Close
Faqja 78 prej 270 FillimFillim ... 2868767778798088128178 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 771 deri 780 prej 2693
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    MAnci, ky eshte nje problem i perjetshem i inxhinjereve te audios. Nuk ka incizim pa zhurma. Por ato shtohen.

Per te te dhene nje pergjegje sado pak te rrumbullaksuar kam nevoje ta di "samplewidthin" e materiali a eshte 44.1kHz apo 22.05kHz, dhe cka eshte me e rendesishme, "bandwidthin" sae ka: 128kbps 192kbps apo 96kbps ose me te ulet se kaq 80kbps.

Nese materiali eshte i 44.1kHz i paketuar ne 128kbps, ka gjasa te vogla per permiresim dhe eliminim zhurmash deri ne nje mase. Nese cilado prej ketyre eshte perfundi ketyre te dhenave siper, do te mundohesh kot.

SondForge e ka nje nder "pluginat" me te mire ne industri per eliminimin e zhurmave. "NoiseReduction 2.0" eshte ne qarkullim qe rreth 10-12 vjete andaj eshte edhe i deshmuar.

Por edhe nje gje shume me rendesi eshte formati i mp3, sepse ka mundesi te jete mp3PRO, i cili eshte i enkoduar pergjysme me ngusht se shifrat qe kam dhene larte.
    Standard analog me to eshte 22.05kHz ne 64kbps. Mirepo per kete lloj formati per ta degjuar kualitetin e plote ne nevojitet "player" qe ka dekoderin e plote per mp3PRO njeri nder me te miret ne industri eshte THOMSON MP3PRO Player, I Neros nuk eshte hiq me i dobet sepse eshte i licencuar nga e njejta firme.

Permes nje playeri adekuat do te mund te nxjerresh zerin me kualitet dyfish me te larte se ate qe e degjon permes dekoderit klasik per mp3. Dhe permes ketij do te kesh mundesine ta rikodosh ne mp3 te thjeshte me kualitetin qe ka.

etj na lajmero
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Shiko per Traktor beatport player ose CD scratch.
    http://beatport-player.en.softonic.com/ie/54729
    http://cdscratch.com/
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Pasioni pėr shkencėn Maska e rm_renald
    Anėtarėsuar
    27-11-2006
    Postime
    170

Program per efekte speciale

Pershendetje! Para disa ditesh provova nje program :Adobe Premiere i cili mundesonte editimin e videove. Fatkeqesisht ai nuk mund te shtonte efekte speciale si p.sh zjarr nga syte, fluturim, zjarr nga duart etj. N.q.s ndonjeri njeh program te tille i lutem te me njoftoje ketu ose me MP. Faleminderit!

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Pėrshėndetje!

Nuk jam ekspert i kėsaj fushe. Njė miku im qė e pėrdor kėtė program, mė sugjeroi versionin e vjetėr tė kėtij programi. Mė duket se ėshtė v1.5 i cili ka mė shumė plug-in se versioni i ri v6.0. Nuk kam pėrdorur asnjė prej tyre megjithatė nuk ke se ē'tė humbasėsh.

Sa pėr kėto efekte nuk e di nėse janė nė kėtė version po meqėnėse e di mirė programin hidhi njė sy.

Gjithė tė mirat,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anėtarėsuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    1-adobe after effects v 7.
    2-combustion 3d

jane profesionale te dyja....

une vete, ne studion grafike ku punoj...i perdor te dyja...mund te besh gjithcka,me keto programe...
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Shiko per pluginsa video te krijuara nga kompania Foundry.Edhe te faqja Pluginz.com ke shume pluginsa qe i instalon te Adobe after effects,per adobe premiere,etj ne direktorine e plugins te programit.Shiko edhe per Autodesk 3ds max 9.Ose kerko ne gogel per FX plugins per videot.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-12-2006
    Postime
    7

Si tė fshij zėrin e regjistruar pėrsipėr zėrit origjinal?

Pershendetje

Po kerkoj per nje program qe te fshi zerin,muziken,melodine etj qe jane futur ne nje video klip me vone.
    Pra mbasi kamera ka rregjistruar heren e pare, me vone ne kete klip eshte futur edhe dicka tjeter (muzike,fjale etj) dhe pikerisht gjerat qe jane futur heren e dyte dua te heqe une ne menyre qe klipi te kthehet vetem me gjerat qe ka rregjistruar heren e pare,pra jo te fshihet komplet porse vetem te kthehet te gjendja origjinale.
    Nuk e di a ka program qe e dikton dot se cfare eshte futur me vone dhe ta fshije prandaj do isha mirenjohes sikur ndonjeri te ma tregonte.
    Mundesisht programi te jete per formatin Real Audio-Video dhe Windows Media Audio-Video dhe falas.
    Ju faleminderit per mirekuptimin

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Shume e thjeshte.Filmin e ke ne videokamera apo jo?Nqs eshte ne videokamera,lidh videokameran me kompjuterin.Shkon ne start/all programs/accessories.Te menuja aty,klik ne Windows Movie Maker.
    Pasi e hap,klik ne linkun blu"capture from video device"(kap nga mekanizmi video).Do hapet nje dritare si me poshte.Aty ndryshoje stereo mix,hap menune dhe zgjidh,cd audio,ose mikrofon ose line in etj,por mos e ler ne stereo mix.Pasi ke bere kete klikon ne next,next.. ben zgjedhjen per direktorine ku do ruash filmin,zgjedh formatin,madhesine e kornizes,frame rate,bit rate etj dhe ne fund klik te aparati per te shfaqur video.Klik te programi ne butonin " Start capture"
    Programi do e regjistroje videon ne hard drajv.Videoja ne kete rast e ruajtur ne hard drajv nuk do kete ze pasi sipas figures me poshte,zeri nuk eshte vene ne stereo mix,por eshte vene tek microfon ose cd audio,ose TDA per pasoje programi kur regjistron nuk e dikton,nuk e degjon zerin e filmit,per pasoje nuk regjistron ze,vetem video.PO te vendosej ne steremix do regjistrohej bashke me videon edhe zeri.
    ---
    Nqs filmin me ze e ke ne kompjuter,kaloje skedarin video nga kompjuteri dhe ruaje(beje save) te karta e memorjes se videokameres).Pastaj kaloje filmin me ze nga videkamera ne kompjuter me ane te windows movie maker duke ndjekur instruksionet me lart dhe bere ndryshimin per zerin ,sipas figures me poshte.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 28-12-2006 mė 20:53
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    zacna,

Nėse tė kuptova qartė, ti do tė heqėsh zėrin e reklamave qė dėgjohet mbi zėrin origjinal, si psh tė regjistrosh radiot dhe tė heqėsh reklamat qė luhen sapo fillon kėnga ose nė mes tė kėngės (RADIO TOP 101.2). Tė njėjtėn gjė bėjnė edhe shumė faqe me muzikė shqiptare nė Internet, duke i ndotur kėngėt me reklamat e faqeve tė tyre (faqja ime eshte me e mira . com).

Pa u zgjatur mė tej, mos prit tė gjesh programe qė bėjnė kėtė gjė sepse kur regjistrohet njė ze pėrsipėr njė zėri tjetėr, informacioni i zėrit origjinal nuk ekziston mė nė atė skedar me muzikė, video, etj. Pra, zėri i regjistruar pėrsipėr nuk ėshtė thjesht njė shtresė qė mund tė hiqet, por ka zėvendėsuar zėrin origjinal. Kur zėri origjinal nuk ekziston nė skedar, kompjuteri nuk ka se si ta krijojė atė.

E vetmja mundėsi ėshtė tė zėvendėsosh pjesėn e "pistė" me njė pjesė tė pastėr nga i njėjti regjistrim. Pėr shembull, nėse bėhet fjalė pėr kėngėt, mund tė kopjosh pjesė tė pastra tė kėngės mbi pjesėt e pista. Sigurisht bėhet fjalė pėr pjesė qė kanė qenė tė njėjta nė regjistrimin origjinal, si refreni i kėngės.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 29-12-2006 mė 01:48
    Edi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-12-2006
    Postime
    7
    Faleminderit per interesimin Benseven dhe Edspace porse nuk eshte kjo ajo qe une desha,ndoshta me keni keqkuptuar pasi ndoshta nuk kame qene aq i qarte ne shpjegimin e mesiperm.

Une videot clipet i kam ne formatin Real Player dhe Windows Media Player dhe i kam ne hard disk dhe po jap dhe nje shembull te thjeshte.
    Pershembull kam rregjistruar nje njeri me camera duke folur dhe me vone kam futur dhe muzike ne video sic mund te futesh muzike me programin Windows Movie Maker (add sound) pasi sic e dini ky program sherben si movie maker.
    Tani kete muziken e futur me vone dua te heqe une dhe te me ngelet vetem zeri pra te ngelet vetem regjistrimi origjinal pasi sic ka programe qe bejne extract zerin nga formati ose convertojne formatet nepernjet formateve te ndryshme besoj se duhet te kete edhe programe qe e njohin se cfare eshte shtuar ne formatin origjinal dhe ta fshine.

Besoj se e kam shpjeguar qarte.
    Ju pershendes

Tema tė Ngjashme

1. Feja Islame pervec Kuranit!(Sahihu Buhari)
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 03-09-2005, 13:19
  2. USA-Euroasia Grant Program
    Nga Larsus nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 13:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •