Close
Faqja 4 prej 18 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 172
    Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Postuar më parë nga Manulaki
    Po, kam degjuar per vrasje, por edhe nje here, te atij lloji qe nuk jane drejt per drejt ndaj civileve.
    Besoj se BBC eshte burim i besueshem, anglisht po besoj se duhet te dish .... mos perto dhe lexoje se si vrasjet nuk u drejtohen civileve .....

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/mid...st/2102081.stm

failed & quoted Maska e IsiNYC
    Anëtarësuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227

Faktet

Leni mendimet dhe shikoni faktet ju lutem. Une per vete nuk mbaj ose besoj fe, as Moisiun as Muhamedin as Jesusin. Por njerzimi eshte njerzim.

Ne qofte se ju shkoni kundra Izraelit sepse ato vrasin TERRORISTA qe bombardojn njerez neper kafenera dhe autobuza dhe atehere nuk behet muhabet i till.

Ne qofte se keni urrejtje injorante ndaj nje popull me te cilin ju nuk keni kontakt dhe atehere te pakten provoni te merni informata te sakta dhe jo prapagand arabe.

Izraeli u formua qe t'ju ipte vendi cifuteve qe ka qene i tyre historikisht dhe jo vetem nga historia fetare por edhe nga historia shkencore. Kjo nuk mund te mohoet edhe ne qofte se atenton domethene qe opinioni yt eshte opinion qe kundershton shkencen e historis qe eshte kriuar nga historian te vlefshem dhe historian qe nuk kan qene Izraelit.

Ne formimin e Izraelit, Arabet u cmenden sepse nuk TOLERONIN asnjeri tjeter pervec Myslimanve rreth atyre. Kjo eshte e vertetuar jo vetem nda Izraeliteve por edhe ndaj Krishtereve Ortodox dhe Katolik qe banojn ne zone. Qe te gjith jan te persekutuar. Dikush solli disa genjeshtra per trajtimin e arabeve ne Izrael. Kjo teme mund te shpjegohet shume lehtshem. Banesa e Arabve dhe Palestinezeve ne Izrael dhe nenshtetsia e tyre vete tregon tolerancen e Izraeliteve dhe te shtetit Izraelit. Mund ta imagjinoni vete cdo te ndodhte nqs do kishe Izraelit qe jetonin ne West Bank ose ne Gaza Strip.

Megjithate, kthehemi tek faktet. Kur Izraelitet moren shtetin e tyre ato e gjeten vendin me te shenjt te tyre Murin e Loteve te bastarduar me plera dhe shkrime arabe. Kurse Izraelitet deri sot e ksaj dite e mbajn Xhamin ne Jersualem paster dhe e respektojn dhe nuk e prishin sic Arabet ben ndaj Murit te Loteve.

Arabet u cmenden kur pane Izraelit ne Izrael dhe 7 shtete befasisht e sulmuan shtetin qe eshte me i vogel se Shqiperia. Brenda 6 diteve Izraeli i mundi keto shtete barbaresh. Prapambetja e botes Arabe ishte e tejdukshme. Njekohsisht ne kete luft Izraeli kapi toka te reja duke avancuar ne luft. Keto ishin skretetira Sinai, Golan Heights, West Bank, Gaza Strip etj.

Shtetet si Egjypti dhe Jordania qe kerkuan paqe te sinqert u shperblyen me paqe nga ana Izraelite dhe tokat e tyre u ktheyn. Egjypti mori mrapsh shkretetiren Sinai etj. Anwar el Sadat, presidenti i Egjyptit qe pranoj paqe me Izraelin u asasinua nga nje Arab. Kjo tregon tolerancen e botes Arabe ndaj Izraeliteve.

Palestinezet kane vrare Izraelit ne bote ane e mbar. Ne 1972 ne lojrat Olimpike kan masakruar 7 atlete Izraelit qe moren pjese. Keto nuk ishin politikan ose aktivista por thjesht sportista. Kjo lloj metode terrorismi vazhdon ne Izrael deri sot e ksaj dite. Gjith Krye Ministrat e Izraelit perpara Sharonit toleronin dhe e ruanin kundervimin ndaj terroristve qe bombardonin femi ne rrug per shkoll apo gra me barr ose me bebe ne karroc. Palestinezet e dinin qe kjo krionte terror te vertet dhe mendonin se Izraelitet do hiknin. Por njesoj si Kosovaret e din qe Kosova eshte e tyre, dhe Izraelitet e dine qe Izraeli eshte i tyre, dhe si cdo njeri ne kete bote, shpija nuk i lehet hajduteve.

Ne qofte se ju anti-Izraelitet doni te flisni per masakra dhe kujtohuni mire dhe thoni te verteten. Nqs Pelestinezet hedhin gurin e pare, te dyte te tret dhe vazhdojn, nuk mund ti vesh faj Izraelit kur i kundervihet dhe ja kthen gurin mrapsh.

A e dini qe armet qe perdoren sote kundra izraeliteve ja ka dhene Izraeli Palestinezve qe te formonin policin e tyre dhe te kontrollonin terrorismin. Por, Arafati, terrorist i famshem prej kohesh nuk mund te formoj dot nje shtet, ai nuk di si. Keshtu qe deri sot e ksaj dite ai financon dhe mbron terroristat qe e mbajn zonen te pa stabilizuar.

Si shume diktator Arab, Arafati ja hedh fajin Izraeliteve per pa-arritjet e Arabve. Si Hitleri dhe keto e mbajn popullin te zene me tema anti-Izraelite qe populli mos te ve re pislliqet e udheheqesve te tyre.

Arafati eshte i deklaruar te kete mbi 600 milion dollar te veta, personale. Populli i ti vuan per ushqim dhe uje. Kjo nuk eshte faji Izraelit, por e udheheqesit te Palestines. Ai milioner per vete nuk e can koken per popullin por eshte i angazhuar te behet hero duke shtypur popullin e vet dhe duke i dhene drejtim te gabuar. Gazeta New York Times ka bere disa 'surveys' ne popullaten Palestineze dhe Izraelite dhe ka dale qe shumica e te dyje aneve duan paqe dhe jo luft. Por megjithate terroristat vazhdojn te bombardoj civil te pafajshem sepse kjo eshte e vetmja menyre se si Arafati mund te udheheqi nje shtet.

Keto jave te fundit, 'cease fire' domethene ndalesa e sulmit nga te dyja anet eshte thyer nga terrorista Palestinez kur plasen nje bomb ne nje autobus Izraelit. Gazetaret tregonin per copat e trupit te feminjve grave dhe bebeve qe perbenin shumicen e njerzeve ne autobuz. A mund ti vesh faj Izraelit kur i kundervihet ketyre tani???
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    o KYCO me fal se e paske NYC ju ste leni as rehat dhe te tregoni dhe historine. Cfare historie ka shteti i Izraelit ? Kur u krijua si SHTET ? Kush e krijoi? Pse u krijua? Pse e mbrojne USA? Pse e lene te livadhise si ti doje qejfi? Pse ka pushtuar tokat e te tjereve? Pse e vrane ish kryeministrin e vet dikur e nje kohe ? sa PSE ka mer.. rrezik ke me humb rrugen per ne shtepi.
    I ben zoterote ndonjehere pyetje vetes tende kur mediton? Apo historine ti e fillo nga 1967.
    SI do te vinte zoterise tende sikur te mante dikush ne kamp tek PAZARI I RI ne Tirone dhe te thonte " TY DO TE RRETHOJ ME GARDH ELEKTRIK " a do tu beje edhe ti "TERRORIST"?
    E pra mik/mike Izraeli me veprimet qe po ben po nxit urrejtjen tek tere nje popull, qe fatekeqesisht eshte i destinuar per tu bere "terrorist" jo se do vete, por sepse eshte SHTETI IZRAELIT qe kerkon nje gje te tille.

ASkush nga keto qe kane shkruajtur ketu nuk kane mbrojtur ose perkrahur/justifikuar aktet e deshperuara te vetesakrifikimit dhe vrasjen e femijeve IZRAELITE, por jane IZRAELITET te cileve nje gje e tille nuk u ben pershtypje pasi jane vete ata qe po sakrifikojne 2 kombe VETEVETEN dhe PALESTINEZET.
    Ata qe ti dhe DAJ BUSHI i quan "terroriste" shteti i vet i quan MARTIRE qe luftojne per LIRINE E VENDIT TE VET KUNDRA ATYRE QE U KANE MARRE TOKEN. Po ju shikoni vetem CNN. Shiko o i uruar njere nje kanal si Al -jasera dhe do te shikosh qe CNN dhe ABC paraqesin luftra holliwoodiane , dhe al-jasera apo ndonje kanal tjeter paraqesin realitetin, bruto, packa se ka shume nota islamike e ku e di une se cfare por eshte nje realitet qe do te beje te mendosh qe BOTA ESHTE E PADREJTE, dhe per kete SECILI nga ne ka fajin e vet.

shnet

SI do te vinte zoterise tende sikur te mante dikush ne kamp tek PAZARI I RI ne Tirone dhe te thonte " TY DO TE RRETHOJ ME GARDH ELEKTRIK " a do tu beje edhe ti "TERRORIST"?
    E pra mik/mike Izraeli me veprimet qe po ben po nxit urrejtjen tek tere nje popull, qe fatekeqesisht eshte i destinuar per tu bere "terrorist" jo se do vete, por sepse eshte SHTETI IZRAELIT qe kerkon nje gje te tille.

ASkush nga keto qe kane shkruajtur ketu nuk kane mbrojtur ose perkrahur/justifikuar aktet e deshperuara te vetesakrifikimit dhe vrasjen e femijeve IZRAELITE, por jane IZRAELITET te cileve nje gje e tille nuk u ben pershtypje pasi jane vete ata qe po sakrifikojne 2 kombe VETEVETEN dhe PALESTINEZET.

Pershendetje

Nese ty te nxitet urrejtja per nje popull sepse dikush ka tjeter mendim nga ty atehere ke problem vella. Dhe nese dikush duhet te vrase kedo qe i del perpara, atehere bota e civilizuar qe jetojme ka marre fund. Te jesh i bindur se nese ka me teper deshire per politike nga te dy palet, gjerat do te jene shume me ndyrshe ne ate ane te botes. Te jetosh ne New York, do te thote te dish se c'eshte terrorizmi. Prandaj mos me fole si e ema e Zeqos ne maje te thanes. Perderisa Izraelitet nuk kane te drejte te sulmojne terroristet, aq me teper nuk kane te drejte terroristet te sulmojne njerezit e pafajshem.

Dhe nuk do te thote se te kesh mendim pro Izraelit shikon CNN, apo ndonje stacion tjeter amerikan. Eshte e vertete qe nuk i marrim lajmet te dyanshme ketu, por ama marrim informacion te mjaftueshem mbi terroristet. Kur ty te vijne te te hedhin ne ere ndertesa me 50 mije njerez brenda, qe s'e kane idene qe po sulmohen, atehere me thuaj ti mua qe behesh apo nuk behesh terrorist, apo shtet qe ndjek terroristet.

Sa per dijeni, nese je shqiptar qe ke jetuar ne shqiperi ne periudhen e komunizmit, do ta vleresoje me teper boten Perendimore. Une per vete, sado qe jam e pakenaqur ne shume drejtime, falenderoj perdite Perendine qe jam ketu dhe jo ne ndonje vend tjeter, thjesht sepse ketu qeveria respekton ata qe punojne dhe jo ata qe rrojne ne kurriz te te tjereve. Prandaj mos ia futin njerezit kot, Amerika keshtu, e ashtu, Anglia dhe gaxhi dhe mixhi, keshtu e ashtu.

Faktet historike nuk kane lidhje me pjesemarres te jashtem te konflikitit, por vete me shtetet qe perfshihen ne te. Eshte e drejta e shteteve te kene pikpamjet e tyre, zgjidhja ju takon atyre qe bejne luften!

Shendet e gjithe te mirat
    Ndryshuar për herë të fundit nga Manulaki : 03-09-2003 më 08:32
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    jo 50,000 mije po 20,000 maksimum dhe kjo jo qe rrine brenda po qe hyjne e dalin.

nga ta, 3000 te vrare dhe 6,000 izraelite te "semure" ne diten e sulmeve. hajde, 6 hajde dhe 60 hajde dhe 600, po 6,000 te semure as Hajrije topallica s'i beson.

Lojera me te medha ka ketu...

dhe nese don me dite ku filloi terrorizmi modern, pyeti pak xhaxhallaret izraelite qe hedhnin bomba ne njerez dhe benin sulme terroriste me 1947 ne Palestine.

rrofte CNN, ja rrofte krejt Palestines..

Postuar më parë nga AsgjëSikurDielli
    jo 50,000 mije po 20,000 maksimum dhe kjo jo qe rrine brenda po qe hyjne e dalin.

nga ta, 3000 te vrare dhe 6,000 izraelite te "semure" ne diten e sulmeve. hajde, 6 hajde dhe 60 hajde dhe 600, po 6,000 te semure as Hajrije topallica s'i beson.

Lojera me te medha ka ketu...

dhe nese don me dite ku filloi terrorizmi modern, pyeti pak xhaxhallaret izraelite qe hedhnin bomba ne njerez dhe benin sulme terroriste me 1947 ne Palestine.

rrofte CNN, ja rrofte krejt Palestines..
    Pershendetje

Me fal por ku jeton, dhe pse jeton ku jeton. Shko aty ku mendon se nuk ka terrorizem meqe te duket se ka terrorizem modern aty ku jeton. Kur te shkosh te jetosh ne Palestine dhe Izrael atehere me thuaj se c'eshte terrorizmi, dhe me bej edhe matematike jetesh. Gjithashtu atehere mund te me thuash rrofte CNN, apo Al-Jasera. (ndoshta nuk e kam shkruar mire, me fal). Nqs per ty eshte e drejte qe te vriten njerezit qe kane kombesi tjeter nga c'je dakord ti atehere me fal, por kot sa diskutojme. Per ty qenkerka e drejte vrasja nga Palestinezet, por jo nga Izraelitet. Kush ka te drejte te vrase, une nuk do te diskutoj, sepse askush nuk ka te drejte te vrase, e aq me teper kur vret njerez qe jane te pafajshem. Le te merren me ushtaret, nuk kam asnje kundershtim te behet lufte e drejte, por lufte me civilet, ajo nuk eshte lufte por terrorizem. Nqs e sheh ndryshimin, me kthe pergjigje, nqs jo, atehere kot sa flasim. Dmth qe vleresoni fanatizma dhe jo drejtesine.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    dhe ja pergjigja stereotipike : shko jeto aty ku don..

me fal po, kujt i intereson ku jetoj une? une po te isha i lindur ne Australi s'kam te drejte ta shpreh mendimin tim mbi Palestinen dhe Izraelin apo si se nuk e kam te qarte kete pune?

Ku jetoj une s'eshte me rendesi, ndersa jetoj sepse aty me jetohet. Ndoshta jam dhe ne Palestine, dhe nga Ramallah po te shkruaj, ndoshta jam dhe ne Izrael dhe nga Knesset po te shkruaj, e ndoshta ne Polin e Veriut po pi caj rusi me nje Grizli.. dhe cila eshte rendesia e kesaj?

Une te kam treguar dhe foto, dhe lexove edhe raporte mbi vrasjen e femijeve nga bombat e raketat Izraelite. Po keto, si quan terror? Dhe nese jo, pse?

The 30,000 te tregova se ishin 3,000. Megjithate ka dallim. 10 here e rrite numrin e viktimave, dhe kjo ka rendesi aq me shume kur as une e as krejt bota s'ka pare ndonje prove tjeter pos perrallave te CIA mbi kryesit e vepres (te cilid do komb, fe, gjini qofshin, shpirti ne ferr ishalla).

dhe ku dolem? Te Izraeli dhe Palestina. Dhe cfare lidhje ka Palestina me 11 Shtatorin? Mos ishte ndonjeri nga ta Palestinez? Mos ishte gje Arafati ndersa tani qe flet nga West Bank eshte ringjallur? Jo, jo. Kjo s'eshte lufte e drejte. Kur njeri eshte ne burg total e tjetri nderton mure. Ne cilin shekull jemi? Njerezit hodhen poshte murin e Berlinit qe ta kemi nje te Jerusalemit?

Lufte me civilet bejne Izraelitet, bejne dhe Palestinezet por edhe ketu ka dallime. Derisa Izraelitet kane ushtrine numer 4 ne Bote, kane gjithe ato para, armatime, forca, ata prape vrasin femije dhe gra e pleq, Palestinezet s'kane asgje tjeter pos deshires per liri dhe jete ne tokat e tyre.. dhe ata kane vendosur ta arrijne kete me vet-flijim. Terrorist eshte ai shtet qe pushton tjetrin dhe e mban peng qe nga 1967 dhe nderton mure perreth tij!

eshte nje fjale e urte per kete rast.. aq e bukur, ne gjuhen shqipe:

"Ta zaptoj shtepine e ta jap nje dhome me qira".

