Kam vene re se shpesh here behen pyetje te ndryshme ne lidhje me video filet .
Ne kohen e sotme ne saje te tendencave te minimizimit te hapesirave ruajtese, pothuaj cdo muaj dalin formate te reja me te kompresuara gje qe sjell veshtiresi tek perdoruesit qofte per nga njohurite qofte per mjetet dhe softet qe i mbeshtesin ato. Keshtu qe edhe moria e pyetjeve qe mund te lindin jane te shumta:
Nqse ke nje kamera ti te duhet te filmosh , ta editosh ate qe ke filmuar, ta perpunosh me ane te programeve te ndryshme dhe ne fund ta hedhesh ne nje media te caktuar. Problemi eshte se cili eshte formati perfundimtar i filmimit tend ? Dhe a do te egzekutohet ai nga vido playeri qe ti ke ne dispozicion?
Po sikur te kesh nje video player te lidhur me nje Tv si do te jene raportet e ekzekutimit ne vartesi te rajonit qe ti je:"Pal, SECAM, NTSC etj?
A ka formate qe luhen dhe shihen ne cdo vend pamvaresisht nga sisitemi televiziv?
Po sikur une te jem ne Europe dhe dua te filmoj dhe ti hedh ne nje dvd, a do te mundem ti shoh lirshem ato ne nje rajon tjeter psh ne USA ( dhe e kunderta )
Pyetjet qe mund te lindin jane te shumta ashtu sic jabne te shumta edhe formatet video.
Une ftoj expertet e ketyre fushave te kontribuajne sa do pak me njohurite e tyre per kete teme. Ca leksione baze nuk do te ishin keq per kedo qe zoteron nje kamera dhe do te fiksoj momentet interesante dhe me to mbase te mund te montoje edhe nje film me te gjitha efektet qe te vene ne dispozicion programet e ndryshme, qofte edhe programi i vete kameres.
Flm.
Krijoni Kontakt