Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    ....... E pergjuar....... Maska e vana
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Vendndodhja
    Ku jam une......Nuk je ti!....(Ndoshta jemi duke luajtur kukamcefti) ....
    Postime
    346
    teme e bukur!
    Liria eshte nje deshire, nje qellim qe c'do njeri kerkon te te arrij!
    Liria eshte fluturim..... dhe te gjitha gjerat e perkrahin, si liria ne dashuri, ne fjale, ne veprim, dhe sidomos ne jeten e perditeshme!
    Pa te, nuk jetohet!

liria liria bashkimi kombetar per mua
    Shqiperin e Dua se Jam Shqipetar{} Kercoven e Dua se Jam Kercovar!!

i thare
    Anëtarësuar
    23-06-2003
    Vendndodhja
    u.s.e
    Postime
    384
    Cfare eshte liria?

i thare
    Anëtarësuar
    23-06-2003
    Vendndodhja
    u.s.e
    Postime
    384
    Perse duhet te jete minimumi 30 minuta, ndryshimi i mesazhit?
    Kisha dicka te koncentruar per te hedhur ne kete debat dhe fatkeqesisht nuk arrita ta postoj.

i/e regjistruar Maska e Skerdi Sika
    Anëtarësuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Arrë e fortë.... nocioni i lirisë përdoret në mëse 250 variante në filozofi, kryesisht për të përshkruar një gradacion ndërrues matanë determinizmit.

Që t'ia nisim së prapthi, ne jemi të varur - të palirë - nga biologjia jonë, apo jo; e kështu me radhë.

T'majt e jotja. Maska e Reiart
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Atje ku arrin tymi i SHARRES
    Postime
    621
    Per mua liria eshte njelloj si ZOTI, te gjithe e kerkojne te gjithe e duan por asnje nuk ka mundur ta shohe apo ta preke.
    Te jem i lire ........ mundohem te jem vetja.
    Injoranti eshte......
    Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!

Liria kapitaliste: "Njeriu gezon liri pothuaj te pakufizuar te jashtme, eshte i lire te beje c'te doje" (por faktikisht i mungon synimi, liria e brendeshme).

Liria sipas Marksit : "Nese leshojme nje gur nga dora, ai eshte i lire te bjere ne toke nen varesine e ligjeve te gravitacionit". Gurit i mungon liria e jashtme.

Liria sipas Fese: "Kur dikush kerkon te mesoje te flase nje gjuhe te re apo te huaj, sa me shume te mesoje, aq me shume rregullave sintaksore e gramatikore do ti duhet t'u bindet. Por ama, sa me shume te mesoje e sa me shume t'u bindet ketyre rregullave, aq me i lire do te jete ai per t'a folur ate gjuhe". Kjo eshte liria e virtytshme, liria e moralshme.

Kjo e fundit, e moralshmja, tingellon paksa me e sakta prej te trejave.

Sidoqofte, besoj se qe personi te gezoje Liri Ideale duhet t'i gezoje te dyja, edhe lirine e jashtme edhe ate te brendeshme. Pra te jete i lire te veproje kur, ku dhe si te doje duke pasur mundesine te zgjedhe vete edhe synimin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sokoli : 07-10-2003 më 12:21
    • Mëndjen në mëndje e zemrën në zemër.

• Të mirën bëje e hidhe në det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetë.

Sa persona ama e zoterojne virtytin ne shkalle siperore qe te meritojne vertet Lirine e plote ne te gjalle?

A pra, qe ne, te vdekshmeve, s'na mbet gje tjeter vecse lirine e plote te presim te na e dhuroje Vdekja, pasi cdo dite, tregohemi te paafte per t'ia shkulur ate Jetes nga duart.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sokoli : 07-10-2003 më 12:27
    • Mëndjen në mëndje e zemrën në zemër.

• Të mirën bëje e hidhe në det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetë.

i/e regjistruar Maska e Skerdi Sika
    Anëtarësuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Eeehhhhh, liri shkreta... ja ku të shkërryejnë këtu.... të shpallin virtyt të dogmave... e ti je e lirë - të heshtësh si abstraksion. Ehhh!

"KINGU-1"
    i/e ftuar
    "Liria i ka rrenjet ne zemer dhe zemra eshte mbushur me gjak qe t'ia marresh njeriut lirine duhet ti derdhesh gjakun qe ka ne zemer"

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •