio Stokholmit. Raportimet e tij nga lufta e Kosovës janë të paharrueshme - ai ishte i vetmi ndër korrespondentët shqiptar që bëri reportazhe nga terreni në ditët e luftës.

Sot në mëngjes ndodhi dicka gjatë emisionit shqip nga Londra. Befasisht u dëgjua një zë gruaje duke thirrur "Arbër, Arbër!" në mes të emisionit.... Kam disa histori të lezetshme për ngjarje të ngjashme, komike, por do t'i le për një herë tjetër.
    Ullmar Qvick

i/e regjistruar Maska e jonidapasho
    Anëtarësuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    pershendetje,
    Kjo teme eshte mjaft interesante por fatkeqesisht nuk mund te ndjek asnje lloj emisioni nga radio dite te perditshme.

Degjoj vetem tek radio paratiritis ketu ne Selanik nje emision 2 oresh cdo te shtune ne Shqip.

me respekt
    joana
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215

Zëri i Republikës Islamike të Iranit shqip

Një zë i vecantë vjen nga Irani, natyrisht me karakter pjesërisht fetar por edhe me shumë programe të karakterit kulturor e shoqëror. Me 60 minuta në dispozicion ky stacion ka shumë mundësi të japë materiale të ndryshme. Emisioni i lajmeve është e gjatë dhe me një përmbajtje që ndryshon nga ajo e radiostacioneve të tjera shqip.

Ju mund të dëgjoni emisionet shqip "live" duke kërkuar IRIB Tehran dhe pastaj Albanian Radio. Në portalin e stacionit mund të lexojmë ndër të tjera:

Te nderuar degjues ju mund te ndegjoni programet tona ne gjuhen Shqipe ne baze te kohes dhe ores qe eshte shenuar me poshte.Ju gjithashtu mund te ndegjoni programet e zerit te Republikes Islamike te Iranit giate oreve te tjera por ne gjuhe te ndryshme.

UTC TEHRAN TIME
    20:30 - 21:30 24:00 - 01:00 Click here
    06:30 - 07:30 10:00 - 11:00 Click here

UTC 06:30 - 07:30 Sat Sun Mon Tues Wed Thu Fri
    20:30 - 21:30 Sat Sun Mon Tues Wed Thu Fri

TARGET kHz m kHz m F.M-mHz UTC ORA LOKALE
    SHQIPERI 7295 41 18:30-19:30 23:00-24:00
    SHQIPERI 9545 31
    SHQIPERI 9570 31
    SHQIPERI
    SHQIPERI 15235 19 06:30-07:30 11:00-12:00
    SHQIPERI 17680 16
    SHQIPERI 9535 31 100.7 20:30-21:30 01:00-02:00
    SHQIPERI 11660 25
    Europe 15084 19
    Tehran
    Ullmar Qvick

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ullmar, une degjoj shume radio stacione, si dixhitale dhe neper mes interneti(nganjehere edhe Ditarin nga Stockholmi).
    Tashti nuk ka shime dallim nga njeri tek tjetri, por me par kishin shume dallime.
    Tashti qe kemi mundesi qe neper mes antenave satelitore (dixhitale) te shofim edhe shume kanale TV(TV21, RTK, TVSH,ALSAT, Shijaku, TOP CHANAL , FILM SHQIP, Klan TV etj, disi e kam humbe interesin per radion.
    Nga nje here i degjoje lajmet ne DW ose BBC por jo aq shpesh si mepar.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  2. Ali Riza Ulqinaku (1855-1913)
    Nga Marsel në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 07-11-2006, 13:23
  3. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20
  4. A ekzistojne tabu ne shoqerine tone sa i perket gjuhes shqipe?
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Gjuha shqipe
    Postimi i Fundit: 28-11-2002, 11:14
  5. Konferencë ndërkombëtare për shqipen standarde
    Nga Beqari002 në forumin Gjuha shqipe
    Postimi i Fundit: 15-11-2002, 14:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •