Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Per mendimin tim paraja nuk ta blen lumturine. Si mund te zevendesoj familjen time te dashur me parane?? Kjo paraja na beri te vijme ne fund te botes dhe tani qe e kam nuk e dua. Per cfare ta dua?? Parate me bene pa familjen ketej ne Amerike. Ato vuajne nga kushtet e keqa qe ka Shqiperia, po prape se prapi me mire jane. Pune, buke, shtepi, shkolle dhe njeri tjetrin kane. Une ketej kam punen, buken edhe shkollen po ce do qe as shtepi s'kam e as njerezit te mi te dashur si kam prane.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Paraja dhe lumturia jane jane si nata dhe dita. Eshte njesoj si kur djalli te te thote "Do te ti plotesoj te gjitha deshirat, vetem me fal shpirtin tend mua." A do te ishe ne gjendje te shijoje lumturine dhe ato qe blen paraja po te mos kishe shpirt??

Paraja nuk te ben as te lumtur dhe as te zgjuar, perkundrazi ka efekt krejt tjeter tek njerezit.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-06-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    3

Wink paraja eshte jeta

te gjithe ja fusni kot, sepse dhe ju qe jeni atje ku jeni ...keni shkuar per nje jete me te mire dhe nje jete me te mire e sjell paraja dhe paraja sjell lumturine e keshtu me radhe....te gjitha i ndreq paraja e kam thene vetem shendetin jo kur te merr per ters....
    Mos u beni kaq idealisteeeeeeeeeee dhe kush juuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239

Per Meril

O grup
    po ne nuk jemi kunder parase, nuk eshte se themi qe ne s'e duam parane ; e duam po aq sa edhe te tjeret dhe jemi dakord me faktin qe paraja te zgjidh nje mal me halle, por po themi qe
    ato gjera qe ne mendojme se do te na benin me te verete te lumtur nuk blihen me para.
    Dikush, kur nuk ha fasule po ha fasule me mish, ndihet me te vertete i lumtur?-Jo , mbase disi me i ngopur apo me i kenaqur qe ka ngrene me mire.Te gjitha ndjenjat qe vijne per shkak te mireqenies qe ta sjell paraja jane grimca lumturie.
    ...niente che amassi di piu'...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Meril,

Shume nga ne jemi jashte atdheut e dihet qe ketej nga jemi bejme nje jete me te mire se sa mund te benim ne shqiperi. ( Nga ana Materiale flas)

Shume nga ne arsyeja qe jemi larguar ka qene Studimet jashte shtetit. d.m.th edukimi yne, disa jane larguar per azil politik, dija jane larguar se nuk jetonin dot ne shqiperi nga lufterat dhe gjithe pazarlliqet dhe maskaralliqet e tjera, disa sepse ngelen pa pune dhe pa buke, disa te tjere per parane dhe disa te tjere jane detyruar nga kushtete dhe rrethanat e ndryshme.

te kesh pare nuk do te thote te jesh a lumtur, perkundrazi eshte nje dhimbje koke me shume.

Per mendimin tim nje person duhet te kete aq te ardhura financiare sa te perballoje nje jete normale. Do te pyesesh ti se cili eshte normaliteti, ah kjo varet se c'fare cuan ti (personi vete) normale. te gjithe ne si individe kemi "deffinition" tone per cka po cuaj nje jete normale. ne njerzit kemi prioritete te ndryshme, dhe besoj se paraja pershpejton lealizimin e ketyre prioriteteve qe kemi por nuk do te thote qe eshte e vetmja menyre per te zgjidhur keto prioritete.
    Amerikanet thone "where there is a will, there is a way" ne shqip mund ta perkethesh, n.q.s eshte dica e deshurueshme nga personi atehere, ka nje rrugezgjidhje per te arritut aty, me ane te parase apo me ndonje ane tjeter.

Mendoj se do te vije nje dite qe edhe ti do e kuptosh se paraja eshte nje cope leter, nje karte dhe asgje me teper.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-06-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    3

paraja te ben te lumtuuuuuur

per Jeans - boy

o djali paraja qe them une qe ta dish ti te ben te lumtur dhe qe c'ke me te...pastaj ketu nuk po behet fjale per mish me fasule cuni por per PARA, te madhe, zemra...... nqs ti mendon se e kam fjalen per mishin me fasule qenkemi keqkuptuar, se une fasulet nuk i preferoj fare as me mish dhe as pa mish........

uroj qe te hash sa me shume fasule me mish se inshallah po gjen ate lumturin e e vertete ....

bye bye

i/e regjistruar Maska e iulia
    Anėtarėsuar
    13-06-2002
    Postime
    10
    olimbiiii...oops!tiziana jeta eshte llogari...pooosi!:-)
    paraja s me duket e rrezikshme as persa i perket shkeljes se rregullave morale e as vdekjes shpirterore.
    etjes per para...kesaj po duhet ti ruhen te tere
    jeta eshte nje lufte qe perseritet cdo dite dhe castet e saj te harreses jane kalime te shkurtra qe paguhen me nje cmim mizor!

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

Per: Per Meril

Postuar mė parė nga Jeans-boy
    O grup

ato gjera qe ne mendojme se do te na benin me te verete te

lumtur nuk blihen me para.
    Shume e vertete

i/e regjistruar Maska e erin73
    Anėtarėsuar
    04-06-2002
    Vendndodhja
    Roma(Italia)
    Postime
    30
    Nė njė vend, dikur, kam parė njė tė shkruar tė tillė: SE I SOLDI NON FANNO LA FELICITA.......FIGURIAMOCI A NON AVERLI....
    Po ta shqipėrojmė kėtė frazė do tė ishte:se paratė nuk tė bėjnė tė lumtur,imagjino t'mos i kesh(sa i "lumtur" do jesh).Paraja, nė botėn ku jetojmė, ėshtė mėse e domosdoshme e ēdo gjė rrotullohet rreth saj(e s'e kėrkuam ne kėtė gjė).Paraja s'ėshtė = lumturi sikurse dhe varfėria= lumturi, JO.
    Si mendoni ju,prindėt tanė dikur kanė qenė tė lumtur pėr faktin qė nė fund tė muajit s'u mbetshin as para pėr tė ushqyer fėmijėt????Ndoshta s'do ishin tė lumtur edhe po ti kishin,por tė paktėn do tė ishin mė tė qetė nga ky drejtim.Mė thoni ju lutem,njė i sėmurė(kėtė,pėr fat tė keq nuk e zgjedhim apo vendosim ne) i cili s'ka pėr tė ngrėnė si mund ta paguaj mjekun,sa probleme tė tjera duhet tė mbajė mbi shpatulla pėrveē sėmundjes sė tij????
    Pėrshėndetje tė gjithėve kudo jeni,me para ose pa , tė "lumtur" ose jo.
    Fitorja e ēdo ideali moral,ėshtė arritur me tė njėjtat mjete "imorale",me tė cilat arrihet ēdo fitore:forcė,gėnjeshtėr,shpifje,padrejtėsi.....(NI ETZSCHE)

i/e regjistruar Maska e GoDdesS KriSeLa
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Vendndodhja
    Ju es ej
    Postime
    9

Nese me te vertete mendoni se para nuk te ben te lumtur..

Eshte me mire te jesh apo te kesh ??
    C'mendim keni?
    Dashurojme me shikimin e syve,
    Puthim me buzeqeshjen e buzeve,
    Flasim me rrahjet e zemres,
    Heshtim me lotet e ndarjes!!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Paraja...!?
    Nga Eda H nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 15-01-2024, 07:18
  2. Shqiptarėt, popull jo i lumtur!
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 06-05-2010, 17:51
  3. Lumturia
    Nga nitROSHI nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 18:48
  4. Paraja.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 26-10-2002, 23:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •