Shpirti në njeriun është ego, vullneti, inteligjenca dhe ndjenja. Është një nga pjesët më të rëndësishme të njeriut, por ndoshta më pak e njohura dhe pjesa e njeriut ku abuzohet mjaft. Shpirti është pikërisht "uni" i njeriut. Shumë njerëy bëjnë gabimin duke ngatërruar anën frymore (shpirtërore) të njeriut, me anën matëriale.
Shpirti gjithashtu është i pandrzshueshëm, por edhe i pavdekshëm, i përjetshëm. Pavarsisht se ne gjatë gjithë jetës sonë ndryshojmë nga ana trupore, që nga fëmijria derisa plakemi, e megjithatë ajo që na dallon nga të tjerët edhe psse duket paradoksale , ështe pikërisht shpirti ynë, ose më thjesht "uni" ynë.
Shpirti gjithahtu nuk është unik, por është personal, nuk mund të kalojë nga një njeri në një njeri tjetër, as nuk mund të mendohet se vjen nga diku tjetër, por pikërisht egyiston që në çastin që vijmë në jetë. Gjithashu ka aftësinë të jetojë, të ketë ndërgjegje, njohje të gjërave edhe jashtë trupit. Vetë vdekja nuk ështe gjë tjetër veçse ndarja e trupit prej frymës edhe shpirtit të njeriut edhe kalimi i shpirtit nga bota materiale, në botën shpirtërore.
Në botën shpirtërore(frymore) bëjnë pjesë bota e padukshme me anën e syve matërialë, ku është bota e ëngjëjve, e fryrave të këqija apo të mira, bota e Perëndisë, edhe e demonëve.
Krijoni Kontakt