Ps. Ate qe Allau deshiron ta udhezoj.. i thone : Udhezoje, dhe udhezoj.
Ps. Ate qe Allau deshiron ta udhezoj.. i thone : Udhezoje, dhe udhezoj.
Sa i shkathet eshte deshmuesi per replika ? ???!!! Po per tu kthyer pergjigje pyetjeve sja kap nje cike pyka fare...
O deshmues , ti shkruan qe shkruan po te pakten a nuk e shef qe vetem veten tende ul duke shkruajtur gjera qe nuk kane lidhje me temen... Une nuk dua te ofendoj , por ti asnjehere nuk je brenda temes dhe per kete arsye ne kete teme i drejtohem astritit , e jo ty ...
p.s : Fjala qe shkruan ti deshmues "Allau" nuk eshte ashtu por eshte "All-llah" ose "Allah" .... E shef diferencen ?? Ti pretendon se ke lexuar Kuranin para meje por ti ke harruar qe ky emer "Allah" eshte gjithandej ne Kuran dhe ti asnjehere nuk dite ta shkruash ne rregull ashtu sic duhet , jo me te imagjinosh diturine tende per islamin kur ti nuk di as emrin e Zotit te muslimaneve .....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Newhost : 25-08-2003 mė 00:52
The exorcist!
Ne si te krishtere besojme ne nje Perendi te gjithefuqishem, te kudondodhshem, te gjithedijshem, i pakufizuar ne kohe, hapesire dhe nga asnje gje tjeter. Per Perendine s'ka asgje te pamundur, dhe asgje nuk ekziston pa Perendine. Ai eshte Krijuesi i gjithshkaje ne qiej dhe ne toke. Cdo gje qe ka bere Perendia e ka bere te mire dhe te plote, Ai beri njeriun ne imazhin e Perendise dhe e beri me vullnet te lire per te zgjedhur dhe per te gjykuar midis bindjes ndaj Perendise dhe mosbindjen ndaj Tij, por Perendia e paralajmeroi njeriun per pasojat e bindjes dhe mosbindjes. Njeriu eshte drejtperdrejt pergjegjes kryesor i pasojave te veprimeve te tij.
Tani persa i perket pyetjes tende te dyte se a e kam une frike Perendine, une po te them se une i besoj Bibles per cdo gje qe ajo thote, dhe ja se cfare thuhet ne Bibel mbi kete gje.
Proverbat 1:7 :
7 Frika e Zotit ėshtė fillimi i njohjes; por njerėzit e pamend pėrēmojnė diturinė dhe arsimin.
Predikuesi 12:13-14:
13 Tė dėgjojmė, pra, pėrfundimin e gjithė ligjėratės: "Ki frikė nga Perėndia dhe respekto urdhėrimet e tij, sepse kjo ėshtė tėrėsia e njeriut".
14 Sepse Perėndia do tė vėrė tė gjykohet ēdo vepėr, edhe ēdo gjė qė ėshtė fshehur, qoftė e mirė apo e keqe.
Leviticus 19:14 Nuk do tė mallkosh tė shurdhėrin dhe nuk do tė vėsh asnjė pengesė para tė verbrit, por do tė kesh frikė nga Perėndia yt. Unė jam Zoti.
Leviticus 19:32 Ēohu nė kėmbė para atij qė ka kokėn tė zbardhur, nderoje plakun dhe ki frikė nga Perėndia yt. Unė jam Zoti.
Leviticus 25:17 Asnjė nga ju tė mos dėmtojė fqinjin e tij, por tė keni frikė nga Perėndia juaj; sepse unė jam Zoti, Perėndia juaj.
Leviticus 25:36 Mos nxirr nga ai asnjė pėrfitim ose dobi; por ki frikė nga Perėndia yt, dhe vėllai yt do tė jetojė pranė teje.
Leviticus 25:43 Nuk do ta sundosh me ashpėrsi, por tė kesh frikė Perėndinė tėnd.
Ligji i Perterire 6:13 Do tė kesh frikė nga Zoti, Perėndia yt, do ti shėrbesh dhe do tė betohesh pėr emrin e tij.
Ligji i Perterire 6:24 Kėshtu Zoti na urdhėroi tė zbatonim nė praktikė tė gjitha kėto statute duke pasur frikė nga Zoti, Perėndia ynė, qė tė kemi gjithnjė mirėqėnie dhe qė ai tė na mbante tė gjallė, siē po ndodh tani.
Ligji i Perterire 17:19 Do ta mbajė pranė vetes kėtė libėr dhe do ta lexojė ēdo ditė tė jetės sė tij, qė tė mėsojė tė ketė frikė nga Zoti, Perėndia i tij, dhe tė zbatojė nė praktikė tė gjitha fjalėt e kėtij ligji dhe tė kėtyre statuteve,
1 Samuel 12:24 Vetėm kini frikė nga Zoti dhe i shėrbeni besnikėrisht me gjithė zemėr; mbani parasysh gjėrat e mėdha qė ka bėrė pėr ju.
Nehemia 5:9 Dhe unė shtova: "Ajo qė po bėni nuk ėshtė e mirė. A nuk duhet pėrkundrazi tė ecni duke pasur frikė nga Perėndia ynė pėr tė shmangur dėmin nga kombet qė i kemi armiq?
Job 1:1 Nė vendin e Uzit ishte njė njeri i quajtur Job. Ky njeri ishte i ndershėm dhe i drejtė, kishte frikė nga Perėndia dhe i largohej sė keqes.
Job 1:8 Zoti i tha Satanait: "E ke vėnė re shėrbėtorin tim Job? Sepse mbi dhe nuk ka asnjė tjetėr si ai qė tė jetė i ndershėm, i drejtė, tė ketė frikė nga Perėndia dhe ti largohet sė keqes".
Psalms 2:11 Shėrbeni me frikė Zotin dhe gėzohuni me drithma.
Psalms 15:4 Nė sytė e tij pėrēmohet njeriu pa vlerė, por ai ndėrton ata qė kanė frikė nga Zoti; edhe sikur tė jetė betuar nė dėm tė tij, ai nuk tėrhiqet;
Psalms 22:23 Ju qė keni frikė nga Zoti, lėvdojeni; dhe ju tė gjithė, pasardhės tė Jakobit, pėrlėvdojeni; dhe ju tė gjithė, o fis i Izraelit, kini frikė nga ai.
Psalms 25:14 Sekreti i Zotit u tregohet atyre qė kanė frikė prej tij, dhe ai u bėn tė njohur atyre besėlidhjen e tij.
Psalms 33:18 Ja, syri i Zotit ėshtė mbi ata qė kanė frikė para tij, mbi ata qė shpresojnė nė mirėsinė e tij,
Psalms 34:7 Engjėlli i Zotit zė vend rreth atyre qė kanė frikė prej tij dhe i ēliron.
Psalms 34:9 Kini frikė nga Zoti, ju shenjtorė tė tij, sepse asgjė nuk u mungon atyre qė kanė frikė prej tij.
Psalms 112:1 Aleluja. Lum njeriu qė ka frikė nga Zoti dhe gjen njė gėzim tė madh nė urdhėrimet e tij.
Psalms 115:13 Ai do tė bekojė ata qė kanė frikė nga Zoti, tė vegjėl dhe tė mėdhenj.
Psalms 118:4 Po, le tė thonė tani ata qė kanė frikė nga Zoti: "Dhemshuria e tij vazhdon pėrjetė".
Psalms 128:1 Lum kushdo qė ka frikė nga Zoti dhe qė ecėn nė rrugėt tij.
Psalms 128:4 Ja, kėshtu do tė bekohet njeriu qė ka frikė nga Zoti.
Proverbs 3:7 Mos e mbaj veten tė ditur nė sytė e tu, ki frikė nga Zoti dhe hiq dorė nga e keqja;
Proverbs 24:21 Biri im, ki frikė nga Zoti dhe nga mbreti; mos u bashko me ata qė duan tė ndryshojnė;
Proverbs 28:14 Lum ai njeri qė ka frikė vazhdimisht nga Zoti, por ai qė e fortėson zemrėn e tij do tė bjerė nė fatkeqėsi.
Proverbs 31:30 Hiri ėshtė i rremė dhe bukuria ėshtė e kotė, por gruaja qė ka frikė nga Zoti ėshtė ajo qė do tė lėvdohet.
Ka edhe shume vargje dhe referenca te tjera per friken qe njeiu duhet te kete ndaj Zotit.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 25-08-2003 mė 11:26
Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus
Per pyetjen se ku ndodhet Zoti jam pak i paqarte ... Me thuaj nje verset ku thote se Zoti eshte kudo apo te kete kuptimin qe ndodhet kudo... Per sa i perket fuqive te Zotit qe thua ti jam shume dakord por une po pyes ku gjendet Ati juaj .... Une nuk po pyes per fuqite e Tij sepse Ai sigurisht ka fuqi qe mund te gjendet kudo. Tema eshte "Ku jeton Ati i krishtereve" ..
Per punen e frikes te falenderoj per pergjigjen me ane te citateve nga Bibla !! Ti thua qe i beson Bibles dhe cfare thuhet ne te dhe per arsyen se ti nuk u shprehe qarte ( personalisht apo mendim personal) duhet te kuptoj se i paske frike Zotit...
Astrit
po nuk pertove ma spjego pak se si Ati ndodhet kudo dhe njekohesisht ne i ngjajme atij
kush ka dyshime te iki te bej nje xhiro andej siper..
sigurisht do gjeni pergjigje per pyetjet qe ju mundojne kaq shume..
me respekt
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Ja pra nje pergjigje e zakonshme e nje te krishteri , qe as nuk mundohet te kete vemendje ne teme ...
i respektuar exorcist..
pergjigju temes jo asaj qe shkruaj une.
je inteligjent nuk ka nevoje te replikosh.
po megjithate dua ta jap nje pergjigje.
une jam i ortodoks,katolik,mysliman,budist,induist...edhe ateist
jam pak i veshtire per tu shpjeguar..
me pelqen ti shoh te gjitha se dua te luftoj injorancen.
ndoshta per ty eshte nje gjuhe pak e nderlikuar..
me respekt
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
The exorcist, ja disa vargje qe tregojne kudopranishmerine e Zotit, ka dhe shume te tjera te tilla ne Bibel. Ps. 139 :2-12:
1 Ti mė ke hetuar, o Zot, dhe mė njeh.
2 Ti e di kur ulem dhe kur ngrihem, ti e kupton nga larg mendimin tim.
3 Ti e shqyrton me kujdes ecjen time dhe pushimin tim dhe i njeh thellė tė gjitha rrugėt e mia.
4 Sepse, edhe para se tė jetė fjala mbi gojėn time ti, o Zot, e di atė plotėsisht.
5 Ti mė rrethon nga pas dhe pėrpara dhe vė dorėn tėnde mbi mua.
6 Njohja jote ėshtė shumė e mrekullueshme pėr mua, aq e lartė sa unė nuk mund ta arrij.
7 Ku do tė mund tė shkoja larg Frymės sate, ose ku do tė mund tė ikja larg pranisė sate?
8 Nė rast se ngjitem nė qiell, ti je atje; nė rast se shtrij shtratin tim nė Sheol, ti je edhe aty.
9 Nė rast se marr krahėt e agimit dhe shkoj tė banoj nė skajin e detit,
10 edhe aty dora jote do tė mė udhėheqė dhe dora jote e djathtė do tė mė kapė.
11 Po tė them: "Me siguri terri do tė mė fshehė", madje edhe nata do tė bėhet dritė rreth meje:
12 terri vetė nuk mund tė tė fshehė asgjė, madje nata shkėlqen si dita; terri dhe drita janė tė barabarta pėr ty.
Ndersa per pyetesin do te thoja se une nuk e di se si Ati ndodhet kudo. Kete gje e di vetem Perendia, persa i perket pyetjes se dyte ne i ngjajme atij, ja referenca ne Biblel, Zanafilla 1:25-26:
26 Pastaj Perėndia tha: "Ta bėjmė njeriun sipas shėmbėlltyrės sonė dhe nė ngjasim me ne, dhe tė ushtrojė sundimin e tij mbi peshqit e detit, mbi zogjtė e qiellit, mbi kafshėt e mbi gjithė tokėn, mbi rrėshqanorėt qė zvarriten mbi dhe".
27 Kėshtu Perėndia krijoi njeriun simbas shėmbėlltyrės sė vet, simbas shėmbėlltyrės sė Perėndisė; Ai krijoi mashkullin e femrėn.
Njeriu eshte i ngjashem me Perendine se njeriu ka aresye dhe ndergjegje, ka vullnet, intelekt dhe eshte ne gjendje te gjykoje dhe te vendose per dicka. Zoti e ka krijuar njeriun me vullnet te lire per te vetvendosur se cfare duhet te beje. Une keshtu e kuptoj ngjashmerine e njeriut me Perendine, jo nje ngjashmeri fizike, sigurisht qe Perendia eshte i persosur ne cdo drejtim dhe njeh cdo gje, por njeriu eshte manifestimi i disa tipareve te Perendise, Perendia e ka vendosur njeriun mbi te gjitha krijesat e tjera dhe njeriu ushtron sundimin e tij mbi toke.
Per nje pergjigje me te sakte te ketyre lloj pyetjeve, Bibla eshte i vetmi burim ku i gjejme ato. Keshtu qe do t'ju sugjeroja qe secilit prej jush ta lexoje ate dhe aty do te gjeni shume pergjigje.
Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus
Mendoj se pyetja ime nuk eshte kuptuar sakte.
Une nuk kam parashtruar dy pyetje por vetem nje.
Ajo qe me ngacmon eshte fakti se qe te gjithe neve kemi forme, dhe qe ne ti ngjajme Atit duhet qe edhe Ati te kete po kete forme.
Ne qofte se Ati ka pushtet mbi gjithcka a presupozon kjo se Ati ndodhet kudo?
Me sa kam degjuar per fete thone se Ati ndodhet ne Parajse.
Po qe se ai ndodhet ne te njejten kohe kudo, kjo do te thote qe parajsa eshte kudo-ja, dhe automatikisht ne ndodhemi ne parajse.
Krijoni Kontakt