1) Nese ne Kishe ka vajtur nje njeri i cili ende nuk e ka perzgjedhur Krishtin si shpetimtarin e tij, dhe ka plot raste te tilla kur njerezit 'pagezohen"thjesht per interesa, si eshte UJI ne kete rast?
2) NE qotese Perendia shenjteron UJIN dhe e ben ate te Shenjte, cfare rol lot konkretisht Shenjterimi i UJIT, ne Pagezim?
Ju thoni se UJI shenjterohet dhe Shenjteron.Pra ju arini ne nje perfundim se ne kete rast materja UJE, ka fuqi shenjteruese. Une ngre pyetjet:
a)UJI , sipas jush, Shenjterohet prej Perendise, por Besimtari shenjterohet prej UJIt apo prej Frymes se Perendise?
b)Nese Perendia shenjteron UJIN , a nuk ka shenjteruar me perpara Besimtarin , i cili eshte protagonisti i qellimit?
Nese ka shenjteruar me pare Besimtarin , perse vlen shenjterimi i UJIT?
prononcimi im.
Une pranoj se ne nje pagezim te vertete, prania e Perendise eshte e pa diskutueshme , dhe Fryma e Perendise eshte prezente. Por "PASTRIMI" , "Shenjteria", "Bashkimi" dhe bekimi bijen plotesisht mbi ate qe Pagezohet, vetem nese ai e ka perzgjedherur me besim te plote Jezusin si shpetimtarin e tij. Pra ketu kemi nje bashkim te drejte perdrejte midis Besimtarit dhe Krishtit. Ne dhjaten e vjeter kemi Shenjterim te gjerave materjale, ndersa ne dhjaten e Re kemi Shenjterim jo te materjes , por te besimtarit , sepse ai eshte tempulli ne te cilen banon Fryma e shenjte. Kete ndarje nuk e bej une por Bibla. Lexo 1korinthasit , kapitujt e pare.
Deshmueis i Krishtit.
UNe nuk bej dualizem , dhe nuk ndaj materjen nga shpirti, por shoh vlerat se cila eshte me e rendesishme. Per kete Jezusi tha:
E crendesi ka ,nese njeriu fiton gjith boten(MATERJEN) , dhe humbet SHPIRTIN e tij?
Kjo eshte nje theni krejt filozofike, ku Krishti tregon se me e rendesishme per nejriun eshte te mos humbase Shpritn e tij , sepse mishi nuk vlen por Fryma jep jete.Ne asnje vend ne Dhjatene Re nuk kemi nje mesim mbi ate qe ju thoni , nese po , me tregni se ku.
Deshmuesi i Krishtit.
Krijoni Kontakt