Pershendetje dhe pa nervoze. S'ka nevoje per te tille.

vaya con dios Maska e k63r
    Anëtarësuar
    30-08-2003
    Vendndodhja
    Sweden
    Postime
    8
    Postuar më parë nga Albo
    A e dini se Izraeli eshte Populli i Zgjedhur i Zotit te Bibles?

A e dini se Izraeli eshte populli i vetem historia e te cilit eshte predikuar mijra vjet me pare ne Dhiaten e Vjeter qe e gjeni ne Bibel?

A e dini se Izraeli eshte populli me i vuajur qe njeh njerezimi?

A e dini se urrejtja e Hitlerit mbi hebrejte lidhej me faktin se ai dyshonte se ai vete kish gjak hebreu?

A e dini se kampet e perqendrimit nazi-fashiste gjate luftes se II boterore kane djegur te gjalle, burra, gra e femije hebrej vetem se keta ishin hebrej?

A e dini se Stalini u mundua te ndermerrte nje fushate per debimin e gjithe hebrejve nga Moska e qytetet kryesore ne Siberine e larget? A keni dergjuar per "Pucin e doktoreve hebrej" te shpikur nga Stalini per te justifikuar debimin dhe persekutimin e hebrejve? A e dini se Stalini nuk mund te vinte ne jete kete plan pasi ai vdiq ne menyre te papritur nga hemoragjia celebrale?!

A e dini se Shqiperia ishte vendi i vetem ne Europe ku numri i hebrejve pas luftes se II Boterore ishte me i madh se ai i para luftes? A e dini se emrat e te gjithe shqiptareve qe u pushkatuan nga nazi-fashistet se dolen ne mbrojtje te refugjateve hebrej, jane sot te gdhendur ne mermerin qe perkujton emrat e gjithe viktimave te luftes se II Boterore ne Telavidh?

A e dini se sekretaria e shtetit amerikan, Madalin Allbright qe udhehoqi goditjen e Natos ne Kosove, eshte nje prej te mbijetuarve te Hollokaustit? A e dinit se ajo eshte me origjine hebre?

A e dini se ne Izrael jeton edhe nje komunitet i vogel shqiptaresh?

A e dini se Ajnshtajni dhe pjesa dermuese e shkencetareve me te medhenj te kohes sone jane hebrej?

A e dini qe populli izraelit eshte populli me kontributin me te madh ne gritjen e sistemit politik, ekonomik dhe shoqeror ne qyteterimin Perendimor, qe nga bombat atomike e deri tek filmat e Hollywood qe ju te gjithe shikoni?

A e dini se Izraeli ne 1967 shpartalloi gjithe boten arabe ne luften qe zgjati vetem 6 dite?

A e dini se Izraeli ka nenshkruar paqe me Egjiptin ne 1980 dhe qe prej atehere mban maredhenie diplomatike me te?

A e dini se Izraeli ka nenshkruar paqe me Jordanine ne 1992 dhe qe prej atehere mban maredhenie diplomatike me te?

A e dini se Izraeli eshte ne shenjestren e grupeve terroriste islamike si Hezbullah qe vepron ne kufirin me Sirine dhe mbeshtetet nga Siria dhe Irani; me Xhihadin Islamik, Hamas etj qe veprojne ne palestine?!

A e dini se palestinezet nuk jane arabe dhe jane "popull kusheri" me popullin hebre?

A e dini se ndjenja anti-semitike qe sundon sot ne Europe e ka zanafillen e saj nga qendrimi qe ka mbajtur Vatikani ndaj popullit hebre? A e dini se Vatikani asnjehere nuk e pranoi dhe denoncoi hollokaustin dhe ende edhe sot e kesaj dite Papa nuk i ka kerkuar falje popullit te Zotit?

A e dini se Izraeli eshte shteti i vetem demokratik ne Lindjen e Mesme?

A e dini se edhe ish-presidenti amerikan Bill Clinton, i njohur si pacifist liberal qe i beri bisht luftes ne Vietnam, eshte shprehur se: "Nese egzistenca e shtetit te Izraelit do te vihej ne medyshje, une do te isha i pari qe do te rrembeja armet e do te lufta per Izraelin!" A e dini se mbeshtetja amerikane ndaj shtetit te Izraelit eshte e pakushtezuar nga zhvillimet politike apo interesat e ngushta ekonomike?

....
    Nuk mund të pajtohem me ty se hebrenjet apo jehudet apo izraelitet e sotem janë populli me i vuajtur.Në histori e pasluftes së dytë botrore askund nuk permenden vuajtjet e popujve tjer perpos te hebrenjeve,sepse pas kesaj qendron strategjia e kompleksit të fajtorit të cilen ia imponoi botes politika izraelite kinse bota mbante pergjegjsi per hollokaustin mbi jehudit.Por askund nuk permenden viktimat tjera te cilat pesuan ne kampet e
    perqendrimit të aushvicit apo mat hauzanit aty nuk permenden
    popujt tjer si polaket,romet të cilet e pesuan me se keqi dhe askush nuk e permend kete fakt.E dyta eshte se pse ishte i tere mllefi hitlerian i koncentruar ne jehudit thjesht per shkak se jehudit benin ate qka askush nuk e bente ndaj popullit te varfer gjerman ne periudhen e pas luftes se parë botnore.Pastaj të marim edhe nje shembull më te fresket masakra e sabres dhe shatiles ne krye me kolonelin Ariel Sharon ky u pren citoj pren ne fyt reth 3000 mij vet dhe sot e kesaj dite Tribunali i Hages as që gyxon te thir para drejtesis pergjegjsit e ksaj masakre.Masakrat që i ban populli izraelit mbi palestinezet nuk kan të ngjare.Hizbollahi dhe shume organizata tjera te cilat bejn atakime ne popullin civil izraelit janë vetem pjell e politikes ekspanzioniste izraelite.Izraeli si shtet eshte krijuar ne teritore te arabe pasi amerika dhe evropa paskin pas aq shumë meshir per izraelitet pse nuk e krijoi amerika nje shtet jehud ne amerik i ka 50 shtete dhe teritor mjaft apo evropa pse nuk e krijoi nje izrael ne europ por ne lindjen e mesme.Thjeshtë sepse izraeli eshte molle sheri ne lindjen e mesme dhe pertej kontrollohet lindja e mesme si dhe kontrolli mbi naften.Prandaj populli izrael as qe e meriton epitetin e popullit mr te vuajtur.Edhe nje fakt tjeter lexo masakrat ne bosnje ndaj muslimaneve dhe do te shihesh se vuajtjet e jehudive nuk i vijn as per se afermi vuajtjeve te popujve tjer.Po haro at histori falce dhe hapi syt se nuk eshte ari gjithqka cka shkëlqen.
    dont wory bee happy

Postuar më parë nga Albo
    Izraeli eshte demokracia e vetme e Lindjes se Mesme, pasi qeverine ne Telavidh e zgjedh vota, ashtu sic e rrezon vota. Ushtria izraelite mbron sigurine e shtetit izraelit ashtu sic eshte misioni i cdo ushtrie ne bote. Nje kontrast i thelle ky me fqinjet e Izraelit qe ende jetojne ose ne monarki, ose ne diktatura ku njerezit nuk gezojne asnje te drejte tjeter, pervec te drejtes per te protestuar kunder Izraelit.

Ne veper demokraci eshte nje grumbull idesh dhe principesh per liri dhe paqe. Per te qene nje qeveri demokratike duhet te jete njekohesish qeveri e te gjithe shtetasve ku te te gjithe jane te barabarte para ligjit, ku te gjithe banoret kane te drejta te barabarta njerezore ne shoqeri, ku te gjithe banoret kane te drejta te barabarta te participimit ne marrje te vendimeve publike. A i permbush Islaerili keto? Paqe? JO! Liri? JO! Para ligjit te gjithe te barabarte? JO! Te drejtat njerezore te barabarta? JO! Te drejta vendimesh te barabarta per te gjithe? JO! Israeli te vetmin lider qe kishte pro paqes e vrau me dore te vet dhe qe atehere per cifutet te flasesh per barazi mes tyre dhe palesitnezeve eshte njelloj si te flisje per barazi mes te bardheve dhe te zinjeve ne USA para 30 vjetesh (ne mos edhe me keq).

Ushtria izrelite mbron sigurimin e shtetit? E permenda edhe me pare, nga kush e mbron shtetitn: nga femijet, grate dhe pleqte? Sepse te krahasosh nurmin e viktimave te ushtrise isrelite do shofesh qe jane 5,6..10..20 terorrsite dhe mijera gra, femije dhe pleq. Ushtria irsaelite s'ka len shtepi ne kembe, eshte be fushe i gjithe teritori i banuar me palesitneze.. mbi 5 milojn eshte numri i refugjateve palestineze qe kane len shtepite, mjerimi qe ka mbulur palesitnezet nuk shuhet dot edhe per 100 vjet, e ti akoam po flet per qeveri demokratike dhe popuj te zgjedhur te Perendise.

Postuar më parë nga Albo
    ... Vatikani ka fajin e tij ne histori persa i perket hollokaustit, pasi tek e fundit, hollokausti lindi ne Europen katolike, nen hunden e Vatikanit....
    Ketu sapo me nxore aty ku desha une te dali

Postuar më parë nga deshmuesi
    Stterolla. Vertet je i mjere, pasi nuk arin te kuptosh ate se cfare Manolaki thote.
    Ndoshta dhe jam i mjere qe po merrem me ty. Lexo keto qe ke shkruar vete:

Postuar nga deshmuesi
    Eshte njeriu ai qe perzgjedh, Bekmin apo Mallkimin. dhe
    jo se Perenida i mallkon njerezit.
    Postuar nga deshmuesi
    Te gjitha ato kombe qe e urrejne Izraelin dhe duan eleminimin e tij , jane kombet me te mallkuara prej Perendise.
    Per mendimin tim njerezit me te ulet jane ato qe ndrrojne muhabet ne sekond, nga te fryn era i cojne dhe fjalet. Po vazhdova te dabatoj me ty jam i sigurte qe do me nxjeresh mua si perkrahes se "demokraciese" izraelite dhe veten do nxjeresh si "anetar i flakte i Hamaz". Po e mbyll kete muhabet ketu me ty.

StterollA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Sterolla. Ti vete e fakton mjerimin tend . Veri veshin bisedes dhe perpiqu te koptosh thelbin e mendimit. Eshte e vertete qe une kam thene se, te gjitha ato kombe qe perndjekin popullin e perzgjedhur ( Izraelin) te Perendise, jane te MALLKUARA. Le te ta bej "lopka". Qe jane te mallkuara kjo shihet sheshit dhe nuk ka koment. Por une kam nje peytje: Perse keto kombe jane te mallkuara? Kjo, sepse ato PERZGJODHEN vete RRUGEN e MALLKIMIT, duke pasur deshire qe te ELEMINOJNE kombin e Perendise. Pra MALLKIMIN nuk ja u dha ZOTI Perendi, Ishin vete keto kombe qe me vullnet te lire PERZGJODHEN te perndjekin IZRAELIN dhe Perendine e Izraelit. Nese ti nuk arrin te kuptosh kete llogjike atehere cili eshte faji im? Si medon ti: Ishte Perendia ai qe i dha Adamit dhe Eves FRUTIN e ndaluar, (i cili ne THELB ishte nje MALLKIM), apo Adami dhe Eva e PERZGJODHEN vete me vullnet te lire qe ta hane ate? Si mendon ti: Perendia e mallkoi Adamin dhe Even , apo ata perzgjodhen VETE rrugen e MALLKIMIT?
    Bibla na nxjer ne perfudnimin se, PERENDIA eshte DASHURI, dhe ne DASHURI ka vetem DASHURI. Kush e pranon DASHURINE, do ta SHIJOJE ate, por kush e UREN DASHURINE do te shijoje MALLKIMIN e perjetshem.
    Ti Stterolla nuk e kupton dot kete FAKT, sepse ky eshte mendim BIBLIK , dhe ti je kunder bibles dhe Perendise qe ka shkrojtur kete Liber.
    Deshmuesi
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 05-09-2003 më 20:36

Faqja 4 prej 18 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kredia e Bankës Islamike, Shqipëria bojkoton Izraelin
    Nga alproud në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 19:16
  2. Perse lutem per Izraelin.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 17:29
  3. Rroli i Bibles ne mbeshtetjen Amerikane per Izraelin
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-08-2006, 02:18
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Beko o Zot Perendi Izraelin.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 04:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •