Jemi krijuar per te ndjere , ndonjehere bejem gabime po vetem sepse ndjejme ,,,,,,,,,,,,,
Jemi krijuar per te ndjere , ndonjehere bejem gabime po vetem sepse ndjejme ,,,,,,,,,,,,,
ju falenderoj per temen.dhe une jam plotesisht i bindur qe krijimi yne dhe te gjithave gjerave qe na rrethojne ka nje qellim dhe ky qellim shpjegohet ne menyre shume llogjike ne Kuranin Kerim.persa i perket polemikave te disave mos ua ver veshin sepse nuk eshte i njejte i gjalli me te vdekurin.
Il cuore matto che ti segue ancora
E giorno e notte pensa solo a te
une per vete jam krijuar pasi babi dhe mami kishin vendosur te krijonin nje qenie superiore dhe te permisonin racen tone shqiptare
Si do ja vej halli ksaj punes time? Sa futem e lexoj tema te tilla nxehem. Nxehem me tendencat tuaja te beni si fillozofe e mendimtare, me vend e pa vend. Me tendencat tuaja te sillni Kuranin, Biblen e Zotin ne c'do teme e bisede, e te shkruani tekste, qe fakti se besoni se dikush do ti lexoj, kundershton automatikisht origjinalitetin e shkrimeve. Me gjithe respekt, ju mendoni se keni arritur ndricimin, mua me duket si injorance totale ajo qe keni arritur. Hapet tema per arsyen e jetes, fillojne fillozofet me argumente te fese e te zotit. Kjo teme eshte 32 dergesa (bashke me timen) me e gjate se c'duhej. Pergjigja e pare ehste eshte edhe e sakta. 'Sepse kishte mundesi'. Ja pra pse jemi krijuar. Ose thjesht rastesi. Nje rastesi mijera here me e vogel se te fitosh llotarine.
Burimi paska humor, thote 'une pyeta nese e di arsyen qe ke lindur', i bie c'do pergjigja te jete 'po' ose 'jo'.
Nga halli,
derrit i thuhet dajo.
Ndjesė pastė nėna e shtrenjtė..
Sa shumė vėllezėr paska patur!
Ja pra pergjigja!'Sepse kishte mundesi'.
Tani nuk duhet te veme asgje ne pikepyetje, dhe n'ate menyre do te zhdukim "injorancen" qe thua se ekziston?
ne nje vend kam lexuar se "Zoti na krijoi per te vene ne dukje superioritetin e tij, duke na krjuar ne si qenie joperfekte." te them te drejten edhe pse jam besimtare kjo thenie me beri pershtypje dhe fillova te pyes veten nese mund te jete e mundur nje gje e tille. akoma ia bej vetes nje pyetje te tille. ndonjehere dal ne perfundimin se aq joperfekte jemi, ose me mire aq joperfekte jam saqe te mendoj nje gje te tille. njerezit nuk bejne dot pa dyshime. dyshimi eshte ai qe ka prishur shoqerite me te mira dhe lumturine e shume njerezve. sapo arrij nje pergjigje dyshimi me lind prap. mos ndoshta ne jemi krijuar per te dyshuar. atehere dal ne perfundimin qe nese Zoti do te na kishte krijuar per te pasur dike me inferior se veten atehere nuk do te na jepte dyshimin. jemi krijuar per te jetuar dhe edhe pse "living hard is full of pain" une e dua egzistencen time.
gjithe te mirat
Me mua e ke ti, mi dreqe?Postuar mė parė nga Veshtrusja
Ja pra pergjigja!
Tani nuk duhet te veme asgje ne pikepyetje, dhe n'ate menyre do te zhdukim "injorancen" qe thua se ekziston?![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 12-12-2003 mė 14:33
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Tia besh kete pyetje vetes,pra te pyesesh vetveten se perse je krijuar ,do te thote qe ne te njejten kohe te pyesesh vetveten se kush jane ambicjet e mija..?Kush jane qellimet e mija ne kete bote ,te cilat mua me duhet ti arrij..?
Kushdo ,mbasi ta pyeste vetveten ne kete menyre,do te dilte me kokluzionin se qellimi do te ishte cybernetik,te kontrubonim ne menyre konstruktive ne evolimin e qenies humane,ne menyre qe te maksimizonim shancet me afat te gjate te njerezimit drejt pavdekshmerise.
Kur ne niseshim per marrshim,zuzkat qanit me ngasherim.
Ne Jarovesh ne po vemi,kush nuk beson borxh nuk ja kemi.
Dmth ne jemi ne kete bote per te adhuruar.
Se dija qe kuptimi i jetes ishte kaq i thjeshte.
Tani me mbetet vetem te ndergjegjesohem per rolin tim.
Une mendoj qe jam krujuar te vuaj, sidomos tani ne dimer me grip dhe ftohje.![]()
Nuk e di perse une apo nje person tjeter eshte krijuar, dhe me mire mos te bejme kete pyetje, por te gezojme kete jete se eshte teper e shkurter dhe po te qendrojme duke pyetur nuk do gjejme kohen ta shijojme.
I love, I play, I hurt, I blame, but when you are with me you'll never be the same.
Krijoni Kontakt