Close
Faqja 22 prej 270 FillimFillim ... 1220212223243272122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 2693
    Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    3 ore film i bie aferisht 2 gb.Jam kurioz i ke fut ne CD-R 700mb apo 800 mb
    Sa ka qene bitrate pasi i ke hedhur ne cd.Cilesia e figures bie tek 70% te nje VCD
    me ate shkalle ngjeshje qe i ke bere
    Me kompjuter 800 mhz jo vetem qe shkon gjithe diten te djegesh filma 3 oresh
    por edhe krijon probleme ne djegje,shkalle te larte deshtimesh Mund ti besh me shpejt duke i konvertuar videot mpg ne format data(iso bin cue,isx si imazh file dhe djegur pa problem me shpejt dhe pa deshtuar
    Shpejtesia e larte e djegjes per filma te gjate nuk keshillohet(psh nqs se shpejtesia Writing eshte maximumi 16 duhet ulur pak te cohet te 12)
    Shpejtesia e larte e procesorit shkurton kohe ne djegje,kuptohet ndikojne edhe programi qe perdor per djegje,lloji i boxit DVD apo CD_RW si dhe front busi
    nje front bus 800 ndihmon per ta mbaruar me shpejt nje djegje krahasuar me nje kompjuter me frontbus 100
    ====
    Ogg eshte formati qe jep cilesine me te larte audio krahasuar me waw dhe mp3
    problemi eshte se nuk eshte i perhapur shume si format,videot me kolone zanore
    ogg mund ti luash vetem ne kompjuter dhe jo ne dvd player te jashtem portative
    Ogg nuk suportohet nga fabrikat qe prodhojne DVD player sisteme audio shtepiake,home teater.Nuk eshte prodhuar akoma chip procesorik per dvd playerat qe te njohi dhe luaje disqet me kenge ne format ogg apo video me ze ogg
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    ================
    3 ore film i bie aferisht 2 gb.Jam kurioz i ke fut ne CD-R 700mb apo 800 mb
    Sa ka qene bitrate pasi i ke hedhur ne cd.Cilesia e figures bie tek 70% te nje VCD
    me ate shkalle ngjeshje qe i ke bere
    =======================
    3 ore mund te jene 2 Gb mpg ose 2 TB rgb24/32 kjo nuk ka ndonje rendesi te madhe. Ne cd te zakonshme 700 MB. 450 kb/s. Ku bazohesh? Kjo varet nga kodeku, p.sh. vp6.2 per te njejten bitrate jep 40% permiresim ne PSNR ndaj vp5 apo vp6. Ne fakt nuk kam kryer teste (me Video Quality Studio) po vertet tek 70-75% del (edhte subjektive).
    =====================
    Me kompjuter 800 mhz jo vetem qe shkon gjithe diten te djegesh filma 3 oresh
    por edhe krijon probleme ne djegje,shkalle te larte deshtimesh Mund ti besh me shpejt duke i konvertuar videot mpg ne format data(iso bin cue,isx si imazh file dhe djegur pa problem me shpejt dhe pa deshtuar
    ===================
    Ai film (Lord of the Rings RTOTC) u enkodua per 36 ore (dubel pentium 3 450 MHZ)
    po une nuk po te kuptoj pse me permend djegjen ketu, une nuk bej djegje pervecse ne fund fare me CDWR te zakonshem (HP 8x), pra pasi perfundon krijimi i filmit ne format mkv.
    ===========================
    Shpejtesia e larte e djegjes per filma te gjate nuk keshillohet(psh nqs se shpejtesia Writing eshte maximumi 16 duhet ulur pak te cohet te 12)
    Shpejtesia e larte e procesorit shkurton kohe ne djegje,kuptohet ndikojne edhe programi qe perdor per djegje,lloji i boxit DVD apo CD_RW si dhe front busi
    nje front bus 800 ndihmon per ta mbaruar me shpejt nje djegje krahasuar me nje kompjuter me frontbus 100
    ===========
    E drejte po djegja ketu (shkrimi) eshte procesi i fundit dhe une kam nja 250 filma ne CD te zakonshem dhe deri me sot me jane demtuar jo me shume se 6-7 CD (perseri per faj tim).
    ====
    Ogg eshte formati qe jep cilesine me te larte audio krahasuar me waw dhe mp3
    problemi eshte se nuk eshte i perhapur shume si format,videot me kolone zanore
    ogg mund ti luash vetem ne kompjuter dhe jo ne dvd player te jashtem portative
    Ogg nuk suportohet nga fabrikat qe prodhojne DVD player sisteme audio shtepiake,home teater.Nuk eshte prodhuar akoma chip procesorik per dvd playerat qe te njohi dhe luaje disqet me kenge ne format ogg apo video me ze ogg
    =================
    Ashtu eshte po une perdor vetem komp. pra nuk kam probleme te tilla. Ogg eshte nje format me te ardhme perpara (megjithese aac thone eshte edhe me i mire). Priten shume shpejt te dalin playera ne treg qe do te luajne ogg.
    =========
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2004
    Postime
    3
    Po mund te them qe me kete profesion mirrem diku rreth 5 vite, dhe per Dj te nevojiten Editor-ėt dhe Player-ėt, une per veten time kam punuar me cooledit (Editor) qe tash eshte adobe audition, cubase, fruity loops etj. Ndersa adobe audition e kam perdorur dhe e perdori ende me shume per remix-e te ndryshme, dhe per player te thjesht si winamp-i nuk ka me te mire, ndersa me profi dhe qe per mua nuk ka me te mire dhe qe ende e perdori eshte BPM Studio, shiko www.alcatech.com, pastaj ka shume tjere te cilet edhe ata jane shume te mire, si per shembull per direkt scratching mund ta perdoresh shiko, www.otsturntables.com

Anagramisti Maska e Mister Enigma
    Anėtarėsuar
    06-08-2004
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    2,636
    Faleminderit MrrX nga ana ime. Sepse edhe unė kam qenė i interesuar pėr diēka tė ngjashme.
    Kodi:
    Eja ta bėjmė bashkė njė anagram por kujdes se mos po anagramohemi edhe vetė 

Bogdan Chmielnicki Maska e antares
    Anėtarėsuar
    19-08-2004
    Vendndodhja
    Ukraine
    Postime
    880
    Virtualdubmod
    "The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of liberty"
    -Simón Bolķvar

G J I G A N D I Maska e Nickmaster
    Anėtarėsuar
    25-11-2002
    Vendndodhja
    San Francisco
    Postime
    183

Muzika nė Albasoul

Kam nje problem me link-et a muzikes tek faqja Albasoul Muzika. Kur klikoj per te degjuar cfaredo kenge, nuk ndodh asgje...dhe nuk eshte nga spyware, nortoni apo JavaScript (eshte enabled).
    Kur klikoj per Properties te link-ut, tregon atje se eshte Unknown Protocol.....
    Shpresoj te zgjidhet...

Faleminderit
    *Software is like sex...it's better when it's free.*

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Ka me mijra qė i dėgjojnė kėngėt dhe nuk kam patur ndonjė ankesė, pėrveē atyre qė nuk kanė instalur real player.

Instalo Real Player, pėrdor Internet Explorer, dhe nuk duhet tė kesh probleme.

"Unknown protocol" u del tė gjithėve sepse kėngėt hapen me javascript. Javascript mund tė jetė e aktivizuar por mbase ke ndonjė program qė mbyll dritaret pop-up. Provo tė mbyllėsh tė gjitha programet pėrvėē internet explorer dhe pastaj kliko mbi kėngėt.

Gjithashtu provo tė mbash shtypur butonin ctrl ose shift nė tastierė dhe pastaj kliko mbi kėngėt.
    Edi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-12-2004
    Postime
    1

Si te kaloj nje incizim nga kasetofon me MD ne kompjuter?

Pergezime per keto punet e informatikes qe iu jepni xhuva njerezve se cdo dite dalin gjera te reja e ne shqiptaret si popull i zgjuar qe jemi ua gjejme stilet te gjithave.

Ne walkman "SONY" qe kane dale realizohet hedhja nga kompjuteri ne minidisk e kengeve te ndryshme videove dhe fileve te tjere kompjuterike me ane te lidhjes kabllore USB, njesoj sikur te kishe nje hard-disk te jashtem.

Nga ana tjeter nuk mund te realizohet hedhja e incizimeve te bera me kete kasetofon me mikrofon te jashtem te fjalimeve apo aktiviteteve ne kompjuter me ane te USB. Une pyeta ne dyqan dhe me thane qe keto i ndalon vete SONY per te parandaluar vjedhjen e te drejtave te autorit e ku di une te tjera si keto.

Por une dua ta realizoj kete lloj kalimi me ane te USB, pasi keto lloj kasetofonash kane nje cilesi te larte ne incizim dhe kalimi me ane te kabllit me Line-in me kompjuterin ma ngarkon incizimin me zhurma.

Nese dikush nga ju di ndonje menyre se si mund te behet kjo me ane te ndonje stili le te ma thote se do te me ndihmoje shume.

Faleminderit, Arberi

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Kėrkova ca nė internet dhe nuk gjeta ndonjė program qė tė marrė regjistrimet e sony MD nga USB. E vetmja mėnyrė ėshtė blerja e njė paisje qė lidh Line-out e MD-sė me USB-nė e PC. Pra, janė pak a shumė si kartela zėri por nuk montohen nė kompjuter por montohen jashtė kompjuterit dhe bėjnė konvertimin nga analog nė dixhital. E mira e kėtyre ėshtė se konvertimi i zėrit bėhet jashtė kompjuterit dhe nuk kanė aspak zhurmė. Unė vetė nuk i kam provuar por lexova nė internet se kanė cilėsi tė mirė.

Lidhja:
    MD ose Kasetofoni, TV, etj --> konvertuesi nė dixhital ---> USB nė PC

Nuk e dija qė kishte paisje tė tilla dhe tani mund tė ble dhe vetė ndonjė tė tillė.

Xitel MD-Port I/O
    Md-Port ėshtė kastile pėr MD por bėn edhe pėr paisje tė tjera.
    Me kėtė paisje mund tė marrėsh dhe tė hedhėsh kėngė nė MD.
    http://www.xitel.com/

Ėshtė $70 por pėr MD ėshtė mė e mira.

Kėto tė tjerat janė mė tė thjeshta dhe nuk kanė funksione kastile pėr MD.
    Vėrtiten aty tek $20-$40. Mbase i gjen mė lirė nė internet.
    http://www.griffintechnology.com/products/imic/
    http://www.usbgear.com/USB-Sound.html
    Edi

i/e regjistruar Maska e Gepardi
    Anėtarėsuar
    30-10-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    169
    Kalimi me ane te USB do te hapi 100 probleme nese perdor programin SonicStage(zakonisht vjen bashke me kasetofonin MD). Une kam nje kasetofon te tille dhe kam pasur po keto probleme. Nje nder problemet ishte qe mbasi i hedh kenget nga kompjuteri ne MD(check out) kjo MD mund te perdorej vetem ne ate kasetofon pra jo ne kasetofone te tjere. Gjithashtu nuk mund te kaloje nepermjet USB sic thua ti incizime por vetem kenge apo regjistrime qe kane qene me pare ne kompjuterin tend.

Une i rashe shkurt dhe i kalova kenget nepermjet line in.
    Por Mbas nje kerkimi tani gjeta se Real One Player mund te beje kete pune pa problem. THjesht te duhet nje plugin qe Real Player e merr Automatikisht. Problemi i SOnicStage eshte i njohur dh enga te tjere. Per me teper mund te ndjekesh kete lidhje:

http://news.ecoustics.com/bbs/messages/1/5206.html (Forum)

http://www.my-minidisc.de/index.php?...=download.html ( Faqe qe permban programe per perdorim me NetMD vetem se eshte ne gjermanisht)

Ne Real One Player Kliko tek Devices. Pastaj Add a new device, ne dritaren qe do hapet klilko butonin Add A new Device, ne listen qe do te dali(duhet te jesh i llidhur ne internet) zgjidh Sony Music Devices.. Nuk jam i sigurte a punon pasi se provova.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gepardi : 04-12-2004 mė 21:31

Tema tė Ngjashme

1. Feja Islame pervec Kuranit!(Sahihu Buhari)
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 03-09-2005, 13:19
  2. USA-Euroasia Grant Program
    Nga Larsus nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 13:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •