Jam nje nga miqte dhe shoket me te ngushte te Eltonit dhe kam pasur nderin te njihja nga afer Maestro Ferdin,siç e kemi pas quajtur gjithmone.
Lajmin e hidhur e mora vesh direkt nga Eltoni,megjithese dite me pare me kishte lajmeruar qe ishte rende dhe qe do ta çonin ne Turqi,me erdhi si nje bombe(çudi si nuk u kujtua me pare qeveria te merrte nje vendim te tille per nje autoritet si Ferdinand Deda......????).Kjo jo vetem per faktin qe artiste si Maestro lindin rralle (dhe po te shohim se çfare ofrojne skenat e te gjithe botes akoma me rralle),por edhe pasi duke e njohur nga afer personin,humanitetin e tij,batutat qe i kishte gati ne çdo moment dhe sidomos ne ato kur tjetri mund te ishte ne dite te keqe arrinte te te sillte edhe nje buzeqeshje.
Do te me behej qejfi nese ndonje person ose me mire te them sposor shqiptar t'i kaloje neper mendje idea qe te beje nje prodhim audioviziv me te gjithe vepren e Maestros.Kjo edhe per faktin qe shumica e materialeve gjenden edhe sot e kesaj dite ne arkiva.Te pakten te kete nje deshmi te vepres se tij, e cila me siguri me kalimin e viteve do te jete material studimi persa i perket historise se muzikes shqiptare per vlerat dhe larmine e saj.
Uroj qe kjo gje te behet. Keshtu qe brezat e ardheshme te njohin se cilet kane qene ata qe me te vertete "kane bere muzike" ose me mire te themi: KANE DITUR TA TRAJTOJNE ATE!!!!
Ngushillimet me te perzermerta per familjen dhe jam i sigurte qe edhe ne kete moment Maestro do te duke jete kompozuar ose drejtuar diçka ne PARAJSE.....gjithmone buzagaz dhe duke sugjeruar fjalet kengetareve,siç beri per vite me rradhe.
Krijoni Kontakt