Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Hey, how do i look? Maska e Aragorn I
    Anėtarėsuar
    20-09-2003
    Vendndodhja
    Your five years in solitary confinement are at an end. You've paid part of your debt to France.
    Postime
    323

E ardhjma me e bukur se e tashmja!?

Coku futem nga fajtori dhe degjoj muzike shqipe. Po degjoja dje festivalin e vitit 91. Atehere kam qene 10 vjec, dhe kam te pakten qe ne 96 qe nuk i degjoj kto kenge. Cudi, sa fillonte c’do kenge, rrengjethesha dhe filloja kendoja me te. Ndaloja ‘pause’ kengen dhe e vazhdoja vete. Dhe me e forta, qe ma hoqi trurin fare, ne fund te kenges, pergatitesha te kendoja nje kenge tjeter, qe me ishte fiksuar se vinte pas kenges qe sapo mbaroi sipas renditjes qe i kam pasur ne kaseta. Booo, sa me rrengjethej mishi. C’do kenge me sillte kujtime te asaj kohe. Momente te bukur, vite te bukur, stine te bukura, dite te bukura, jete e bukur. Pse nuk mundem te kthehem ne kte te kaluar dhe aty te rri pergjithmone?

Tema e ksaj teme:

Pse njeriu shikon mbrapa dhe i pelqen me shume e kaluara, shpesh here nuk eshte i kenaqur me te tashmen, dhe pothuajse perhere eshte optimist se e ardhmja do jete me e bukur? Si shpjegohet ky fenomen? Pse vleresojme te kaluaren, nuk na pelqen e tashmja dhe mezi presim te ardhmen? Mos valle sa me shume jeton aq me e shemtuar behet jeta? Nese jo, atehere pse nuk e vlereson njeriu te tashmen por duhet te behet ajo e kaluar para se ta vleresoj?

Si mund te jete e ardhmja me e bukur se e tashmja kur e tashmja eshte me e shemtuar se e kaluara?

Dhe disa prej kengeve qe te gjithe i mbani mend:

'Na lini ta jetojme', 'Politika' dhe 'Pse kerkon' te paren nuk e mbaj mend kush e kendon, kurse e dyta eshte nga Morena Reka.

... Ēdo dashuri qė tė jetojė do ngrohtėsi
    Dhe toka s'rron pa diellin lart, pa kaltėrsinė
    Kudo tė jesh o moshatar i vendit tim
    Kush vallė si ne do dashurinė

E duam jetėn ndaj na lini tė jetojmė
    O mik, o vėlla pak qetėsi pėr shpirtin tonė
    E shtrenjta ime ti kėtė mbrėmje mos mungo
    I kam harruar pėrkėdheljet mos mungo
    ----

Politiken politiken e kuptoj
    pluralizmin e kerkova e pranoj
    dashurine dashurine se haroj
    du-a je-ten, ta shijoooooooj ohoooho... ohoooohoho lol

atehere ne ishim te fejuar
    nga buzet e tij degjoja vetem shpirt e xhan
    por sa shpejt ai ka ndryshuar
    na eshte bere po-li-ti-kan

perseri e perkedhel
    ja erdhi viti i ri i dashur per shume vjet
    ai perseri nuk flet
    do nje vend ne pa-rla-ment

jo jo jo jo s'e kuptoj
    mendja iku fluturoj
    jo jo jo jo s'e kuptoj oooooooooooo lol

----

Abra-kadabra.... abra-kadabra...
    abra-kadabra... abra-kadamra... lol
    me thuaj letrat valle kush t'i lexon
    kush te tregon i dashur fatin ta shton
    dhe yjet ...
    e cili ty te mbush me shpresa aq kot

e kur me mbyllesh i dashur ne nje kafene
    e nuk e di i dashur se te pres
    ti dashurine para syve e ke
    pse pret t'ta thot ty filxhani i kafese

Pse kerkon, sonte pse kerkon ta dish,
    c'do te ndodh neser fati nuk ta thote
    nese ti pret qe neser te me vish
    eja eja ti sot --- X2

te genjeeeeeeeeejn letrat te genjejn.....

hahahaha sa te bukura kane qene kto kenget!
    Nga halli,
    derrit i thuhet dajo.

Ndjesė pastė nėna e shtrenjtė..
    Sa shumė vėllezėr paska patur!

I shkreti Mahmut Jihadi Maska e LONDON-TIRONC
    Anėtarėsuar
    08-12-2002
    Postime
    279
    E kaluara shihet me nostalgji(nejse jo gjithmone) per arsyen se eshte historia e njeriut.Sido qe te kete qene,Njeriu ka ''rrespekt'' per vetveten edhe si rrjedhoja ka ''rrespekt'' per historine e tij.
    Ne memorjen e kujdo jane te sistemuara Ndjesite e Femijerise se Dliret,pa kokcarje e plot gjalleri.,jane te sistemuara endrrat e shpresat e nje Adoleshence plot Emocione te Sinqerta.
    Kur kjo memorje i rikthehet kesaj historije ,i rikthehet ne kompleks edhe ne detaje ,ndodhi ne kohe por edhe ndjesite perkatese,pra i rikthehet edhe botes emocionale te asaj kohe.Ketu fillon edhe nostalgjija.

Arsyen se perse e tashmja na duket se nuk eshte ajo qe kishim shpresuar mund ta gjesh fare mire tek Natyra e Njeriut,Ambicja qe kemi per veten edhe jeten tone,deshira per te pasur me shume,moskenaqesija me arritjet e momentit.
    Keto edhe arsye te tjera na bejne te ndihemi edhe me kerkues ndaj vetes,natyres edhe shoqerise.

Shpresa per te realizuar detyrat edhe qellimet qe i kemi vene vetes per te Ardhmen eshte edhe ''Arsyeja'' qe na justifikon ekzistencen .

Rrespekte Grup...
    Kur ne niseshim per marrshim,zuzkat qanit me ngasherim.
    Ne Jarovesh ne po vemi,kush nuk beson borxh nuk ja kemi.

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Aragorn
    Mos valle sa me shume jeton aq me e shemtuar behet jeta?
    Shume bukur e ke shtruar kete pyetje retorike Aragorn...
    Edhe une ia kam bere shpesh here kete pyetje vetes, dhe shpesh here kam menduar se jeta sa vjen e degradon, dmth humbet nga vlera, shija...
    Edhe per vete njerezit, shpesh mendoj se sa me shume kalon koha, gjen brenda tyre me shume hile, me shume dinakeri, largim nga gjendja e paster dhe e sinqerte...
    derisa arrin ne nje kohe qe nuk mundesh as te besosh me asnjeri, as-njeri...
    Duhet shume mund e mohim realiteti ne menyre qe te ruash te pa cenuar qenien origjinale (femijen) qe ndodhet brenda te gjithe nesh... me thoni nese ia futa kot ketu... (padyshim une jam i bindur se kam te drejte ne kete qe thashe me lart, megjithese eshte per te ardhur keq qe kjo gje ndodh)

Sinqerisht
    MtrX
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Pershendetje Aragorn!!! Une jam nje anetar i ri te ky forum.

Me ka lene pershtypje shtjellimi qe i ke bere temes duke sjelle edhe shembuj kengesh te cilat po ti krahasosh me kenget e sotme, as qe behej fjale per cmim te pare por Nobel, Ato( d.mth kenget e se kaluares) mbartin ne vetvete nje bukuri dhe nje botkuptim te vecante, ne mendjen time. Me kete dua them se nepermjet tekstit te kengeve mundet shume bukur dhe pa gabim te perceptosh jeten aktuale, institucionin e familjes, enderrat e se ardhmes, zhvillimet politike etj etj.
    Po te krahasosh tekstet e nje kenge te vitit 91 me ato te viteve te fundit vihet re qarte edhe "pakenaqesia per te kaluaren apo te tashmen, dhe si duhet te jete e ardhmja" e cila shprehet te kenget, por vlen te vecohet natyra optimiste qe mbartin keto kenge per nje te ardhme te afert, per realizimin e nje deshire qe buron nga zemrat e njerezve te thjeshte.

Se fundi, Aragorn une do te keshilloja, persa i perket pesimizmit qe ndjen, se "njeriu sa ka frymen ka dhe shpresen" dhe mendoje per njke moment se e ardhmja nuk do te egzistonte, apo kishte nje fund te percaktuar. Si do ndiheshe ne kete situate per te tashmen apo te kaluaren!? A do te mendoje njesoj per te ardhmen?

shenet e gjithe te mira te gjithve!!!

ThE_MaStEr Maska e eastbaby
    Anėtarėsuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    asnjehere nuk mund te krahasojme kohet sepse 1 gje qe tani mbare vlera te vecanta atehere ishte kot fare dhe e anasjellta jeta eshte e bukur por edhe nje sfide shijoje ate
    Dashuria eshte fillimi i jetes dhe i cdo marrezie ,,, shijoje ate

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    shume teme e bukur!!!!!
    per mua gjithmon e kaluara eshte me e bukur se e tashmja....psh. kur erdha ne Canada, ditet dhe muajne e pare isha e merzitur dhe sme pelqente as gje...mendoja shpin ne greqi,shkollen dhe shoqerin atie...sa bukur qe ishte!
    Die po mendoja ditet e para qe erdha ne Canada dhe po i kujtoja me shume nostalgji...atehere sme pelqente kurse tani do doja te ktheheshin prap ato dit se ishin te bukura!
    keshtu besoj se jan te gjith njerezit, nje gje qe e kemi tani nuk ja kuptojme dot vlerat deri sa ta humbasim.

N Sync with U
    Anėtarėsuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    HoNeYmOoN
    Postime
    48
    Postuar mė parė nga MtrX
    Shume bukur e ke shtruar kete pyetje retorike Aragorn...
    Edhe une ia kam bere shpesh here kete pyetje vetes, dhe shpesh here kam menduar se jeta sa vjen e degradon, dmth humbet nga vlera, shija...
    Edhe per vete njerezit, shpesh mendoj se sa me shume kalon koha, gjen brenda tyre me shume hile, me shume dinakeri, largim nga gjendja e paster dhe e sinqerte...
    derisa arrin ne nje kohe qe nuk mundesh as te besosh me asnjeri, as-njeri...
    Duhet shume mund e mohim realiteti ne menyre qe te ruash te pa cenuar qenien origjinale (femijen) qe ndodhet brenda te gjithe nesh... me thoni nese ia futa kot ketu... (padyshim une jam i bindur se kam te drejte ne kete qe thashe me lart, megjithese eshte per te ardhur keq qe kjo gje ndodh)

Sinqerisht
    MtrX
    Shume bukur e ke then MtrX. Dhe une ashtu mendoj 100%. Shume zhgenjime nga jeta....nga njerezit...nga tekat dhe hilete e tyre.
    Fatkeqesisht sa me shume koha kalon, aq me shume nuk besoj me ne pastertine dhe bukurine e jetes dhe njerezve. Njerezve sot kur je i/e sinqerte me to, luajne kollaj. Eshte nje loje e semure qe s'e shpjegoj dot dhe me ben te vjell.

Tema tė Ngjashme

1. E kaluara, e tashmja dhe e ardhmja
    Nga strange nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 18:57
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •