Ok!!Postuar mė parė nga Henri Anderson
Me jepni nje shembull ku mendoni se ka akte pa perfitim dhe menjehere do ju tregoj perfitimin ne te.
Akti vetevrasjes.
![]()
Ok!!Postuar mė parė nga Henri Anderson
Me jepni nje shembull ku mendoni se ka akte pa perfitim dhe menjehere do ju tregoj perfitimin ne te.
Akti vetevrasjes.
![]()
JOOOOO nuk ka asnje akt qe behet nga njeriu apo qofte dhe kafsha qe nuk nje interes nga prapa dhe nje perfitim. Kete gje nuk e them vetem nga pervoja por dhe nga cfare kam mesuar ne universitet ne lenden e psikologjise. S'ka asnje veprim altruist, gjithcka qe bejme e bejme me nje qellim per veten tone. Kete mendim kam dhe nuk perjashtoj asgje nga ky mendim, as dashurine prinderore, as dashurine romantike etj... Gjithashtu ne shume raste ne nuk jemi koshjente per cfare po bejme, cfare qellimi kemi, e bejme pa vetedije por gjithmone akti nuk eshte altruist, eshte gjithmone i shoqeruar nga nje interes qe ke.
Remember your yesterdays
Live your todays
Dream your tomorrows!
Ne rasti e vetvrasjes perfiton kompania qe organizon funeralin. Perfiton ai qe do i zere vendin e punes. Perfitojne ata qe e kane pasur inat. Dhe pse jo vete i vetvrari perfiton.
Henri Anderson was here.
Per mendimin tim nuk ka akte pa perfitim,per ate qe ceket ju ma heret per dashuri dhe qe u permend tregtija une edhe aty shof nje lloj perfitimi , si p.sh. me vetura qofse e ke ble aq sa e ke marr vetem kerko te verteten dhe e gjen perfitimin si per shembull ma nuk e shet aq sa e ke ble se mbushet mend edhe ky eshte perfitim .
heeheh pershendetje te gjithve![]()
![]()
Henri !!Postuar mė parė nga Henri Anderson
Ne rasti e vetvrasjes perfiton kompania qe organizon funeralin. Perfiton ai qe do i zere vendin e punes. Perfitojne ata qe e kane pasur inat. Dhe pse jo vete i vetvrari perfiton.
Mos rreshkit si ngjale tani.
Fjala eshte cfare perfiton ai qe vret veten ne aktin e vetevrasjes,sepse ai kryen aktin dhe jo se kush vjen pas tij,dhe ze vendin e punes apo tjeter gje.
Mund te ma gjesh perfitimin ketu??
Ai apo ajo kreu nje akt.
Cili eshte perfitimi ne kete rast??
![]()
Nuk rreshkita si ngjela ashtu ngjala. Tu pergjigja se cdo akt sjell perfitim. Nuk eshte e domosdoshme qe te sjelli perfitim atij qe e kryen. Megjithtate edhe nga vetvrasja, ai qe e kryen perfiton. C'fare? Shpeton nga problemi qe e detyroi te kryeje vetvrasje. Shpeton nga vuajtejet dhe streset.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Henri Anderson : 13-12-2003 mė 23:50
Henri Anderson was here.
Po,por ne kete rast ai bie defiēit!!Postuar mė parė nga Henri Anderson
Nuk rreshkita si ngjela ashtu ngjala. Tu pergjigja se cdo akt sjell perfitim. Nuk eshte e domosdoshme qe te sjelli perfitim atij qe e kryen. Megjithtate edhe nga vetvrasja, ai qe e kryen perfiton. C'fare? Shpeton nga problemi qe e detyroi te kryeje vetvrasje. Shpeton nga vuajtejet dhe streset.
Perfitimi ne rastin ne fjale eshte perfitim=humbje.
Eshte llogari e thjeshte,ashtu si ti te kesh kacidhet e fundit,dhe te shkosh ne Cazino per te fituar.
Aty ti i le te gjitha.
Cili eshte perfitimi??
U kenaqe duke luajtur??
po neser cfare do kesh te blesh??
Cfare fitove pra ??
Vetem kenaqesine qe luajte??
Jo ne cdo rast eshte perfitimi,perfitim.
ka me dhjetra raste kur nuk perfiton por humb.
po te ishte se do kishte vetem akte PERFITIMI atehere nuk do ekzistonte fjala HUMBJE.
![]()
Nisemi nga e verteta qe edhe perfitimi eshte relativ.
Fillojme me relativitetin o ndjekim gjurmet e aktit dhe perfitimit.
ok me unanimitet u vendos.
..
akti=aksion
perfitimi=vlere
faleminderit per duartrokitjet..
sigurisht qe ka akte pa perfitim..
Nje shembull mbi te gjithe..
Te ndihmosh te tjeret ne rast nevoje,ata qe per nje motiv o tjeter kane nevoje me shume per nje cope miqesi,dashuri,mire..dhe nganjehere vetem per nje fjale te ngrohte.
Dhe mos filloj ndokush te thote qe ata qe ndihmojne dhe dedikojne jeten e tyre per te tjeret ,e bejne thjeshtesisht per tu ndier me mire me veten.
Jo te gjitje kryejm aksione thjesht per vleren e mundimit.
dhe si u dogjem,pa lene gjurme,vetem pak hi ngeli...si nje monument i trurit uman..
pershendetje dhe gjithe te mirat Ekz![]()
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Postuar mė parė nga *DJ-ALDO*
Po,por ne kete rast ai bie defiēit!!
Perfitimi ne rastin ne fjale eshte perfitim=humbje.
Eshte llogari e thjeshte,ashtu si ti te kesh kacidhet e fundit,dhe te shkosh ne Cazino per te fituar.
Aty ti i le te gjitha.
Cili eshte perfitimi??
U kenaqe duke luajtur??
po neser cfare do kesh te blesh??
Cfare fitove pra ??
Vetem kenaqesine qe luajte??
Jo ne cdo rast eshte perfitimi,perfitim.
ka me dhjetra raste kur nuk perfiton por humb.
po te ishte se do kishte vetem akte PERFITIMI atehere nuk do ekzistonte fjala HUMBJE.
![]()
E ke gabim DJ . Une e kuptoj menyren sesi ti i llogjikon keto akte dhe normalisht qe ke te drejte , por shko pyete pak personin i cili kerkoi te kryente ate akt........ Do te te thote qe ka ai te drejte !
Une psh sot kam si qellim te HUMB . Ne cfaredo aspekti. Jam teper i velur nga fitoret. Dua te humb dhe ja arrij qellimit.
Ja ku humba.........dhe perfitova ate qe desha.
Dmth meqe na egzistoka fjala ..Humbje... , ta vura ne perdorim duke te sjellur edhe Perfitimin.
Ose sot Humba ne nje biznes qe pata hapur. Normalisht qe humba , por edhe perfitova shume. Perfitova aftesine per te rishikuar me rradhe veprimet e mia qe me cuan ne Humbje dhe heren tjeter per te qene me i matur ne hapat qe marr.
Meson nga gabimet !
Jezu Krishti erdhi ne toke dhe kaloi jeten e tij duke u munduar te ktheje dynjane ne rrugen e Zotit. Pas shume e shume perjekjesh ai u kryqezua dhe vdiq. Shume njerez kane menduar qe Ai nuk perfitoi asgje. Shume kane menduar qe ne nuk perfituam asgje nga ardhja dhe vdekja e tij.
Te te pyes une ty ...... As ketu nuk shikon asnje lloj perfitimi ti ?! Behet fjale per HUMBJE si veprim dhe ndodhi , por perfitim une mendoj se .................................... ( Mendoje ti kete )
Ky rast pra kishte te bente me vdekjen qe eshte akti i vetem qe mund te sfidoje absolutetin e Perfitimit.
Pershendetje !
Ps...Leila , long time no talk ! ....See u
Them se ka plot akte qe nuk perfitojne ata qe i kryejne.
kjo eshte baza e asaj qe mbroj.
Ai qe veten vrau,nuk perfitoi sepse ne jete ti vjen qe te perfitosh dhe te jetosh.po humbe jeten(larg qofte) nuk ke si perfiton me.keshtu qe akti i tille eshte HUMBJE.
Nuk hyj te diskutoj per Krishtin apo ndonje zot tjeter,sepse nuk dua te fyej asnjerin qe beson.Por do kisha deshire te argumentoja se cfare, Krishti ,apo tjeter zot humben.
Thua se kur Humb meson nga gabimet.
Kur humb jeten nuk ke cfare meson me.
Ti e pranon se vdekja eshte akti i vetem qe mund te sfidoje absoluten e Perfitimit.
Une kete i kerkoja edhe Henrit.
Vdekja eshte pa perfitim per personin qe vdes,sepse kur shuhet jeta ,as nuk perfiton e as humb me pas.
Gjithcka shuhet dhe nuk funsionon me.
![]()
Krijoni Kontakt