teme e bukur!
Liria eshte nje deshire, nje qellim qe c'do njeri kerkon te te arrij!
Liria eshte fluturim..... dhe te gjitha gjerat e perkrahin, si liria ne dashuri, ne fjale, ne veprim, dhe sidomos ne jeten e perditeshme!
Pa te, nuk jetohet!
teme e bukur!
Liria eshte nje deshire, nje qellim qe c'do njeri kerkon te te arrij!
Liria eshte fluturim..... dhe te gjitha gjerat e perkrahin, si liria ne dashuri, ne fjale, ne veprim, dhe sidomos ne jeten e perditeshme!
Pa te, nuk jetohet!
liria liria bashkimi kombetar per mua
Shqiperin e Dua se Jam Shqipetar{} Kercoven e Dua se Jam Kercovar!!
Cfare eshte liria?
Perse duhet te jete minimumi 30 minuta, ndryshimi i mesazhit?
Kisha dicka te koncentruar per te hedhur ne kete debat dhe fatkeqesisht nuk arrita ta postoj.
![]()
Arrë e fortë.... nocioni i lirisë përdoret në mëse 250 variante në filozofi, kryesisht për të përshkruar një gradacion ndërrues matanë determinizmit.
Që t'ia nisim së prapthi, ne jemi të varur - të palirë - nga biologjia jonë, apo jo; e kështu me radhë.
Per mua liria eshte njelloj si ZOTI, te gjithe e kerkojne te gjithe e duan por asnje nuk ka mundur ta shohe apo ta preke.
Te jem i lire ........ mundohem te jem vetja.
Injoranti eshte......
Injorant nuk eshte ai qe nuk di, por ai qe nuk meson!
Liria kapitaliste: "Njeriu gezon liri pothuaj te pakufizuar te jashtme, eshte i lire te beje c'te doje" (por faktikisht i mungon synimi, liria e brendeshme).
Liria sipas Marksit : "Nese leshojme nje gur nga dora, ai eshte i lire te bjere ne toke nen varesine e ligjeve te gravitacionit". Gurit i mungon liria e jashtme.
Liria sipas Fese: "Kur dikush kerkon te mesoje te flase nje gjuhe te re apo te huaj, sa me shume te mesoje, aq me shume rregullave sintaksore e gramatikore do ti duhet t'u bindet. Por ama, sa me shume te mesoje e sa me shume t'u bindet ketyre rregullave, aq me i lire do te jete ai per t'a folur ate gjuhe". Kjo eshte liria e virtytshme, liria e moralshme.
Kjo e fundit, e moralshmja, tingellon paksa me e sakta prej te trejave.
Sidoqofte, besoj se qe personi te gezoje Liri Ideale duhet t'i gezoje te dyja, edhe lirine e jashtme edhe ate te brendeshme. Pra te jete i lire te veproje kur, ku dhe si te doje duke pasur mundesine te zgjedhe vete edhe synimin.
Ndryshuar për herë të fundit nga Sokoli : 07-10-2003 më 12:21
- Mëndjen në mëndje e zemrën në zemër.
- Të mirën bëje e hidhe në det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetë.
Sa persona ama e zoterojne virtytin ne shkalle siperore qe te meritojne vertet Lirine e plote ne te gjalle?
A pra, qe ne, te vdekshmeve, s'na mbet gje tjeter vecse lirine e plote te presim te na e dhuroje Vdekja, pasi cdo dite, tregohemi te paafte per t'ia shkulur ate Jetes nga duart.
Ndryshuar për herë të fundit nga Sokoli : 07-10-2003 më 12:27
- Mëndjen në mëndje e zemrën në zemër.
- Të mirën bëje e hidhe në det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetë.
Eeehhhhh, liri shkreta... ja ku të shkërryejnë këtu.... të shpallin virtyt të dogmave... e ti je e lirë - të heshtësh si abstraksion. Ehhh!
"Liria i ka rrenjet ne zemer dhe zemra eshte mbushur me gjak qe t'ia marresh njeriut lirine duhet ti derdhesh gjakun qe ka ne zemer"
Krijoni Kontakt