Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 33
    Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Lumturia ? Oh, ç'ëndërr e bukur ! Në kohët e sotme, ku lumturia është i vetmi motor i shoqërisë, ajo që i vë në lëvizje njerëzit në jetën e tyre, ka aq pak lumturi saqë them që ajo është kthyer një horizont i pakapshëm që largohet sa më shumë i afrohemi. Kërkimi i lumturisë me çdo kusht është kthyer një nga shkaqet kryesore të numrit aq të madh të qenieve të palumtura. Duke rendur si të çmendur pas saj, ne nuk po arrijmë të kuptojmë që lumturia mund të jetë fare pranë nesh, që atë ndoshta e prekim nganjëherë në hallet tona të vogla të përditshme...

Ja kështu, ç'është lumturia ?! Vrasësja më e madhe e lumturisë... Vetëvrasje fatale, kapje pas mirazhesh, buzëqeshje të shtirura... dhe një ndjenjë e hidhur n'a ngelet përsëri në gojë si për të n'a kujtuar që tortura nuk ka fund... Sa më shumë e kërkojmë lumturinë, aq më e pakapshme bëhet ajo... Dhe ja ne të kthyer në mazohistë cinikë që vërtiten e vërtiten vetëm për të gjetur mënyra të reja për t'i shkuar vuajtjes deri në fund...

Larguar.
    Anëtarësuar
    04-08-2003
    Postime
    2,152
    Ne qoftese kjo jete eshte nje enderr, atehere lumturia eshte realiteti.

i/e larguar Maska e selina_21
    Anëtarësuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
    Postime
    1,099
    Citim Postuar më parë nga Zanë Kosove
    Çelesi i lumturise eshte dashuria!

Jam e mendimit me ty yvo

Sigurisht dashuria eshte nje rruge nepermjet te ciles mundohesh te gjesh lumturine. Por ama (pa harruar qe) per cdo here paraqitet si per here te pare. Si nje rruge e pashkelur - si rrjedhim e paparashikueshme ne barrierat qe do te duhet te shembesh ne menyre qe te vazhdosh te ecesh?!

Dynamic Maska e good devil
    Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    un nuk kam eksperiencuar ndonjeher lumturi ose merzitje. kshu qe besoj se lumturia eshte nje shpikje. po jo nje shpifje e psiqikes, eshte nje shpikje qe e ka ber njeriu.
    Forumi është tepër i ngarkuar në këtë moment. Ju lutemi na vizitoni më vonë.

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Lumturi=Perfeksion, pra e pamundur te egzistoje pervecse ne mendjet e ngushta humane.

Dito.

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667

Wink What a topic...!!!

Lumturia si ndjenje, merr forma te ndryshme tek njerez te ndryshem. Ajo eshte ne varesi te menyres se te kuptuarit apo perpjekjeve per te kuptuar realitetin nga sejcili. Realitet ky, i cili rrethon secilin prej nesh, por jo te gjithe e "perjetojne" apo perceptojne kete realitet ne te njejten menyre. Kjo e fundit eshte ne varesi te avantazheve apo disavantazheve me te cilat ndeshet sejcili ne jete, ne raporte te ndryshme. Marrim si shembull ekstrem, privilegjet apo jeten e nje aktori hollivudian duke e krahasuar ate me jeten e nje njeriu te thjeshte, te ardhurat e te cilit mjaftojne aq sa per te mbijetuar e mgjth ky i fundit ndihet i lumtur ne momentin e arritjes se qellimit te tij modest. Te dy e kane te qarte konceptin e lumturise, por shkalla apo niveli i cili "permbush" apo kenaq "pretendimet" e secilit nuk eshte e njejte. Te dy mendojne se kane arritur te "ndihen" te lumtur apo te perjetojne castet te lumtura, sejcili ne menyren e tij te te menduarit, por lind pyetja: A e kane arritur lumturine ne nivele proporcionale, te dy protagonistet? Sejcili ne menyre apo ne nivelet e pretendimeve perkatese, apo jo? Kalojme me tutje!

I drejtohemi shpjegimit te "lumturise" nga pikpamja psikologjike...

Lumturia, si "koncept" ne vetvete, ekziston atehere kur (...ose, pasi) ajo ka "pushuar" së u perjetuari nga ish-perjetuesi i saj. (...ose perpara se ajo te perjetohej). Pse ndodh kjo? Gjate "perjetimit" te momenteve te lumtura, lumturia nuk eshte asgje me teper se nje "udhetim mes emocionesh."

Njeriu, nga natyra e tij "domethenese" (nje domethenie kjo, me teprice perberesish domethenesisht-domethenes) eshte i prirur qe ne menyre "te perfytyrueshme" ta paraperfytyroje lumturine duke e "projektuar" ate si nje "qellim per t'u arritur" (por ama si "koncept" ne mendjen e tij) dhe ne momentin kur ky "objektiv" eshte arritur, dmth, lumturia "ne perjetim e siper" ai ka "nderin" te shijoje frytet. Duke ju rikthyer shembullit ne paragrafin e pare lind pyetja: A eshte arritur lumturia si "koncept" prej te dy "personazheve"? Pergjigja e ka "folene" ne paragrafet e mesiperm, te marre keta te fundit se bashku. E njejta pergjigje e modifikuar pjeserisht nga logjika vlen edhe per citimin e meposhtem...

Citim Postuar më parë nga *Ema*
    A ekziston me te vertete lumturia, apo eshte thjesht nje enderr, nje genjeshter e psiqikes?
    Ndryshuar për herë të fundit nga EXODUS : 23-02-2005 më 16:19

i/e regjistruar Maska e nursezi
    Anëtarësuar
    21-06-2003
    Vendndodhja
    boston, MA
    Postime
    339
    Edhe une si Exodus mendoj se lumturia eshte dicka relative...megjithate kur vjen puna ne botekuptimin e secilit nga ne kjo veti e ben ate dicka absolute. Une mendoj se lumturia eshte realitet qe mund te prishen dhe te rindertohet disa here...megjithate ekziston ne boten e secilit nga ne.

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Lumturia eshte nje parfum qe nuk mund t'ua hedhesh te tjereve, pa rene nje bulez mbi ty! Tomas Mann.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    "The supreme happiness on the earth - the sound of a little girl's song as she walks away, after having asked you for her way" (nga nje shkrimtar francez qe nuk ja s'jell nder mend emrin)
    Summertime, and the livin' is easy...

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ëndërrat dhe interpretimi i tyre
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 13-09-2017, 03:53
  2. Skuadrat shqiptare në Evropë, endërr apo realitet?
    Nga Noerti në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 27-08-2008, 14:22
  3. Balsami i lumturisë
    Nga E_LUMTURA në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-02-2007, 18:59
  4. Miti si realitet dhe si gënjeshtër, PROF.DR. ARTAN FUGA
    Nga Xhuxhumaku në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-05-2006, 17:43
  5. Hobi (deshira) juaj ne te ardhmen eshte enderr apo realitet?
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 11-09-2002, 19:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •