Close
Faqja 6 prej 16 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 153
    i/e regjistruar Maska e Andrra e Jetes
    Anëtarësuar
    21-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    105
    Leshator le nam more injorant!Bujani eshte fshat ne Tropoje dhe emrin ashtu e ka edhe ne harten e Shqiperise shiko ne "search' dhe gjeje!Edhe Enveri yt ashtu e quan ne veprat e tij te cilat i ke lexuar padyshim,kur flet per konferencen e Bujanit 1944 ku komunistet shqiptare ia dhane Kosoven serbeve!Lere Hogo Roth e stisjet percarte po shiko harten e Shqiperise si i thone Bujanit!Perndryshe une vete kam qene ne Tropoje dhe rruga nacionale qe shkon ne B.Curri kalon neper fshatin Bujan ndersa emrin Bunjaj fute ne ***** se shkon si fjala Kunjaj...Edhe dicka tjeter po te shkonim pas logjikes sate injorante atehere i bie qe toponime te pastra serbe si Pogradec,Çorovode,Zagori,Berat,Smokthine,Selenice etj duhet te quhen toka serbe!??Zot na ruaj nga injorante kembengules si puna juaj jemi katandisur ne kete dite halli...

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Andrra e Jetes për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Refugjat!!! Maska e Gege Toska
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Downsview,Toronto!
    Postime
    55
    Leshator te te vije turp per fjalorin dhe nivelin ku ke rene,ato qe sugjeron me siper merri te tera e futi ne "rectal way" dhe mos me trego mua Zonen e Pare Operative si dhe turmen e barinjve te eger te maleve qe shkaterroi si Atila kulturen shqiptare!Para Frasherlinjve tu ishte nje shqiptar Buzuku qe te shkroi ty shkrimin e pare shqip more makara,ishin humanistet te cilet e mbajten gjalle shopresen shqiptare kur pararendesit e rilindasve tu bridhinin haremeve te sulltanit!Aq shqiptare ishin keta rilindesit e tu sa kur desh shteti shqiptar te merrte eshtrat e Sami Frasherit nuk ia dha Turqia sepse e mban per te vetin sepse ai ka me teper kontribut ne dobi te Osmaneve sesa te shqiptareve!Ai "Terbacioti" yt qe ngriti flamurin e beri kete sepse e mbrojti Isa Boletini e sa per vepren e tij te madhe kujto pak si vdiq me 1919 ne kuplarate italiane!Kongresin e Lushnjes e ka organizuar Ahmet Zogu more injorant shko e meso historine e mos na shkul se qeshuri me trashamanlleqet e tua!Kur permend levizjet e Mirdites e te Dom Loro Cakes kujto pak edhe qeverine e Zografis se eshte e te njejetit nivel vetem se ne rastin tuaj ai vrau e masakroi shqiptar ne emer te grekerve!Kuptohet se "rectal way" eshte e vetmja forme e perceptimit te jetes dhe kenaqesise per ju leshator kete e shpjegon edhe nick name juaj,vuan nga komplekse te theksuara vonese pubertiteti vuajtje te cilen e shfaq ne aspiraten per te pasur pak lesh...

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Gege Toska për postimin:

bsdev (03-03-2017)

MC_ED da real
    i/e ftuar

Re: Ardhmëria e Gjuhës Shqipe

Postuar më parë nga AsgjëSikurDielli
    Kohëve të fundit janë shtuar zërat që flasin për një rishikim të Kongresit të Drejtshkrimit të mbajtur më 1972. Në këtë Kongres u vendos baza e gjuhës letrare shqipe, që do ishte dhe është gjuhë zyrtare për shtetin shqiptar dhe gjithë shqiptarët tjerë.
    Ju falemnderit.
    qe sa ke hapur temen e ke bere gabimin e pare drejtshkrimor

ardhmeria = e ardhmja

kaq kisha

Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Downsview,Toronto!
    Postime
    55
    MC qenke fare berryl ne gjuhe,"ardhmeria" eshte dicka tjeter dhe "e ardhmja" eshte tjeter,per spjegime shko te Drejtshkrimi i Gjuhes shqipe...

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Gege Toska për postimin:

bsdev (03-03-2017)

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786

Re: Re: Ardhmëria e Gjuhës Shqipe

Postuar më parë nga MC_ED da real
    qe sa ke hapur temen e ke bere gabimin e pare drejtshkrimor

ardhmeria = e ardhmja

kaq kisha

dhe më shpjego ti mua, çfarë është "e ardhmja"? E çfarë është "Ardhmëria"?

kur ti mësosh këto gjëra çun ghetto-je, eja shkruaj diç. Leximi s'të bën keq jo.

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar AsgjëSikurDielli për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e Mila
    Anëtarësuar
    16-02-2003
    Vendndodhja
    OZ
    Postime
    92
    gegerishtja eshte dialekt shume i pasur dhe ndoshta sot me i paster nga fjalet e huaja qe i gjen ne shtyp,radio e TV.(per fat te keq!)
    Por ama une nuk do kuptoja 80% te Lahutes se Malsise po te mos me ndihmonin me "perkthim" miq te mij nga veriu dhe leximi i saj i ngjante mesimit te nje gjuhe te huaj.Shkruaj fjale-vendos ne krah perkthimin e sidomos mundohu t'i mbash mend.
    Sado e madherishme eshte vepra, gjuha e saj eshte per nje pjese te madhe te rinise dialekt i veshtire dhe i panjohur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mila : 27-08-2003 më 08:41
    Don't let anyone take away your voice.

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Mila për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Postuar më parë nga Leshator
    Nuk ka krahine "Bujan" or taj. Emri origjinal i asaj krahine eshte "Bunjaj".
    Njoftohen te gjithe anetaret e forumit se per respekt te leshit te Deme Xhepes (burrit te enverit) fjala FITORE zevendesohet me fjalen FITORJE. E Kuqja me te K.oqe dhe komplot me komplllllllot.

13. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Orku për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,965
    Postimet në Bllog
    22
    Postuar më parë nga Mila
    Por ama une nuk do kuptoja 80% te Lahutes se Malsise po te mos me ndihmonin me "perkthim" miq te mij nga veriu dhe leximi i saj i ngjante mesimit te nje gjuhe te huaj.Shkruaj fjale-vendos ne krah perkthimin e sidomos mundohu t'i mbash mend.
    Sado e madherishme eshte vepra, gjuha e saj eshte per nje pjese te madhe te rinise dialekt i veshtire dhe i panjohur.
    Mila, nese une e ti nuk e kuptojme "Lahuten e Malesise" pasi dialekti yne eshte Tosk, kjo nuk do te thote se ne kemi te drejte tu imponojme 2/3 te 7 milione shqiptareve ne Ballkan qe flasin dialektin geg, dialektin tone te shqipes.

Une e ti duhet te perpiqemi te zoterojme edhe dialektin geg, ashtu si shqiptaret e dialektit geg duhet te mesojne dialektin tone. Per mua te gjithe ata qe imponojne "standarte" apo mbrojne se nje dialekt eshte me i mire se tjetri, nuk bejne as me pak e as me shume se manifestojne nje provincializem ne te menduar.

Evolumi i gjuhes shqipe nuk varet nga ne por eshte ne doren e kohes. Ne mund te bejme vetem kompromise qe shkrijne pasurine kombetare gjuhesore e dialektore ne nje gjuhe te re shqipe qe nuk eshte as Geg, as Tosk, por i perfaqeson denjesisht te dy dialektet.

Toskerishtja dhe Gegnishtja nuk duhet te shihen si dy gjuhe te ndara apo dy dialekte konkurruese per kontroll te shqipes. Ato te dyja jane komponente te pandashem te gjuhes shqipe. Asnjera nuk eshte me e bukur apo me e paster se tjetra, vetem duke u bazuar ne preferencat apo edukimin e secilit prej nesh.

Albo

15. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Albo për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-07-2003
    Postime
    85
    Si puna e Esperantos ?
    You got to be Albanian to get a real tan!

17. Anetarët më poshtë kanë falenderuar pyetesi për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Downsview,Toronto!
    Postime
    55
    Albo e drejte!Ne vitet '30 poeti Lasgush Poradeci e vleresonte ne kulm poemen "Lahuta e Malcise" po ashtu edhe poeti i madh vlonjat,Ali Asllani duke e ngritur ne piedestal si nje nga kryeveprat e letersise shqipe.Pra ata normalisht e kane lexuar dhe kuptuar kete poet,Migjeni botonte krijimet e e veta te para ne Korce,Sterjo Spasse ishte shume i lexuar askohe ne Shkoder e keshtu me radhe.Kjo tregon se ne ato vite hendeku i dialekteve nuk ishte thelluar sa eshte thelluar sot sepse te dy dialektet benin jete paralele!Nje shembull tjeter;ne ceremonin e varrimit te Avni Rrustemit fjalen e rastit e mban Gjergj Fishta dhe gazetat e kohes shkruajne se "nuk mbet njeri pa qare i prekur thelle nga fjalet e poetit,nenes se Avniut i ra dy here te fiket!",nese Fishta ishte mjeshter i dialektit gege si mundet atehere te preke aq thelle ndjenjat e njerezve te cilet ishin nga skajet jugore te Toskerise,edhe njehere kjo sepse athere nuk ka pasur kaq hendek sa sot!Puna eshte qe te behet nje afrim i natyrshem jo i sforcuar sepse nje afrim i sforcuar do sillte po ate deme qe solli unifikimi i sforcuar i '72 e ne radhe te pare kjo kerkon njerez te emancipuar qe zgjidhjet i bejne me qytetari e jo me "dore te forte" e shkopinj policesh!Ne Angli ku une jetoj kam lexuar kete informacion ne tekstin e gjuhes angleze te Universitetit te Oxfordit:"Ne Angli vetem 17% e vendit e njeh mire gjuhen e unifikuar angleze,vetem 3% e flasin ne perdorim aktiv ndersa pjesa tjeter flet dialektet e "-shire" ku jetojne!",pra 83% e Anglise!Ata qe jetojne ketu ne UK e dine kete dallim mes rajoneve te kesaj mbreterie!Po kush eshte Anglia kjo nuk ka nevoje te komentohet...

19. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Gege Toska për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 6 prej 16 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •