Close
Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 172
    Postuar më parë nga kundraRRYMES
    I lexova pak a shume deri ne nje pike shkrimet.
    ATA(IZRAELITET) VRASIN, SHTYPIN ME TANK, NDAJNE SHTEPINE PERGJYSEM, PUSHTOJNE, NUK FALIN, cfare m-utin qenka njerez te zotit e brockulla ne mes te dites. Zoti thote FAL.. dhe jo HAKMERRU. A njerez pa mend qe ju ka shpelare truri me shur-re te ndenjur.
    Ti ke goje te qelbur, dhe kam pershtypjen se ashtu ke edhe trute.
    Kur ti te ecesh ne kepucet e dikujt tjeter atehere fole per hakmarrje dhe falje. E verteta eshte qe njerezit duhet te falin, por ja qe nuk eshte kjo jeta. Me thuaj sa here ke falur ti dhe sa here ke pasur rastin te hakmerresh dhe nuk je hakmarre.

Te dhente Perendia shendet qe te c'qelbesh
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Nuk kisha bere ndermend te shkruaj me ne tema te tilla fetaro-raciste pasi e kam thene edhe njehere qe eshte e kote te flasesh me mendje shpuar ose per te mos thene me kafka boshe.
    Nuk me intereson se cfare ZOTI i tha Abrahamit , se nuk njoh asnjerin e as tjetrin, dhe nuk i kam takuar ndonjehere, por une flas nga cfare po na degjojne veshet dhe cfare po na shikojne syte.
    Disa pisevenge dhe MINJE KISHASH mundohen te pikturojne me bojra FETARE ate qe ne fakt eshte nje PROBLEM ATEIST.
    Flitet per nje popull qe qenka populli i zotit, dhe te tjeret jane te adoptuarit e zotit. Ne vend qe te flasim per nje SHTET qe ka pushtuar nje SHTET tjeter, flitet JO PO POPULL I ZGJEDHUR, JO PO PUNTORE, e brockulla me oke.
    Flas nga kendveshtrimi i nje ATEISTI i nje NJERIU PA FE. Politika qe po ndiqet po perpiqet te ngaterroje FENE me LUFTEN PER TE EKZISTUAR, te ngaterroje ABRAHOMOVICIN, me SHIRONIN, njeri njeri i Zotit e tjetri TERRORIST/KRIMINEL/I PAFE qe per te futuar zemrat e atyre qe pretendojne se jane fetare shko e falet tek muri sigurisht pasi ka firmosur disa urdhera per te SHKATERRUAR SHTEPIAT ME TANK PASI RRUGET JANE SHUME TE NGUSHTA PER TANKET- MADE IN ENGLAND ose MADE IN USA....

Del nje PISEVENG dhe me thote I PISET... po zoteri/zonje i piset jam pasi DERRI DERRIT I THOTE DERR i PISET, dhe nuk e pranon qe vete eshte DERR. Une jam i PISET dhe e di qe jam i PISET por nuk ngaterroj ABRAHAMIN ME GOMARIN apo ZOTIN ME SAMARIN. Pasi kete po e beni ju , duke u perpjekur qe KRIMET e NJE SHTETI GOMAR ti vendosni nje SAMAR per tu mbrojtur nga thuprat dhe ketij SAMARI ja keni vene emrin ZOT.

Kur lind njeriu nuk LIND MUSLYMAN apo KATOLIK apo HEBRE apo ORTODOKS e ku e di une , lind njeri i paster pa paragjykime i pafajshem. Nevoja per tu lutur dikujt ti fale pislliqet dhe te gjeje psikologun e shpirtit ben qe ai te zgjedhe nje DOGME FETARE te cilen ai ose e adapto nga te tjeret ose e zgjedh pas hulumtive.
    Ketu flas per njeres me llogjike dhe me pak tru dhe jo me ata TRU SHPELARE, dhe mbi te gjitha njerez qe DOGMEN FETARE e kane te TRASHIGUAR NGA PRINDERIT.

Dikush foli per IZRAELIN dhe ne fakt beri gabim pasi duhet te kishte thene QEVERIA IZRAELITE, dhe rreshtoi nje mori me pikash.
    Nga te "ZGJUARIT" e forumit dhe MINJTE E KISHAVE erdhi nje pergjigje FETARE dhe cfare ishte me e rendesishmja nuk u mohuan fare ato qe ai tha.

1- A VRET QEVERIA IZRAELITE?( dua nje pergjigje PO ose JO)

2-A ESHTE PREKJE E SOVRANITETIT TE NJE SHTETI SULMI ME RRAKETA QE BEHET NE PALESTINE NGA IZRAELI?? ( PO apo JO)

3-A NUK ESHTE E NJEJTE PROBLEMI I KOSOVES ME ATE PALESTINES ??

4-CFARE DO TE BENIT JU SIKUR DIKUSH TU PUSHTONIN DHE TE HAPNIN NJE KAMP DHE TE BANONIT NE TOKEN TUAJ NE KAMP RREFUGJATESH?

5-SI DO JU DUKEJ SIKUR NE MES TE SHTEPISE TENDE TE KALOJE NJE "GARDH ELEKTRIK" DUKE TE MARRE PUSIN E UJIT, DHE FIKUN/HURMIN/ULLIRIN ME TE CILAT FEMIJA JUAJ JETONTE

etj si keto?

Une ne shkrimin e pare kam theksuar qe nuk justifikoj VRASJET nga te dyja anet. Nuk justifikoj as palestinezet por mbi te gjitha nuk justifikoj as IZRAELITET.

Une them qe zoti thote FAL e nje koke shpulle me del e thote po ti do te FALESH ???

JO o zoteri/zonje nuk do te falja.... Po as PALESTINEZI nuk do te falte,,, e as IZRAELI nuk do te falte... dhe sipas llogjikes tende te shkurter IZRAELITET nuk duhet te falin dhe besoj nuk i kane falur akoma gjermanet qe u bene ate qe u bene ?

O njerez thirruni mendjeve tuaje. Mos ngaterroni ZOTIN me pislliqet qe bejne njerzit. Zoti gjithnje sipas jush sakrifikoi BIRIN E TIJ TE VETEM per te miren e njerzve. DHE IZRAELITET NUK PO SAKRIFIKOJNE ASNJE GJEEEEEEEEEEEEEEEEEE>>> PERKUNDRAZI PO SAKRIFIKOJNE JETEN E TE TJEREVE.... KU OSHTE ZOTI KETU OOOOOOOOOOOOOOOO PALLE....

A keni llogjike te thjeshte apo nuk keni.

JESUSI vdiq u kryqezua , ZOTI E SAKRIFIKOI per te marre mekantet e njerzve... Dhe ai tha ZOT FALI SE NUK DINE SE CFARE BEJNE ?????????????/

PO IZRAELITET CFARE THONEEEEEEEEEEEEEEEEEE ZOT DO TI COJ NJA 100 TANKE po nuk futen dot si thua ti sheshoj shtepiat ?
    A PO ZOT SOT NJE QE NUK DI SE CFARE PO BEN VRAU 20 VEETA UNE PO SHKOJ TE VRAS 200 veta.... dhe ZOTI VE FIRMEN DHE U THOTE ... PO BIJTE E MI ,, BOLL SAKRIFIKOVA NJE BI .. NUK DUA TE SAKRIFIKOJ DHE JU OOOOOOOOO MINJTE E MI.....

Me fal une pisllik jam sepse nuk jam kallup sapuni,,, dhe prandaj po ju them te tereve ju ... MERRENI ATE DHJATEN E VJETER TE RE MERRNI DHE KURAN E KU E DI UNE SE CFARE DHE GJEJUNI VENDIN, mos i perlyeni me gjak dhe mbi te gjitha me llumin qe krijojne mendje te semura .... po beni MEKAT "O RRUSHAT E MI"...

Shendet dhe me mend me me teper llogjike, dhe jo duke folur si papagalla...

Del nje PISEVENG dhe me thote I PISET... po zoteri/zonje i piset jam pasi DERRI DERRIT I THOTE DERR i PISET, dhe nuk e pranon qe vete eshte DERR. Une jam i PISET dhe e di qe jam i PISET por ..

Kur lind njeriu nuk LIND MUSLYMAN apo KATOLIK apo HEBRE apo ORTODOKS e ku e di une , lind njeri i paster pa paragjykime i

Une them qe zoti thote FAL e nje koke shpulle me del e thote po ti do te FALESH ???

JO o zoteri/zonje nuk do te falja.... Po as PALESTINEZI nuk do te falte,,, e as IZRAELI nuk do te falte... dhe sipas llogjikes tende te shkurter IZRAELITET nuk duhet te falin dhe besoj nuk i kane falur akoma gjermanet qe u bene ate qe u bene ?...

Me vjen keq qe ka antare ne kete teme qe ofendojne nje antar tjeter qe ne fund te fundit nuk e njohin, ose dhe nese e njihni dike nuk ju jepet e drejta te ofendoni. Askush nuk eshte i piset, e sidomos kur jeton ne UK, dhe askush nuk mund te jete cfaredolloj epiteti qe doni te jepni sepse nuk keni te drejte te gjykoni njerez qe nuk i njihni.

Por sa per ate pyetjen tjeter:"A do te falesh ti..?" Nuk eshte ne kuptimin politik te fjales, por ne kuptimin njerezor dhe personal. Dhe ideja eshte qe urrejtja eshte njerezore, sic jemi ne, dhe Izraelitet, apo Palestinezet, kurse falja eshte hyjnore dhe jo cdo njeri ka dhuraten e shenjte te Perendise te fale dhe te harroje. Kuptohet nuk eshte per te shfajesuar ndonje pale, por eshte per te mos gjykuar, sepse ne nuk njohim luften e asnje pale, njohim dhe degjojme lajme qe na jepen, por eshte ndryshe ta jetosh situaten, dhe ndryshe te kesh njohuri.
    Pershendetje dhe mos shani, jemi antare per te bere diskutime jo zenka.
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Postuar më parë nga Manulaki
    A e di qe ti nuk e ke idene per se flet dhe se gjithe keto qe na nxore i ke pa kuptim dhe nuk kane lidhje me faktin qe Izraelitet jane te zgjedhur nga Perendia.

Tjeter eshte qe njerezit kane preferenca ndaj nje populli apo nje tjeter, dhe tjeter eshte qe Izraeli eshte i vecuar nga Perendia. Vete Perendia i tha Abrahamit, atit te Izraelit:"Kush te bekon ty, une do ta bekoj, kush te mallkon ty une do ta mallkoj" Nese nuk beson ne Perendi kuptohet qe nuk beson as ne popullin e zgjedhur te Perendise. Eshte e vertete qe Izraelitet jane krenare ne zgjedhjen e tyre dhe prandaj dhe kane vuajtur, sepse kane qene krenare, dhe krenaria eshte nje hap para renies, ne jemi shqiptare dhe jemi rrezuar shume, duhet ta kuptojme pse. Por Perendia nuk e ka kthyer ndonjehere fjalen qe ka thene, Izraelitet jane populli i zgjedhur dhe doni apo s'doni eshte e vertete.

ti qe ke lindur dje dhe e shef gjenocidin izraelit nga prizma e CNN do me tregosh mua se Perendia paska popuj?!

Rritu ti dhe ata qe e besojne nje gje te tille.. rritu pak dhe kupto se Perendia yt, nuk eshte Perendia im!

Rritu dhe kupto se bota nuk sillet rreth Bibles, kupto se Bota sillet rreth boshtit te vet dhe ate as Jahweh e as Perendi s'e mohon dot.

lexo dhe pak dhe me shkruaj ketu ti mua duke me thene se nuk e paskam idene une. Do te t'i sjell dhe ty ato Rezoluta me numer dhe me date?

Apo nuk beson se ne Bote jane 6 miliarde njerez nga te cilet, 4 miliarde jo te krishtere?

Apo nuk beson se Ajnshtajni ishte shtetas i Zvicres?

Apo nuk beson se Izraeli vret femije e gra? Do prova?

Apo cfare nuk qenka ne rregull me ato qe i thashe une, ma argumento?

Deri sa te besh kete, mund t'a mbash pak gojen, se retorika bajate si Bibla dhe Populli i Zotit, thone dhe tjeret: e per te gjithet kam tri fjale: Rrenë e Madhe.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    I biem daulles se cili per hesap te vet. Ketu flitet per krime e ca mendjendritur hidhen si pelivane tek feja, dhe zotesia e nje kombi, per te mbijetuar dhe per te pushtuar kombe te tjera.
    Ju qe mbeshtesini politiken e "pastrimit etnik" qe eshte zhvilluar ne palestine, harruat problemin e KOSOVES, aaaaaa po secili bertet "olele o mema ime". E pra kapeni nga kendveshtrimi i nje personi normal, dhe jo pretiguesi feje, apo idiotsira me oke si "Cifutet me te zgjuarit ne bote", "Cifutet populli i preferuar i zotit", E pra keto cifute te cileve ju shkulen dhembet e florinjta nga nazistet keto tani jane kthyer ne shoviniste, dhe pushtues. Harruan valle Nazizmin?? Mjeere ata sikur te cohej edhe njehere HITLERI dhe Stalini nga varri, atehere do te kuptojne se jane shendruar ne NAZISTE.
    Flitet per nje shtet te zhvilluar. Sigurisht pse mos te zhvillohet. Kur USA e ka shtetin e saj te 53 ne lindjen e mesme.
    Thirini mendjes oooo te mjere. Mendoni veten si PALESTINEZ cfare do te benit ne nje pozite te tille. Kush perkrah pushtuesit eshte pushtues.

Ju te tere qe perkrahni krimet dhe pushtimin e n je shteti tjeter...cdo te benit sikur ju te ishit ne vend te atyre qe jane pushtuar?/ Cdo te benit sikur fati te ju kishte bere fqinje me nje shtet si Izraeli ? Atehere hajdeni ketu e flitni ose pellitni.

Dite te mbare

Thumbs up

1- A VRET QEVERIA IZRAELITE?( dua nje pergjigje PO ose JO)

2-A ESHTE PREKJE E SOVRANITETIT TE NJE SHTETI SULMI ME RRAKETA QE BEHET NE PALESTINE NGA IZRAELI?? ( PO apo JO)

3-A NUK ESHTE E NJEJTE PROBLEMI I KOSOVES ME ATE PALESTINES ??

4-CFARE DO TE BENIT JU SIKUR DIKUSH TU PUSHTONIN DHE TE HAPNIN NJE KAMP DHE TE BANONIT NE TOKEN TUAJ NE KAMP RREFUGJATESH?

5-SI DO JU DUKEJ SIKUR NE MES TE SHTEPISE TENDE TE KALOJE NJE "GARDH ELEKTRIK" DUKE TE MARRE PUSIN E UJIT, DHE FIKUN/HURMIN/ULLIRIN ME TE CILAT FEMIJA JUAJ JETONTE

etj si keto?

Nga Manulaki

Une nuk kam c'te fitojne nje diskutim per lufte per ekzistence. Secili thote mendimin e vet dhe gjithkush pranon ate qe i pelqen. E vemjta gje qe une nuk pranoj eshte ofendimi.

Persa u perket pyetjeve

1. Ne fjalorin politik te qeverive nuk ekziston fjala "vrasje" Keshtu qe nje qeveri nuk quhet qe vret, por qe mbron qenesine e vet. (nuk po shfajesoj asnje-lloj qeverie.ne shqiptaret hoqem komunizmin dhe e dime qeverine-vrasese) Nuk di si te te pergjigjem ne kete pyetje sepse ka lidhje me shume gjera, dhe mund te shihet ne kendveshtrime te ndyrshme. Une akoma nuk kam gjetur dicka qe te me mbushe mendjen, sepse sic e thashe gjerat jane te vjetra nuk jane te tanishme.
    2. PO. Kur nje shtet ekziston, por Palestina nuk ekziston akoma si shtet. Dhe me sa kam kuptuar une, dhe me sa kam degjuar neper lajme, Izraeli nuk ka sulmuar ndonjehere me rraketa. PO , ka gjuajtur kryetare te grupeve terroriste, por jo njerez dhe familje.
    3. Problemi Palestine-Izrael, nuk ka ngjashmeri ne thelb me problemin Kosovar, dhe arsyeja numer nje eshte sepse Kosovaret nuk jane terroriste, sic ka disa grupe terroriste ne popullin palestinez. Nuk mund te krahasohet as me porblemin e kurdeve ne turqi. Eshte dicka tjeter lloj, qe pavaresisht nga mendimi yt, dhe i imi, ka ngjyre fetaro-politike. Dhe Palestina dhe Izraeli diskutojne ne kendveshtirm fetar, keshtu qe nuk jane njerezit qe e bejne politiken fetare por vete popujt qe kane problem midis tyre.
    4. Une nuk e di cdo beja, por di kete, qe kur ne Shqiperi mori ferra uraten, une ika nga syte kembet, sepse nuk jetohet ne nje vend ku mbizoteron frika dhe tmerri. Mund te them se Izraelitet jane ata qe rrojne me frike, sepse vertet qeveria Izraelite bombardon dhe vret, por nuk vret civile, por njerez me arme, ndersa ke keto grupet terroriste qe vrasin njerez te pafajshem ne mes te dites.
    5. Kete nuk e di ku e ke gjetur, dhe nuk e di sa e vertete mund te jete si informacion. Nqs. eshte e vertete me vjen keq per ata njerez qe jane ne te tille pozite, dhe jam 100% kunder nje akti te tille.

Gjithashtu dua te shtoj, ne nje lufte viktime jane gjithmone civilet, dhe ata qe bejne lufte bejne qejf ne kurriz te popujve. Lufta eshte e mire vetem kur i bejne popujt te perparojne, por jo kur i shkaterron.

Pershendetje

2. PO. Kur nje shtet ekziston, por Palestina nuk ekziston akoma si shtet. Dhe me sa kam kuptuar une, dhe me sa kam degjuar neper lajme, Izraeli nuk ka sulmuar ndonjehere me rraketa. PO , ka gjuajtur kryetare te grupeve terroriste, por jo njerez dhe familje.

.nuk dua te them se Palestina nuk ekziston sepse gjithmone ka ekzistuar
    e kam fjalen per kufinjte e Palestines qe po vuajne.

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Postuar më parë nga Manulaki
    Dhe me sa kam kuptuar une, dhe me sa kam degjuar neper lajme, Izraeli nuk ka sulmuar ndonjehere me rraketa. PO , ka gjuajtur kryetare te grupeve terroriste, por jo njerez dhe familje.
    Ku jeton ti Manulaki ne ishullin e Robinson Kruzose qe nuk paske degjuar vrasjet e femijeve dhe njerezve te pafajshem ?

A e di ti qe tre vitet e fundit jane vrare rreth 800 femije palestineze dhe rreth 1900 njerez ne total, pjesa derrmuese e te cileve nuk kane pasur asnje lidhje me te dyshuarit ?

Shtet Palestinez ka, madje ka edhe parlament, qeveri, dhe kryetar shteti .... por ti nuk ke faj qe nuk e di sepse ky shtet eshte virtual sepse Izraeli futet dhe del prej tij sipas deshires duke ia shkelur kufijte sa here qe i pelqen.

Por edhe sikur te mos kishte shtet Palestinez, Izraeli nuk mund te marre toka qe jane jashte kufijve qe i jane caktuar nga OKB sepse manulaki, ligji i tokes ndryshon nga ligji i detit !

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Jo qe ka shtet Palestinez, por madje eshte dhe i njohur nga OKB. U njoh me ane te nje Rezolute gjate masakrave te fundit ne Jenin kur u mbajt qyteti ne rrethim te plot per tre muaj e me shume.

Te vetmit qe kundershtuan ishin Amerika me Abstenim dhe Izraeli, qe votoi kunder.

Ketu shihet dhe thelbi i gjithe gjenocidit.

sa per sulmet me raketa, ato i degjojme perdite. Sulmet me raketa, sulmet me bomba 1toneshe ne koke te femijeve qe bejne detyrat e shtepise, vrasjet e femijeve qe luajne me top ne oborr, pushkatimet e pleqeve dhe grave... ne qofte se per ty s'jane krime, atehere me te vertete, me vie keq.

Ligji i xhungles nuk sundon ne Bote. Te pakten ne pjesen tjeter te Botes.

[QUOTE]Postuar më parë nga Orku
    [B]Ku jeton ti Manulaki ne ishullin e Robinson Kruzose qe nuk paske degjuar vrasjet e femijeve dhe njerezve te pafajshem ?

Pershendetje dhe me pelqen shume pyetja.

Do doja shume te jetoja ne ishullin e Robinson Kruzose, ose me mire ne ishullin e Peter Pan.

Po, kam degjuar per vrasje, por edhe nje here, te atij lloji qe nuk jane drejt per drejt ndaj civileve. (ketu ne Amerike nuk mund te marresh lajme nga te dy kampet, prandaj edhe une nuk jam e flakte per asnje pale luftuese)Dhe po e them edhe nje here, nuk justifikoj asnje lloj krimi.

Faqja 3 prej 18 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kredia e Bankës Islamike, Shqipëria bojkoton Izraelin
    Nga alproud në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 19:16
  2. Perse lutem per Izraelin.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 17:29
  3. Rroli i Bibles ne mbeshtetjen Amerikane per Izraelin
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-08-2006, 02:18
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Beko o Zot Perendi Izraelin.
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 04:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •