Sfurku, mos ben aludime sepse bie ne gracken e tyre. Ata po hamendesojne se kush eshte At Foti ketu, ti po hamendeson se kush eshte nga krahu tjeter. I njejti gabim. Ky duket qe eshte jashte loje, dhe i parrezikshem. Ne qofte se eshte i Janullatosit nuk ka per te dale me emer, gje qe edhe une fillimisht e kam kerkuar, sepse po te dale me emer duhet te rrezikoje mbasi Janullatosi eshte drejt fundit, sic eshte marre vesh. Prandja dhe Ilia Katre ka shkuar ne Shqiperi nga AMerika. Por edhe me emer te dale ne shyp, cilat jane fatket qe pengojne At FOtin te thote ato qe ka thene? Faktet qe ka sjellur Protopapa? Por ai nuk eshte ortodoks dhe as ka dijet me elementare per religjionin ortodoks. Janullatosi ka luajtuar nje loje te tille qe te shkaktoje coroditje, dhe kjo eshte pjese e lojes se tij.
TI Vllazni ke nje muaj, qe para Sejfiut, qe ke premtuar per fakte kunder jetes se priftit, aq sa une kujtova mos ka pasur ndonje dashnore ne Athine dhe ju ke qeni afer tij do t'ia nxirrnit ketu. Por sic duket ai eshte i paster, dhe ti prite Sejfiun qe te pergjigjesh. Sejfi Protopapen te cilin keni vite qe e shani me te gjitha epitetet. Tashti po permendni NIkolla Markun. Sigurisht qe ata do te jete armiqte e At Cicit sepse shkrimet e tij kercenojne te gjithe halldupet, e te gjitha klaneve, te Janullatosit dhe te kunder tij.
Dhe dikca tjeter: ne qofte se At Cici ka perdorur pseudonimin SOkrat Dhima (une jam Sokrat Kico Dhima, sepse ne Shqiperi ka shume njerez me te njejtin emer e mbiemer, nuk jam une i pari), aq budalla do te ishte ai qe te mos perdorte nje pseudonim tjeter, qe ju, o shkombetarizues, to mos ta kuptonit?
Po paska te dretje Sfurku; dil me emer dhe une te premtoj se do t'i sjell artikujt e tu, dhe replikat e At Cicit ketu. Sigurisht, perderisa je ortodoks, ke shume shpresa te marresh nje pergjigje, por jo karagjozlleqe si te Nikolla Markut e te Sejfi Protopapes; ai nuk do te merret me ju.
Ata qe jane te besimeve te tjera a pa besim falen, por ty nuk te takon te tregosh permbajtjen tende prej fontamentalisti ortodoks. Kush ka te drejte te akuzoje Ismalil Qemalin dhe Kristoforidhin se kishin gra greke? Atehere si e permend ti faktin qe Artem Cici eshte martuar me shtetase greke? Eshte edhe ku mekat?
Kur u hap kisha ne Toronto, dhe Janullatosi dhe Sejfi Protoapa i injoroi letrat e shqitpareve te Torontos qe kerkonin disa mijera dollare, ishte Artem Cici ai qe dergoi nga Selaniku te gjitha mjetet per te filluar kisha. Kete e dime te gjithe anetaret themelues te ksihes, edhe une sigurisht.
Nuk kam ndermend t'i pergjigjem nje per nje emailit tend te zi, sepse te pakten une jam Sokrat Dhima, a At Cici, sipas semundjes sate, por dije se kisha ortodokse humbet shume ne shqiperi me debate te tjera. Dhe po e mbyll, se me vjen per te vjelle nga gjithe kjo, cfare do te fitosh ti si shqiptar (nuk pyes per Sejfi Protopapen e Nikolla Markun, te cilet nuk flasin me njeri-tjetrin per vite tashme), cfare do te fitoni ju shqitpare ne qofte se At FOti CIci largohet nga bota shqiptare dhe shkon prift ne nje kishe tjeter, sic shkoi At Theofan Koja, per te cilin Sejfi Protopapa investoi me vite te tera?? Pra, me troc, cfare do te fitoni ju ne qofte se kishat shqiptare ne Kanada mbyllen?
Ndersa Janullatosi dhe ata qe e pasojne fitojne shume.
ja cilet jemi ne; popull i vockerr, veteshkaterrues, vellavrases!
Krijoni Kontakt