Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,340
    Postimet nė Bllog
    22

Cfare keni perfituar nga besimi ne Zot?

Duke qene se shume prej jush jeni besimtare te devotshem, nje prej pyetjeve qe nje jo-besimtar mund tu beje eshte dhe ajo e mesipermia. Cfare ndryshimi/perfitimi keni perjetuar ju qe lusni dhe adhuroni nje Zot?

Kjo pyetje nuk le vend per debat por vetem per nje rrefim personal me fjalet tuaja si besimtare.

Albo

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    ok pra degjo albo
    une per vene time kam nje kenaqesi shpirterore brenda qenies time sa nuk di si tia shpjegoj sikur mjalti le shije te mebel ne goje dhe besimi me le nje shije te embel ne zemer .per kete duhet ta provosh qe ta konceptosh.mbasi iu bera muslimane mesova ti jap vlere trupit dhe shpirtit ta ruaj trupin nga ato gjera qe me demtojne dhe njekohesisht dhe shpirtin .Feja me mesoi mynyren e te fuksionuarit te fenomenve dhe mynyren si te perballem me to ose si ta perballoj kompleksitetin dhe veshtirsite ne kete jete ,spara ndjej stres dhe smerzitem ndonjehere .E keqa qe me vjen me duket emire dhe e mira me duket shume e mire.Sot isha semure me grip temperature te larte isha i gezuar se mbas shume kohesh u semura sepse semundja per trupin eshte pastrim nga gjynahet.Bera nje dush lexova suren e pare te kuranit dhe ja u bera esell per kete te betohem ne Zotin qe eshte nje dhe ska tjeter po sme besove se nuk di te genjej.Pata nje ngritje inetelktuale po e quaj ne kuptimin e shkaqeve pasojave dhe analizes se te keqes dhe te mires .Jam realist per jeten dhe anoj pak nga optimizmi asnjeher nuk behem pesimist sepse rregullat fetare te mundesojne qe njeriu mos bie asnjehere ne kete gjendje .meditoj dhe ndjej kenaqesi kur besoj dhe falem gjerat tani per mua kane kend veshtrim tjeter nuk e shikoi jeten me si monotoni ose si proces zhgenjimi por si nje mjete per te fituar nje kenaqesi te perjetshme dhe per tu afruar tek Zoti im i cili na ka krijuar kjo me motivon per te bere pune te mira dhe frika ndaj tij me ndalon nga punet e keqija qe jam krenar kur bej dicka pavarsisht se bie ne kundershtim me mentalitete te gabuara prej te cilave jam krejtesisht i pavarur ndryshimet te shumta kam pas dhe ne karakterin tim i cili nuk pranon tradheti marrje me thashetheme budalleqe te kota vlereson njeriu sipas parimeve dhe jo sipas pasurise ose postit nuk ia kam nevojen askujt por vetem Zotit tim i dashur me shoket dhe i bute me armiqte kur e meritojne i tregoj dhe vendin me ndihmen e Zotit .keto jane shume prej ndryshimeve brenda vetes time .

jashte saj cdo gje me duket e bukur dhe mallengjehem shpirterisht kur shikoj cdo gje si krijesa te Zotit dhe te perkryera ne krijim qofte dhe nje milingone po ta shikosh si ajo furnizon shtepine e saj punon me cdo gje zemra e besimtarit kenaqet dhe i sjell atij kenaqesi .te gjitha keto jane per kete bote dhe ne boten tjeter shpresojme te na fusi Zoti ne xhenet me meshiren e tij dhe te shikojme fytyren e tij sepse nuk ka kenaqesi me te madhe kur robi do te shikoi Zotin e vet.Do ta harrojne xhenetin fare dhe cdo gje qe ka ne te.Por kjo eshte per boten tjeter se njeriu do kete cilesi te tjera ne xhenet.

cte them me me qindra histori te tjera qe deshmojne per besimin e drejte dhe te vertete.qe ska kohe ti permend tani.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Klevis2000 : 22-09-2003 mė 14:52

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Une nga besimi kam perfituar nje gje: qe shikoj nga nje copez te vogel te fytyres se Zotit cdo dite nga pak, tek dicka e bukur qe me terheq dhe aq mjafton per te me dhene kenaqesi...
    edhe ju po te shikoni me kujdes do ta gjeni ate copez ne ditet tuaja... perceptojini mire ato qe shikoni...
    MtrX ubicumque felix

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Fanatizmi dhe Besimi !!
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-12-2009, 14:10
  3. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  4. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •