Doktrina mbi shpetimin, eshte doktrina me qendrore dhe me thelbesore ne te gjithe Shkrimin e Shenjte te Perendise.
Te shumte jana ata te krishtere, te cilet perpiqen ta MERITOJNE Shpetimin e Perendise, duke vendosur VEPRAT e tyre si nje "MJET " vendimtar per Shpetim.
Ata te krishtere, te cilet vendosin Veprat e tyre si nje mundesi per shpetim, jane ne pergjithesi nje GRUP , i cili perbehet nga ndjekes jo te sigurt ne Sheptim. Ata gjate gjithe kohes mendojne se , ende nuk kane permbushur plotesisht VEPRAT qe te shpien ne shpetim. Kjo PASIGURI tek i Krishteri demton KOFIDNCEN mids tij dhe Perendise. Ai ndjehet i PASIGURT ne te qenit e tij i shpetuar, pasi VPERAT nepermjet te cilave ai kerkon ta meritoje shpetimin, here pas here nuk jane dhe aq premtuese.
Gjate jetes sime si i krishtere, me eshte dhene mundeisa qe te njihem me plot kristjane, dhe shume here i kam vendosur ata perballe FAKTIT dhe PERFUNDIMIT ne te cilin bibla na nxjer. Pyejta qe une ju kam drejtuar ka qene: NEse Jezusi do te vije ne kete cast, si mendon: Je i shpetuar?
Kjo pyetje e vendos konkretisht besimin tone , perballe FAKTIT dhe realitetit te shpetimit. Shpetimi nuk eshte nje "PROCES" qe fillon tek i krishteri , dhe mbaron ne momentin e ardhjes se dyte te Krishtit. Kjo eshte nje doktrine teper rrezikshme , pasi e mban te krishterin pergjate gjithe jetes se tij , ne nje gjndje PASIGURIE . Ai nuk ndjehet asnjehere i PLOTe ne sigurine e Shpetimit.
Bibla na jep plot FAKTE, ku cdo i krishtere te mund te njohe plotesisht realtietin e Sheptimit. Apostulli Pal ju thote Filipjaneve se, per mua te jetuarit eshte Krishti dhe te vdekurit Fitimi, pasi e di se pas vdekjes do te shkoj tek Krishti. Pali me kete FAKT ju tregon filipjaneve, SIGURINE qe ai ka ne SHPETIMIN e Perendise, pra ai nuk ka aspak DYSHIM ne Shpetimin e Perendise.
Ne nje shkrimin tim te meparshem , une kam shpjeguar dy PERJUDHAT e Shpetimit, ne te cilen ecen i krishteri. Une besoj se Shpetimi eshte "CASTI" kur ne hyme ne DOREN e Krishtit, pasi kemi bere nje DOREZIM te plote dhe pa kushte ne doren e Tij. Ndersa ECJA ne Shpetim, eshte nje jete e tere me Krishtin, duke bere vullnetin e Krishtit. Dikush me te drejte mund te pyese: Ku e shohim ne konrketisht se Shpetimi eshte nje CAST dhe jo nje Proces? Shpetimi i kriminelit ne kryq eshte FAKTI me konkret qe bibla vendos para cdo te krishteri. Pasi krimineli ne kryq PRANOI plotesisht JEzusin si shpetimtarin e jetes se tij, si dhe , pasi ai beri DOREZIMIN e tij pa kushte ne dore te Krishtit, deklaroi: Kujtohu per mua Zot , kur te vish ne mbreterine tende. "Qysh sot je me mua ne parajse", ishin fjalet e JEzusit. Fjalet : "qysh sot" , tregojne CAST dhe jo Proces. Krimineli e mori Shpetimin, menjehere sapo ai Pranoi me plot Besim Jeuzsin si te vetmin Shpetimtar te jetes se tij. Por le te vijem tek Thelbi i kesaj teme. Une ngre kete pyetje: Jemi te shpetuar me ane te VEPRAVE qe ne bejme , apo me ane te Besimit perjashto cdo veper ?
Krijoni Kontakt