Close
Faqja 16 prej 24 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 233
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Aha, tani na thua qe dashke bashkepunim ndershqiptar, po s'dashke bashkim etnik. Menjefjale, pazarlleqe po e krushqi jo. Po me kujton dialogun e "Zonjes nga qyteti":

BAKO: Po mire moj Ollge buke ha ti?
    OLLGA: C'eshte ajo fjale mo?
    BAKO: E me buke per te ngrene, ha apo s'ha?
    OLLGA: Po ha mo si s'ha?
    BAKO: Po mish ha ti?
    OLLGA: Ahu!!
    BAKO: Po qumesht pi? Po djathe, qepe, fasule ha ti?
    OLLGA: Ah fasule jo se me bejne keq per melcine.
    BAKO: Epo helbete, se buken ia hame fshatit, po vajzat nuk ua japim.
    NENTORI I PARE: 28/11/1443
    NENTORI I DYTE: 28/11/1912
    NENTORI I TRETE: 28/11/2012???

Citim Postuar më parë nga qorrbiba Lexo Postimin
    Aha, tani na thua qe dashke bashkepunim ndershqiptar, po s'dashke bashkim etnik. Menjefjale, pazarlleqe po e krushqi jo. Po me kujton dialogun e "Zonjes nga qyteti":

BAKO: Po mire moj Ollge buke ha ti?
    OLLGA: C'eshte ajo fjale mo?
    BAKO: E me buke per te ngrene, ha apo s'ha?
    OLLGA: Po ha mo si s'ha?
    BAKO: Po mish ha ti?
    OLLGA: Ahu!!
    BAKO: Po qumesht pi? Po djathe, qepe, fasule ha ti?
    OLLGA: Ah fasule jo se me bejne keq per melcine.
    BAKO: Epo helbete, se buken ia hame fshatit, po vajzat nuk ua japim.

Nga ekonomia vajte tek arti komunist tani?!!! Pse cuditesh qe them bashkepunim ndershqiptar?!!! A nuk ishin anglosaksonet e Amerikes ato qe shpallen mevetesine nga mbreteria angleze ne shek e 18 dhe sot bashkepunojne shume ngushte me njeri tjetrin?!! Ca i gjeti qe jetojne virtualisht te ndare?!!!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Nga ekonomia vajte tek arti komunist tani?!!! Pse cuditesh qe them bashkepunim ndershqiptar?!!! A nuk ishin anglosaksonet e Amerikes ato qe shpallen mevetesine nga mbreteria angleze ne shek e 18 dhe sot bashkepunojne shume ngushte me njeri tjetrin?!! Ca i gjeti qe jetojne virtualisht te ndare?!!!
    Cfare i gjeti? Si mund te besh krahasim me nje shtet 200 here me te madh sesa Kosova? Une te fola per ekonomite e shkalles, ti menjehere i harrove. ShBA eshte treg shume i madh i brendshem, s'kishte nevoje per Angline, Shqiperia dhe Dardania kane nevoje per njera tjetren.

Cfare i gjeti? Si mund te besh krahasim me nje shtet 200 here me te madh sesa Kosova? Une te fola per ekonomite e shkalles, ti menjehere i harrove. ShBA eshte treg shume i madh i brendshem, s'kishte nevoje per Angline, Shqiperia dhe Dardania kane nevoje per njera tjetren.

Or djale i mbare, lere ekonomine e shkalles se e ka vleren ZERO krahasuar me investimet ne teknologji. Ty te mungon energjia elektrike qe eshte gjeja me e nevojshme per ekonomine, si vjen ketu e me flet per prodhimin ne mase. Prodhimi ne mase nuk varet domosdoshmerisht sot ne 2007 nga numri i punetoreve ne dispozicion, por nga teknologjia e prodhimit. Shko merr 1 mije punetore te korrin grurin ne arre dhe vej dhe nje autokombanje ta bej te njejten pune. Kush thua do ta bej me shpejt dhe me lire?!!!. Prandaj perqendrohu ne resurset e kufizuara ekonomke qe ka territori mbareshqiptar dhe ji realist, lere "atdhedashurine"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Or djale i mbare, lere ekonomine e shkalles se e ka vleren ZERO krahasuar me investimet ne teknologji. Ty te mungon energjia elektrike qe eshte gjeja me e nevojshme per ekonomine, si vjen ketu e me flet per prodhimin ne mase. Prodhimi ne mase nuk varet domosdoshmerisht sot ne 2007 nga numri i punetoreve ne dispozicion, por nga teknologjia e prodhimit. Shko merr 1 mije punetore te korrin grurin ne arre dhe vej dhe nje autokombanje ta bej te njejten pune. Kush thua do ta bej me shpejt dhe me lire?!!!. Prandaj perqendrohu ne resurset e kufizuara ekonomke qe ka territori mbareshqiptar dhe ji realist, lere "atdhedashurine"
    Ti thua, lere teknologjine e shkalles dhe merru me investimet e teknologjise. Kjo eshte kontradiktore pasi investimet e teknologjise sjellin pikerisht ekonomi shkalle.

Pastaj thua te perqendrohem ne burimet e kufizuara ekonomike te territorit shqiptar dhe te jem realist. Prape i ben autogol vetes pasi bashkimi i Shqiperise me Dardanine do i shtoje burimet ekonomike.

Me pas harron qe tregu me i madh per zhvillimin energjik, infrastrukturor, bujqesor, ai i industrise se lehte dhe ushqimore sjellin mundesira me te medha zhvillimi se nje treg i vogel. Nese nuk ben globalizim ne shkalle kombetare (ku ti do te rrish e te shesesh rigon ne katundin tend), si do besh globalizim ne shkalle nderkombetare?

Se fundmi, atdhedashuria lind nga ane praktike dhe ndihmon praktikisht individin. Une nuk e le fare atdhedashurine po e kam arme shume te fuqishme zhvillimi personal dhe te komunitetit tim. Nuk ka asnje aresye qe te le mbas zhvillimin e kombit e te shoh vetem interesin personal pasi gershetohen shume kollaj.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Lere mor qorrbiba se eshte "epirot" , normale qe bashkimi me Kosoven do i humbte raportin e forcave ne nje Shqiperi etnike.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Sot besoj do perfundoj ne batutat e forumit, po keshtu eshte kur delvinjotet i rre menia.

Une po iki te bej nje cike pune, mjaft per sot, shifena masanej. Ky postim le te fshihet nga modi.

Bofshi qef per fundjave, flini i cik gjum ene shkoni t'gjith n'kishe te djelen t'rrefeheni. Ju myslymat, menoni per Jezu Krishtin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga qorrbiba : 21-09-2007 më 11:58

Ti thua, lere teknologjine e shkalles dhe merru me investimet e teknologjise. Kjo eshte kontradiktore pasi investimet e teknologjise sjellin pikerisht ekonomi shkalle.

Pastaj thua te perqendrohem ne burimet e kufizuara ekonomike te territorit shqiptar dhe te jem realist. Prape i ben autogol vetes pasi bashkimi i Shqiperise me Dardanine do i shtoje burimet ekonomike.

Me pas harron qe tregu me i madh per zhvillimin energjik, infrastrukturor, bujqesor, ai i industrise se lehte dhe ushqimore sjellin mundesira me te medha zhvillimi se nje treg i vogel. Nese nuk ben globalizim ne shkalle kombetare (ku ti do te rrish e te shesesh rigon ne katundin tend), si do besh globalizim ne shkalle nderkombetare?

Se fundmi, atdhedashuria lind nga ane praktike dhe ndihmon praktikisht individin. Une nuk e le fare atdhedashurine po e kam arme shume te fuqishme zhvillimi personal dhe te komunitetit tim. Nuk ka asnje aresye qe te le mbas zhvillimin e kombit e te shoh vetem interesin personal pasi gershetohen shume kollaj.

Ekonomine e shkalles apo teknologjine e shkalles se na bere lemsh?!!!! Kush ben kontradikta tani?!!.
    Ekonomia e shkalles, qe ma paske me shume qejf, ka efekt afatshkurter. Pas rritjes se prodhimit dhe uljes se kostos fillon gradualisht procesi i kundert. Pra rritja e kostos dhe zvogelimit te prodhimit. Ne grafik kjo paraqitet me nje vije te lakuar ne forma parabolike. Nga ana tjeter qe Ekonomia e shkalles te funksionoje, duhet qe nje sere faktoresh te jene ne gjendje optimale. Nje nga keto faktore qe eshte shume i rendesishem eshte edhe teknologjia qe neve shqipetareve na mungon dukshem. Sa kohe ti nuk e ke kete faktore dhe shume te tjere ti s'mund te flasesh per Ekonomi shkalle. Kjo e fundit kerkon disa kushte paraprake para se te vihet ne jete. Prandaj ketu nuk ka asnje kontradikte nga ana ime sepse po te tregohem realist.

Persa i perket burimeve ekonomike, ato me kryesoret per Shqiperine jane: Burimet energjitike (rroft Fierza qe i mbarohet uji tre here ne vit), Infrastruktura (qe e kemi baraz ZERO, me siguri dhe ne Kosove s'do jete me mire), Turizmi (cope-cope, qe e kane qelbur gjithe bregdetin + plus cmimet stratosfere), Bulqesia&Blektoria (no comment, ngelem duke i marre frutat perimet e kalbura nga Greqia dhe Maqedonia). Dhe si te mos mjaftonin te gjitha problemet e mesiperme, kemi edhe nje klase politike si ne Shqiperi dhe ne trojet shqiptare pa kulturen me minimale demokratike e krimbur ne korrupsion plus nje papunesi e larte (Vetem Kosova nja 50% te pakten). C'fare autogoli i bera ne kete rast vetes?!! C'fare te mire do te sillte konsolidimi i shoqerise mbareshqiptare ne nje shtet te vetem pervec numrit me te madh?!!.

C'globalizim do besh ne shkalle kombetare kur nuk e hedh njeri parane ne ate vend qe te ndertoje dicka?!!! Po ty nuk te afrohen investitoret e huaj dhe pret qe te ndertojne investitoret e lodhur shqiptare. Te thashe dhe me pare, sa kohe nuk rregullohet politika dhe shoqeria ne ato troje vetem sa do ti shtoje halle vetes po te bashkoheshin shqiptaret ne nje shtet. Sot e kesaj dite njerezit e mi ne Tirane kane troje e toka qe i kane zaptuar malesoret e Sales kur zbriten nga malet. Shkon si njeri te kerkosh pronen dhe te presin me arme tek pragu i deres. Arrin te kuptosh qe kultura qytetare eshte zero?!!! Rri aman boll mos me flisni me per bashkim se na e perziet. Ne ish-Jugosllavi sot e kesaj dite shumica e shqiptareve kane idhull Enver Hoxhen. Imagjino vet tani ku jane ne mendesi. Ti thua hajde te bashkohemi. Do behemi nje sallate ruse qe as me rigon nuk do hahet me

Sot besoj do perfundoj ne batutat e forumit, po keshtu eshte kur delvinjotet i rre menia.
    Me kete Teknologjine e shkalles e ke siguruar vendin e pare tek batutat e forumit Dhe s'jam delvinjot por nga Tirana dhe me origjine nga familje e ngritur gjirokastrite

I vete perjashtuar! Maska e GeNi_25
    Anëtarësuar
    25-05-2005
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    562
    O Prandaj perqendrohu ne resurset e kufizuara ekonomke qe ka territori mbareshqiptar dhe ji realist, lere "atdhedashurine"
    Le te bejme pak rolin e profesorit, (ne kuptimin e vertete te fjales).

Cilin quan resurs te kufizuar ti, pasurine ujore qe ze vendin e dyte ne Kontinentin plak?

Cilin quan resurs te kufizuar ti, indrustrin nentokesore, qe sa per informacion deri ne vitet 90 ishim eksportuesi i 3 ne bote i mineralit te kromit.

Cilin quan resurs te kufizuar ti, fuqine puntore me te re te Europes, qe po mban ne kembe ekonomine greke me 700.000 puntore dhe 3.000.000.000 euro (ne mos me shume) ne bankat greke?

Cilin quan resurs te kufizuar ti, fushen e paane te Kosoves. Sa per informacion dikur ne kohen e Titos Kosova quheshe HAMBARI i Jugosllavise?

Cilin quan resurs te kufizuar ti, bregdetin Shqiptar?

E di plako qe mund te shkruaj edhe me kapituj, (edhe pse s'jam i kesaj fushe), por mendoj se nuk ja vlen te merresh.

Ik o plak, ti dhe shoket e tu dhe lexoni ndonje gje interesante, qe ja vlen, dhe jo te na shisni pordh. ne forum.

Faqja 16 prej 24 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  3. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  4. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •