Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    ~@~ROZ@F@~@~ Maska e DhArMa
    Anëtarësuar
    01-06-2003
    Vendndodhja
    22031
    Postime
    98
    Postuar më parë nga ...just me
    Me vjen keq per c'fare do them por keta Anglezet jane te trashe. Amerika i "blen" mendjet e njerezve, te paguan leket qe nje vajze e tille, kaq te zgjuar qe te vazhdoje shkollimin e larte dhe qe ta mbajne. Por keta njerez nuk e kuptojne. Heh, Zot.

S'di c'te them me, budallallek. Por njerezit nuk e kuptojne kurre fatin qe kane keshtu me Anglot. Kisha shume admirim per ata pffffttt.

S'ka si Amerika!
    Nuk bashkohem me ty qe amerika paguan para per te marre studenta te zgjuar, nuk e di sa studenta shqiptare kam taku ose kam ndigju qe nuk i kane marre vizat, pasi kane ardhe kane maru te mesmen ketu me nota te mira kane shku per pushime, kane qene te pranuar ne universitet, edhe nuk kane dashte me ja dit konsullat. Le qe me te ndihmu shteti nuk te ndihmon ketu, ca te kesh forcat tuaja edhe paret e xhepit (flas sidomos per studentat ne viza) ose te japin financial aid qe ke me ja pagu prap te tana shtetit.

Persa i perket asaj Mireles, paste fat, se nqs eshte nxenese e mire edhe sikur te kthehet ne shqiperi mund te shkoje prap me studime diku jashte.

Uhh

Postuar më parë nga Manciste
    Dmth mashtrojne!
    Atehere ku qendron problemi?
    Ti genjen, i ha buke Anglise qyl per nja 1 vit, dhe pastaj ajo e meson te verteten dhe te kthen.
    Pse te qahesh atehere?

Faleminderit qe ma sqarove mjegulla
    Avash ti avash, mos na bej si i ndershem. Shume nga vellezerit dhe motrat e tua bejne te njejten gje sepse askush ska sakrifiku nga qejfi por sepse ...nese je shqiptar e di situaten viteve te fundit ketu, te kushtezuar nga kjo jane detyruar te marrin rruget e botes ne nje menyre sa me te pershtatshme per mbulimin e vuajtjeve te tyre dhe per mbijetese.

Me respekt,

ME

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Askush nuk ka dale nga shqiperia per ti ngrene buken qyl ndonje shteti tjeter. Gjithsekush ka dale per nje jete me te mire dhe duke menduar se edhe ai do te jeteje punoje i lire me me teper mundesi se ne Shqiperi. Me vjen me te vertete keq se eshte vertetuar qe racistat vijne nga shtresa qe dikur kane qene viktima te racismit. Ne rastin tone ish rrefugjatet ose emigrantet kundershtojne apo luftojne rrefugjatet/emigrantet e tanishem. KJo eshte ironi dhe mbi te gjitha e folur vetem per te mos qendruar ne heshtje. Me sakte eshte "futja p**dhes dhe gri sallate sa te kaloje dhe kjo nate".

Bota eshte e lire kushdo duhet te kete mundesi te krijoje jeten e tij atje ku ai deshiron.

xumparja
    Anëtarësuar
    12-10-2002
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    570
    Kundra rrymes, ti e di shume mire qe ketu flitet per dy gjera te ndryshme.
    Dakort, nga halli, etj, shkon per te punuar ne Angli.
    Anglia ka ligje.
    Ne se te kapin dhe te kthejne nuk mund te luash rolin e viktimes, se ishe ti ai qe i genjeve.
    Leje ktu ironine dhe keqardhjen.
    Ti nuk ke dale per ti ngrene buken qyl, po ama e genjen qe kur hyn ne kufi, nuk mund te marresh anen e virtytit ne kete debat apo jo?
    Ti flet per buken qyl, por po i njejti person, thote pse te vijne refugjate ne Shqiperi.
    Me konsistent me idete e tua, mos fillo me double standarts.
    Si thua ti meqe kushdo ka te drejte te ndertoje jeten ku te doje, si do thoje ti sikur te vinin nja 1000000 greke e nja 2 milion serbe te jetonin ne Shqiperi se u pelqen klima?
    Qetesi!
    Shoket lexojne!

Manciste, sme pelqen fare arsyetimi jot.

xumparja
    Anëtarësuar
    12-10-2002
    Vendndodhja
    SHBA
    Postime
    570
    Mjegulla.
    Kush ja del tua shkele ligjet dhe te mso kapet, bravo i qofte.
    Por nese i genjen, ose ne fund te fundit dhe nese nuk ke genjyer, nuk i permbush kriteret per te ndenjur, do kthehesh, eshte shpia e tjetrit.
    Nuk ka pse qahesh si padrejtesi.
    Ti vjen te shpia ime dhe me thua dua nje gote uje.
    une te fus brenda.
    Ti hyn dhe me thua, dua dhe nje pjate gjelle, ja dhe ate ta jap, po tashi dua te lexoj librat e bibliotekes tende, pastaj do te me marresh dhe krevatin.
    E drejte te duket ty kjo?
    Qetesi!
    Shoket lexojne!

i/e regjistruar Maska e dyla
    Anëtarësuar
    22-07-2003
    Vendndodhja
    surrey, england
    Postime
    12
    oh bre "...just me" po si nuk kam meshire per mirelen une, si mundem te mos kem meshire per mirelen kur jame ne te njejtin hall edhe une vete, viti i dyte ne computer science dhe as qe kam ndonje shans qe te rregulloj ndonje status, po vetem duke e shty nga nje dite ne tjetren vetem per hater te shkolles, e jam keshtu qe tete vite nga nje vend ne tjetrin, po kto gjana me sigurishte nuk i kupton ti ...just me, ti e shume te tjere qe jeni bere je western barbie e bile krenohi me ate ...

une nuk po ngrindem me ty, se kam shum respekt femrat ne pergjithesi e sidomos shqipet e kombit tim ... po te lutem "...just me", a e dine ti sa mire do te kishte tingelluar sikur ne vend se te thuaje ...Ska si Amerika - te thuash ska si shqiperia.

Une jam kosovar por shqiperne e kam nene e dashurine qe kam per te perveq zotit se askush nuk mund te ma merr.

keshtu ...just me, disa nga ne jane te vuajtur, dhe ke pak meshire per ne.
    don't worry be happy

BeAuTiFuL Maska e roza
    Anëtarësuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    londer
    Postime
    263
    O manciste po ty po te vika keq per buken e anglis e ????
    A nuk ishte ANglia ai shtet qe rropi nje afrik te tere dhe po i le te vdesin nga uria?
    E pra kshu vijn kto pune. Esht ligj i natyres ky lal.

kujt ja thua mi roze.......mos harxho energji me mire!

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Postuar më parë nga roza
    O manciste po ty po te vika keq per buken e anglis e ????
    A nuk ishte ANglia ai shtet qe rropi nje afrik te tere dhe po i le te vdesin nga uria?
    E pra kshu vijn kto pune. Esht ligj i natyres ky lal.
    Deri dhe kur ishin koloni te Anglise vdisnin urie...dakord...e paska pas Anglia fajin. Po dhe sot qe jane te pavarura prape Anglia ua ka fajin? Logjike kalamajsh.......

Persa i perket temes...
    Mos ngaterroni te qenit i rregullt dhe shembullor brenda nje shoqerie me te drejten e azilit politik.Ajo Mirela vertet mund te jete nxenese e shkelqyer , por te jesh i shkelqyer ne shkolle nuk te jep te drejten per te fituar azil politik apo per te qendruar ne Angli...Dhe ketu nuk behet fjala per Mirelen apo "cilindo" Mirele shqiptare.. Problemi eshte se mbas "Mireles" se shkelqyer ne mesime, vjen dhe nje familje qe pretendon te qendroje ne Angli ( fillimisht duke genjyer se eshte e perndjekur politike) sepse ka nje vajze apo nje djale te shkelqyer ne shkolle...Ne cilin shtet te botes te qenit i shkelyer ne shkolle te mesme ( faktikisht kolegjin Mirela nuk e ka mbaruar akoma) qenka kriter emigrimi i komplet familjes?

Mendimi im personal:Para se te harxhoni kohen duke shprehur keqardhjen dhe meshiren tuaj per "Mirele" apo cilindo "Mirele" qe kerkon dicka nga Anglia apo cdo shtet tjeter, hapni nje liber a ndonji web-site dhe kerkoni mos ka ndonji dritare tjeter ligji i emigracionit ne Angli. Duke postuar dicka qe mund te ndihmoje bashkeatdhetaret keni bere shume me teper se sa nje shprehje "boshe" e meshires apo e keqardhjes...

Me respekt Toro.
    "Who is John Galt?"

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 20:30
  2. Hedh vaj te djegur shoqes.Përjashtohet nga konvikti studentja e Infermierisë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 06:27
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-04-2006, 14:16
  4. Studentja 20 vjecare vret shoqen e dhomes per te dashurin
    Nga zeus në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 58
    Postimi i Fundit: 12-01-2005, 21:21
  5. Simbolet fetare dhe institucionet publike
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 24-04-2004, 14:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •