Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar Maska e soft-master
    Anëtarësuar
    18-06-2007
    Postime
    54

Lightbulb Sa ekziston nacionalizmi në Shqipëri?

Ne shqiperi, aktualisht, per mendimin tim, nacionalizmi nuk eshte ne nje nivel te duhur. Nuk e kam fjalen vec per deshiren per ta mbrojtur vendin. Konkretisht, nese bejme nje xhiro neper rruget e shume qyteteve ne shqiperi eshte shume veshtire te gjejme diku nje flamur shqiptar. Ne pergjithesi vihen re vetem flamuj te huaj. Neper shkolla nuk kendohet himni ne intervale te caktuara (1 here ne dite, ose te pakten edhe 1 here ne jave). Te gjitha keto dashje pa dashje te bejne te harrosh se cila eshte SHQIPERIA.
    Kjo ishte thjesht nje hyrje per kete teme, te cilen mendoj se duhet ta diskutojme me gjate. Sidomos te diskutojme per menyrat se si mund te behet sensibilizimi per nacionalizem sa me te forte. Dhe besoj se nacionalizmi esht celesi per shume probleme qe po jeton Shqiperia. Si pershembull, nese populli do e donte shume vendin e tij, atehere edhe korrupsioni do pakesohej. Duket si dicka shume abstrakte, por nese aplikohet ne menyren e duhur do zgjidhte shume probleme.
    Ju ftoj te jepni mendimin tuaj...
    Computer Engineering
    DEU

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Per sa i perket simboleve kombetare, si flamuri, ke te drejte. Per shembull, nje gje qe me ra ne sy neper shtepite amerikane ishin flamujt tek pragjet e dyerve. Megjithate, nuk jam dakord me idene se mbajtja ose ekspozimi i simboleve kombetare tregon nacionalizem pozitivisht. Me aq sa shoh une, shumica e shqiptareve nuk jane nacionaliste. Por, per te qene pragmatik, ata qe kujtojne se jane nacionaliste e humbin, pergjithesisht, fillin.

Anëtarësuar
    18-06-2007
    Postime
    54
    Konkretisht, une studioj ne Turqi. Esht e njejta pershtypje si ajo e borix, qe njerezit e ekspozojne flamurin. Normalisht qe thjesht vetem vendosja e flamurit nuk tregon nacionalizem, por edhe kjo ka nje ndikim, qe popullit ti kujtohet te pakten kombesia dhe shteti i tyre. Nese nje i huaj vjen ne Shqiperi, ai mund te harroje se ku ka ardhur. Eshte e veshtir te gjesh diku flamur shqiptar, pasi kudo ka vetem flamuj te huaj.
    Nejse, thjesht po ju tregoj dicka qe vihet re ne disa vende, ketu ku jam un. Ne nje shkolle fillore kendohet himni i flamurit,dhe nxenesit po e kendonin jashte ne oborr. Ka njerez te cilet nese po kalojne afer asaj rruge. ndalen, shikojne nga shkolla, vendosin doren ne zemer dhe ndjekin himnin e flamurit.
    Kjo eshte nje menyre e te shprehuri se e do vendin tend. Se ta ndjen per te. Dhe 1 person i tille nuk e ka mendjen per ta shkaterruar me korrupsion apo vjedhje por per mendon per te bere dicka te mire per vendin e tij, dhe sigurisht per ta mbrojtur. Ta mbroje fizikisht, por edhe moralisht. Dmth te mos lejoje kend(apo ndonje shtet tjeter*) te beje padrejtesira.

* ka disa shtete qe nuk na kane qejf, dhe mesa eshte bere e ditur ekziston edhe racizem kundrejt shqiptareve. Por nuk dua qe ta diskutoj kete teme ketu, pasi po flasim per nacionalizmin e shqipetareve.
    Computer Engineering
    DEU

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Shqiptaret jane apatike persa i perket mbrojtjes se simboleve, vlerave dhe historise se tyre. Une jam i ndergjegjshem vete per kete gje. Mund t'ju duket qesharake, ashtu sic me duket mua, por shqiptari sa largohet fillon te ankohet per vendin ku shkon, dhe sa kthehet ne Shqiperi fillon te shaje shqiptaret, ne vend qe te ankohet per shqiptaret. Kjo gje ka filluar me brezin tone dhe duhet te marre fund me brezin tone. Mjaft propaganda antishqiptare jane hedhur ne meidan!

Anëtarësuar
    18-06-2007
    Postime
    54
    Shteti ka pergjegjesi per kete, dhe shume mire mund te ndikoje per pozitivisht nese vepron sic duhet. Si psh, te kete fryme nacionaliste neper shkolla. Dhe te perdoren mediat sic duhet. Kjo do te ishte dicka shume pozitive per zhvillimin e vendit ne te gjitha aspektet.
    Computer Engineering
    DEU

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Nuk mund te them nese do te ishte dicka pozitive per zhvillimin e vendit ne shume aspekte, sepse nacionalizmi fillimishit duhet percaktuar drejte! Une nuk jam per shfrenime, por per perparim.

Anëtarësuar
    18-06-2007
    Postime
    54
    Nacionalizmi nuk do te thote, te duash vendin tend dhe te shash vendet e tjera. Po ashtu, nuk do te thote qe ler gjithcka dhe vetem duaje shqiperine. Ajo qe un desha te them eshte se populli duhet te sensibilizohet qe te beje dicka te mire per vendin e tij. Sepse esht normale qe nese dicka e do, mundohet te besh me te miren per te. Dhe, ne kete rast, nese nje individ shikon dicka qe nuk shkon mire ne lidhje me vendin e di, mundohet sadopak per ta permiresuar dhe per gjetur nje zgjidhje.
    Eshte normale qe keto ide duken shume larg realitetit, por per mendimin tim keto jane shume te nevojshme qe shqiperia te ece perpara. Sidomos, nese keto ide do i kishin sadopak drejtuesit e shtetit, besoj se Shqiperia do ishte ne gjendje shume me te mire.
    Computer Engineering
    DEU

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Post Patriotizmi dhe nacionalizmi

Eshte shume e shendetshme per njeriun te ruaj gjuhen dhe kulturen e vendit nga vjen.Por fanatizmin ne cfaredo forme qe ai cfaqet nuk e duroj dot,dhe po t'a shihja te shprehesh nga njerrez qe duke mbajtur flamurin e vendit tim ne dore ne trojet e tyre ne ekstaza narcistike do te digjnin kasollet e minoriteteteve ai(fanatizmi) do behesh per mua krejtesisht i padurueshem.
    .................................................. ................................

Patriotism is a lively sense of collective responsibility.Nationalism is a silly cock crowing on its own dunghill.-Author Richard Aldington

O SA MIR ME QEN SHQIPTAR! Maska e Besnik.S
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Postime
    82
    pa nacionalizem nuk arrijme asgje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Besnik.S : 01-12-2007 më 08:36

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

-Zero.........................

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Kryepeshkopi Anastas ende pret nënshtetësinë shqiptare
    Nga Arrnubi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 07:39
  3. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  4. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •