Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 37
    Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Kjo teme eshte me gjithemend shume kuptimplote, aq me shume per ne emigrantet. Natyrisht qe kemi ikur me deshiren tone dhe me koshience te plote per te arritur dicka qe atdheu yne nuk na i plotesonte dot. Nga ana tjeter, sado qe te integrohemi ne vendin ne te cilin ndodhemi, gjithmone do e ndiejme mungesen e vendit tone, dhe aq me shume te njerezve qe kemi lene andej.
    Njeriu ka nevoje per shume gjera ne jete, dhe ne perpjekje per te arritur sa me shume eshte i detyruar shpeshhere te beje sakrifica dhe te lere dicka te shtrenjte per te arritur dicka tjeter. Eshte veshtire te arrish nje balance perfekte ne jete, dhe sic thane dhe parafolsit, optimizmi per nje te ardhme me te mire eshte forca qe na shtyn te ecim perpara; ju uroj te gjitheve qe ky optimizem dhe kjo enderr te realizohet sa me shume per te gjithe, megjithese deshira eshte nje gje, dhe realiteti nje gje tjeter

Per veten time nuk jam bere pishman qe kam erdhur ketu ku jam, por ama, nuk do isha aq otimist dhe aq i zjarrte per tu larguar sac isha kur ika, sikur ta dija tamam se cdo te thote te largohesh pergjithmone nga vendlindja dhe nga njerezit.

Gjithashtu, nuk do tia uroja shuem njerezve fatin e emigrantit.
    Ne fund te fundit, cdo njeri periqet te arrije lumturi ne jete, dhe cdo njeri duhet ta pyesi veten mire se cfare e ben ate person te lumtur ne kete jete?
    Nga ana tjeter kam njohur mjaft emigrante qe ose jane bere pishman qe kane ardhur, ose bejne nje jete goxha me pak te lumtur/kenaqshme nga cdo te benin sikur te ishin ne Shqiperi.

I uroj te gjithe emigranteve fat dhe lumturi ne jete dhe ralizim te deshirave te tyre.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    fatkeqesisht nuk shoh nje te radhme te mire per vfeten time ne shqiperi ; si nga ana ekonnomike shoqerore dhe familjare ; jo dhe pike ; kam arsyet e mia dhe mendoj se me miratoni pasi eshte keshtu realiteti yne i hidhur ; nuk e shikoj emigrimin kaq te hidhur pasi ne fund te fundit do shoh mireqenien time dhe ajo nuk behet ne vendin tim ; ka pas dhe do kete emigrim ; e vetmja gje qe dua eshte te kem nje pleqeri te mbvare ne ATDHEUN TIM ; DUKE SHKUAR NE ITALI GJERMANI TURQI HOLLANDE ME NE FUND VENDOSA TE RI NE GREQI PASI ESHTE ME AFER SHQIPERISE DHE SE KA SHUME SHQIPTATRE QE U MUNGON ARGANIZIMI DHE E DREJTA E TYRE SI EMIGRANTR ; PERPIQEM DHE UNE SI EMUGRANT TI SHERBEJ BASHKEKOMBASVE ME AQ SA MUNDEM DUKE SHPREHUR DASHURINE TIME PER ATDHEUN NE KET MENYRE ; URIME PER TEMEN ;

eshte e vertete qe vendi ku ke lindur eshte nje pjese e jotja qe nuk mund te shkulet kurre, sado te perpiqesh. Aty i ke rrenjet, vetja jote do te jete gjithmone e paplote nese nuk ndahesh me vendin tend ne menyre paqesore. perndryshe vuajtja do te jete aty.

per te pakesuar sadopak kete lloj vuajtje sugjeroj qe emigrantet ta vizitojne te pakten 1 here ne vit vendin e tyre (patjeter nqs mund te kthehen prape). te pakten mos lejoni qe ana financiare t'iu pengoje sepse kjo eshte nje gje qe ka shume rendesi.
    Lie down on the couch, what does that mean?
    You're a nut! You're crazy in the coconut!

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anėtarėsuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    ketu ne uk kam gjithcka dhe azgje.........

nga ana tjeter , kam mendimin se emigrimi na ka bere me shume patriote , dua te them se ndjejme me shume dashuri per atdheun ketu ne emigrim se sa te ishim ne shqiperi, por shyqyr qe kemi internetin.
    shpesh mendoj dhe them me vete , e vetmja gje qe me ka mbetur nga shqiperia eshte nje pashaporte, megjithmend e cuditshme , kurre nuk do t'a mendoja se gjerat do te vinin keshtu, boll shkruajta , ju pershendes vellezer e motra
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    Citim Postuar mė parė nga bani
    kete teme e hapa per ,refugjatet shqipetare qe jane te shperndare neper gjithe boten,e qe per nga hallet qe po kalojme cdo dite ,(po behemi per psikollog)
    vetem dicka do thoja, ne kemi kaq vite ne emigrim; kemi ik qe kalamaj; s'eshte bere njeri per psikolog (te pakten jo nga emigrimi)

Jane disa pyetje qe per mendimin tim eshte veshtire qe tu pergjigjesh.Si do i behet me ne? keshtu do te vazhdoje jeta jone,ne integrim,e them ne integrim se po te jesh ne nje vend te huaj,duhet te integrohesh ne te,si gjuhe,kulture.sjellje etj,se perndryshe, veten.
    integrohesh deri ne ate fare mase ku mund te krijosh nje fare shoqerie; s'eshte e nevojshme ja s'ka te adoptosh krejtesisht menyren e jeteses se vendit tjeter; vlerat personale i ruan kudo

njeriu po s'qe i zoti te ballafaqohet me situata te reja e te dije te manovroje ne to, se ka gjetur veten plotesisht

Por problemi eshte dhe me i thelle,shume shqipetare emigrimi i ka lene ne pritje te nje martese,duke mos gjetur ate qe kerkojne aty ku ndodhen,apo shume te tjere kane harruar fytyrat e te afervme,nga jeta e gjate ne emigrim,njoh njerez qe kane 5vjet pa i pare me sy, femine dhe gruan e ti.Te pa mbrojtur dhe pa nje vizion te qarte ,shqipetaret po mundohen te mbijetojne.Deri kur keshtu? Mund te me thote ndonjeri,kjo ishte?Keshtu do vazhdojme deri ne vdekje?,Apo mos po mbajme veten me iluzione te rreme se nje dite do te kthehemi ne atdhe,e kjo per arsye te ndryshme ,nuk do te ndodhe kurre?
    Pritje per martese? Me vjen keq qe njerzit bien viktime te steriotipeve. S'jane te gjithe shqiptaret te tille qe martohen per te rregullu punen e letrave per te ndejtur ne vend te huaj. Prandaj do ishte mire te mos beheshin pergjithsime pa pasur parasysh te gjithe spektrumin - duke perfshire edhe njerzit qe kane emigruar per studime e po vazhdojne shkollen mese normalisht

mbase e hiperbolizova me shprehjen qe< jemi bere per psikollog>, por nuk jam ber pishman qe e thashe ne ate menyre, sepse doja t'i jepja rendesine e duhur problemit, patjeter qe vitet kalojne, dhe ne tashme , ose shumica e emigranteve jane bere pjese normale ose jo normale, e jetes ne vendet ku ata jetojne ,
    ti moj vajze duhet te kesh qene me fat dhe ka shume mundesi qe te mos kesh provuar ne kurriz se c'do te thote emigracion ne te vertete ,
    kur te provosh lotet e emigracionit dhe kur te ndjesh rracizmin dhe kur te ndjesh vetmine , stresin ,urrejtjen per ata qe na degdisen botes , dashurine per atdheun ashtu sic eshte , atehere ti vajze e nderuar mdase do te ndryshosh mendim,
    une nuk t'a imponoj mendimin tim dhe une kurre nuk mund te pergjithsoj te gjithe refugjatet shqiptare ne te gjithe boten , njeri eshte ne shkolle, tjeteri ne pune , tjetri ne burg , e pamundur t'i pergjithsosh te gjithe , por une me kete teme iu drejtova asaj kategorie qe eshte dhe me e madhja ,atyre shqipateve qe ndodhen jashte shtetit pa deshiren e tyre , per arsye ekonomike ,te detyruar te punojne ne kushte te veshtira dhe me paga te uleta dhe qe perdite e kane mendjen te shqiperia, te ajo kategoti ku dhe vete bej pjese
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Heartless Maska e White_Angel
    Anėtarėsuar
    11-01-2004
    Vendndodhja
    Kristal......
    Postime
    1,293
    Ketu ne Michigan eshte nje shprehje sa per te qeshur aq edhe per te qare:

O kasolle ku na mblodhe.

Eshte e vertet qe largimi nga Shqiperia eshte shume i rende ne shume menyra, si ndryshimi ne gjuhe, kulture, perplasja e diskriminit tend , e jetes tende qe si dihet kurre se ku e ka fundin. Shume njerez thone :" Do iki ne Shqiperi se shpirti po me plas", kush e beri Askush, perseri vazhdojne te jetojne dhe te punojne me te njejten ritem jete. Duke ju dhene mundin dhe djersen vendeve te huaja. Kujt ju njoh shkolla e Shqipeve , Askujt......
    Disa mendojne jam mire ketu ku jam, kam gjithcka , shkollen , punen nje shtepi qe ndoshta nuk do ta kisha ne Shqiperi, flas Shqip ne shtepi ( pa harruar se midis tyre motra dhe vellezer flasin ne gjuhe te huaj), Kam nje jete te mire qe nuk do ta kisha andej nga kam ardhur. Por plasaritja me e vogel dhe kenaqesia me e vogel qe mund te te shfaqet ne nje dite te zakonte te jetes tende , belbezon me vete : "Ah, sikur te isha ne Shqiperi s'do rrija te degjoja keto budaliqet e ketyre amerikaneve, anglezeve, grekeve e me rradhe e me rradhe........

Pa harruar as une vete se ku kam qene dhe ku jam thjesht po them dicka:

Kemi kerkuar Belane me para duke ardhur ne emigrim.

White_Angel
    O Zot per vete sdua gjė jo...por pėr prindėrit nje dhėndėr tė bukur!

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar mė parė nga bani
    ti moj vajze duhet te kesh qene me fat dhe ka shume mundesi qe te mos kesh provuar ne kurriz se c'do te thote emigracion ne te vertete ,
    kur te provosh lotet e emigracionit dhe kur te ndjesh rracizmin dhe kur te ndjesh vetmine , stresin ,urrejtjen per ata qe na degdisen botes , dashurine per atdheun ashtu sic eshte , atehere ti vajze e nderuar mdase do te ndryshosh mendim,
    Emigracioni i ka keto. Ne shqiperi ka jevg/roma ne cdo cep. Perbuzen ne shqiperi sa te duash. Verini ata ne pedagoge, drejtues, ne politiken, police, bankiere shikoje si do ndihesh ne vendin tend.

Si jevgu ne shqiperi, te gjithe me buzagaz dhe kenge punojne ne komunale rregullojne kanalet e ujrave te zeza nuk je? Hajde se qenke qaraman, pak dembel, refuzon te punosh. Mos u perdridh aty puno se ke ardhur ne vend te huaj. Respekto vendin e huaj. Ose merru me droge se do jesh i respektuar nga drogemarresit e atij vendi.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Te ishe gallataxhiu me i madh do mendoja se kjo qe thjeshte nje eksplozion i castit nga fantazia juaj humoristike, megjithate, duke patur nje kohe relativisht te shkurter qe ndjek debatet forumore, them se kritikuesi ne kete rast eshte ai qe nuk e ka henger drurin ndonjehere.
    Po te thuash per minoritetet shqiptare se jane keqtrajtuar, do te thote qe nuk ke jetuar kurre ne Shqiperi. Ne fakt ne Shqiperi kemi patur deri ne 4-5 ministra minoritare ne kohe te caktuara, parti minoritetesh, analista minoritar(ju mund te jeni nje nga ata) etj. Prandaj djal i mbare mos u merrni me pune qe nuk ju takojne. Emigracioni eshte dhimbje qe cdo shqiptar e njeh, dhe nese ju nuk e ndjeni atehere beni dicka qe mos ta ndjejne brezat e tjere. Ndihmoi ato, por mos ja shto dhimbjen dhe acarimin.

Tan te mirat
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A jeni prekur nga rracizmi nė mėrgim?
    Nga riminum nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 14-11-2009, 18:41
  2. Vėshtrim analitik nga Mergim Korca
    Nga Brari nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-08-2006, 01:48
  3. Shqiptare te humbur ne mergim !
    Nga ALBA nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-05-2004, 19:41
  4. Ne dhe jeta ne mergim.
    Nga kolombi nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 19-01-2004, 07:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •