Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 55 prej 55
    pa he!... Maska e korçar
    Anëtarësuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666

Ad Hominem

Po pra dhe aty qendron gjithe pavlefshmeria e argumentit tend, sepse ti flet vetem per natyre njerezore, sikur te ishte e vetmja qe egziston. Pra ti flet ne menyre relative apo e kam gabim? Domethene ti gjen nje prove (qe nuk eshte absolute dhe neqofte se konsiderohet vetem ne lidhje me natyren njerezore, por nuk po i hyj thelle temes) absolute per diçka relative (natyra njerezore).

P.S. Mos ishte gje percaktim i personalizuar i ad hoc?
    Ad hoc = ne lidhje me nje person shpreh qe behet fjale per dike te kualifikuar...
    Ad hoc = ne lidhje me diçka, indikon qe "objekti" ne fjale eshte i pershtatshem per perdorimin qe i behet...

Mos ke dashur te thuash ad hominem?
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

ad hoc ad hoc

Natyre njerzore, po, se njerezve po u flas.
    Ad hominem jo, se njeri s'po shajme.
    • Mëndjen në mëndje e zemrën në zemër.

• Të mirën bëje e hidhe në det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetë.

N Sync with U
    Anëtarësuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    HoNeYmOoN
    Postime
    48
    Citim Postuar më parë nga xxxbledixxx
    Njeri me lart, paraqiti si fakt absolut ate qe *Gjithshka qe lind vdes* dhe shume nga ju e perkrahen kete fakt. Ama ai ishte fakt ^futja shpatit^. Vdekja eshte thjesht proces e jo barriere e fundit e dickaje.
    S'po diskutohet se c'eshte vdekja. Po diskutohet absolutizmi/relativiteti i kesaj dukurie. Vdekja eshte dhene thjesht si shembull qe hedh poshte teorine se gjithcka eshte relative.

Citim Postuar më parë nga xxxbledixxx
    sic ka thene Robert Griffiths "If i need an atheist for a debate, I go to the philosophy department. The physics department isn't much use"
    Paska qene burre i mencem ky Griffiths!

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291

Talking

pershendetje te gjitheve,
    nje teme shume interesante kjo
    Citim Postuar më parë nga *Ema
    "Cdo gje eshte relative, pervec relativitetit" Albert Einstein
    Einsteini ka thene edhe dicka tjeter:
    Citim Postuar më parë nga *Einstein
    "Dy gjera shkojne drejt infinitetit, kozmua edhe injoranca e njerezimit.....

E shoh qe ka shume debate midis “Forumisteve”, pa harruar Korcarin me shpirtin e tij kundershtus “Just kidding”. Sipas mendimit tim kjo eshte nje teme shume e nderlikuar edhe nuk mund ti jipet nje pergjigje e vetme edhe “Absolute”. Pergjigjet duhet te jene te shumta edhe te ndryshme, “Relative” me demek. Njerez te ndryshem i shikojne gjerat ne menyra te ndryshme. Shumepikepamja sic thote edhe korcari vet, teorikisht, te cilen per cudi nuk e pranon ne praktike…
    nejse, nje dicka me beri pershtypje ne komentet tuaja, perdorimi i fjales injorant. Per mendimin tim injorant nuk eshte nje fjale ofenduse, sic do te ishte idiot apo “****” sic themi ne shqiptaret, Duke perdorur edhe ligjin e relativitetit, nuk mund te kemi nje injorant absolut, por relativ. Dikush eshte injorant ne nje teme te caktuar, por ai mund te jete shume i informuar ne nje teme tjeter.
    injorant eshte ai njeri i cili nuk ka informacionin e duhur per te diskutuar ne ate teme. Kjo gje nuk tregon se ai nuk eshte nje njeri i zgjuar.
    Sic ka thene edhe sokrati dikur “Rruga drejt zgjuarsise nis ne momentin e vetpranimit te mosdijes ” me fjale te tjera i zgjuar eshte ai qe e di qe nuk di azgje!
    Me qe ra fjala per zgjuarsine, une mendoj se edhe ajo eshte dicka relative........ cmendim keni ju?
    Ndryshuar për herë të fundit nga nikas : 26-09-2004 më 20:23

Lady Kad Maska e gurl
    Anëtarësuar
    29-10-2003
    Vendndodhja
    Pineal Gland
    Postime
    347
    E verteta eshte e vetmja gje absolute, dhe ASGJE tjeter:

E verteta jane faktet, dmth gjera qe kane ndodhur dhe jane provuar si te tilla. E verteta eshte e provuar nga historia (sepse po flasim per te kaluaren) por kjo histori mund te jete e dokumentuar dhe jo.

Dhe nese eshte e dokumentuar, ky dokumentim eshte bere me pjesmarrjen dominuese te njerezve, te cilet jane shume te manipulueshem dhe si rrjedhoje manipulojne dhe te verteten dhe historia mund ta vertetoje kete me se miri.

Per ate te vertete te padokumentuar, ne nuk kemi fakte dhe si rrjedhoje dhe pse ESHTE e vertete nuk mund te quajme te tille se s'mund te bazohemi diku dhe mund ta quajme gabimisht HIPOTEZE.

E verteta eshte absolute por behet relative nga interpretimet relative qe njerezit i japin.

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Pa Ty, asgjë!
    Nga Dritez në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-12-2008, 17:47
  2. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-02-2005, 12:21
  3. Vrasës të lindur, gjithçka programohet tek nëna
    Nga [xeni] në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 23-02-2005, 15:58
  4. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47
  5. Drejtësia është gjithçka që na mungon.
    Nga drini_në_TR në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 29-05-2003, 02:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •