Close

Rezultati i Sondazhit: Cilit komunitet fetar i perkisni?

Votues
187. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Musliman

75 40.11%
  • Orthodoks

34 18.18%
  • Katolik

21 11.23%
  • Tjeter

6 3.21%
  • Jam ateist

9 4.81%
  • Besoj ne Zot, s'kam fe

38 20.32%
  • Nuk besoj ne Zot

4 2.14%
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 107
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Ja pse Zoti i ka tradhetuar cifutet dhe i ka mallkuar

hARROVE SE CDONIN TE BENIN ROMAKET E CIFUTET ME JEZUSIN PO A NUK QE ZOTI qe e lejoi.pastaj ZOTI VONON POR NUK HARRON NDOSHTA PREJ KESAJ NGJARJE DO KETE DOBI PSE DO TRIUMFOJE E VERTETA

shikoni pak njeriun lind rritet zhvillohet plaket pataj vdes po keshtu bimet kafshet perandorite nuk dalin nga ky ligj i Zotit edhe amerika sbesoj te dali dot pati nje fillim pati nje zhvillim do te kete nje renie e pastaj nje shkatarrim

hebrejte ishin rober te faraonit Zoti i shpetoi me ane te musait jua hapi detin ne mes ja mbyti faraonin por ato mbas kesaj nuk u binden se faraoni u mbyt Zoti ja nxorri trupin e tij mbi det pastaj shkuan ne egjipt moren pasurite e bene nje idhull ne kohen kur musai ishte ne malin sina kur erdhi musai keto adhuronin vicin me gjithe argumentet qe Zoti ju dha {ligji i perterire:32..20_50}"dhe tha {Zoti} une do tua fsheh atyre{israeliteve} Fytyren time dhe do te shoh cili do jete perfundimi i tyre,sepse jane nje brez i degjeneruar, bij tek te cilet nuk ka fare besnikeri.ata me kane bere xheloz me ate qe nuk ishte Zot {IDHULLIN QE ADHURUAN MBAS SHPETIMIT NDAJ FARAONIT}kane provokuar zemerimin tim me idhujt e tyre te rreme dhe UNE DO TI BEJ XHELOZ ME NJEREZ QE NUK JANE NJE POPULL{arabet para islamit ishin ndare ne fise},DO TI NGACMOJ CMIREN E TYRE ME NJE KOMB QE NUK ESHTE NE VETE....{sepse arabet adhuronin idhujt para islamit)Une do te mbledh mbi ta mjerime do ti mbaroj shigjetat e mia kunder tyre. Nga jashte shpata do ti privoje nga femijet. nga brenda terrori, duke shkaktuar vdekjen e te riut virgjereshes,te foshnjes se gjirit dhe te plakut te thinjur.
    UNE KAM THENE "DO TI FSHIJ NJE HERE E MIRE KUJTIMIN E TYRE NE MES TE NJERZVE"

ne kohen e dautit ju rrit besimi i thane daudit duam te luftojme mirepo nuk kishte ardhur akoma urdheri i Zotit per lufte .kur erdhi dauti i tha jeni te obliguar te luftoni shiko si i thane shko e lufto ti me ZOTIN TEND.

te shtunen Zoti ja ndaloi qe te peshkonin ata te "ZGJUARIT" i hidhnin rrjetat te premten e i nxirrnin te dielen do ja kallnin ZOtit i ktheu disa prej tyre ALLAHU derra dhe majmune

i ka urdheru ZOTI ti mbulojne grate nese ata nuk mbulohen te qethen tulle hebrejte qe nuk i mbulojne i qethin edhe i vendosin paruke
    ne bibel
    6 Sepse nė qoftė se gruaja nuk mbulohet, le t`ia presin flokėt; por nė qoftė se pėr gruan ėshtė turp tė qethet a tė rruhet, le tė mbulojė kryet.
    7 Sepse burri nuk duhet tė mbulojė kryet, sepse ėshtė shėmbėllimi dhe lavdia e Perėndisė, kurse gruaja ėshtė lavdia e burrit,
    8 sepse burri nuk ėshtė nga gruaja, por gruaja nga burri,
    9 edhe sepse burri nuk u krijua pėr gruan, por gruaja pėr burrin.
    10 Prandaj gruaja, pėr shkak tė engjėjve, duhet tė ketė njė shenjė pushteti mbi kryet.
    1Korintasve,11/6-10

Tjeter i vrisnin profetet Zekerian me sharre Gjoni ia prene koken donin te vrisnin edhe Jezusin a.s .a nuk ju mjaftojne keto per tu quajtur populli i mallkuar sepse ato i kalonin kufijte e ZOTIT.pse duhet ti dume kur vete ZOti i ka mallkuar.Kristianet katolike dhe ortodokse para nje shekulli ishin dakort me kete gje mirepo e pane se hebrejte u fuqizuan edhe hoqen dore nga luftrat ndaj tyre persekutimit qe i benin me pare ka edhe ngjarje te tjera po qe se i doni me kenaqesi.

une cuditem si kristianet i duan ato kur ato vrane gjonin zekerian i thane se maria ka bere imoralitet per te cilen Allahu ka zbrit nje sure me emrin "MERJEME:ku e pastron ate nga shpifja e cifuteve dhe tregon realitetin per jezusinplus qe cifutet shtyen romaket per te vrare jezusin futen doktrinen e trinitetit ne bibel shiko se cfare beri pali para se me u be kristian vrau apostujt shpiken rrymat jehovait evangjelisteve protestante qe perkrahin hebrejte dhe i ndihmojne ato per realizimet e qellimet e tyre djallezore.ato se besojne jezusin si profet a.s dhe muhamedin a.s.

NE BIBEL

{ligji i perterire:32..20_50}"dhe tha {Zoti} une do tua fsheh atyre{israeliteve} Fytyren time dhe do te shoh cili do jete perfundimi i tyre,sepse jane nje brez i degjeneruar, bij tek te cilet nuk ka fare besnikeri.ata me kane bere xheloz me ate qe nuk ishte Zot {IDHULLIN QE ADHURUAN MBAS SHPETIMIT NDAJ FARAONIT}kane provokuar zemerimin tim me idhujt e tyre te rreme dhe UNE DO TI BEJ XHELOZ ME NJEREZ QE NUK JANE NJE POPULL{arabet para islamit ishin ndare ne fise},DO TI NGACMOJ CMIREN E TYRE ME NJE KOMB QE NUK ESHTE NE VETE....{sepse arabet adhuronin idhujt para islamit)Une do te mbledh mbi ta mjerime do ti mbaroj shigjetat e mia kunder tyre. Nga jashte shpata do ti privoje nga femijet. nga brenda terrori, duke shkaktuar vdekjen e te riut virgjereshes,te foshnjes se gjirit dhe te plakut te thinjur.
    UNE KAM THENE "DO TI FSHIJ NJE HERE E MIRE KUJTIMIN E TYRE NE MES TE NJERZVE"

A e dini se sipas izraeliteve ne jemi gomaret etyre dhe se ato jane populli me racist ne toke te cilet thojne vetem ne jemi populli i Zotit dhe te tjeret jane sherbetoret tone dhe ne parajse do hy vetem ai qe ka gjak cifuti
    XpliCit_dr kujdes po ben gabime ne lidhje me profetet

Mos fol per profetet duke lexuar tregimet e bibles sepse Zoti i ka pastruar ato ne kuran nga gabimet qe gjenden ne bibel Asnje profet se ka mohu Zotin dhe vellai musait haruni nuk e beri idhullin vicin e arte kujdes kur te flasesh per profetet megjithese je muslimane duhet te dish historite e tyre sipas kuranit ki kujdes se ben shume gjynah .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    here...there...no particular where
    Postime
    46

Klevis

Joseph ishte i derguar i Zotit, edhe e mohoji Zotin sepse ju vra gruaja. Aaron (jo vllai moses) ishte mbret edhe e tradhetoj Zotin sepse Egyptians i moren pasurine. Atij tjetrit (sja mbaj mend emrin) e tradhetoji Zotin sepse u verbua...etc, etc, etc!!! Po sdua te hyj n'gjynaf se nuk i mbaj mend emrat tani.
    Pranaj e mylla pra, mos na jump ti Klevis.
    Un e thash qe si dija me details kshuqe e lash fare.
    Flm per sqarimin tonde, se un se kisha durimin te hapja Librin ose biblen...

X

failed & quoted Maska e IsiNYC
    Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Klevis, e gjysma e te vertetes ka te njejten dinakeri si genjeshtra. Une e ti kuptojm se ku e kam fjalen. Akuzon dhe flet per Izraelitet me 'urreitje', per Myslimanet kjo esthe si tip ne mode ne keto kohet tona.

ne kohen e dautit ju rrit besimi i thane daudit duam te luftojme mirepo nuk kishte ardhur akoma urdheri i Zotit per lufte .kur erdhi dauti i tha jeni te obliguar te luftoni shiko si i thane shko e lufto ti me ZOTIN TEND.
    e pa dokumentuar.....prapagand egzemplare

pse duhet ti dume kur vete ZOti i ka mallkuar
    Zoti i Myslimaneve i ka mallkuar, nje here e nje koh Zoti i Katolikeve i kishte mallkuar por sot e paska Ndryshuar mendjen - besoj se kur ti leverdisi Myslimaneve edhe Allahu do e ndryshoj mendjen. I ipni Zotit vetij njerzore sepse kapaciteti i mendjes tuj nuk mund te imagjinoj dot me teper?

A e dini se sipas izraeliteve ne jemi gomaret etyre dhe se ato jane populli me racist ne toke te cilet thojne vetem ne jemi populli i Zotit dhe te tjeret jane sherbetoret tone dhe ne parajse do hy vetem ai qe ka gjak cifuti
    Gomaret e tyre???? hmmm te them te drejten te vetem gje qe kam degjuar keto kohet e fundit ka qen fjala INFIDEL qe Myslimanet e quajn TE GJITHE BOTEN jo-Myslimane. S'kam pas asnjehere firke nga Izraelitet se do me vinin e do me vrisnin dhe ne qofte se SIPAS TEJE ato jan RRACISTA.......s'jan me teper se Myslimanet qe jetojn qe te na vrasin ne jo-Myslimanet me bombat e tyre se ashtu i thot ALLAHU.

Klevis po jeton nje Genjeshter sa me shpejt ta kuptosh aq me mire do jet.

Te vetmit njerez te qe duken si te mallkuar jan Arabet qe jetojn sikur eshte vit 600 dhe jo 2003 dhe ata jan te vetmit rracista qe deri sot e ksaj dite vrasin e presin me mijra nga urrejtja e tyre.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IsiNYC : 18-09-2003 mė 10:29
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-08-2003
    Vendndodhja
    here...there...no particular where
    Postime
    46

Iso

ktu je e?
    nqs po, hajt hapim i tem ene argumentojm te dy se te kom qejf, jo per gjo.

X

Qeke farsoj cuni ti me...nice pics

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    "...[Izraelitet]..thojne vetem ne jemi populli i Zotit dhe te tjeret jane sherbetoret tone dhe ne parajse do hy vetem ai qe ka gjak cifuti"

Kjo eshte genjeshter tjeter. Izraelitet besojn qe gjithe bota qe nuk ndjek Judaismin shkon ne parajs ne qofte se ndjeking keto 7 ligje...

1. Te krijojn gjygje dhe ligje me te cilat do gjykohen te drejtat e njeriut

2. Mos i besojn kullave apo figurave apo statujave (idols)

3. Mos blasfemin kundra Zotit

4. Te mbajn moralin seksual (kundra insest/seks me kafsh etj)

5. Mos Vrasin

6. Mos vjedhin

7. Mos shkulin pjes te trupit e nje kafshe qe eshte akoma gjall.

Keto quhen 7 ligjet e Noah-s

Izraelitet fetare besojn qe ne qofte se gjithe bota (jo-Izraelite) i mban keto ligje.....do shkojn ne parajs.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IsiNYC : 18-09-2003 mė 11:43
    A casual stroll through the lunatic asylum shows that faith does not prove anything. | Nietzsche

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Nje pyejte te shkurter Albo.
    Ti vertete fjalen ORTODOKS e shqipton ORTHODOKS ose ORTHODHOKS?
    Nqs po atehere quaje greqetim e jo shqiptim.
    timeo Danaos et dona ferentes

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272

Evidenca Mungon

Shum eshte interesante ajo qe thuhet ne kete teme.
    Mendoj se kjo menyre e te besuarit ne Zot e pa patur fe eshte nje gje apsurde.

Njejt sikur te thenit : Une besoj se kam komandues por nuk besoj komandat e tija.

Problemi me i rende per fene sot eshte mungesa e evidences qe pohon se ato gjera qe ajo predikon jane ne fakt me origjine nga zoti. Shkrimet rreth fese jane tipike si kjo mesiper ku evidenca apo faktet qe vertetojne ate qe eshte thene jane zero. Bota p.sh. nuk eshte e rrafshet megjithese keshtu thuhet ne veprat fetare sic eshte kurani. Te pranohet kjo si komande e zotit eshte absurditet. Kjo ne fakt vetem tregon se ato shkrime nuk kane te bejne me zotin dhe se origjina e tyre eshte imagjinata e kufizuar nga injoranca dhe mosnjohuria e botes dhe e universit.

Qe te pranohen besimet tuaja si komanda, ju duhet ne rradhe te pare te na sillni evidencen rreth vertetesise se tyre. Gjer tani, keni bere nje pune shume te dobet ne kete fushe.

I

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    E tere vertetsia e fese eshte e bazuar tek ideja e mbasjetes. Ajo bazohet plotsisht tek fakti se nuk ka patur ndonjehere njeri te kthyer nga vdekja per te treguar se c'fare eshte vdekja. Feja arabe e cifute sygjeron se mbasjeta eshte e ndare ne dy botera; bota e vuajtjes dhe bota e lumturise se perjetshme ku edhe zoti jeton. Ku eshte evidenca? Evidence ke zero. E tere evidenca eshte: "keshtu ka thene profeti." Fjala nuk mjafton si evidence as per gjerat me te thjeshta te jetes, por kur behet fjale per teorite me te komplikuara, ketu na u dashka te pranojme fjalen si forme te vetme te evidences per te verteten, edhe kur kjo fjale eshte e mbushur me absurditete sic eshte bota e rrafshet. Edhe kjo ishte nje fjale, nje komande nga zoti per te cilen njerezit u dogjen mbi turrat e druve ne mesjete.

Nuk e di nese ato qe shkruan feja per mbasjeten jane te verteta apo jo, nuk kam evidence per te vertetuar egzistencen e ferrit ku digjen miliarda e miliarda njerez per shkaqe absurde, per zbulimin e fytyres apo te trupit. Digjen mijera gjenerata per shkak se kane bere seks, miliarda njerez sepse nuk pranuan ti japin zotit emrin Allah apo Jezus etj., ndersa parajsa eshte e mbushur me luftetare te nacionalizmit Arab, me xhihadiste qe bejne seks me krijesa speciale te quajtura hyrije, ku shpreblehen per akte sic ishte ai i 11 shtatorit. Nuk e di se nuk kam evidence te vertetoj se krijuesi i Universit te pafund, e tere egzistenca e tij, bazohet ne dy botera te ngritura per banoret e nje planetit te vetem, te vogel, nje planetit te humbur ne pafundesine e hapesires dhe krijeses se tij. Nuk kam evidence per te vertetuar se krijuesi i universit eshte i preokupuar me menyren se si duhet te gurezohet nje grua qe paska patur marredhenje seksuale para marteses apo jashte marteses, nuk kam evidence te vertetoj se gjykimi i zotit per nje femije te posalindur, te lene para deres se xhamise, eshte gurezimi i tij. Nuk kam evidence per keto gjera, nuk ka patur te kthyer nga vdekja, te kthyer nga zoti direkt, per te na treguar eksperiencen e tij apo te saj ne mbasjete. Ka patur vetem njerez qe e kane imagjinuar mbasjeten.

Kam evidence per gjera te kesaj bote, evidence qe tregon se bota nuk eshte e rrafshet, evidence qe tregon se yjet jane me larg sesa hena, se hapesira nuk eshte nje cati e dielli nje llampe e vogel qe zbret fizikisht mbi siperfaqen e tokes se rrafshet. Kam evidence qe tregon se bota eshte miliard-vjecare e jo mije-vjecare. Kam evidence qe tregon se njeriu ka jetuar mbi planetin tone me miliona vjet e jo vetem 4 mije vjet. Nuk e di se cila eshte gjuha hyjnore, gjuha e preferuar ne te cilen krijuesi i universit ka zgjedhur per te komunikuar absurditetet, arabishtja apo cifutja, por e di se nga te dyja keto gjuhe gjithnje ka dalur dhe del edhe sot helmi i urrejtjes.

Kam evidence qe tregon se e verteta persa i perket botes fizike nuk eshte ashtu sic thuhet ne ato shkrime te cilat ketu na i paraqesin si "komanda" te zotit.

I

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Postuar mė parė nga une jam Z...
    Nje pyejte te shkurter Albo.
    Ti vertete fjalen ORTODOKS e shqipton ORTHODOKS ose ORTHODHOKS?
    Nqs po atehere quaje greqetim e jo shqiptim.
    Institucioni i Kishes Orthodhokse Autoqefale Shqiptare e mban kete emer qe nga themelimi i tij nga imzot Fan Noli. Edhe sot e kesaj dite ai mban te njejtin emer dhe ky emer perfaqeson 20% te popullsise shqiptare qe i perkasin fese orthodokse = 600 000 e kusur shqiptare. Albo eshte nje anetar i kesaj Kishe te Shenjte qe nuk u themelua kete dhjetevjecarin e fundit por shekullin e pare te eres sone.

Une ne fjalorin tim personal perdor shpesh fjalen "orthodoks" pasi eshte pak a shume versioni nderkombetar i germezimit te Kishes sone. Orthodoksia eshte fjale greke dhe eshte e tille per te gjithe orthodokset e botes jo vetem per shqiptaret. Nese ti aludon me ate mendjen tende te mbrehte se une jam grek pasi feja ime ne liturgjine e saj perdor terma me prejardhje greke, atehere po te ndjekim kete menyren tende te mprehte te llogjikuari i bie qe besimtaret muslimane shqiptare qe luten ne arabisht dhe jo ne shqip te jene arabe, dhe katoliket qe perdorin fjale latinisht te jene romake, apo jo?

Tani te te pyes une ty, a e ndryshon doktrinen fetare orthodokse emri qe mban kisha, qofte orthodhoks, orthodoks, apo ortodoks?!

Anėtarėsuar
    27-08-2003
    Vendndodhja
    mbi dhe, nden qiell
    Postime
    227
    Iliri88, e shof qe ke lexuar grindjet midis meje dhe fanatiket e forumit!

Te pershendes!

Te pakten tani kam nje perkrahje ne luften e ruajtjes te identitetit tone Shqiptar kundra forcave pushtore dhe ideologjise tyre kundra popullit tone. Jam i merzitur te shof qe kan perparuar deri ne nje far pike. Eshte e cuditeshme qe kan arritur ti influencojn me ideologjira dhe besime qe i perkasin perrallave dhe legjendave dhe jo jetes sone. Sikur ta trajtonim historin tone me te njejten vullnet dhe pasion qe ato trajtojn historin Arabe dhe Euro-Greke do kishim me teper mundesi te perparonim si komb dhe si shtet. Por me duket so do e kalojm te ardhmen duke u grindur me njeri tjetrin se kush nga 'perdhunuesit' te kultures tone na ofroj perralla me te bukura Greket, Romaket apo Turku.

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •