Po sikur edhe nga areoporti grek te kaloni
te qesin me green card fallso...
I urrej greket e per me shume mesuesi jem qe e kam grek
me tha sot Shqiperia eshte e jona ju skeni identitet...
Te behet ta pshtysh ne surrat...po ca tju besh....
Po sikur edhe nga areoporti grek te kaloni
te qesin me green card fallso...
I urrej greket e per me shume mesuesi jem qe e kam grek
me tha sot Shqiperia eshte e jona ju skeni identitet...
Te behet ta pshtysh ne surrat...po ca tju besh....
Shkodraneketij profesorit heren tjeter qe ke mesim me te hapja nje shpulle surratit edhe nga mua.
Edhe ne Amerike s'te lene rehat halete.
Marre nga legjenda me 5 vellime "Qerosi, vellezerit dhe Kucedra".
Mer me e forta me tha ti je krejt si greke ne surrat...
kot i thu vedit shqiptare se ke me emrin Lona po Elenaki
Jo i thashe une emrin e kam Lona....ti vazhdo e me thirr si te duash...Hahhahaha ja nje patriote me tha...
Ok Jasu i thashe...e ja lashe fjalen ne goje...
Mizerje thuaj se ka linde ne Usa majmuni...vetem nja 2 here ka kene ne Greqi po dojne me ba demek se e dojne vendin e vet...
Sot du mi cu do gazeta qe i kam pase per krimet ca kane ba greket me shqiptaret, dhe mi tregu qe sa shume na doni....
Miremengjes shkodrane.
Nuk di nga ti a nis se qejf kam te te lavderoj pakez se qenke shume e bukur dhe nganjehere bukuria perbene nje "aktualit shoqeror"(me mirekuptim u shpreha dhe besoj nuk me keqkupton).
Atij profesorit grek ruaju se kane nje lloj filozofie keta greket qe per 24 ore te marrin "Trojen".
Mirupafshim
"Nene Shqiperi mos kij frike se ke djemte ne ha-merr-ike"
He mo vllezer pse u habitet kaq ?????
C'far prisni nga greket ose nga populli injorant pa edukat dhe i koruptuar
Po ti Enri ti aty je pse habitesh????????
Nuk ke vene re se greket jane popull pa edukat dhe me injoranci te theksuar
Nuk ke vene re kete popull pissssssss qe nuk njeh normat me elementare te edukates
Nuk ke vene re menyren si hane si derrrra pa pik kulture
Nuk ke vene re thashethemet e keture injorantve
Nuk ke vene re si therin derrin as lekuren sja rjepin por e ruajn me brisk dhe mblidhen te gjith dhe ata bejne me keq se derrrat kush te haje me shume
Nuk ke vene re imoralitetin e kej popull mekatar te koruptuar dhe te flliqur gjer ne renj
Nuk e ke kuptuar se djalli udheheq tek ai vend i piset dhe i qelbur
Kame qene 8 muaj ne 1996 dhe ika dhe u betova qe ne ate vende te fliqur dhe te qelbur gjeri ne renj nuk do te shkel me
Ne 1997 thashe me mire plumb kallaci ne vlore se sa ne ate vend pisllek
shkodrane82 turp dhe faqe te zeze me keto qe shkruan qenke shume e lehte
pse se hedh ne gjyq mesusin ti je ne USA
Te thote pa identitet ???? ky eshte kulmi
Lis pershendetje e meritoke nickun
SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR
Altini me avash mar me fymjet ca pate ti u nxeve???
Ketu kam mbete une me cu ne vend identitetin e vendit tim
duke hedhe mesuesin ne gjygj...
Ti nqs e din Usa eshte vend i lire dhe te drejten e fjales e ka cdo kush...thellohu or ti...ne cfare flet....
Dicka qe SHteti shqiptar se ka ba me kohe dhe i eshte ule shtetit grek smund ta rregulloj une...
Mesa mundem ja mbush mendjen se ne skemi nevojen e tyre, po per me shume skam gje ne dore as une as ti..
Ti meqe ke jetu atje pse ske bere dicka per me cu ne vend emrin Shqiptar? Po ike se shumica te mbyt..
Po aman te poshter jane boll, po mos harro edhe poshtersirat e Shqiptarve atje, qe skane lane gja pa ba...
Nganjehere na vjen turp mu perfaqesu me emrin Shqiptar neper Europe se ne Usa si len kush fort me cu kry..
Lis flm per komplimentin po mesuesi im eshte 58 vjec e une jam 21 i dashur...Dhe per me shume se diskuton njeriu dicka, seshte e thene qe te gjithe kane nje qellim...Po sduam qe sduam te mesohemi ne Shqiptaret.....
Sėrish dhunė nė kufi, ndonėse ministrin e Jashtėm grek kėrkon ndjesė
Nė gjendje shoku, me shenja dhune nė fytyrė, Arian Tarko, ėshtė paraqitur nė orėt e mbrėmjes nė komisariatin e Korēės. Me zėrin qė i dridhej, por plot duf e mllef, ai ka bėrė denoncimin, qė tashmė ėshtė bėrė i zakonshėm: Mė kanė rrahur policėt grekė! Dhe siē ndodh nė tė tilla raste, policėt e komisariatit tė Korēės, kanė plotėsuar njė formular, ku ka firmosur dhe viktima, i cili mė pas, ėshtė nisur drejt shtėpisė sė tij nė Gramsh.
Akoma pa u shuar mirė buja e vrasjes sė Vullnet Bytyēit nga kufitarėt grekė, kėto tė fundit kanė shkaktuar njė tjetėr incident. Arian Tarko, 28 vjeē, ėshtė rrahur nga policėt grekė nė postėn e doganės greke tė Kristolopogjisė. Sherri ka nisur nė prani tė dhjetra personave tė tjerė, tė cilėt ishin nė radhė si Tarko, pėr tė hyrė nė tokėn greke. Por duke dashur qė gjithēka tė ngelė brenda pėr brenda, policėt grekė e kanė marrė tė riun shqiptar dhe e kanė futur brenda nė postė. Aty, ata kanė e rrahur dhe e kanė qėlluar, duke i shkaktuar plagė tė rėnda.
Megjithatė, 28-vjeēari u ka shpjeguar grekėrve se ai e kishte nxjerrė pasaportėn nė policinė e Gramshit
e nuk e kishte blerė rrugėve apo ta kishte tė falsifikuar. Nė kėto momente njėri nga policėt mė ka goditur me grushta disa herė nė fytyrė dhe me shkelma nė pjesėn e prapme tė trupit, dėshmoi gramshioti. Pasi e kanė rrahur, policėt e kanė detyruar atė qė tė firmoste njė formular, tė cilėn e kanė plotėsuar para syve, por ai nuk ka pranuar qė tė lėrė firmėn mbi tė. Autoritetet greke e kanė kėrcėnuar dhe i kanė thėnė qė tė largohej urgjentisht. Nė rast se do tė kalosh nė Greqi, tė duhet njė pasaportė e re dhe vizė, mėsohet t“i kenė thėnė ata. Pasi ka shkelur sėrish nė token shqiptare, Tarko ka mbėrritur nė policinė e Korēės. Menjėherė ai ka bėrė denoncimin pėr ngjarjen e rėndė. Shenjat e dhunės nė fytyrėn e tij nuk kishin nevojė pėr ndonjė dėshmi tė stėrholluar. Grushtat dhe shqelmat e policėve grekė kishin shkaktuar enjtje dhe tė ēara nė fytyrė, ndėrkohė qė nė pjesėn e pasme tė trupit dukeshin qartė tė mavijosurat. Tarko ka qėndruar pėr disa minuta nė policinė e Korēės, e cila i ka premtuar se do
tė marrė masa pėr tė sqaruar akoma mė tej kėtė incident.
VIKTIMAT E TRI JAVĖVE TE FUNDIT
Vullnet Bytyēi i vrarė (18 vjeē, nga Hasi)
Ligor Halili i gjymtuar (45 vjeē, nga Elbasani)
Mili Halili i rrahur (43 vjeē, nga Elbasani)
Rrahman Pashollari i rrahur (60 vjeē, nga Elbasani)
Leonard Shmilka i rrahur (19 vjeē, nga Pogradeci)
Dashamir Brekolli i rrahur (26 vjeē, nga Devolli)
Sokol Hallka, i rrahur 26 vjeē, nga Cėrriku
KRYEMINISTRI SHPREH NGUSHĖLLIMET PĖR EMIGRANTIN E VRARĖ
Kryeministri shqitar Fatos Nano, ka bėrė dje njė vizitė nė shtėpinė e emigrantit tė vrarė nga kufitari grek, Vullnet Bytyēi. Rreth orės 13.00 tė mesditės sė djeshme, i shoqėruar nga shtabi i tij dhe ministri i Rendit Publik, Luan Rama, ai ka shprehur ngushėllimet nė familjen e Bytyēėve. Ndonėse dialogu nuk ka qenė shumė intensiv, kryeministri Nano, i ėshtė drejtuar kryefamiljarit Mehdi Bytyēi: I kam kėrkuar autoriteteve tė pushtetit lokal qė tė bėjnė bilancin e tė gjitha nevojave emergjente qė ka familja juaj dhe unė angazhohem, se brenda njė kohe shumė tė shkurtėr, do ti realizoj ato. Ai ka vazhduar mė tej se ka kontaktuar dhe me palėn greke pėr tė zbardhur rrethanat e ngjarjes. Kam folur nė telefon me ministrin e Jashtėm grek, Papandreu. Ai mė ka thėnė qė tė tė bėj shumė tė fala dhe tė kėrkon ndjesė pėr incidentin e ndodhur nė kufi. I zhytur nė trishtim, kryefamiljar Mehdi Bytyēi ėshtė shprehur se familja e tij kėrkon vetėm drejtėsi. Djali im ėshtė nisur me njė ēantė tė mbushur me bukė dhe nuk ka pasur armė. Unė dua qė kėsaj ēėshtje ti shkohet deri nė fund dhe tė zbardhet plotėsisht.
7 Tetor 2003
Gazeta PANORAMA
KETO GJERA I KAM JETUAR VETE NE KURRIZIN TIM KESHTU QE C'DO KOMENT ESHTE I TEPERT.
KEQ ME VJEN PER VETEN DHE PER TE GJITHE MIQTE E MIJ SHQIPTAR QE PO VUAJME NE KETE SHOQERI PRIMITIVE 10 VITET E FUNDIT.
URIMI IM I VETEM : SE SHPEJTI NE SHQIPERI TE BASHKUAR
feja e shqiptarit eshte shqiptaria
Vritet nė Greqi ish-oficeri i SHIK
Mitat Mersinllari 47-vjeē goditet me makinė nė mes tė Selanikut
Njė aksident i dyshimtė i merr jetėn ish-agjentit sekret shqiptar nė qėndėr tė Selanikut. Ngjarja ka ndodhur nė 2 tetor 2003 ku ėshtė vrarė aksidentalisht nė Greqi ish-oficeri i SHIK-ut Mitat Mersinllari, 47 vjeē. Vrasja e tij ėshtė mbuluar me mister, ndėrsa vėllai dhe shokėt e tij, kėmbėngulin pėr njė vrasje shtetėrore tė projektuar mirė dhe jo pėr njė aksident automobilistik tė zakonshėm.
Kjo nuk ėshtė hera e parė qė ndodh kėshtu, tha vėllai i tij Mersin Mersinllari, pedagog nė Universitetin e Tiranės. Sipas familjarėve dhe shokėve tė tij, aksidenti mund tė ketė lidhje me tė shkuarėn e tij si oficer i Shėrbimit Sekret Shqiptar (SHIK), detyrė qė ai e ushtroi deri nė vitin 1997. Mitati, njėkohėsisht njihej edhe si veprimtar politik nė Greqi dhe merrte pjesė nė aktivitete tė tilla.
Policia ka mbėrritur menjėherė nė vendngjarje, por nė emėr tė mbledhjes sė provave dhe fakteve, e ka vonuar rreth dy orė dėrgimin e Mitatit nė spital, i cili ishte jo mė larg se 200 metra. Sipas variantit tė policisė, Mitati ėshtė goditur nga njė makinė me targė NZN 2698 e drejtuar prej 18-vjeēares Theofili Zeropulos, e bija e ēifutit Jakov. Policia thotė se makina e ka goditur Mitatin nė rrethana tė paqarta, por, ndėrkohė, ajo nuk e ka kapur autorin e ngjarjes. Makina, menjėherė pas goditjes, ka ikur nga vendngjarja, duke e lėnė viktimėn tė shtrirė pėrtokė. Pas ngjarjes tragjike, aty ka shkuar ekipi hetimor, i cili ka marrė me vete tė gjitha provat e krimit, dhe si pėrfundim i ka lėnė fajin viktimės. Ekspertėt policorė nuk kanė deklaruar rrethanat e kėtij krimi, duke u mjaftuar me mbrojtjen e autorit tė krimit.
Vėllai i viktimės, por edhe disa prej shokėve tė Mitatit, kėmbėngulin se krimi ishte i planifikuar dhe se nė timonin e makinės nuk ishte 18-vjeēarja, por i babai i saj, i cili jashtė ēdo mundėsie ka goditur shqiptarin pėr vdekje dhe mė pas ėshtė larguar qetė-qetė pa u ndjekur nga policia dhe nga askush.
Mitati ka qėndruar i shtrirė nė asfalt rreth dy orė, pra nga ora 21.30 deri nė 22.45, kur ai u dėrgua nė spital. Pasi u dėrgua nė spital, ai mori ndihmėn e parė, por vdiq nė orėn 22.30. Nėse policia do ta kishte marrė menjėherė nė vendngjarje, sipas burimeve shqiptare, ai do tė kishte shpėtuar, por miqtė e tij kėmbėngulin se ai u la aty pėr tė vdekur me ēdo kusht. Njė detaj tjetėr, pėr tė cilin kėmbėngulet, ėshtė fakti se policia e Selanikut nuk e lajmėroi konsullatėn shqiptare, derisa pėr kėtė u kujtuan shokėt e Mitatit. Konsullata, pasi i bėri telefon policisė dy ditė mė pas konfirmoi vdekjen e Mitat Mersinllarit. Kur shefi i konsullatės kėrkoi shpjegime pėr mosinformimin, zyrtari i policisė tha se ne nuk e dinim numrin e telefonit. Shokėt e Mitatit thanė se kur e kėrkuan kufomėn e shokut tė tyre, polica e fshihte. Bashkė me kufomėn policia, sipas tyre, ka zhdukur edhe provat e krimit, duke krijuar pseudoprova tė tjera. Policia i dha tė shoqes sė Mitatit rroba pa gjak, njė portofol me 40 euro dhe lejėn e vjetėr tė qėndrimit. Gruaja e tij nuk di greqisht, kėshtu qė ajo firmosi pėr marrjen e kėtyre gjėrave, pa ditur se policia po pėrdorte njė mekanizėm pėr fshehjen e provave tė sė vėrtetės. Ne kėrkojmė drejtėsi. Po ata qė thanė se djali nga Hasi u vra nga plumbi qė bėri rikoshetė nė ajėr, thanė se vėllai im u vra aksidentalisht. Por hetimet pėr djalin nga Hasi treguan se ai u vra me qėllim, ashtu siē gjurmėt e krimit pėr vėllanė tim u fshehėn pėr tė bėrė fajtor viktimėn, shprehet i revoltuar Mersini.
Dy emigrantė korēarė kanė nderruar jete gjithshtu dje pas njė aksidenti nė kryeqytetin grek, Athinė. Burimet nga qyteti i Korēės bėjnė tė ditur dje se, dy viktimat, Vaskė Ceci dhe Romeo Treni, banues nė qytetin e Korēės, pėsuan fundin tragjik gjatė njė pėrplasjeje mes automjetesh nė njė autostradė nė dalje tė Athinės.
Nė morgun e Selanikut, qė prej dy muajsh vazhdon tė dergjet trupi i pajetė i njė shqiptari nga Gjirokastra. Quhet Jorgo Vasili. Kėtė e dėshmon pėr gazetėn prof. Mersin Mersnillari. Kur unė shkova tė merrja trupin e vėllait, shefi i morgut mu lut tė bėja publik faktin qė nė kėtė morg dergjej edhe njė shqiptar tjetėr, pėr tė cilin nuk kujdesej askush. Ne i kemi kėrkuar ndihmė konsullatės shqiptare, por ajo na ka thėnė se po interesohemi, por nė fakt askush nuk ka ardhur tė marrė trupin e tij. Mė thanė se nė disa qytete tė tjera, ka edhe shqiptarė tė tjerė, qė dergjen nė morg pa ditur se kush janė dhe qė nuk kujdeset askush pėr ta, saktėson Mersini.
Gazeta Panorama
11 Tetor 2003
Fajin ketu e kemi ne vete vella.Jemi katandisur si mos me keq.Nuk kemi shtet.Ose e kemi por drejtohet nga kerrma.Asnje nuk interesohet per te vdekurit....mos shko me tutje.Trupat e shqipetareve dergjen morgjeve te grekut si te ishin qene rrugesh.
Nga ana tjeter greket e dine qe ne jemi vari trajsen prandaj vazhdojne serbes-serbes.
Si tha polici "Nuk dinim numrin e konsullates Shqipetare" ?!?
Marre nga legjenda me 5 vellime "Qerosi, vellezerit dhe Kucedra".
Krijoni Kontakt