1)Shume mire qe sepaku ja ke fillu korigjimit te gabimeve ne shkrimet e meparshme....(ku thuhet gabimisht, se uji dhe cdo materie e perdorur ne kete sakrament s,paskan hir.
2)Por prape nuk i keni shkuar problemit deri ne fund, sepse pergjigja se uji perdoret meqe u perdor dhe ne DhV eshte shume segmentare, e paplote, e palidhje drejtpersedrejti, dhe qe hap pyetje te tjera...
Prandaj thelbi i pyetjes duhet te konsistoje jo tek maja, por tek rrenjet.
Cfare kuptimi ka simboli? Dmth uji ne pagezim eshte si apo eshte uje i hiresuar? Nqs po ose jo, perse?
Thate qe materia perdoret si mjete te dukshme ( ketu me rri, se e di qe do ma kundershtosh kete koncept ne nje artikull qe do sjell)
Qe ta kapesh me mire une do te sillja shembullin e pemes se te mires dhe te keqes!
A ishte thjesht nje simbol, apo ajo kishte ne vetvete fuqi reale te transformimit te njeriut? Nqs kishte fuqi reale, perse u shpreh pabindja me ane te materies? Mos fshihet ndonje mesazh pas ketij fakti? Jo se rebelimi mund te vinte fare mire edhe me ane mendimesh, pa u dashur te perdorej materia(pema).
Kur ju ti kuptoni biblikisht keto gjera, do te filloni te kuptoni rolin real te materies ne jeten e njeriut, se si Zoti e shenjteron dhe shenjteron me ane te saj. Do te kuptoni se cfare fshihet pas cdo mesimi kishtar, ku materia paraqitet si transmetuese hiri.
Do te kuptoni festen e ujit te bekuar me 6-janar, perse e festojme, qellimin etj.
-Dhe dicka, nuk ke permendur, me sa kam pare une, nese i nevojitet pagezimi dikujt per shpetim apo eshte fakultative, dnth nese do mire, nese jo s'ka gje..(keshtu mesojne shume prej jush)
Krijoni Kontakt