Close

Rezultati i Sondazhit: Cilit komunitet fetar i perkisni?

Votues
187. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Musliman

75 40.11%
  • Orthodoks

34 18.18%
  • Katolik

21 11.23%
  • Tjeter

6 3.21%
  • Jam ateist

9 4.81%
  • Besoj ne Zot, s'kam fe

38 20.32%
  • Nuk besoj ne Zot

4 2.14%
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 107
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    here...there...no particular where
    Postime
    46

Isi

Turku,

p.s. check ur email.

X

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Postuar mė parė nga Albo
    atehere po te ndjekim kete menyren tende te mprehte te llogjikuari i bie qe besimtaret muslimane shqiptare qe luten ne arabisht dhe jo ne shqip te jene arabe, dhe katoliket qe perdorin fjale latinisht te jene romake, apo jo?

Tani te te pyes une ty, a e ndryshon doktrinen fetare orthodokse emri qe mban kisha, qofte orthodhoks, orthodoks, apo ortodoks?!
    Lutja dhe emertimi jane dy gjera te ndryshme.
    Nqs ne emrin e Kishes Katolike Shqiptare ka emertime latine atehere po do ta quaja te tille, te njejten gje edhe per Myslimanet Shqiptare.
    Albo ti ke kombesi Shqiptare dhe jo nderkombetare. Nqs vendos te ruash drejtshkrimin "nderkombetar" atehere ruaj dhe "X-in" ne fund dhe hiqe "KS" qe mos te biesh ndesh me versionin nderkombetar.
    Nqs ty nuk te duket tendencioz perdorimi i fjales "Orthodhokse" ne emrin KOASH-it atehere nuk di cfare te them

Doktrina fetare nuk ndryshon por karakteri kombetar po.
    Nqs fjala "piskop" perqafohet nga KOASH-i se bashku me shume fjale te tjera ta panjohura ne gjuhen tone kjo me ben te dyshoj per sinqeritetin e tyre.
    timeo Danaos et dona ferentes

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Une jam Z.. une te keshilloj te edukosh vetveten pak me shume mbi fene orthodokse, dhe historine 1940 vjecare te saj ne Shqiperi.

Pastaj merre mundimin te njihesh me jeten e vepren e heroit tone kombetar, Gjergj Kastrioti, qe i perket ketij komuniteti, njihu me kokat e prera te klerikeve orthodokse shqiptare ne luften e tyre per pavaresine e vendit dhe te kishes shqiptare.

Pastaj merre mundimin te vish te shkruash ne kete forum mbi KOASH dhe besimtaret orthodokse qe mbajne gjalle e te pastert identitetin kombetar shqiptar.

Ti sot po pyet per orthodoksine, une te them qe edhe parardhesit e tu ishin orthodokse perpara se pushteusi otoman tu luante fene nga vendi nje pjese te mire te shqiptareve.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    Postime
    46

Albo

Edukoje dhe ti veten ne historine e shqipris dhe ottomaneve.
    Ottomanet sa per dieni nuk ka forcuar njeri te kthehet ne Musliman, sepse Islam do te thote submission (se di shqip), edhe nqs esht forcuar ne njeri, its not longer such.

Kshuqe, ato qe u kthyen ne Musliman, bone kshu vetem nga deshira per te shikuar te VERTETEN UNIVERSALE!!!

Ju ortodokset sdoni njonji tjetrit, do me thuash ti qe doni Shqiprine e????????...Te lutem!!!!

X

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Postuar mė parė nga Albo
    Une jam Z.. une te keshilloj te edukosh vetveten pak me shume mbi fene orthodokse, dhe historine 1940 vjecare te saj ne Shqiperi.
    Flm shume per keshillen e sinqerte po problemi eshte fare i thjeshte dhe mos u perpiq te anashkalosh ceshtjen duke na e bere me te gjere se c'eshte.
    KOASH po perdhos ato kokat e prera te klerikeve ortodokse duke greqizuar gjuhen tone. Me qarte se kaq nuk mund te shprehem.
    Gjerjg Kastrioti ishte Ortodoks? Hera e pare qe e degjoj. Megjithese ne oborrin e tij flitej Greqisht ne ceshtje zyrtare kjo eshte hera e pare qe degjoj qe ai i perkiste besimit Ortodoks, gjithnje besoja se ishte Katolik. Megjithate sa te rroj do mesoj.
    Paraardhesit e mi ishin katolike nga mbiemri qe une mbaj megjithese une vete jam bektashi sot qe nuk praktikoj.

failed & quoted Maska e IsiNYC
    Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Edhe une nuk e dija qe Skenderbeu ishte Ortodoks....dhe mardhniet e tij me Vatikanin dhe Princin e Venecies nuk e kuptova si imponim qe Skenderbeu ishte Katolik, thjesht mendova se ato e ndimuan se kishin nje armik te perbashket.

Nje pyetje....cfar eshte KOASH? Besoj qe germat qendrojn per Kisha Ortodokse A? Shqiptare por jeni te sigurt qe kan motive politike pervecse fetare?
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    Postime
    46
    Skenderbeu ka qen Musliman people!!!!
    Iskander Beu!!!!
    Hellooooooooooooooooooooooooooo

failed & quoted Maska e IsiNYC
    Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Skenderbeu NUK ka qene Mysliman. Emeri i eshte dhene nga Turket kur ai studioj nen shkollat e tyre. Ai ne fakt i urrente Turket, kulturen dhe fen e tyre.
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    Postime
    46
    thats ur version, i stick with mine!!!
    bring it on!!!

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    KOASH- Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare
    dhe nuk po te bejne syte jo, ORTHODHOKSE eshte.
    shif per me shume www.orthodoxalbania.org

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •