¤Bismilahir-Rrahmanir-Rrahim
Elif Lamë Mimë.
Dhalikel Kitabu la rejbe fih huden lil MUTEKIN.¤(Transliterim personal)
¤Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
Elif Lamë Mimë.
Ky është libri që nuk ka dyshim në te(sepse është prej Allahut) është udhëzues për ata që jane të devotshëm.¤
¤Ja ejuhel ledhine amenu kutibe aljekumus SIJAMU
kema kutibe alel-ledhine min kablikum leal lekum TETEKUN.¤(Transliterim personal prej recitimit të mrekullueshëm të Menshawe-it)
¤O ju që besuat, agjërimi (saum ) u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.¤
Shikoni lidhjet MUTEKIN dhe TETEKUN ... që janë me kuptim të njejtë, që dmth devotshmëri.
Mënyra për të arritur tek AJO GJENDJE, më e LARTË e mundshme e muslimanit/es ...është PËRMES SIJAMIT dmth AGJËRIMIT
Komentimi më i mirë i Kur'anit është vetë KUR'ANI!
Sa i përket KADRIT ... ajo është në netët TEK ... në 10 ditët e fundit të RAMAZANIT.Disa dijetar theksojnë se nata e Kadrit, është nata e 27-të e Ramazanit... duke u bazuar në komentin që i bëhet sures El Kadr, që është sureja numër 97 në Kur'an.
Muslimanet e rregullojne kohën sipas hënës.
Dita fillon në muzg(perëndim dielli).Kjo dmth kur dielli perëndon të Enjëten në mbrëmje , e Premtja fillon!
Sonte është NATA E MADHE E KADRIT! InshaAllah.
Nata e Kadrit është më e vlefshme se 1000 muaj(diku rreth 83 vite) , të cilët nuk e kanë këtë natë. Në natën e Kadrit , engjëjt zbresin në qiellin e dynjasë , për arsye se Zoti përcakton çdo çështje të vitit për të mirën e njerëzimit.
Sure El Kadr përkthyer nga Sh.Ahmeti
Suretu El Kadr - kaptina e natës së vlefshme.
Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
1. Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në natën e Kadrit.
2. E ç’të bëri ty të dijsh se ç’është nata e Kadrit?
3. Nata e Kadrit është më e rëndësishme se një mijë muaj!
4. Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) të zbresin engjëj dhe shpirti (Xhibrili) për secilën çështje.
5. Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit.
Sure El Kadr përkthyer nga M.PickthallSurah 97
Al Qadr (The Night of Power or Honour)
In the name of God, Most Gracious, Most Merciful.
1. We have indeed revealed this (Message) in the night of Power:
2. And what will explain to thee what the Night of Power is?
3. The Night of Power is better than a thousand Months.
4. Therein come down the angels and the Spirit by God's permission, on every errand:
5. Peace!..This until the rise of Morn!
Zoti xh.sh. e di më së miri!
E-Selamu-Alejkum-We-Rahmetullahi-We-Berakatuhu.
PrInCiPiEl
Krijoni Kontakt