Close
Faqja 17 prej 24 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 233
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Eh Geno, po ai eshte nga familje e "ngritur" gjirokastrite. Sinqerisht kete muhabet e kam nigju ene nga Enveri, qe ishte nga familje e "mesme" gjirokastrite, anene e te cilit e tundte bimbashi i Gjirokastres.

I rene nga fiku dhe pa dy grosh, lekundet ne nostalgjine e familjes se "ngritur" nga qyteti shkembor provincial i Gjirokastres. Sikur i rruhet njeriu se cfare eshte Gjirokastra. Ketu po flitet per thuajse dyfishimin e siperfaqjes se Republikes se Shqiperise dhe bashkimit te kombit, ai me thote gjera pa logjike. Mjerimit mendor i bashkengjitet ai intelektual dhe bashke prodhojne nje grimce rigoni gjirokastre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga qorrbiba : 21-09-2007 më 16:44
    NENTORI I PARE: 28/11/1443
    NENTORI I DYTE: 28/11/1912
    NENTORI I TRETE: 28/11/2012???

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Imagjino vet tani ku jane ne mendesi. Ti thua hajde te bashkohemi
    Thjesht dhe bukur; cdo gje qe the eshte e vertete.

Nese ndonje Shqiptar nga Shqiperia kerkon te bashkohet me Kosoven; ai ose eshte i marre ose nuk e njeh Kosoven.
    Edhe ne Serbi ka zera qe ngriten dhe thone se Serbia eshte me mire pa Kosoven. Shume diplomate dhe shkollar pyesin Serbet se cfare ju duhet Kosova???

E para gje qe do te ndodh nese ndodh bashkimi me Shqiperine, mafia politike Kosovare do te ndeshet me ate te Shqiperise.

Nuk do te kete zhvillim ekonomik, perkundrazi, tejkalimi i dis-harmonise ne mentalitet dhe vlera do te konzumon shume kohe e cila do te reflektohet ne degradim, ne varferim dhe poemat e Migjenit do te hyne prap ne trend.

Ne nuk jemi te fuqishem si individ (ende nuk kam ndegjuar per ndonje Shkenctar Shqiptar qe beri kete, ndonje Mjek me renome, ndonje ekonomist me permasa botrore, ndonje Inzhinjer, filozof, shkrimtar e kemi nje, okay, ne e kemi Luan Krasniqin) dhe si kolektiv do te deshtojme edhe me shume; edhe ashtu gezojme reputacionin e kombit me tendenca kriminale.

Sa i perket Bujqesise, Industrise, Metalurgjise, Turizmit; keto fjale nuk figurojne ende ne fjalorin kosovar Shqip-Shqip.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga GeNi_25 Lexo Postimin

Cilin quan resurs te kufizuar ti, fushen e paane te Kosoves. Sa per informacion dikur ne kohen e Titos Kosova quheshe HAMBARI i Jugosllavise?
    Gabim; Hambari i Yugoslavise ishte Vojvodina.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Citim Postuar më parë nga GeNi_25 Lexo Postimin
    Le te bejme pak rolin e profesorit, (ne kuptimin e vertete te fjales).

Cilin quan resurs te kufizuar ti, pasurine ujore qe ze vendin e dyte ne Kontinentin plak?

Cilin quan resurs te kufizuar ti, indrustrin nentokesore, qe sa per informacion deri ne vitet 90 ishim eksportuesi i 3 ne bote i mineralit te kromit.

Cilin quan resurs te kufizuar ti, fuqine puntore me te re te Europes, qe po mban ne kembe ekonomine greke me 700.000 puntore dhe 3.000.000.000 euro (ne mos me shume) ne bankat greke?

Cilin quan resurs te kufizuar ti, fushen e paane te Kosoves. Sa per informacion dikur ne kohen e Titos Kosova quheshe HAMBARI i Jugosllavise?

Cilin quan resurs te kufizuar ti, bregdetin Shqiptar?

E di plako qe mund te shkruaj edhe me kapituj, (edhe pse s'jam i kesaj fushe), por mendoj se nuk ja vlen te merresh.

Ik o plak, ti dhe shoket e tu dhe lexoni ndonje gje interesante, qe ja vlen, dhe jo te na shisni pordh. ne forum.

Posi jo, le ta bejme rolin e profesorit meqenese keni qejf te jepni mend . 1. Uji shqiptar qe nuk i hyn ne pune as dreqit. Me ca do ta mbash ne te ardhem fuqine energjitike te Shqiperise?!! Me Fierzen apo Komanin qe kane vdekur prej kohesh?!!!. Nuk i ke ato syte ne balle qe te shikosh se arsyet pse vuajne sot shqiptaret per drita jane sepse uji jot i famshem shqiptar nuk eshte i mjaftueshem per te mbajtur as gjysmen e nevojave per energji elektrike?!!!. Ku jane keto hidrocentralet e famshme qe jane perhere peng i kushteve natyrore?!!

2. Ku e ke ate industrine nentokesore?!! S'po flasim per 1990, por per 2007. Me ca teknologjie do te nxjerresh kromin, me ate kineze apo ruse te viteve 60 e 70?!!! A e di ti sa para duhet per tu rimekembur nga e para kjo industri?!! Nga do bien keto para nga qielli apo nga xhepat e cpuar te shqiptareve?!!

3. Ti pish lengun asaj fuqise tende punetore po nuk pate vende te lira pune ne Shqiperi. Me ca do ti vesh qe te punojne?!!! Sa the, 3 miliarde euro kane ne bankat greke rezerve monetare?!!! Ca pastaj se i paskan 3 miliarde?!! Mos kujton se do ti mbledhin parat te gjithe bashke dhe te investojne?!! Te investojne ku?!!. Ne nje vend si Shqiperia ku risku financiar vleresohet si nje nga me te lartet ne gjithe Evropen?!!!

4. Hambari Kosoves. Ohh i shkreti ti. Kosoves i rrofte ajo miniera e Trepces dhe diaspora se do kishin vdekur per buke prej kohesh. E njihke mire potencialin ekonomik edhe te Kosoves dhe jo vetem te Shqiperise. Meqe ra fjala, edhe Kosova ka gjithe ate rini te gatshme per pune. Pse po vuajne kaq shume ekonomikisht?!!!

5. Per bregdetin te fola me pare. Parate nga Bregdeti vijne nga hotelet dhe jo nga cadrat e diellit te turisteve te diteve te shtuna dhe te diela. Po hotelet me ca parash do ti ndertosh?. E di sa mund te kushtoj vetem nje hotel i vetem luksoz sic i ka Greqia e Truqia qe te terheqe turist te huaj?!!

Keshtu qe here tjeter plako mos shkruaj me kapituj, por shkruaj nje paragraf te sakte dhe te thjeshte sa per te qene dhe ti pjese e kesaj teme.

Qorrbiba, ty ste rruhet per mua, por une as te dhjes ty. Gjerat pa llogjike jane ato pacavuret e tua qe me hyn ne teme si profesor ekonomie dhe me del nga tema si druvar. Qofsh me shendet.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Brooklyn, te te degjosh ty eshte si te degjosh Spiro Koleken. Ti je negativitet, pesimizem, zymti, dhe shemti.

E di si eshte puna? Ke te drejte ti, shqiptaret s'mund te bejne asgje sepse s'jane te zotet, s'ia vlen barra qirane te rrosh dhe eshte mire qe gjithe shqiptaret t'ia heqin vetes pasi keshtu ka thene nje i mjere nga familje e "ngritur" gjirokastrite. Ja po te jap te drejte qe te kenaqesh ne deshperimin tend.

Ti ke nevoje per nje psikiater qe te te japi ca ilace o i zi.

Akoma me citjanet e gjyshit je? Apo s'te bejne me poturet e tij? Benevreke ke? Po ushkur?

Citim Postuar më parë nga qorrbiba Lexo Postimin
    Brooklyn, te te degjosh ty eshte si te degjosh Spiro Koleken. Ti je negativitet, pesimizem, zymti, dhe shemti.

E di si eshte puna? Ke te drejte ti, shqiptaret s'mund te bejne asgje sepse s'jane te zotet, s'ia vlen barra qirane te rrosh dhe eshte mire qe gjithe shqiptaret t'ia heqin vetes pasi keshtu ka thene nje i mjere nga familje e "ngritur" gjirokastrite. Ja po te jap te drejte qe te kenaqesh ne deshperimin tend.

Ti ke nevoje per nje psikiater qe te te japi ca ilace o i zi.

Akoma me citjanet e gjyshit je? Apo s'te bejne me poturet e tij? Benevreke ke? Po ushkur?

E ke gabim. Dallimi midis meje e teje eshte shume i thjeshte. Nderkohe qe une shikoj realitetin e gjerave, ti ke qejf te fluturosh me presh ne by... Nese kjo e fundit te jep kenaqesi shpirterore, rrugen po ta lej te hapur Dhe lere Gjirokastren se s'ka ngelur ta zesh ti me goje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Ti je mjeran dhe me halle o "gjirokastrit nga familje e ngritur". Realiteti yt thote qe ne nuk mund te bejme dot asgje. Kjo ka emrin shkencor DEPRESION. Dhe do MJEKIM. Mund te marresh Adhamudhin e te besh nje klizme ne vesh apo diku tjeter.

Citim Postuar më parë nga qorrbiba Lexo Postimin
    Ti je mjeran dhe me halle o "gjirokastrit nga familje e ngritur". Realiteti yt thote qe ne nuk mund te bejme dot asgje. Kjo ka emrin shkencor DEPRESION. Dhe do MJEKIM.

Realiteti im eshte qe ketu ku jam i kam gjerat ne terezi. Rrofsh per keshillat, do ti marrim ne konsiderate

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    2,501
    Citim Postuar më parë nga kiniku Lexo Postimin
    Thjesht dhe bukur; cdo gje qe the eshte e vertete.

Nese ndonje Shqiptar nga Shqiperia kerkon te bashkohet me Kosoven; ai ose eshte i marre ose nuk e njeh Kosoven.
    Edhe ne Serbi ka zera qe ngriten dhe thone se Serbia eshte me mire pa Kosoven. Shume diplomate dhe shkollar pyesin Serbet se cfare ju duhet Kosova???

E para gje qe do te ndodh nese ndodh bashkimi me Shqiperine, mafia politike Kosovare do te ndeshet me ate te Shqiperise.

Nuk do te kete zhvillim ekonomik, perkundrazi, tejkalimi i dis-harmonise ne mentalitet dhe vlera do te konzumon shume kohe e cila do te reflektohet ne degradim, ne varferim dhe poemat e Migjenit do te hyne prap ne trend.

Ne nuk jemi te fuqishem si individ (ende nuk kam ndegjuar per ndonje Shkenctar Shqiptar qe beri kete, ndonje Mjek me renome, ndonje ekonomist me permasa botrore, ndonje Inzhinjer, filozof, shkrimtar e kemi nje, okay, ne e kemi Luan Krasniqin) dhe si kolektiv do te deshtojme edhe me shume; edhe ashtu gezojme reputacionin e kombit me tendenca kriminale.

Sa i perket Bujqesise, Industrise, Metalurgjise, Turizmit; keto fjale nuk figurojne ende ne fjalorin kosovar Shqip-Shqip.

Si mendon ti se qenka i mar ne qoft se nje shqiptar i Kosoves lip te bashkohet me Shqiperin,per arsye se don te bashkohet ashtu si ka qen apo cka????
    Pse tash ka zhvillim ekonomik ne Kosov e Shqiperi pff asgje ska vetem gjendje ekonomike tash per tash ka ngritje vetem nga lideret e partive se per shtetin asgje hiiiiq.
    Dhe ti po lip ndonje shkenctar,mjek,ekonomist,inxhinjer,filozof me permasa boterore,po te drejtohem keshtu ty nga ana ime(Maqedoni) dhe nga Kosova se Serbi dhe maqedoni(sllavet ne pergjithsi) nuk na kan lene te qojm krye,eshte e sakt se tash kena fillu me qu krye se derri tash o pranoje o jo na kan mbytur ore zotni,nuk ke mund te bojsh asgje,ja ketu ne maqedoni kan ndrishu gjerat pakes,po perseri me duket se eshte duke na u kthyer e njejta siq ishte me pare,dmth nuk jemi baraz me palen tjeter jemi perseri posht tyre,vendet e punes nuk i kemi na i kan ata,inxhinjeret,mjeket,ekonomistat etj etj nuk jane ne vendet e tyre sepse i kane dyert te mbyllura(vetem pakes jane hapur po perseri nuk jan edhe aq_mund te ket 1 apo 2 me shuum,dmth 99.9% u takon atyre ndersa neve 0.1%,po ku te behet more njeher bashkimi i trojeve shqiptare ateher e din per cka jetojsh,per cka mundohesh te punojsh,e din se me e bere shkollen sado pak do te gjejsh nje pun ne shtetin tend dhe do te mundohesh max. ta japish ne ate vend te punes.

Shtet timin e quaj Shqiperin e jo Maqedonin edhe pse jetoj ketu ne kete shtet te huaj e ne truallin tim,endra ime eshte te bashkohemi te jemi nje fuqi qe nuk do te mund te luaj dikush me ndergjegjen tone siq po luajn sot.

Roft Shqipria Etnike vellezer e motra.
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

seksi dhe i rrezikshem Maska e qerosi
    Anëtarësuar
    15-03-2004
    Vendndodhja
    dhome e guzhine
    Postime
    232
    Per shqiperine, me shqiperine, dhe per shqiptaret kudo qe jane.
    Ka ardh koha per tu zgjuar dhe te kafshojme mbrapsht.
    Dhe i mallkoj te gjithe ato njerez apo popuj qe jane kundra nje shqiperie te bashkuar dhe kundra shqiptareve.
    Lavdi dhe jete te gjate shqiperise se madhe!
    All for one, and one for all!
    Ergo cogito, ergo sum!

Faqja 17 prej 24 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  3. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  4. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •